שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני ודוד שלי רוצים לשדרג מנוע של סובארו DL מנוע בוקסר 1.6 המטרה היא הוספת כוח (לבאגי ולא לרכב) כרגע הבאגי נוסע יפה מאוד,אבל אנחנו רוצים עוד כוח. חשבנו לבנות/למצוא 2 סעפות יניקה ולכל סעפת יהיה קרבורטור. יש למישהו המלצה איזה קרבורטורים לשים, אפילו בלי לשדרג ל2 קרבורטורים נסתפק בקרבורטור כפול או משהו אחר שיוסיף עוד כוח. הצריכת דלק לא מעניינת אותנו ככה שכמעט הכל יבוא בחשבון.. תודה.
הודעה אחרונה מאת kd2, -
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ערב רב לכם! לאחרונה התחדשנו בדייהטסו מאטריה שחורה ויפהפיה! מי יודע (עמית?) כיצד ניתן לקבל אישור לשינוי מידות הצמיגים? בספר היצרן שמגיע עם הרכב מצויין כי ניתו להרכיב שתי מידות של צמיגים: האחת 175/"14 (היא ברירת המחדל הקיימת) והשניה 185/"15 (אליה אנו מכוונים להגיע). האם אפשרי הדבר, ומה התהליך? בתודה ובברכת שששבת שלום לכם.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום הרכב המדובר קריזלר סרטוגה (כן סרטוגה!!!) האם יש אפשרות להשתיל לו מנוע חזק יותר ,אם כן איזה? ,או שאדיף טורבו ? בבקשה תגובות לעניין (אני יודע שזה נשמע הזוי) מאנשים שמכירים אמריקאיות. אם אפשר גם שמות של מקומות שמתעסקים אם זה עדיף באיזור המרכז. תודה
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
12345
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
איזה פלגים מתאימים יותר לדלק 98 כדי לקבל ניצול מקסימלי. בבעלותי GOLF 2002 1,600. ברצוני להפיק מעט יותר כוח מהמנוע, אני משתמש באוקטן 98 ולכן איזה פלגים יתאימו לרכב שלי?
הודעה אחרונה מאת Thomasvid, -
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום קניתי גולף שנת 99 אוטומט מנוע 1800 יד 2 יש לי תקציב של 60 אלף איזה שיפורים מכנים כדאי לשפר שהאוטו יהיה יותר מהיר וחזק אני רוצה לדעת מה כי שווה וטוב לאוטו כדי שיהיה מהיר וחזק (לא נגעו במנוע הוא איך שהוא לא שיפרו אותו) תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
שלום לכולם.ידוע שבחו"ל יש דגם כזה.מכאן השאלה-האם עשו זאת בארץ?האם,תוך ביצוע שינויים קלים ברכב כמובן ניתן "להכשיר" חוקית רכב כזה? האם היבואן מאשר? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
אחיזה בפזו 405
מאת kookoo- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני כמה ימים רכשתי פזו 405 שנת 92 ידנית 1600. הרכב בפני עצמו כמה שלא ניסיתי מלבד קצת מחסור בכוח בסל"ד נמוך לא מצאתי תלונות, אבל לאחר נסיעה עירונית ממושכת גיליתי שהרכב נכנס להחלקה יותר מידי בקלות, ואני יודע שהצמיגים הוחלפו לפני הרבה זמן והאחוריים והקדמיים של חברות שונות. ועל כן אני מבין שהבעיה תמונה בצמיגים והשאלה היא, איזה צמיגים עדיף לשים? ויש עוד משהו שיכול לשפר את האחיזה?
הודעה אחרונה מאת natan5, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי רכב 4X4 דיזל טורבו האים אני יכול להוסיף לו אינטרקולר כדי להוסיף סחיבה יותר טובה לרכב
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לי פיאט אונו אני רוצה ליקנות אגזוז לחץ חוקי שמעתי שיש דבר כזה אם למישה ויש מוסך או חנות באזור המרכז ועם אפשר לדעת כמה עולה פחות או יותר עם המחירים אני רוצה ליקנות אגזוז שהקוטר שלו יהיה גדול וגם עם אפשר הצעה לגבי פורק לחץ
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
בעקבות השירשור הזה עכשיו הגיע גם זמנו של הסרן האחורי להשתדרג . ולכן הצלחתי להניח את ידי על מוט מייצב 24 מ"מ וזוג מוטות פיתול(קפיצים אחוריים) של 306 gti. אז כמה אמורה להיות עלות החלפתם של החלקים המקורים בחלקים שהבאתי? האם כדי להחליף בסרן האחורי עוד כמה דברים על הדרך? איך נפתרים מהרעשים והחריקות של הסרן האחורי ?(היה לי את זה גם ב205 הראשונה) ואני גם אשמח על המלצה על מוסך שיודע לבצע את העבודה (אזור המרכז). תודה יוגב
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי - אני מבין שבטוסון ובסנטה-פה יש את אותו המנוע בהספק שונה (175 מול 189 כ"ס). המדובר ב-V6 בנזין כמובן. האם אפשר להעלות את ההספק בטוסון ל-189 כ"ס? האם בכלל ניתן לשנות משהוא במנוע מבחינת הספק ו/או צריכת דלק? תודה, מיקי.
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רכב של חבר. הוא מעוניין לשפר את ביצועי המנוע. האם המנועים שבגירה ציין באשכול זה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=191486 מתאימים לרכב?
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי הונדה סיוויק שנת 94 ואני רוצה להשים לה מנוע אינטגרה משהו יודע מאיפה אני יכול להשיג מנוע כזה? ואיך האוטו בידיוק יסע תודה רבה לכולם
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום!. אשמח להסבר מה ההבדלים בין סעפת 4-2-1 יחידה אחת, או שני חלקים? שני חלקים כלומר שהסעפת מתחברת לחלק של ה 2-1 והחלק של ה 4 בנפרד, וחלק אחד שהסעפת באה כחלק אחד, כמו כן, מה זה נותן, מה משפר, מה גורע? ומהם היתרונות של סעפת קרמית? טווחח המחירים, עד 120 דולר, ואם מישהו יכול להמליץ על משהו טוב, אשמח מאוד!. תודה! נ.ב כרגע כל הצנרת פתוחה, כלומר ללא פילטרים, ודוד של רמוס.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש מאוד בקטע של שיפורים... האם יש משהו לרכב הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש מוט ייצוב אוניברסלי למישהו יש מושג היכן אני יכול להשיג אחד והאם זה מתאים לאונו ? תודה
הודעה אחרונה מאת אסי 85, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, השאלה מורכבת מכמה סוגיות: 1. האם כמות נוזל-הקרור, הוא מרכיב בלתי נפרד מיעילות המערכת? למשל: א. האם מנוע שמפיק יותר חום זקוק לכמות נוזל יותר גדולה, מאותו מנוע נגיד, שמפיק פחות חום? (מכיוון שהיעוד שלו שונה יחס-דחיסה, גל-זיזים, שיפורים וכו') ב. אם מגדילים באופן משמעותי את שטח-הפנים ונפחו של המצנן(ראדיאטור), בלי להתייחס לכמות הנוזל שגדלה האם זה מבטל את הצורך (אם ישנו) בכמות נוזל גדולה יותר. 2. האם מהירות זרימת הנוזל בסירקולציית הקרור, צריכה להיות ביחס ישר, לזמן הפקת כמות-החום? הכוונה: א. בזמן עומס כזה או אחר המנוע מפיק יותר חום. האם יש דרישה בזמן הזה, למהירות גדולה יותר של הנוזל במערכת? לדעתי, ההיגיון הבסיסי אומר, שכאשר הנוזל חולף באופן …
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
תר'ד זה הוא המלצה חמה מאוד לכל אילו שלא שידרגו את רכבם ברמה הבסיסית של השטחת זויות הגלגול.. לאחר המעבר החד מהראלי (האקסית שלי) לאימפרזה הGT , הכוח מטמטם אך הביטחון והשליטה , בוא נגיד , לא משהו.. קפצתי לפיט סטופ והזמנתי לא היסוס סט קפיצים של אייבך וכמובן אנטירולים מאותו יצרן.. השיפור - משמעותי! סוף סוף מרגיש כמו רכב ספורט ולא משפחתית מהירה מאוד.. שינוי כיוון מאוד חדים! ביטחון , שליטה הרבה יותר קלה והחזרת הרכב לאחר היגוי יתר בקלילות בלי דרמות מיותרות.. בקיצור שידרוג מבורך מאוד ובהחלט המלצה חמה מאוד! תודה לאילן מTIG על העבודה. קצת תמונות עם ההבדלים בין האנטירול המקורי לאייבך..:
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
דוד שלי רכש הונדה S2000 CR (בחו"ל) והוא שאל אותי עם יש מקום בארץ שיכול לשפר אותו כולל(כוח,אחיזה,יופי וכו') ואני לא עניתי לו שאני לא יודע, אז הוא שאל עם אני מכיר מישהו שיודע עם יש מקום כזה ואמרתי לו שאני ישאל בפורומים.. אז הנה אני שואל.. מישהו יכול לענות לי?
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נדהמתי לגלות שבגלאנט 2000 שברשותי יש התקן ראם אייר ולא פילטר רגיל... הלכתי להנדסת חלומות שברמת גן וביקשתי לדעת מה הפרוצדורה והמחירים (יש לציין שהיחס והשירות שם מעבר לכל המצופה פשוט חבר'ה שמבינים עניין ומקצועיים): אז זה באמת בלאגן: בגלל כל החיישנים של האוויר וכו',צריך לברר לגבי קיט מקורי הערכה הכי זולה כ2000 שח. בעוד שאני רואה אנשים שהתקינו על הפג'ו 106 שלהם ראם אייר ומוכרים יד שניה בכ550 600 שח. עכשיו,רציתי לדעת אם באמת כדאי לי להתקין את הראם אייר הזה אם הוא שווה משהו איזה סוגים יש וכו' ולהשקיע כמה מאות ולא יותר,או שעדיף לי לרדת מהעניין לגמרי. אשמח לתשובות ענייניות תודה מראש והמשך יום נעים
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני שוקל להרכיב מד לחץ שמן במכונית המרוץ שלי. להבנתי, מדיד הלחץ המקורי שאחראי על הנורת החרום בלוח השעונים נמצא מעל לפילטר שמן. א. האם כדאי לחליף את המדיד המקורי במדיד אחר שיחובר לשעון ליד מד חום השמן אצלי ובעצם לבטל את הנורה בלוח? ב. היכן כדאי לרכוש את השעון? ג. כמה ההתקנה צפוייה להיות מורכבת? לשעון החום הייתי צריך לבנות מתאם יעודי אצל חרט כיוון שסט המתאמים שהגיע עם השעון לא היו בגודל הנכון. בתודה נדב
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין להחליף את הדוד ברכב שלי (רובר 216) בחיפושים אחרי אגזוז נתקלתי באגזוז בעל פורק לחץ/אויר מה זה אומר בעצם? מה חיובי בפורק בדוד? והאם הפורק הוא בכל דוד או רק בדודים היותר איכותיים? תודה לעוזרים ואחלה יום
הודעה אחרונה מאת Volk, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכל חובבי הרכב . כרגע עומדים אצלי הבולמים המקוריים , הרכב שנת 97 ,יד 1 , 112,000 קילומטרז. הבולמים נורא חורקים בנסיעה, אני רוצה להחליף את הבולמים. האם כדי להליף לבולמים יותר"ספורטיבים" על מנת לקבל אחיזה טובה יותר ?
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב, ההבנה שלי בתחום המכוניות והשיפורים הוא די 0 כרגע אז אני מקווה שתצליחו למצוא את הכוח הנפשי להסביר לי במושגים של מטומטם. בכל אופן, אני עומד לקנות אוטו כנראה בחודשיים הקרובים בתקציב של משהו כמו 40K, כרגע אני חושב על מגאן קופה מנוע 2000 או סיוויק 94 ככה ולשמור לי כסף... וזה יהיה אוטו ידני, מה שלא יהיה. עכשיו, בכל אופן, מה אפשר לעשות בתקציב נורמלי... אין לי סכום מוגדר, אבל תנו לי בטווחים, יעני 1000-2000 - אפשר להחליף X 2000-3000 - אפשר להחליף Y משהו בסגנון הזה. וכמובן כמה זה ישפר. (ואם יש לכם הצעה טובה יותר לאוטו שיהיה גם יפה וגם טוב אני אשמח לשמוע)
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אנשים. בעוד כשבוע נגמרת לי השלילה ואני מתכנן לקנות רכב. ראיתי הונדה סיויק של דוד שלי,שנת 94 עם מנוע חדש,צריכה אך ור צביעת טמבון,הרכב עשה 207 אלף, המחירון הוא 19.600, הוא מוכר לי ב14 אלף. סגרנו על המחיר. הייתה לי הונדה לפני כמה זמן ידנית, והיא הייתה ממש מהירה. השאלה היא כיצד אני יוכל להוציא את מירב הכוח מהונדה אוטומטית? אילו שיפורים אני יכול להשים? התקציב שלי הוא עד 6000. אני לא מתכוון אבל להפוך את הרכב לידני, אני רצה להשאיר אותו ככה, ומבחוץ להפוך אותו למצב תצוגה שיעבור שיפוץ מקיף. העיניין שלי הוא מבפנים,איך בכל זאת לעשות אותה מהירה ויציבה בכביש? תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לדעת מה פילטר פתוח עושה למה הוא גורם אם הוא משפיע על הרעש של האגזוז והאם ניתן להעביר אותו מרכב לרכב אני מדבר על הפילטר פתוח הפשוט של ה300 http://www.autos-sound.net/shop/index.php?p=productMore&iProduct=149&PHPSESSID=d7e60a087d32cdf5518776168685f1aa תודה
הודעה אחרונה מאת Volk, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא הצלחתי לחשוב על כותרת נורמלית ולשאלה אז התנצלות מראש. אז ככה,נניח שבעל STI לוקח את הרכב ומעלה לו את הגדישה ל1.5 באר,מן הסתם עולים לו הסוסים באורווה והמומנט עולה אך כנ"ל לגבי צריכת דלק\בלאי חלקים. ישנה אופציה כזאת לעשות "מתג" שרק כאשר מעבירים ממצב A לB הגדישה עולה וכך ההספק וכ'ו? כנ"ל לגבי שיפורים נוספים האם אפשר ל"החליש" אותם ע"י מתג ורק כאשר רוצים לעורר אותם לחיים אז משנים מA לB? האם זה יכול לגרום נזק או שמה הדבר אפשרי בלי גרימת נזקים למנוע עקב שינוי הספקים כל זמן מסויים. תודה לעונים,בן.
הודעה אחרונה מאת PRIMO, -
בירושתי פורד xr3i קבריולט כרגע בצבע סהרה יש לי מקה בדלקת ואני רוצה לסדר וילצבוע את כל הרכב מה נראה לכם הכי אולך .תאמת שאני הלחתי על כחול בהיר אבל לא הרבה יתעלבו מהצבע שחור גם לא ניראה לי כי הגג גם שחור הוא ששחור וגג אפור גם הופציע כי אני מחליף תגג וריציתי לדעת עלל הדרך מה בקשר למישרד הרישוי מה אני אמור לעשות . תודה מראש לכל העוזרים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני רוצה לירכוש את הפילטר הזה: רק יש בעיה קטנה.. המוכר לא יודע איזה חברה הוא (הפילטר חדש לגמריי בקופסא) בקיצור רציתי לשאול אם זה משנה החברה של הפילטר במחינת סינון אני פשוט לא רוצה שיכנס לי אבק למנוע. מישהו ביכלל מזהה את החברה של הפילטר? תודה
הודעה אחרונה מאת nimikipod,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 516 אורחים (הצג רשימה מלאה)