שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
או שאני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב בצורה מורחבת יותר. כאשר יש לך רכב (ניקח דוגמא, סוזוקי בלאנו) שזה כמובן מנוע 1.6 אתה רוצה להשתיל מנוע 1.8 השאלה שלי היא, צריך לשפר שילדה (אני משער לעצמי) אבל השאלה ה-אמיתית היא, מה זה לשפר את השילדה? מה עושים? מחזקים אותה? מחליפים חלקים ליותר חזקים? אשמח אם מישהו יוכל להאיר לי על הנושא.
הודעה אחרונה מאת ניב., -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איזה מידה אפשרית? וכמה עלולים לעלות 4 חישוקים עם צמיגים ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם אפשר לשדרג את האנטירולים שבדגם XR מהשנה הנ"ל למשהו פיקנטי יותר? האם נדרש להחליף גם בולמ"ז+קפיצים?
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
מדובר ברכב שעדין אטמוספרי. מה בדיוק השוני בלהחליף לרכב את הדוד האחורי והאמצעי (עמם) בדודים יותר טובים מהיצרן, לדוגמא (סופר ספרינט). והעדיפות השניה היא בלהחליף את הצנרת קומפלט לגמרי, שהיא באה עם ממיר ספורטיבי ודוד אחורי. עכשיו למה בעצם החלפת הצנרת לגמרי מומלצת יותר לרכבים לא אטמוספרים, ולעומת זאת ההמלצה השניה (של הדודים בלבד) יותר מומלצת למנועים אטמוספרים ? ובכמה ההבדלים מבחינת התקציב (הבדל רציני או שממש לא משמעותי), כי הבנתי שממיר זה עסק ממש יקר. ובמה ההבדלים מבחינת תמיכה במנוע (הוצאת הגזים השרופים ) כי הדוד בעצם גם מחזיר (תקנו אותי אם אני טועה). אשמח אם מישהוא יוכל לעזור, לתקן, להרחיב את הידע בנושא. עדי
הודעה אחרונה מאת Aditi, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תודה רבה, איך אני יודע באיזה גודל לבחור? איכות הג'אנט וכדומה? על מה לשים את הדגש? הכוונה לג'אנטים מגנזיום.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי בפיאט 45 כוח סוס אני רוצה לעלוות אותו כי הוא לא ממש סוחב איך אפשר לעשות זאת וכמה זה עולה ?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הרבה חברים פה בפורום מעלים הצעות ורעיונות לפרוייקטים לשיפורי מנוע. גם אני מתעתד להעלות איזה פרוייקט בסגנון אבל מאוד מטריד אותי שיש ים של חומר בנושא שיפורי מנוע וחסרים נתונים אודות מגבלות מערכות ההינע של הרכב במיוחד גיר וציריות. יכול להיות שבלחיצה הראשונה על הגז אחרי שיפור המנוע, תשבית את הגיר ו/או תשבור את הציריות. האם מישהו יודע איפה ניתן להשיג נתונים לגבי מגבלות של רכיבים אלו ברכב ?
הודעה אחרונה מאת golden, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי כבר את האגזוז עצמו אצלי...אני רק צריך מקום שיורידו את הקודם וירכיבו את החדש אבל צריך מקום טוב שלא יהיו דפיקות מהאגזוז ושיישב טוב.. מישהו מכיר?!
הודעה אחרונה מאת progline, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי פורק לחץ חיצוני ללנצי'ה שלי ומיד לאחר מכן ראיתי שהרכב כל פעם שאני מגיע לרמזור אחרי לחיצה נכבה.לאחר בדיקה אצל שבי ראינו שהפורק מושך אוויר, והחלפתי שוב לפורק פנימי מקורי והעניין סודר. השאלה שלי היא איזה פורק לחץ חיצוני מתאים לרכב כזה, הבנתי שפורק לחץ חיצוני רגיל לא מתאים לרכבים מהסוג שלי אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי..יכול להיות שפשוט הפורק שלי לא היה תקין מפני שהוא מאיכות גרועה והאויר ברח מהבורג שסוגר אותו. הדבר השני הוא פילטר אוויר פתוח שמעתי שאפשר לנקות אותו עם אבקת כביסה השאלה שלי היא אם זה יעשה נזק או שפשוט זה לא ישיג את המטרה כמו שנוזל ניקוי יעודי ישיג. אשמח מאוד לשמוע חוות דעת ממישהו שמבין ברכבים מהסוג הזה. בתודה מראש חיליק!
הודעה אחרונה מאת Hilik, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לנו פיאט טמפרה שנת 92 מנוע 1400, האוטו אצלינו מאז שנת 92 (קנוי מהחברה), אבא שלי נהג על האוטו בעקרון וגם קצת אמא רחי שהוציא רישיון, אני קיבלתי רישיון ממש לא מזמן וכנראה שהם יקנו לעצמם חדש ואני אקח לעצמי את הטמפרה בתור אוטו התחלתי, הקודה היא שאבא שלי בחיים לא טיפל באוטו כדי שיסע מהר, וכדי שיהיה לפחות טיפה חזק, הוא רק טיפל בו כדי שיסע נטו וזהו, כשנהגתי באוטו שלנו ראיתי שהוא לא ממש "סוחב", בין העברת הילוכים, למרות שאני לוחץ גז עד הסוף לוקח לו זמן לתפוס תאוצה עד להעברה להילוך הבא (בעיקר בין ההילוכים 3-4-5), למרות ששהאוטו יכול להגיע עד 150 ויותר... בכל מקרה הקטע הזה של התאוצה האיטית מעיק עלי... אז איזה דברים אני יכול לשפר\להחליף\להוסיף למנוע כדי שיצבור קצת "סוסים"...? אנ…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 23 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, לאחרונה נתקלתי בתרמוסטט אפטר-מרקט מיוחד המיועד לרכב שלי שנקרא Hypertech PowerStat. מה שמיוחד בו שהוא נפתח ב-180F (אין לי מושג כמה זה בצלזיוס), בקיצור המנוע יהיה קר יותר. השאלה שלי היא אם דבר כזה טוב לביצועים ולבריאות הרכב? מישהו הסביר לי שמנוע אמור לעבוד בטמפ' האופטימאלית שלו ושהטמפ' האופטימאלית אמורה להיות בקו החצי של מד הטמפ'. האם זה נכון? תודה.
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איך בעצם הוא עובד, ומה אופן הפעולה שלו? תודה רבה =]
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברצוני לשנות את מידת הצמיגים ברכב שלי, מסוג טויוטה קורולה 2001 למידה 195/50R15 באוטודאתא רשום שהמידה המקסימאלית היא 195/55R15 האם יש איזה שהיא אפשרות לאשר את האופציה הראשונה למרות שאינה רשומה באוטודאתא? ועוד באותו עניין, מה הם ההשלכות מלבד אחיזה וקשיחות הרכב של העלאת רוחב הצמיג וגודל הג'אנט, האם זה בא על חשבון דלק? תודה. יצחק.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נתקלתי במוצר הבא: SPOON p06/p05 chip for a Honda 92-95 Civic dx http://ads.auctionads.com/pagead/link_0974ee525bbc7301bf99_default_http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260197737808&ih=016&category=33597&ssPageName=WDVW&rd=1 נראה מעניין, גם המחיר לא בשמיים. אבל מה זה? איך אוכלים את זה? האם זה שווה או שזה סתם משהו שיכול להרוס את המנוע?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ידידה טובה קנתה פולו 16V אוטומטית [75כ"ס כמובן] האם ההבדל בהספק לעומת גירסת ה 100כ"ס היא צ'יפ בלבד?
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 14 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום. אתחלתי לבדוק בשוק לגבי מגנזיום,ראיתי כמה צורות יפות. יש כמה דברים שאני לא יודעה?(אני מחפש ג'נט 13 לפולו עשיתי חיפוש ולא ממש מצאתי תשובות) מה טווח מחירים? מותגיםתמי יותר טוה? (בנתיים ראיתי TAILONGׂ במחיר 1400) איך להבדיל בין זיוף לאציתי? ואחרון מקום מומלץ באזור פ"ת והסביבה.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי הרבה קיטים לאוטו שלי אבל אף אחד לא ממש יפה ושווה השקעה. אני רוצה לתכנן לבד את הטמבון בתוכנת תלת מימד, למי אני הולך בשביל הבניה? כמה אמור לעלות בערך? תודה רבה.
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טוב, רציתי לדעת אם הדבר אפשרי מבחינה מכאנית. להרכיב לאופל טיגרה רגילה את מערכת הבלימה של Gsi ? מה שיש באופל זה דיסק מקדימה (מין הסתם) ותוף מאחור. עכשיו לא מדובר בברמבו או omp ! פשוט את כול המערכת קומפלט.
הודעה אחרונה מאת Aditi, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי מגנז 17" רוחב 7 מהי מידת המינימום שצמיג יתאים לג'אנט?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איפה יש בחיפה סדנת שיפורים או לפחות מקום שמבין בזה
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום יש לי פיג'ו 205 שנת 94 נפח מנוע 1400 . ברצוני לדעת אם כדאי לי לשפר את האוטו או לא? כי אני הרבה מיתלבט וחלק אומרים לי שלא כדאי מפני שזה אוטו ישן וזה דגם מעאפן וכו... בנתיים שמתי אגזוז לחץ ופילטר פתוח ובכל מקרה רציתי לדעת אם כדאי לשפר {מכל הבחינות} או לא?
הודעה אחרונה מאת nirrafi, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכל הכרפלעך יש לי פאסאט 93 מנוע 1800 ידני הכנסתי פילטר סליל הצתה מוגבר סעפת ישירה הורדת ממיר קטליטי מה עוד?..................
הודעה אחרונה מאת tomiboy, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם יש לי פורד קונקט. אני רוצה לישאול לאיזה מידה אחי גדולה אפשר להחליף?
הנעה אחורית לאימפריזה 1 2
מאת 3bode-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
מדובר בסובארו איפריזה 1600 שנת 2006 .זה אפשרי??
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
נכון שסופרצ'ארג'ר פועל בטורים נמוכים וטורבוצ'ארג'ר פועל בגבוהים ונכון שלסופרצ'ארג'ר יש רעש מכאני וטורבוצ'ארג'ר ניתן להשקטה ונכון שסופרצ'ארג'ר הוא מכאני וחשמלי ויש לו שלבים וטורבוצ'ארג'ר מגיע בגדלים שונים ונכון שסופרצ'ארג'ר הוא לא ממש מנוסה בארץ וטורבוצ'ארג'ר הותקן הרבה פעמים ונכון שיש B-TURBO ו TWIN-TURBO מה עדיף במדינתינו ומי באמת יודע להתקין פה מערכות כאלה?!
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למישהו יש נסיון עם זה? זה מחזיק? הרעיון הוא להניע את מדחס המזגן על ידי חיבור לפולי של הקראנק לאחר החלפת מנוע. על המנוע הישן כולם הונעו עם רצועות V ולא היתה בעיה, במנוע החדש כל הפולים הם חגורות [סרפנטיין]... רון.
הודעה אחרונה מאת kd2, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
כולם פה משפרים מנוע ומוציאים כ"ס אסטרונומיים מהמנועים שלהם ורק אני עולה מים המלח בהילוך שלישי במהירות של 50-60 קמ"ש וזה במקרה הטוב ניתן לעשות משהו עם זה? מנוע דיזל 2.5 כבר עם טורבו אבל הכל מכני , אין מחשב אין ניהול מנוע הכל ברזל טהור. לא מחפש 200כ"ס רק להעיר את הגמל קצת ,למעשה אם לדייק יותר אז 1. בעליות להגיע למהירות נסיעה חוקית 2.פנטזיה:פרץ כח לעלית דיונה ( אפשרות דימיונית) יש לציין רק כי כל שיפור בגמל גורר התחממות המנוע המעבר לטורבו כבר גרר החלפת רדיאטור מוגדל ופולי מוקטן ב30%
הודעה אחרונה מאת קוראים לי איזי-, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברשותי גולף דיזל 2 ליטר 2005, 160,000 קמ גיר DSG .האם יש חדש בעולם הציפים ? שלא יפרק לי את הגיר. האם מי מבין חברי הפורום ביצע שינוי דומה ? אריק
הודעה אחרונה מאת carholic, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים שלום! ברשותי פיג'ו 405 שנת 94 הרכב במצב תקין לחלוטין ואני רוצה להוסיף לו כח בסל"ד נמוך אני פתוח להצעות...
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן. אחרי ביקור במוסך הדקל נאמר לי שהכבלים שלי כבר עשו את שלהם והם גמורים וספוגים בשמן. המליצו לי להחליף לחדשים מקוריים המתאימים אחד לאחד בשל הצורה והאטימה המיוחדת, עכשיו שאלתי היא אם כבר אני צריך להחליף כבלי הצתה, אם כבר כדי לי לשים כבלים "משופרים" או טובים יותר שאולי אפילו יועילו בעבודתם? יואב.
הודעה אחרונה מאת joel007, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 470 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- redroze
- bv12
- yoav911gt2
- ידית
- IsraCar
- שביט
- JohnnyEnglish
- FROGIE
- garicho
- גולדן191
- T_A
- hondacivic02es