Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דר"א- הרכב חופר יופי בראשון ואם מנתקים את ה tcs הוא גם חופר בשני. אם זה באמת חשוב למישהו.

חופר בראשון אם מתחילים נהיגה אבל לא ממש בגילגלול, אולי ציוץ , ובשני גם ציוץ או שניים שמשלבים אחרי הראשון, אבל לא מלחיצה בגילגול

תקן אותי אם אני טועה, אבל תמיד חשבתי שיש לה 130 כ"ס בהילוך ראשון, 130 כ"ס בהילוך שני, 130 כ"ס בהילוך שלישי... וכן הלאה. :puzzled:

אני אמשיך

גם ברביעי, חמישי, שישי, שבתות וחגים.

אז ע'פ מה שנאמר, קורס נהיגה לנהג, צמיגים לרכב, מתלים ספורטיביים וזהו ?

הרכב יהיה מסודר מיבחינת כח ? זה אומר שמעבר לזה לא צריך עוד , ככה הוא אופטימלי ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לעניות דעתי, זה אומר שמעבר לזה היחס עלות תועלת כ"כ נמוך ששווה כבר לעבור לרכב אחר. זה לא שלא ניתן לשפר עוד, אבל עם המחירים של כל המסביב כבר שווה לעבור למשהו אחר, אלא אם יש לך חיבה יתרה לרכב הזה ספציפית.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

חחח.... כמובן, יש לה 130 כ"ס בכל ההילוכים.

אבל-

אני אנצל את ההזדמנות לחדד נקודה שרבים לא "תופסים" אותה נכון:

כוחות סוס זה יחידה למדידת הספק. הספק ולא כוח.

רק אחרי שההספק עבר דרך גיר הוא הופך לכוח שאנחנו יכולים להשתמש בו לצרכינו. ובין הילוך למשניהו יש הבדל גדול מאוד בכוח (אני לא צריך לספר לכם).

ובסופו של דבר הכוח, אם זה ממש מעניין, נוצר בהתחלה ככוח דחף קווי של הגזים בצילינדר, שהופך לכוח לסיבוב המנוע (מומנט, כלומר כוח לסובב ולפתל) שמוכפל פי כמה בגיר ובדיפרנציאל, ובסוף התהליך, בנקודה בה הצמיג נוגע בכביש, יש מעבר מכוח סיבובי, כלומר מומנט לסיבוב הגלגל של הרכב, לכוח קווי, כלומר דחיפה קדימה של הרכב כולו.

פורסם
בטח שזה חשוב- זה סימן שאתה צריך לכתוב לעירייה במקום מגוריך שהגיע הזמן לסלול מחדש את הכבישים אצלכם.

ל HGT אין יותר כוח בהילוך שני מאשר מה שיש בהילוך ראשון לסתם רכבים ידניים ולא ספורטיביים.

וואלה?

בהשוואה ל-106 רע-לי, למשל?

פורסם
בטח שזה חשוב- זה סימן שאתה צריך לכתוב לעירייה במקום מגוריך שהגיע הזמן לסלול מחדש את הכבישים אצלכם.

ל HGT אין יותר כוח בהילוך שני מאשר מה שיש בהילוך ראשון לסתם רכבים ידניים ולא ספורטיביים.

אחד המשפטים היותר הזויים ששמעתי :shock2:. מה הקשר? בוא נאמר שאין לרכב יותר כוח בשני מאשר לרכב אחר בראשון, כמעט כל רכב, גם עם הוא נועל סליקס- על כביש בטון הוא מסוגל "לחפור" בראשון. ההילוך השני ב hgt הינו קצר יחסית ולכן ניתן "לפרפר" איתו גם בשני. אמנם לא מדובר ב 911 טורבו אבל עדיין ניתן. אני כותב מתוך מנסיון של חמש שנים עם hgt אשר נעלה גומי איכותי ביותר.

חוץ מזה- מדוע הדעה הרווחת בפורום בקשר לרכב הנ"ל הינה לרוב שלילית? הרכב אינו מושלם, זו למשל הסיבה שהחלפתי אותו ב 172, אבל עדיין יש לי פינה חמה (מאוד) בלב לרכב הנ"ל.

פורסם

לגבי מעבר ל- 195/45/15 אני ממליץ לבצע זאת רק לאחר החלפת בולמים+קפיצים מכיוון שכיול הבולמים המקורי של הרכב אינו מוצלח במיוחד, הרכב משדר חוסר נוחות על כבישים שאיכות סלילתם פחות ממצויינת וכאמור לא התברכנו בהרבה כבישים כאלו במדינתנו ולכן ירידה בחתך הצמיג (גם ללא הגדלת קוטר החישוק) תפגע בנוחות הנסיעה.

פורסם
ממתי 130 כוחות סוס אטמוספרים זה מספיק ?

אפילו לאופנוע זה לא מספיק,

אפשר לחשוב שהרכב חופר בשלישי

בקושי בראשון

מאז שהרכב שלי ברשותי ומאז שיצא לי לראות לא מעט פרוייקטים על הרכב (לא שלי כמובן).

שראיתי, וחוויתי, שתוספת כח, גדולה ככל שתהיה לרכב, ללא שינוי מערכת המתלים המקורית, פוגמת עוד יותר ביכולות הדינמיות שלו, קרי לא רק נסיעה מהירה בקו ישר.

שיפור הצמיגים+בולמים/קפיצים, נותן תמורה אדירה ביחס למחיר, ושווה הרבה יותר לדעתי אל מול שיפורי כח למינהם.\

אגב, לגבי דבריו של favorite_1, יצא לי לקרוא לא מעט על חבר'ה שהחליפו את הבולמים שלהם לכאלה שמוגדרים כיותר קשיחים, ודיווחו על שיפור ניכר בנוחות הנסיעה.

אז ע'פ מה שנאמר, קורס נהיגה לנהג, צמיגים לרכב, מתלים ספורטיביים וזהו ?

הרכב יהיה מסודר מיבחינת כח ? זה אומר שמעבר לזה לא צריך עוד , ככה הוא אופטימלי ?

בהכרח בסדר הזה, לדעתי כן. כמו שכבר נרשם, כח תמיד אפשר להוסיף אם רוצים, אבל חובה לשדרג את שאר מערכות הרכב.

!AWDSOME

• תוכן חדש...