שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אהלן! אני חדש בפורום, קוראים לי בן, ויש לי פיאט פונטו HGT שנת 2002 עם 50K קילומטר. התשחררו לי החודש איזה 3500 שקל, חשבתי להשקיע קצת באוטו, אחרי בירורים הציעו לי או צנרת מהמנוע, או בולמים וצמיגים. חשבתי להתיעצץ פה ושלמוע הצעות מאנשים שמבינים יותר ממני! תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני שוקל להתקין פילטר פתוח, את האמת, לא רק בגלל הביצועים אלא יותר בגלל הרעש ששמעתי שנשמע נחמד מאוד, השאלה שלי היא, זה ישנה משהו מבחינת הספק? וגם אם לא, זה ישנה משהו מבחינת תצרוכת דלק? הוא אוכל לי עכשיו 1 ל8.8 בממוצע, לא מעט בכלל, אחרי שהחלפתי לצמיגים רחבים וג'אנט גדול. לאט לאט אני יגיע לצריכת דלק של האמר H1 אז אני לא רוצה להגזים עם זה, קראתי כבר בחיפוש כל מה שיכול להיות על זה, אני רוצה תשובות ספציפיות לרכב שלי. תודה
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברכבי צליל יניקת האויר שהיה מוחשי מאד כמעט ולא נשמע כעת הפילטר k&n (מורכב ישירות על הקרבורטור) נוקה ושומן בערכה היעודית,הקרבורטור לאחר שיפוץ(ללא קשר לבעיה הנל) מה יכולות להיות הסיבות ? תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
החלפתי לאגזוז לחץ ברכב ומה שקורה שאני מגיע איתו ל4000 סל"ד במהירות של 90 קמ"ש. ובדרך כלל אני מגיע ב120 ל3000, ומה שנראה לי שהוא לא מעביר הילוך מה יכול להיות הבעיה.תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שמעתי שמועה שאפשר לנקות פילטר אוויר פתוח ע"י הכנסתו לדלי מים חמים או משהו כזה, זה נכון ? גם אם זה לא נכון מה יכול לקרות אם אני ישטוף את הפילטר ככה ויחכה שהוא יתייבש ואז אחבר אותו חזרה ?
הודעה אחרונה מאת 11efraim, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כמו בכותרת: איזה מידע מספק השעון, לאיזו מטרה הוא מספק אותו, וכיצד (היכן) מרכיבים אותו?
הודעה אחרונה מאת kd2, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני להדביק מדבקה של פרסומת על חלקים נרחבים של רכבי. השאלה שלי היא האם יש לזה השפעה על הצבע שרשום ברשיון הרכב שלי כמו כן האם דבר זה בכלל חוקי למכוניות פרטיות. חיפשתי חוקים בנושא אך לא מצאתי דבר. אשמח להפנייה למקור רלוונטי. תודה, ניר.
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן, שמי עמרי, חדש בפורום ובעל רכב חדש (אני חדש, הרכב ישן). קניתי סיטרואן BX 1.9 GTI שנת 92 עם 200,000 ק"מ. האוטו שמור במצב ממש יפה (מכנית) ואחרי הקנייה הייתי צריך להשקיע יחסית מעט (בעיות חשמל, מצבר, שני בומבות והחלפת שמן). המנוע נוהם כמו חתלתול והטורבו נכנס לפעולה מהר וחזק, המתלים רכים (כל הבומבות חדשות), רפידות ברקס חדשות, הילוכים במצב טוב מאוד, קלאצ' גם כן. בקיצור, אחלה אוטו ועכשיו אני רוצה לעשות אותו עוד יותר אחלה. אני מתכנן להחליף ל-glass muffler. יש למישהו המלצות למותג מסויים? או איפה להשיג אחד טוב? להחליף פילטר אוויר לפילטר שיאפשר כניסה גדולה יותר של אוויר. אני שוקל לקנות K&N. יש המלצה לפילטר אחר? להחליף צ'יפ להזרקת דלק לאחד ספורטיבי יותר. יש המל…
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 14.6 אלף צפיות
אני יודע שישנו פה איזה דיון קודם אבל הוא לא ממש ענה לי על השאלה. למעלה מחצי שנה אני מחפש סט 18" ראוי ללאון שלי, ועכשיו אני כבר על סף יאוש. חיפשתי משהו שלא יצוץ פה אחרי דקה אצל כל ילד עם הונדה, משהו מיוחד אבל גם איכותי וקל במקביל. מכיוון שמשאלותי לא יכולות להתגשם בדרך הרגילה חשבתי על יבוא אישי של ג'נט. עשיתי מעט בירורים עם חברים והתשובות שקיבלתי היו חלוקות ולכן אני שואל: ג'נטים שנקנו באיי ביי או בכל חנות מקוונת אחרת (מדובר על ג'נטים חדשים כמובן) יוכלו להכנס לארץ בדרך הישר (אישורי משרד התחבורה וכ"ו)? ואם כן מה ידרשו ממני להציג בעת שיחרורם? כמה מכס משלמים על ג'נטים? אשמח אם מישהו עם נסיון בנושא ישפוך לי קצת אור על העניין. תודה מראש, עמרי
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין בקניית סט ג'אנטים לשברולט קווליאר שנת 97' שלי אך לא יודע את רווח הברגים של הג'אנט שאני צריך מישהו יכול לעזור לי? ומאיפה מציעים לי ליקנות ג'אנטים+צמיגים חתך נמוך בזול(לא ממש זול) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, לאחר המון בירורים חברת "פורטל" הפסיקו לייבא את גלגלי הסגסוגת מחברת OZ, האם ישנה דרך אחרת להשיג? תודה, עידן.
הודעה אחרונה מאת 22Fast4U, -
שיפור בלמים WRX 1 2
מאת falou-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
התחדשתי ב-WRX מודל 2005 האוטו נחמד, אבל לא עוצר. אני מניח שיש הרבה פתרונות after-market בשוק והשאלה היא היכן להתחיל ומה יהיה אפקטיבי (אם יש מישהו שיודע מניסיון, מה טוב). אם יש אפשרות לשיפור מדורג, מה טוב. אני לא מחפש להוציא סתם כסף על פתרון שאולי זול אבל לא מועיל/יעיל ומצד שני לא מחפש בלימה ברמה של מכונית מסלול. משהו ברמה של BMW (כל BMW) יהיה יותר ממספק.
הודעה אחרונה מאת LIORWAGNER, -
-
בלית ברירה,בחרנו בקפיצי הנמכה עבור ההונדה סיויק.נשארה רק ההתלבטות בין האייבאך לויטק. 1 2
מאת shay2828- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי לכולם אז ככה: לאחר שלא מצאתי קפיצים תחליפיים להונדה סיויק,ולאחר שביררתי את עלותם של קפיצים מקוריים להונדה סיוויקוהתברר לי שמחירם הוא 2900 ש"ח,ולאחר שהתברר באופן סופי שהקפיצים עייפים,ולאחר שהתברר שחברי לא רוצה להישאר עם הקפיצים ולעשות הגבהה,הוחלט בלית ברירה ללכת על קפיצי הנמכה שכן נמכרים בארצינו הקטנה. האפשרויות הם כאלה: 1- PRO-KIT של אייבאך. 2- F-SPORT של WEITEC. טווח המחירים זהה,ואילולא הייתי מחפש "רכות" הייתי לוקח את האייבאך שנחשב לטוב ביותר.המוכר שאיתו שוחחתי אמר לי שגם הויטק וגם האייבאך הם קפיצי הנמכה של 35 מ"מ,אבל הויטק הוא קפיץ פחות קשיח מאשר האייבאך.לכן הוא אמר לי:אם אתה מחפש פחות קשיחות קח את הויטק.ומכאן לשאלות: 1- האם זה באמת נכו…
הודעה אחרונה מאת jeep cj, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש חישוקיי מגנזיום לפיאט בראבה מידה r14 ארבע ברגים שאלתי היכן קונים חישוקים חדשים בזול? אפשר באתרים.
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה ליקנות גנטים מידה 14 איפה יש חנות טובה וזולה אני גר באיזור ראשון? אני מחפש משהוא סביבות ה 1000 שקל ואני רוצה להעביר תצמיגים לגנטים
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מפורום מולטימדיה , לכן אני לא מבין כלכך בשיפורי רכב(התיחסו בסבלנות) . הרכב המדובר הוא הונדה סיויק 92 1600 אוטו' צמיגים 195 15 . כרגע מותקן אגזוז פליפ פלופ + פילטר פתוח. מעוניין לשפר את התאוצה (לא למטרות מסלול אלא סתם נסיעה בקו ישר בשביל הכיף). חשבתי להתקין צ'יפ . רציתי לדעת איפה , ומה ממולץ לרכב זה עד 3K
אהלן אנשים... ברצוני להתקין ב206XS מוט מייצב קדמי. הרכב עם סרנים מקוריים כולל הקפיצים והבולמים. האם ישפיע משמעותית על זווית הגלגול? האם להתקין מוט אוניברסלי או ספציפי לרכב? בררתי ב PIT STOP לגבי מוט של OMP ונראה שצריך לבצע חיתוך בבית הבולם. לדעתי שהוא מתכוון למוט אוניברסלי מה דעתכם בנושא???
הודעה אחרונה מאת ludu, -
חבר שלי בדק על שיפור האוטו שלו ואמרו לו שיסים פורק למנוע אטמוספרי יש כזה דבר ביכלל ועם כן במה זה עוזר??
השפעה של כוח סוס
מאת yb23- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע איך מתבטא הנתון של כוח סוס? לדוגמה: מה ההבדל בביצועים בין רכב בעל מנוע 1400 בעל 60 כוח סוס לבין מנוע 1400 בעל 90 כ"ס, מבחינת ביצועים תאוצה סחיבה, וכו'. תודה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת אם יש גאנטים של 15 אינץ של BBS בארץ. ומה יהיה טווח המחיר שלהם בארץ? לאחרונה קניתי אקורד 2008 בגרסת קומפורט הכוללת צמיגים של 15 אינץ כך שאני מעוניין במידה הזאת ספציפית.
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני יודע שיש בברלינגו GT15 אבל אני לא יודע איזה. באילו רכבי דיזל עוד הטורבו הזה נמצא? האם מדובר בGT1544V או GT1546S? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
כך התקנתי פילטר פתוח. 1 2
מאת TOLIK-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הרכב הוא פולו 97 1.6. הפילטר עלה כ200. אני איתו כבר כחודשיים לא הרגשתי ממש הבדל,אבל יש שיפור משמעותי ברמת הסינון,אחרי חודש שימוש פתחתי את הקופסה איפה שהיה פילטר הרגיל וממש היה נקי. אני מבקש חוות דעת על המיקום ואולי המלצות איך אפשר לשפר אם צריך את המצב.
הודעה אחרונה מאת GaBi_88, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני מעוניינת בייעוץ, לגביי פילטר אוויר פתוח, למיצובישי קולט, שנת '94 איזו חברה לדעתכם מספקת את הפילטר הטוב ביותר למכונית זו? ואיפה יהיה ניתן להשיג? באזור המרכז אודה לכם, על העזרה:] ושיהיה לכם, לילה מצויין
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, האם שווה\ניתן להזמין בקליות מEBAY? לפי החוקים החדשים. כמה הם אמורות לצאת בסופו של דבר בערך?לפי החוקים החדשם. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=015&category=33716&sspagename=WDVW&viewitem=&item=250220127038&rd=1 לפני מה שהבנתי: 31$ - מחיר פריט 37$ - מחיר משלוח +כ100 שקל למכס+לדואר? למוצר הנ"ל צריך אישורים או משהו מיוחד? תקנו אותי אם אני טועה. תודה
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.b5one.com/howto.shtml לשימושכם.
הודעה אחרונה מאת snirza, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בשעה טובה קניתי היום גולף GTI שנת 2002 אני רוצה לקנות שסתום פריקה חיצוני לאוטו. אני מחפש אחד שעושה רעש יחסית חזק של הפריקה רציתי בבקשה עצות איפה אני יכול לקנות ולהתקין באיזור המרכז(אני גר ברמת גן ), וכמה אמור לעלות כל הסיפור? תודה רבה מראש לעוזרים!!
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
1.טורבו זה חוקי בארץ??? 2.טורבו זה חוקי ב NY או בכל מדינה/יבשת/ארץ
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם.. לאחר חיפוש, כל השאלות על פילטרים כולם דנות בכמה הוא יוסיף\איפה לשים. אז כמו שאומרת הכותרת, איפה אפשר להזמין פילטר K&N באזור עפולה או הצפון? והאם קיים פילטר כזה שיתאים לצינור 2.5 אינץ' או קרוב לזה? תודה לכולם. אלכס.
הודעה אחרונה מאת nirrafi, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי יאוש בחיפוש מומחה שיבנה לי סעפת לבראבו ועקב המחירים הלא הגיוניים (לדעתי ) הוחלט ליבנות לבד. הזמנתי מחנות חלפים סתם פליטה לדגם שלי, חבר תרם לי קצת נרוסטה והתחלתי לחתוך ולשייף. בסוף יצאה החלק שאמור להיתחבר לראש. לדעתי מושלם...
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב לכולם אני מחפש צ'יפ לסונומה שלי שיוסיף לי קצת כוח זה הסונומה עם מנוע 4.3 ליטר מערכת הזרקה TBI מודל 91 אם מישהו יודע איפה ניתן להשיג צ'יפ אני אשמח מאוד אם יגיד לי אשמח עוד יותר אם גם תגידו לי כמה יעלה לי בערך. תודה רבה סינאל
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 470 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- redroze
- bv12
- yoav911gt2
- ידית
- IsraCar
- שביט
- JohnnyEnglish
- FROGIE
- garicho
- גולדן191
- T_A
- hondacivic02es