Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...מדובר ברובר 214SI. הייתי מעוניין לשפר את האחיזה בעזרת החלפת הגלגל לג'נט 15 חתך נמוך.

האם זה אפשרי מבחינה חוקית בדגם הנ"ל? ונגיד שכן כמה משמעותי יהיה שינוי בצריכת הדלק ובסחיבה של הרכב?

פורסם

מותר לך 185/55/15 או 205/50/16 , תחשוב על החלפת בולמים קדמיים בשביל לשפר אחיזת כביש.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

מה המידה המקורית של הרכב?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא יכול להגיד לך מה ההשלכות לאוטו שלך - שלי עם המידת צמיגים 185/55/15 מנוע 1600 אוטומט אוכל 1ל- 12במצב רגוע.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

ואיך זה קשור?

יש לו מנוע אחר, רכב במשקל אחר.

ואללה האלמרה שלי על ג'אנט 14 וגם עושה 1 ל12.

אז?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המידה המקורית 175/65 R14 עושה בערך 1 ל-17 בנסיעה רגועה.

רציתי גם כן לדעת אם יש שיפור שעוזר לרכב להגיע למהירויות גדולות יותר מבלי שהמנוע יתאמץ...הוא חזק עד 120 (3.200 סל"ד) אחר כך כבר מתחילים לשמוע את המנוע יותר מידי.

פורסם

אם מדובר על שינוי אחיזה, הרי שגומי דביק יותר או LSD יעזרו. גם בולמים יכולים לעזור, בעיקר אם הבולמים שלך רכים מדי.

עם הגדלת קוטר הגלגלים המומנט שנדרש מהמנוע גדל (כי כוח החיכוך על פני הצמיג מוכפל ב"זרוע" גדולה יותר) ויהיה לו קשה יותר למשוך את הרכב. תקבל תאוצות קטנות יותר (וכנראה צריכת דלק גבוהה יותר) ומהירות סופית גבוהה יותר (אם המנוע יצליח להגיע לשם, ונראה לי שלא...).

הרחבת הצמיג מגביר במשהו את האחיזה על כביש יבש, תעלה במשהו את צריכת הדלק, וכנראה שהאחיזה על כביש רטוב תיפגע במשהו.

מחסור בכוח מעבר ל-3200 טורים מזמין חיזוק של המנוע. שיפורים אטמוספריים מעלים את יכולת הנשימה של המנוע ומשפרים את יכולת המשיכה שלו בטורים גבוהים, וגדישה מעלה משמעותית את המומנט שהמנוע מספק כאשר המגדש פועל.

ברצוני לציין שאיני מכיר את הרכב שלך. ההערה שלי היתה כללית.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

מבלי להיכנס לאספקטים חוקיים (בדוק בשרשור המתאים), ההבדל בקוטר החיצוני בין 175-65-14 ל 185-55-15 עומד על כ - 2% בלבד.

לפיכך ההשלכות על המומנט וכו' - זניחות.

סביר שתצרוכת הדלק תעלה בגלל חיכוך מוגבר.

מבחינת תאוצה - האחיזה תשתפר (תוכל להוריד יותר כח לכביש לפני סחרור גלגלים) אבל החיכוך גדל. אם אין לך בעיות בהורדת הכח במידה הנוכחית, סביר שהתאוצה מעמידה תפגע מעט.

LSD - מוגזם לחלוטין על הרכב הנדון.

עצה שלי - צמיגים טובים במידה הנוכחית.

נ.ב. - חתך נמוך = פגיעה בנוחות הנסיעה

106GTI - Deus ex machina

פורסם

הבעיה שאין יותר מידי צמיגים טובים במידה הנוכחית שלו.

אני הייתי עולה ל-185/55/15 - יש אופציות לא רעות!

Conti Premium Contact, Yokohama C Drive וכו'.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אחי (אם הוא אח שלך, דברו בבית)אחיזה טובה על הכביש זה קפיצים של אייבך תשים ובולמים של קוני....זה אם כבר מדבים על אחיזה...ג'אנטים ככל שהמידה יותר גדולה הסיבובים של הגלגלים בנסיעה תהיה פחותה מהרגיל.....אוליי זה יפה וכל זה אבל לא יותר...תשקיע על קפיצים ובולמים זה גם לא עסק יקר....או שאתה יכול לשים רק קפיצים של אייבך והישאר בינתיים עם הבולמים המקוריים עד שהיה לך כסף סתם דוגמא...

כשכותבים פה עם 3 נקודות כל הזמן זה נורא מעצבן אותנו המנהלים, אבל מה זה בכלל 4 או 5 נקודות?

אתה כותב את זה כל פעם שאתה נושם?

בקיצור, הפסק עם ה"אחי", הפסק עם כל הנקודות ותתחיל לפסק את המשפט כמו שצריך.

פה זה לא צט ונא לכתוב בצורה רהוטה וברורה!

בגירה

פורסם

מר הונדה, איזה אחיזה מקבלים עם צמיגי 175 שאין להשיג דגמים טובים במידה הזאת?

שום אייבך ושום קוני לא יעזור לו אם הוא נוסע על אליאנס.

בדקתי קצת, וההפרש בקוטר הכללי בין המידה המקורי ל185\55\15 שהציעו לך פה הוא שולי (0.2%), מה שאומר שההפרש בצריכת דלק יהיה אפסי.

לכן - לדעתי עלה למידה הזאת, תקנה צמיגים איכותיים מאד והשיפור באחיזה יהיה ענק.

(על איזה צמיגים אתה עכשיו אגב?)

בקשר ל"רעש המנוע" אין לך מה לעשות, זה יחס ההעברה בגיר, אתה הרי לא תיכנס לסיפור של החלפת גיר בגלל זה (אם בכלל יש גיר אחר מתאים בעל יחס העברה ארוך יותר בהילוך ה5).

הגיר קצר ע"מ שהאוטו יוכל להאיץ יותר חזק.

אגב - זה שמתחילים לשמוע את המנוע לא אומר שהוא לא סוחב - הוא דווקא מתחיל לסחוב יותר :).

בברכה, דני.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אליאנס :-)

ד"א לא אמרתי שהמנוע לא סוחב הוא דווקא די חזק...אבל זה לא טוב למנוע כשהוא עובד על טורים גבוהים, אני טועה?

פורסם

זה לא טוב אם זה קבוע. אין למנוע בעיה לעלות גם מעל ה3200. הבעיה היא כשאתה מתחיל לשייט לך להנאתך על 5K...

טורים יותר גבוהים אומרים יותר בלאי למנוע ושריפת דלק מוגברת, ומצד שני הרבה יותר כח זמין .אבל היא לא "לא בריאה". להפך, חשוב ללמד את המנוע להנות מקצת מאמץ :)

יום נעים:)

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כמו שכבר אמרו, ג'אנט 15" רחב וקל עם צמיג איכותי יעשה אצלך את ההבדל.

אם תחליט אח"כ שזה עדיין לא מה שחיפשת, תוכל לשקול החלפת בולמים + קפיצים, הוספת מוט מייצב או SETUP אחר

שיענה לך על הצרכים.

ד"א - לפני שאתה מתחיל עם השיפורים, תבדוק לחץ אוויר תקין בצמיגים.

• תוכן חדש...