שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם ג'אנט בגודל 17" מתאים לאימפרזה רגילה ולא יעשה בעיות מבחינת הנסיעה והאחיזה? ואילו צמיגים יכולים להתאים ומה מחירם תודה לעוזרים! והאם זה יכול לעשות לי בעיות עם הברקסים?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום קנה חבר אימפרזה טורבו WRX שנת 2002 השאלה היא איפה הכפתור שמפעילים את ה4 על 4 או קובעים שהאוטו יהיה הנעה אחורית בלבד .
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם. הרכב הוא פיאט קופה. אני מעוניין להתקין ווסת דלק מתכוונן,ישנם שני צינורות דלק ,האם אני מתקין על הצינור הלוך או חזור? מבקש תשובות רק ממביני עניין בבקשה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם אפשר להוסיף אינטרקולר ל ברלינגו ? אם כן יש אפשרות להביא קיט או למצוא קסרה מפרוק ? תודה משה.
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך על המלצה של אגזוז לחץ שיעשה רעש שיפור הביצועיים לא חשוב לי אני רוצה רק שיעשה רעש יפה. איזה המלצה על אגזוזים אתם ממליצים? הסתכלתי על זה בהתחלה : http://www.apl-ltd.co.il/news_h.html במקום ב-1000 ב-800 אני יכול לקנות אבל זה אגזוז ספורט והוא לא יעשה הרבה רעש,אני אוהב את הרעש שיוצא מהאגזוזי לחץ רק בגלל הרעש אני רוצה אותו הביצועים לא חשובים לי. אני רוצה שיעשה רעש ושלא תהיה בעיית פליטה. בבקשה מי שמבין שיעזור לי ביעוץ לרכישת אגזוז עם פתח גדול.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלתי עצה מחבר יקר שלי להחליף צמיגים וגנטים של AUDI A6 בה 3.7 אלף רציתי לדעת האם המחיר או טוב או שעבדו עליי כמובן שזה כולל התקנה והכל תודה חברה דרך אגב גודל הצמיג 15 אינץ חדש של קוגו
טורבו לספר לנסר
מאת bego- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאילה! יש לי מיצובישי סופר לנסר אני יכול לסים לה טורבו כן או לא מה אני חייב לעשות ואם זה מזיק למנוע לעתיד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי גולף ג'נריישן 2.0 2001 .. השאלה עם אני מוסיף לה ציפ, פילטר אוויר פתוח וסעפת כמה כ'ס זה מוסיף? ובמה אני ירגיש את השיפורים הנ"ל .. ? וכמה זה יעלה לי + - .. ? עיינתי במנוע חיפוש של האתר אבל לא מצאתי את מה שחיפשתי ספציפית .. עם תוכלו לענות לי אני אשמח, תודה והמשך יום נעים . דור
הודעה אחרונה מאת shainov2, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה בקשר לפילטר אוויר פתוח.. יש לי גולף ג'נריישן מנוע 2.0 2001 ואני רוצה להוסיף לה פילטר אוויר פתוח .. השאלה עם זה מוסיף לה כ"ס ? והאצה יותר מהירה ..? עם תוכלו לענות לי ולתת לי עוד פרטים לשיפור הגולף חוץ מהפילטר אוייר אני אשמח .. תודה .
הודעה אחרונה מאת golf_2.0, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אנשים יקרים אשמח קצת לשמוע האם מישהו יודע או שמע על שיפורי מנוע מתאימים לפאג'רו בנזין 96 מנוע 3000 האם מישהו שיפר בעבר ? אני לפני טיופל 200,000 ק"מ גדול טיימינג +פלגים וחשבתי שבמידה ואני כבר מבצע פירוק שווה להחליף לפלגים איכותיים כמו אירדיום וחוטי הצתה מסיליקון . האשמח לשמוע המלצות בנושא.. תודה
הודעה אחרונה מאת barak231, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי VW פולו גיר רגיל, שנת 2003 (9N) מנוע 1.4 16V (עם 75 כ"ס) מאחר ו-75 כ"ס זה ממש לא הרבה!!! אני מתעניין בשיפורים אטמוספריים שאפשר להוסיף לרכב, דבר ראשון שמציק לי, זה העובדה שיש פולו 1.4 עם 100 סוסים, ואני ממש מעוניין לדעת מה נותן לה את ה-25 סוסים הנוספים, אני מעוניין לבדוק יותר לעומק בנושא השיפורים הבאים: 1) צ'יפ למנוע, כמה יוסיף? כמה יעלה? ואיפה ושל מי מומלץ לעשות? 2) אגזוז פתוח (לחץ) וקיט יניקה, כמה יעזור למנוע ולצ'יפ? 3) מה לכל הרוחות ההבדלים בין מה שיש לי ל-16V ?!?!!?!?!??!?!?!? זהו בעצם, אני לא יודע אם זה מספיק משתלם להשקיע באוטו ברמות האלה, כמובן שאני מדבר בשיפורים האלה על כוח ועל שיפור זמני תגובה של האוטו, בין היתר על ה…
הודעה אחרונה מאת RS, -
סעפת פליטה לVTR 1 2
מאת Herman- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום מצאתי את הסעפת הבאה בEBAY http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200184586674&fromMakeTrack=true היא של חברת RACELAND מישהו מכיר את המוצרים של החברה? http://siteground143.com/~raceland/eshop/catalog/product_info.php?products_id=307&osCsid=4be4b4ff695908e7f239a165a7415785 מישהו יודע האם מדובר במוצר איכותי? לכאורה המחיר מאוד מפתה, לגבי משלוח עוד לא קיבלתי תשובה. התקציב הוא כנראה עד 1800 ש"ח. באותו המחיר יש את הסעפת ל16V שלפי התמונה נראה שמתיישבת במקום של ה8V http://cgi.ebay.co.uk/STAINLESS-STEEL-RACELAND-MANIFOLD-PEUGEOT-106-16V-NEW_W0QQitemZ200184545200QQihZ010QQcategoryZ10376QQcmdZViewItem …
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש מישהו עם הבנה טובה במנועי דיזל ישנים, עם ידע קונקרטי בשיפורים - הוספת מגדש, שינויים במערכת הזרקה, הסבה למנוע מודרני וכד'. לצערי לא יכול לפרט יותר כרגע. חייב להיות במסגרת מוסך מסודר. חיים
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
רציתי לדעת במה העניין כרוך מבחינת עלויות , חלפים , זמינות חלפים רלוונטיים האם "הפרוייקט" מסובך לביצוע (מי יכול לבצע באזור המרכז ) מדובר על 323 /325 תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים אני זקוק לעזרתכם הדחופה אתמולעשיתי טיפול 200,000 ק"מ לפאג'רו 96 מנוע V6 3000 במוסך שאני מטפל קבוע כולל טיימינג באותה הזדמנות ביקשתי שיחליפו לי לחוטי הצתה מסיליקון -המוסכניק הביא את הסט " stealth- silicon igniting " בקיצור הרכב נוסע טוב אבל הבעיה היא : שבעמידה ברמזור הרכב "חותך" כלומר נותן מכות של רעידה כולו כאילו הוא מאיץ עם עצמו שהרגל על הברקס, ערכתי בירור חזרה עם המוסכניק והוא אומר שזה בגלל חוטי הסיליקון והוא ממליץ להרכיב מקוריים של הרכב (כמובן ללא עלות בחזרה) . לפי בירור קצר הבנתי שהחוטים אמורים להגיע עם ווסת \מגבר שמונע את החיתוכים האלה האם מישהו שמע על זה ? או ממליץ על סט אחר שכן מגיע עם ווסת נכון שימנע את "החיתוך" אני מאוד הייתי רוצה להתחיל…
הודעה אחרונה מאת barak231, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 4 אלף צפיות
נושא שאני בור בו , כמו עוד הרבה אחרים... עד כמה משנה באמת האיכות של חוטי ההצתה - אלו שמחברים בין הפלגים למפלג וכו' . איזה סט חוטים נחשב באיכות טובה ומה טווח המחירים ? תודה דובי (כמובן שאם יש חשיבות אז אני מחפש משהו בעל אורייטנציה ספורט מוטורית...)
הודעה אחרונה מאת דובי מילר, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
זו שאלה לכל מביני העניין בפורום אני מחפש חברת שילוח שאני יוכל ליבא איתה בודי קיט עצבני מגרמניה לרכב שלי פיג'ו 206 CC מי שיכול להמליץ מוזמן אני עושה את זה מכיוון שחברת השילוח של המוכר מאייבי לא עושה מישלוחים לארץ למוצר לינק של המוצר: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280186440260&ssPageName=ADME:X:RTQ:DE:1123
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. יש לי בבית פאסאט B4 שנת 95... אני לקראת הרישיון (בסוף) יש לנו בבית פאסאט ישנה בהתחלה רציתי שנחליף אותה אבל ההורים לא רוצים מהסיבה היחידה שהאוטו הזה משרת אותנו בנאמנות במשך 8 שנים ובקושי עבר קילומטרים.. בשורה התחתונה אני מבין אותם והצעתי שאני יחסוך טיפה כסף ויקנה אוטו לעצמי.. גם זה הסתכם כרעיון לא טוב ( אבא מרשה רק אוטו בטיחותי ובסכום שאני יכול להגיע אליו במקסימום זה 10 אלף שקל לאוטו ואין מכוניות "בטיחותיות") מה גם שלא יהיה לי כסף להחזיק אותו... לבסוף החלטתי לפנק קצת את הפאסאט של הבית... ( אני אוהב את כל הקטע של המכוניות וזה חייב שיהיה לי משהו מיוחד) אז ככה מה בתקציב..? 5 אלף שקל.. מתוכם הקצבתי 1500 למערכת טובה... מעניין אותי מה העלות של גאנטים מגנזיום + …
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מדובר בZX וולקן שאני שוקל לקנות - http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=270&FromYear=1995&UntilYear=1995&Hand=&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=%E2%27%E0%F0%E8+15 האם השיפורים האלה גורמים לשחיקה מוגברת של המנוע? איך זה משפיע בגדול על הצריכת דלק?
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר, רציתי לשאול לגבי מע' הצתה משופרת. אני מעוניין להחליף\לשפר את מערכת ההצתה ברכב אופל טיגרה, הרכיבים שכוללים בהחלפה הינם : מגבר הצתה, קויל, חוטי הצתה, ופלאגים של חברת SplitFire. כמה כוחות סוס בערך כל המערכת הזאת תוסיף לי לאוטו? וכיצד הדבר משפיע על המנוע (בעירה יותר טובה, הצתה יותר טובה וכו').
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום. לאחרונה מילאתי בנזין אוקטן 98 והרגשתי כי הרכב מוצת ביתר קלות,מאיץ יותר חזק,בלחיצה קלה יור על דוושת הדלק קיבלתי את אותם הביצועים כאשר לחצתי חזק יור עם בנזין אוקטן 95.נראה כי קיים חסכון וניצול דלק. הפרש המחיר בתחנות דור אלון עם כרטיס של דור אלון המקנה הנחות הוא בערך 35 שקל לכמות של 40ליטר. אנא השוו ותיוכחו. ממתין לתגובות. תודה אפי
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ניסיתי בפורום טכני ושם לא קיבלתי תשובות, אני אנסה כאן (אז אם אולי לא מתאים לכאן, אין מה להעביר לשם, כי שם כבר נשאל ולא נענה) אני מעוניין להחליף בפוקוס שלי את הבולמים לבולמים רכים יותר. אינני מכיר את הציוד ולכן לא יודע להשתמש במינוחים הנכונים - אבל מחפש בולמים שיגרמו לנסיעה רכה על הכביש, שלא מרגישה את השיבושים בכבישים (לא מדובר בבורות כמובן). בסה"כ אני יודע שקיימים בולמים כאלה בשוק, יש שמן יש גז ויש אויר ויש לא יודע איזה עוד - אבל אני לא יודע: 1. איפה יכולים לעשות טיפול כזה (מוסך - מבחינתי בין חיפה לתלאביב זה טוב) 2. איזה מומלץ (הבולמים הכוונה - דגמים וסוג) 3. עלויות משוערות אני יודע שהחלפה של בולמים לסוג כזה - בא על חשבון אחיזה והתנהגות ספורטיבית - אבל ה…
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
יש לי כמה וכמהשאלות, מקווה שתוכלו לעזור לי. ראשית כל האם באמת יש הפרשי משקל בין חישוקי מגנזיום לרגילים (חישוקי או ג'אנט מה אומרים?) מה נותן ההפרש משקל (אם קיים) מה עוד נותן לי בעצם החישוקים או שזה בסך הכל סגנון ועיצוב לרכב ? כמה עולה היום להחליף לרכב לצורך העניין פיג'ו 206 לחישוקי מגנזיום? האם ניתן להגדיל את גודל הג'אנט על דעת עצמימ14 ל17 לצורך העניין? האם ניתן להחליף את חתך הצמיג לרחב ונמוך מאשר לסטנדרט של ה206? איך אני יודע איך האחיזה תהיה? אם יהיו לי עוד שאלות אני ישאל בכל אופןתודה!!! ובוקר טוב
הודעה אחרונה מאת 7172277, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלה למומחי הפורום: רמת הבידוד בהונדה סיביק שאצלי (חדשה מהעבודה), נמוכה מאוד. אני נוסע הרבה מאוד וסובל מרעשי הדרך, במיוחד מהרעש מבתי-הגלגלים, שהוא מאוד משמעותי, אבל גם רעשי הרוח במהירות מפריעים. האם יש דרך פשוטה כלשהי לשפר את הבידוד? משהו שאפשר לעשות באופן פרטי, או בעזרה של מומחה? תודה
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.skunk2.com/Project%20Cars/project_beta.php :twisted:
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן, מדובר על מנוע פורד זטק, 1.8 ליטר 16 שסתומים שמשודך לתיבה ידנית עם יחסי העברה קצרים יחסית, אילו שיפורים "קטנים" יתנו לי קצת יותר כח? (אני מדבר על קטנים, כי גדולים יותר כבר מתוכננים לעתיד הרחוק) איני מתכוון לגדוש את המנוע, יישאר אטמוספרי! פלאגים? חוטי הצתה? דברים בסגנון הזה. תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הבנתי שהמנוע של מגאן קופה 2000 f1 אפשרי לשיפור גדול בלי טורבו איך עושים את זה לכול מביני העינין תודה
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
הבנתי ואני מעוניין בצ'יפ שכזה, אשמח לדעת האם הדבר כדאי בכלל ? האם יש רמות בנושא ? שכן הבנתי שלרמה ההתחלתית מדובר בתוספת זניחה של כ-10% כוח, לא מתקרב בכלל לעדר הסוסים שמתווסף במנועי הטורבו, אשמח לכיוון ועצות.
-
איפה השאגה?
מאת 620SI-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לא ידעתי בדיור איפה לפרסם אני מקווה שזה בסדר. בוא נגיד ככה. שאם מכסה מנוע פתוח אפקט הפורק ורעש המנוע זה אחד השאגות היפיות ששמעתי. הבעיה היא בנסיעה כאשר מכסה המנוע סגור. כל האפקט והרעש יורדים אולי ב50%. יש לי במכסה מנוע את הבד הזה שעוביו אולי 10 ס"מ. האם הבד זה תפקידו לעמעם את הרעש מהמנוע בלבד? או שיש לו עוד תפקידים? אם לא אני חושב להוריד אותו. אבל האם זה מה שיפתור לי את הבעיה? תודה יום טוב.
-
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני צריך להחליף את ה-2 צמיגים מקדימה ברכב 306 S16 אני מחפש כמובן צמיג ספורטיבי ואיכותי במקום הפלאקן ZEX 326 שיש לי עכשיו. עשיתי חיפוש בפורום ואני יודע מה אני רוצה הבעיה שמאוד קשה להשיג בארץ צמיג נורמאלי בכל מיקרה הציעו לי את הצמיג הבא Toyo Proxes-Tpt לאחר שביקשתי את T1R הוא אמר שזה גם צמיג ספורטיבי לבנתיים עוד לא הזמנתי לכן אני מעדיף להתייעץ קודם , אני מחפש צמיגים ספורטיבים ובעלי ביצועים , צמיגים משפחתיים לא באים בחשבון איך הציג שהוצע לי ? אני לא מכיר אותו לכן אני שואל בכל מיקרה התקציב הוא 500 ש"ח בערך לצמיג 1 ה-Toyo Proxes-Tpt הציעו לי ב-400 לאחד.
הודעה אחרונה מאת 4Runner,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 470 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- redroze
- bv12
- yoav911gt2
- ידית
- IsraCar
- שביט
- JohnnyEnglish
- FROGIE
- garicho
- גולדן191
- T_A
- hondacivic02es