שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום לכולם. מדובר ברובר 620TI שנת 99. לפני חודשיים לערך הרכבתי ברכב פורק לחץ. הפורק כמו שאתם רואים מורכב על הצינור יניקה של הטורבו. לפני כמה ימים נתקלתי בפורק הבא: פורק פנימי לרובר טורבו שמתחבר על הטורבו עצמו. (לא מרעיש בכלל). היופ הייתי במוסך רובר להעביר את הרכב בדיקה במחשב. פתחתי מכסה מנוע. המומחה זורק מבט ושואל על הפורק. שואל מי עשה לי אותו והאם הורדתי את הפורק שמגיע עם הרכב?!?!?!?!?! עצרתי אותו לרגע והוא אמר לי שהרכבים האלה או לפחות השנתון האחרון מגיע עם פורק פנימי שיושב על הטורבו. והוא הצביע לי על זה: מה נראה לכם? האם זה פורק כי אני רואה שגם יוצא ממנו צינור סיליקון. אם כן האם הגיוני שהוא מוריד לי את כל האפקט של ה…
הודעה אחרונה מאת 620SI, -
-
שלום חברים, אני תוהה אם הדיפרנציאל הנ"ל מתאים לרכבי (איביזה FR 2007 ), בנוסף אני שואל אם זה יהיה אפקטיבי לבעיית האחיזה והטורק-סטיר באיביזה ? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=33731&viewitem=&item=200098368513&_trksid=p3907.m29 תודה על עזרתכם. חגי
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
https://www.tgp.co.il/Product.aspx?CarMakeID=28&CarModelID=32&DepartmentID=7&CategoryID=37&ProductID=1466 נתקלתי במוצר הזה. עד כמה הוא אפקטיבי מנסיונכם לעומת הפילטר המרובע הרגיל. איזה שיפור יש שיתן למנוע עוד טיפה כוח. בתחום החוקי +- * ציפ יש על הרכב כבר. * צמיגים חדשים בשעה טובה (פרוקסס 4) על ג'אנטים של לאון טורבו. הרכב הוא 90 כ"ס מקורי.
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
שלום, מישהו מכם יודע אם ה צנרת 3" שנמכרת ב EBAY לגולף GTI, תתאים גם ל SEAT IBIZA FR ?, מקסימום נערגל אותה קצת בשביל זויות ? בנוסף, איזה סוג של פורק להזמין מ EBAY ? צריך 25MM ? (פנימי כמובן)? תעשו לי בבקשה קצת סדר..... חגי
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם ניתן להחליף קפיצים למונמכים ולהשאר עם הבולמים המקוריים של הרכב? מה זה יגרום לבולמים? בלאי מואץ?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעוניין לשים ג'אנטים 17 לגולף MK4 ידנית מנוע 1600 האם זה אפשרי? מה דרוש בשביל זה?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש לי פיאט פונטו HGT שנת 2002 אני מחר הולך להחליף צמיגים... מידת הצמיגים שלי היא 185/55VR15 מכמה חברים שדיברתי איתם המליצו לי על Toyo Proxes-T1R VR 82V TL Dunlop sp 9000/sp1 אשמח אם תוכלו לתת לי חוות דעת והמלצות נוספות על צמיגים נוספים המתאימים למידה של הרכב שלי. תודה לכל הקוראים
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה כח מוסיף חיישן AIR/FUEL ?, הוא נותן בגבוהות ? (.....סתם ) עשיתי טעות של מתחיל והבאתי שעון AIR/FUEL שהוא לא WIDE-BAND לאיביזה FR שלי, 1.האם שווה לי בכלל להתקין חיישן צר בנוסף לקיים ואז להתקין את השעון, או שאין טעם בכלל ? 2.האם החיישן המקורי של האוטו הוא WIDEBAND ?
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
בניית דאונפייפ 1 2
מאת nimikipod-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מתעניין כרגע בבניית דאון-פייפ 2.5-3 ברכב שלי (FR), מהו לדעתכם מחיר סביר לעבודה שכזו ? אני צריך לקבל עוד שלושה-ארבעה ימים ממיר קטליטי ספורטיבי (קרמיקה) עם כניסה ויציאה של 3 אינטש, אני רוצה לבנות דאונפייפ שיתחבר לממיר וזהו. אני לא רוצה להחליף דוד ולא את שאר הצנרת (ראש שקט...) העבודה יחסית פשוטה ולא ממושכת, כמה לדעתכם היא צריכה לעלות ואיפה ? תודה מראש, נימי
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, בהמשך לאשכול הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=184936 הגעתי ל-2 אופציות. האחת - החלפת צ'יפ במחשב. השניה - החלפת צ'יפ במחשב, דוד אגזוז ופילטר פתוח יותר. ברירת המחדל שלי היא לבחור באופציה הראשונה. זאת מאחר ויש לי חשש מבעיות בטסט או עם חברת הביטוח. הדוד שהוצע לי: http://extreme-tuning.net/picture/weeksale/omp/images/HPIM4042.JPG תוצרת ANSA SPORT איטליה עם אישור של משרד התחבורה ומכון התקנים דוד איכותי מאוד ולא מרעיש. הפילטר שהוצע לי: http://extreme-tuning.net/picture/products/filter/images/HPIM3138.jpg תוצרת AKA או תוצרת SIMOTA האם מישהו ניסה את המוצרים הללו ויכול להעיד על איכותם ועל נושא …
הודעה אחרונה מאת Yakim, -
-
קיטים מEBAY
מאת nimikipod- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים, אם אתם יודעים או לא יודעים אני בעליה של איביזה FR 2007, מזה זמן רב אני מתחבט בין מספר שיפורים שברצוני לעשות ברכב. ברכב שלי מותקן צ'יפ של REVO באדיבות גיא פרילינג (1.35 באר יציב), בנוסף ישנם אינלט ופילטר אויר קוני. הצעדים הבאים הם אינטרקולר, צנרת וזהו בינתיים(מבחינת כח...) לגבי אינטרקולר, קיבלתי הצעות לפה ולשם כולן סביב ה-2000 ש"ח. רציתי לשאול האם כדאי להרכיב אינטרקולר חזית רגיל (צנרת מימין לשמאל) שייצור לפי הבנתי יותר LAG עקב הצנרת הארוכה או להרכיב אינטרקולר במתכונת דומה לקיימת רק יותר גדול (צנרת בצד שמאל) ? בנוסף, ראיתי קיטים אוניברסליים רבים בEBAY, בהם משתמשים בצינורות אלומיניום קצרים המחוברים ע"י מחברי סיליקון ובנדים, בארץ לא ראיתי…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אשמח לשמוע על התוספת הנ''ל האם היא כדאית, וכיצד (וכמה) תורמת.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
שיפורי דלק
מאת דניאל1983-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
סבא שלי ז"ל סיפר לי לפני כמה שנים על חבר שלו, שהיה נהג מונית רגיל באמצע שבוע אבל בסופי שבוע החבר הזה היה נהג מירוצים מצליח מאוד, הוא השתתף במירוצים שארגן ארגון המוניות של רוסיה, ויצג את המועדון המקומי של עיר הולדתו. זה התרחש בשנות השמונים והרכב היה GAZ, הרכבים שהשתתפו במירוץ היו סדרתים ולא משופרים בכלל. אבל החבר הזה ניצח כמעט בכול המירוצים והסוד שלו היה הדלק שבו הוא השתמש, הוא נהג לערבב בנזין עם דלק מטוסים ואלכוהול ועוד כמה מרכיבים סודים שהוא לא סיפר לאף אחד. רציתי לשאול אם גם היום משתמשים בשיפורים מהסוג הזה ואם זה יעבוד במכוניות מודרניות.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
שאלה! לגבי פילטר
מאת *oz*- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פילטר פתוח אוכל דלק יותר נכון?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי, לא ידעתי איזה כותרת לשים אבל הנה הסיפור יש לי פורד קפרי שנת 1975 עם מנוע פינטו 2.0 עכשיו כמובן זה קרבורטור אני רוצה להעלות את ההספק שלו , האוטו כבד והמנוע חלש --> 88 כ"ס וגיר ידני כמובן. קראתי באינטרנט הרבה כתבות והמליצו לי לשנות CAMSHAFT לאחד של KENT CAMS (הקישור שלו למטה), כמובן שישתנה הקרבורטור אבל מה בנוסף אליו צריך לשנות בשביל להעלות להספק 130+- https://www.burtonpower.com/product_main.aspx?dets_product.aspx?PSet=97&sTxt=fr32 תודה דוד
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים קניתח קליאו 93 יד 1 ק"מ83 מטופל בחברה ואני רוצה לעשות דברים לאוטו שיטנו לי יותר כוח אם יש למישו מהשו ליעץ לי אני ישמח וגם עלות של כל דבר . אני יודע מה האוטו ולא מחפש לעשות דברים גדולים .אני רוצה דברים שיעזרו למנוע יותר. מנוע 1.4 ידני.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
הגדשת אסקורט rs 1 2
מאת asi08-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
rs2000 לאחר כשנה שהאוטו אצלי מרגיש שמיציתי כבר את ה-150 סוס הסטנדרטים שלה, רציתי להתחזק קצת ונעבור לחלק האומנותי הרצונות שלי... אני יודע שכרגע אני בכלל לא ממוקד לגבי גדלים סוגים וחברות צריך יותר הכוונה ורצוי מאנשים שמכירים את הרכב חיזוק מנוע-טלטלים בוכנות גיר למיטב ידעתי חזק באר אס קלאצ' מחוזק החלפת מזרקים טורבו קיט שלם צריך המלצות+שסתום לחצים צנרת (סרדין) 2.5 אינצ' דוד נירוסטה קולר חזית פודים שעונים רוצה לגדוש בסביבות 1 bar ובאמינות ככל האפשר וכמה לפי הערכה שלכם סוסים יתוופסו אם שכחתי עוד דברים ציינו תקציב בסביבות 25,000
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה שהתעוררה אצלי לאחר בירור קצר מול הטכנית של ב.מ.וו [קמור] האם יצא למי מכם לפנות ליבואן, לקבל סירוב, ולאחר מכן להיתקל באיזו בעיה כשרצה להעביר את רכבו היקר טסט? רון.
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לילה טוב , התקנתי השבוע אגזוז זרימה חופשית מבניה עצמית של המכון אגזוזים לשאלה האים יש מצב לנזק במנוע בגלל האגזוז והאים זה טוב בכלל למנוע בוקסר של הלגאסי האוטו קרבורטור תודה .
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ברצוני לבטל את הצינור נשם מנוע , במקומו לשים פילטר. איך ניתן לעשות את זה? כמה זה אמור לעלות ומה ההשלכות של זה ?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 44 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום אני צריך המלצה לצמיגים חצי סליקס או צמיגים שאוחזים טוב במידה 195/50/15 שקיימים בארץ ונמכרים!!
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן וסהלן לכולם,לפני כחודש קניתי Bmw325 שנת 86 אשר הייתה במצב כללי די טוב,שלדה מנוע וגיר טובים,אבל בזמן האחרון החלטתי קצת להשקיע באוטו,בימים טובים אמור להיות לו 171 כוח סוס בגלגלים האחוריים אבל אני מאמין שעכשיו זה משהו כמו 145,שזה גם נחמד,את הסוסים האבודים אני אשיב לו בשלב מסויים אבל עכשיו אני חושב יותר על להתרכז בצמיגים\בולמים\ברקסים,אתמול בגשם האחרון את כול הכיכרות עשיתי בדריפטים שזה הכול טוב ויפה אבל זה הגיע כבר לשלב שזה קצת מרגיז חוסר האחיזה,הבולמים מהאחורה גמורים,ומקדימה ישלהם עוד קצת חיים אבל גם חשבתי להחליף אותם בתור סט. התקציב לבולמים\צמיגים\וברקסים טובים הוא 10 אלף ש"ח,אם היה אפשר להכניס לזה גם ג'אנטים יפים זה גם היה טוב. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Bmw325I, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאחר שנתיים אני מרגיש שמציתי את הכוח הסטנדרטי לגלוף .ציפ כבר היה מותקן על הרכב אני מועניין לקבל חוות דעת על שני מוצרים 1-סעפת פליטה 6-2-1 http://www.sfxperformance.com/parts/BRO111750.htm האם זה שווה את ההשקעה וכמה כוח בערך זה ייתן 2-מדובר בגלגל תנופה קל -http://www.performance-cafe.com/product_info.php?cPath=6_157&products_id=1086 קלאץ בכל מקרה כבר התעייף ואני מועניין להחליף אותו - נא המלצות ומידע מורחב יותר אם אפשר את החלקים הנ"ל אני מתכוון להזמין מכיוון שהמחיר בארץ הוא מופקע מדיי פי 4 מהמחיר
הודעה אחרונה מאת green monster, -
מבקש המלצה חמה לבולמי זעזועים עבור הונדה סיויק..מה עדיף המונרו או ה-KYB?בתודה מראש שי 1 2
מאת shay2828- 18 תגובות
- 8 אלף צפיות
טוב אז ככה: חברי החליט להחליף בולמי זעזועים בהונדה סיויק שברשותו,עקב בולמים גמורים. לצורך כך נרתמתי למשימה ועם פונקציית החיפוש הגעתי להמון מידע אבל ללא הכרעה סופית. השאלות הם כאלה: 1- האם למישהו יש מושג באיזה בולמי זעזועים משתמשת חברת הונדה? 2-הבולמים מיועדים לנסוע בכבישים עירוניים עם הרבה מהמורות ותחלואי מע"צ.אלו בולמים יהיו מתאימים לו בולמי גז או שמן? 3-בנוסף לנוחות הבולמים אשר יספוג בכבוד את תחלואי הכביש,חברי מחפש גם ספורטיביות..האם זה אפשרי לשלב את השניים? 4-מהחיפוש בפורום הבנתי שהמומלצים שבבולמים הם מונרו סנסטראק.האם זה נכון?האם בולם זה יתאים לסיויק? 5-האם בולם מונרו ריפלקס שהחליף את הסנסטראק יותר טוב ומומלץ מהסנסטראק? 6-האם יש דגם של KYB ש…
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם נכנסתי e bay וראיתי שם טורבו צ"רג"ר חשמלי שמתאים לכול המכוניות ..... מישהו מכיר את הפריט ? כדאי ? לא כדאי? אסי
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. בחודשים האחרונים, התעניינתי די הרבה בנושא הפילטרים הפתוחים שמחליפים את הקופסא והתיעול המקורי בפילטר קונוס\עגול\איזו צורה שתרצו ויונקים אוויר מתוך תא המנוע, בלי מבודדי חום כלשהם. אני פשוט "נקרע" בין דעות שונות, ועד עכשיו לא מסוגל להבין אם מה שעשיתי בעצמי זה טוב או רע . אז ככה, יש את כל וויכוח הטמפ' - כאלה שאומרים שטמפ' האוויר הנכנס למנוע תהיה תמיד באותו הטווח (בגלל שיש לו קירור) ולכן אין כלכך מה לדאוג בקשר לטמפ' הגבוהה יותר של האוויר שהפילטר יונק. אחר כך יש כאלה שאומרים שאחוז צפיפות החמצן באוויר משתנה בייחס לטמפ' (ז"א אויר קר יותר חמצן אויר חם פחות חמצן) וזה דבר שמשנה הרבה את השפעת האוויר הנינק ומוריד ביצועים במקרה של יניקה מתא המנוע, בלי מבודדי …
הודעה אחרונה מאת A.M.T, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום וערב טוב לכולם רציתי לשאול מה אתם אומרים על הsupercharger האלקטרוני ,מצאתי אתר שבו מוכרים את המוצר וזה נראה ממש טוב, ולפי הנתונים שהם נותנים זה עומד על 1.7 psi, והמדחס עובד על 25,300 rpm ,עכשיו אני לא יודע לי יש רכב עם מנוע אטמוספרי 1.6 רציתי לדעת מה אתם אומרים על חיבור של הsupercharger האלקטרוני כי לעשות הסבה למנוע 1.6 שיהיה מוגדש זה ממש לא רעיון טוב ולא משתלם . אז הייתי שמח לקבלת דעות על המוצר,ועם זה משתלם להתקין ברכב. והנה גם האתר שמשווק את המוצר . http://www.electricsupercharger.com/index.html תודה מראש
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום! החלטתי בסופו של דבר לאחר התלבטות קשה, להחליף צ'יפ ברכב, ידוע לי שהשיפור יהיה לא חד משמעי, אני לא מעוניין בצ'יפ שרק ידפוק לי את המחשב ניהול מנוע ובסופו של דבר יגרום רק לאיחורי הצתה ושריפת דלק מיותרת. D16Z9 אוט' לא ידוע לי קוד המחשב רכב. כמו כן אני לא מעוניין לקנות את הצי'פ בארץ, בגלל המחירים המגוכחים. מכיוון שאני לא מבין כלום בצ'יפים, פניתי לעזרתכם. על איזה חברות אתם ממליצים? האם אפשר בעיינים עצומות לקנות ממקור טוב צ'יפ של אחד מהתותחים בתחום (למשל SPOON SPOETS)? מהו המחיר הנורמאלי בדולרים שצ'יפ כזה אמור לעלות? תודה רבה לעוזרים?
הודעה אחרונה מאת Volk, -
-
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום! ברשותי הונדה סיוויק קופה שנת 97 1600 ואני מעוניין לבצע הסבה לגיר ידני,מצאתי רכב תורם הונדה סיוויק האצ'בק שנת 97 מנוע 1400. השאלה שלי האם מכלולי הגיר(משאוות קלאץ',ידית הילוכים והמושכות,סטרטר וכו') חוץ מהגיר עצמו יתאימו לי להונדה קופה שברשותי? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
מנוע ל205 של 306 1 2
מאת שמעון55- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
השאלה היא כזאת, עם אני שם מנוע של 306 1.6 (90) סוס, על ה205 שלי מה עוד צריך להחליף עוד, ועם אפשר לקבל אישורים?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 16 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 503 אורחים (הצג רשימה מלאה)