Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני תוהה אם הדיפרנציאל הנ"ל מתאים לרכבי (איביזה FR 2007 ), בנוסף אני שואל אם זה יהיה אפקטיבי לבעיית האחיזה והטורק-סטיר באיביזה ?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=33731&viewitem=&item=200098368513&_trksid=p3907.m29

תודה על עזרתכם.

חגי

...CASKA for life

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בידיוק,

חברה עם בעיות נזילות קשות ייצרה בעבר רכבים עם 130 ומשהו כוחות סוס שמשודכים ל LSD ובא נאמר שזה לא הזיק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לפי דעתי .

נעילת דיפרנציאל מיועדעת לרכבי שטח בלבד שנוסעים בתנאי שטח ולא בתנאי כביש עירוני,

והסיבה לכך ,שנעילת דפרנציאל בעצם מבטלת את הדפרניצאל (תלוי אם זו נעילה מלאה או חלקית) ומעבירה כוח זהה ל2 הגלגלים הימני והשמאלי, השטח זה שמושי ביותר כי מתי שאתה מתחפר אז במקום שגלגל אחד יסתובב אז 2 הגלגלים מסתובבים וזה עוזר לרכב לצת בקלות מהשקיעה,

הדפרנציאל נמצא גם ברכבים סטנדרטיים פריווטים למינהם, ובעצם בכל כלי רכב בעל 4 גלגלים

באשר הוא שמיועד לסוע על הכביש ,והסיבה לכך היא בביצוע סיבובים, כשאתה מסתובב עם הרכב, במקרה הכי קיצוני פרסה שאתה מסובב את ההגה ימינה עד הסוף או שמאלה,

מה שקורה זה שאחד הגלגלים בעצם מהווה ציר, והגלגל השני בזוג הגלגלים שמקבלים את הכוח ישירות מהמנוע (הכוונה ברכבי

2X4) מסתובב , ורק הוא מסתובב, לפחות בחלק קטן ממהלך הסיבוב,

במידה והדפרנציאל יהיה נעול במהלך סיבוב, מה שיקרה זה ,שהגלגל שבעצם אמור להוות כציר ולא להסתובב ,יסתובב ויפרפר במקום.

בעוד שהגלגל שאמור להסתובב גם יסתובב וככה אתה תאבד שליטה ברכב, במידה וההנעה היא אחורי המצב יגרום לאיבוד שליטה רב יותר כי הגלגלים המונעים לא נמצאים בהיגוי וככה אתה ממש מאבד שליטה " זורק תחת" ויכול להכנס לצלחות אם אתה עושה פרסה או סיבוב חד במהירות או במהלך האצה בזמן הסיבוב, לפני שיישרת את ההגה.

וגם בהנעה קדמית המצב לא יהי משהו אבל לפחות אז תהיה לך שליטה טובה במעט בכיוון הרכב.

ונסיעה במצב ישר בכביש ,נעילת דפרנציאל לא משפיעה .

בקיצור אם אתה מעוניין להשקיע ברכב שלך, תמצא רעיון אחר כי נעילה ממש לא שימושית במקרה שלך ואף מסוכנת מבחינה בטיחותית, במיוחד בחורף שהכביש חלק.

אך אולי יש נעילה ספציפית שהחברה של הרכב של מספקת לדגמים מסויימים ספורטיביים עם נעילה באחוז נמוך מאוד שאולי כן שימושי בשבלך, אבל שוב אני בזה ממש לא בטוח.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אף אחד לא מדבר על נעילות 100% כמו לג'יפים .

לרכבי כביש מדובר על 25% נעול .

במקרים קיצוניים על 40% נעול .

ממש לא מעבר לזה. הנה גילית עוד משהו מעבר לרכבי שטח . ברוך הבא לעולם הכביש .

בכל מקרה , אני לא רואה שום דבר רע בדיפרנציאל מוגבל החלקה ברכבי כביש . מלבד הקטע הכלכלי של השדרוג כמובן .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

היי,

חברה מה עובר עליכם ? - LSD - LIMITED SLIP DIFF

משמע דיפרנציאל מוגבל החלקה - נהוג להרכיב כאלו על רכבים חזקים "מאותגרי אחיזה" ולמיטב ידיעתי הם עשו נפלאות להתנהגותה של הפוקוס RS וגם ללנצ'יה תמה/קאפה טורבו - כן, כן... גם בסיבובים (תאמינו לי זה עדיף על טוק-סטיר )

הפנייה נועדה למגיבים בעלי ידע מינימלי בעניין - ידוע לי שבפרוייקטים חזקים נוהגים להרכיב כאלו כי העלות יקרה יחסית.

השאלה היא מהו סוג הגיר שמורכב אצלי ? (02J, 02A, 02Q ) - איביזה FR

ומה הצד השלילי של הרכבת LSD ?

שוב תודה.

חגי

...CASKA for life

פורסם

חדש לי שלתמא/קאפה יש, זה נכון ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מלבד לתמה 8.32 לא יוצרו תמה/קאפה סדרתיות בעלות דיפרנציאל מוגבל החלקה .

אתה מוזמן להוכיח לי אחרת .

במידה וטעיתי , אני אצטרך להתנצל . במידה ולא , אתה תצטרך .

:twisted:

חובת ההוכחה נטולה עליך מן הסתם .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• ספונסר פורום
פורסם

אין בעיה להרכיב דפרנציאל מוגבל החלקה ברכבי כביש,כו שאמר יאשה,לא מרכיב דפרנציאל נעול מלא.

תפקיד הדפרנציאל הוא לאפשר הפרשי מהירויות בין הגלגלים המניעים,כידוע,הגלגל הפנימי בסיבוב עושה מרחק קטן ותר מהגלגל החיצוני בסיבוב.

נסיעה על כביש עם דפרנציאל נעול קבוע כמעט בלתי אפשרית,נסו לנהוג על טרקטורון או ג'יפ עם נעילות.

בברכה,אורן

פורסם

יאשה,

אני מתנצל, בדקתי את העניין ולמרבה ההפתעה, הלנצ'יה שהכרתי כבעלת LSD התבררה כ"משופרת" וה LSD הורכב עליה בארץ (אומנם מקורי מלנצ'יה אך עדיין לא יוצרה כך),

קורה...

בקשר לשאר דבריי, אני עומד מאחוריהם ב 100 אחוזים, בנוסף אשמח למנות עוד מספר רכבים "סדרתיים" שיצאו משערי המפעל עם LSD.

בברכת שבת שלום,

חגי.

שוב יאשה, אני מ-ת-נ-צ-ל .

...CASKA for life

• תוכן חדש...