שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם סעפת של לנציה דלתא HF 1600 תתאים לפיאט בראבו 1600 . אשמח לעזרה רז...
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה זה התוכנות לרכב מחשבים וכל הדברים האלה איך זה משפר את הרכב תודה.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
זה נכון שהרכבת שעונים על איביזה (חדשה) זה מסובך יותר מרכבים אחרים?! כמו חום שמן מים טורים (בקיצור הדברים אפילו הכי בסיסיים) שלא נדבר על גדישה ודלק אויר.. כי עמדתי להרכיב שעונים על האוטו, היה אמור להיות הדבר הבא אחרי צ'יפ אבל נדחה מסיבות שונות.. ועכשיו בפיט סטופ אמרו לי שהרכבת שעונים תיהיה מסובכת יותר ממה שחשבתי לדוגמא : חום מים - הרכבה של חיישן, הוא טוען שההרכבה תיהיה מסובכת ולא תשתלם לי אני שואל מסיבה אחת בלבד..שלא יגידו לי משהו שהוא לא נכון יש פה מישהו שיכול לעזור פחות או יותר? מישהו שהרכיב שעונים על איביזה יחסית חדשה? (אני מעוניין להרכיב דלק אויר, גדישה , טורים)
הודעה אחרונה מאת FULL BOOST, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חיפושים נרחבים ומתישים העלו חרס - לתעשיית הגומי אין מה להציע למכוניות שמתגלגלות על גלגלי 14 אינצ'. המידות המקוריות של האוטו הן 195/65, בדקתי גם 205/60 ולצערי אין שום צמיג ראוי שמיוצר במידות האלה, לעלות ל15 אינצ' אני לא מעונין. מישהו מכיר את הפאלקן הנ"ל? תודה מראש רון.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אחי היקרים ###דבר איתנו בבית, אחשלנו### אני צריך מידע ברחבה או מאמר בקשר ל: פולים מתכווננים הפחתת משקל מחלקים נעים שאת זה טיפה יודע אני יודע פשוט אני צריך להגיש עבודה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת liran-18, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי וולוו S60 ומידת הגלגלים שלי היא 195/55/15 בדקתי בספר הרכב וגם במוסך וולוו כי יש דגמים של רכב כזה אבל אם מידת גלגלים 225/45/17 רציתי לדעת אם אני ארכיב לרכב שלי גלגלים כאלה האם יהיו לי בעיות עם המשטרה וטסט, ואם כן אז מה אני צריך לעשות תודה מראש אלכס
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
1. אילו שיפורים הכי כדאי להתחיל איתם ברכב אטמוספרי 2. עד כמה משפיע צ'יפ ומה העלות המשוערת 3. איזה שיפורים עושים במערכת הפליטה \ פילטרים, כמה הם משפיעים ועלות מוערכת? 4. אני מניח שהתקנת סופרצרגר הכי משפיעה, עד כמה ובאיזו עלות? 5. האם ניתן לעשות את כל השיפורים או שחלקם גורמים לאחרים להיות לא רלוונטים, 6. האם צריך להחליף מערכות אחרות ברכב כדי לתמוך בשיפורים 7. האם יש שיפורים נוספים שלא הזכרתי והם משמעותיים? תודה על הסבלנות והתשובות. LAURENCE
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה טווח מחירים שצריך לשיפור של פיאט אונו חיצונית ולהוסיף כוח כמה יעלה בערך?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
בעקבות מצב הצמיגים הלא טוב בשוק המקומי אני שוקל ללכת בעקבותיו של senda ולהביא סט צמיגים מחול. הופתעתי לגלות שפאלקן אזניס כמו שלו RT615 לא יקרים בארה"ב יחסית לשאר הצמיגים "הנחשבים" - כך שהם נראים דיל מעולה בהחלט. בעיה - יש אותם במידה 205/50-15 בזמן שאצלי ברישיון מאושר 195/50-15. מה השלחות של התקנה של 205? אני מניח שמבחינת האחזיה אין כאן שאלה ויהיה יותר. החשש שלי הוא בעיקר מבחינת החוק והמשטרה. עושים הרבה צרות על כזה דבר? הרי לא מדובר בהגדלת כותר.......... או שדווקא בגלל זה לא תהיה בעיה לאשר את המידה הזו? אשמח לכל תגובה מניסיון כי לי יש ניסיון אפסי בקטע הזה גנאדי
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא מזמן התקנתי פילטר פתוח ברכב (פולו 97 1.6),חיברתי אותו לצינור יניקה של הקופסה הרגילה שזה יוצא מאחורי הפנס בארך. אחרי נסיעה רציתי לבדוק אם הכל תקין וגליתי שגוף הפילטר די חם. האם זה תקין? (אני לא יודעה בדיוק עד כמה יש אורור במיקום הזה בזמן הנסיע)
הודעה אחרונה מאת Dani57, -
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז כמו שכתבתי בכותרת אני מעוניין להגדיל את הדיסק בלימה הקידמי של האוטו. מה אני צריך להחליף בנוסף לדיסק? איזה גודל מקסימלי של הדיסק אפשרי לשים? מה עוד הייתי צריך לשאול ולא שאלתי? ואם מישהו רוצה לשאול אם אני צריך את זה אז התשובה היא כן בהחלט. לצורך העניין האוטו הוא מיצובישי סופר לנסר עם ג'אנט 14". תודה מראש. מקסים.
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- 1 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בהודעה פרטית אם זה עדיף. תודה
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים אתם חושבים אולי שאפשר להזמין את הסוזוקי מהחברה עם מידת ציג בחתך נמוך יותר מהקיים? האוטו מגיע עם 185\60\15 . אפשר לבקש מהם שיזמינו לי את הרכב עם חתך נמוך מזה? כמו למשל 55 או 50? ואם לא אתם חושבים אולי שאפשר לבצע החלפה בעתיד למידה הזאת? תודה לכולם
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חבר מוכר את האוטו, יותר נכון..חלקים ממנו ואז את הרכב עצמו קיצר לעניין..הוא הביא לי בוסט קונטרולר של גריידי 2 מצבים, למכור או להרכיב אז פה השאלה איביזה FR 2008 במנוע השיפורים היחידים הם צ'יפ וצנרת היתר הם בשלדה הטורבו בינתיים זה הטורבו המקורי מהחברה עד שאני יסיים עם הכל וירכיב טורבו משופר ומוגדל (K04 או GT28 ) אבל זה לקראת הסוף.. למכור או להרכיב\לחכות עם הבוסט קונטרולר? אני יודע שזה מומלץ על טורבו משופר אבל זה אפשרי גם לטורבו מקורי?
הודעה אחרונה מאת progline, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם. מחר אני רוצה לגשת לקנות רבעיית צמגים. התקציב הוא 1600 ש"ח המידה היא 195.50.15 איזה צמיג לחפש? ועל מה אפשר להתפשר...? סתם לעניין... אני לא מבין גדול בצמיגים, חבר אמר לי שניתן להשיג CONTI SPORT CONTACT 1 בידיוק בתקציב שלי.... מה דעתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת 205GTI1.9, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי קסרה 2001 מנוע 2000 טורבו HDI דיזל כמובן הדגם של האוטו שלי מגיע בלי אינטרקולר בגלל שהוא ידני נסעתי על הדגם עם האינטרקולר וממש התלהבתי כמה שהאוטו חזק זה עושה אותו מפלצת מוסיף המון מומנט השאלה שלי אם אפשרי להוסיף אינטרקולר ולקבל את הביצועים של הדגם ההוא או שזה גם המחשב ניהול מנוע שונה כי ידוע לי שהמשאבת סולר היא אותו דבר המסילת הזרקה גם אותו דבר והמזרקים אותו דבר וגם החיישן זרימת האוויר אותו דגם בדיוק ככה שאין שום הבדל חוץ מהאינטרקולר עצמו שאני יודע עליו
הודעה אחרונה מאת natan5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב לכל חברי הפורום. אחרי דילמה קשה ביותר החלטתי ללכת על הצעד ולעשות אותו. ביום שבת נסעתי לטירה (ליד כפר סבא) והחנתי את הרכב במוסך "אגזוזי טירה". נכנסתי למוסך וציינתי שאני מעוניין בדוד פתוח שיגרום לרעש נחמד ושיתן לי זרימה חופשית, הוא הראה לי דוד בנייה עצמית כמו כל שאר הרכיבים שיש לו במוסך, לאחר בחירת הדוד שנראה לי הכי חדש ותקין הוא הפנה אותי לבחירת יציאה, הם איפשרו לי לבחור יציאה בצבע כסף כרום נוצץ ביותר ומה שהכי הלהיב אותי זה הגודל, אך זה לא שאני מנסה לפצות פה על משהו, פשוט זה היה נראה חייתי. החלטתי שאני הולך על זה . הוא התקין את האגזוז והכול ישב פשוט בול ! אני מתניע את האוטו ו ..... הרעש מ ט ו ר ף . יש לאוטו רעש של מינימום סובארו STI, הרעש המו…
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רגע לפני ביצוע הרכבת ראש של AX ספורט + קרבורטורים ב 205 רגילה 1.4 שנת 89 מנוע TU האם הראש בטוח יתאים לבלוק 1 ל 1? האם לא תיהיה לי בעיה לעבור טסט? קשה לפספס 2 קרבורטורים כאלו. האם אני חייב להחליף סעפת פליטה ויניקה? נדון כבר בעבר, אך אינני מעוניין לעשות טעות שאני יתחרט על כך. תודה
הודעה אחרונה מאת mush, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, האם פילטר אוויר איכותי, כגון K&N וכדומה יכול להוות שיפור קל למנוע FSI2.0? אם כן- איזה פילטר מומלץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
בינתיים יש צ'יפ ועוד כמה כיוונים קטנים אם יש לכם רעיונות לשיפורים (מנוע בלבד) סדנאות שמתמחות בסיאט וטווח מחירים אני ישמח לשמוע.. תודה מראש =)
הודעה אחרונה מאת FULL BOOST, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש תוכנה ללפ טופ כדיי שאני יוכל להתחבר עם כבל obd2 לרכב ואז לשחק בפונקציות של המחשב ולהשאיר אותם איך שאנ בוחר ... יש כזאת חיה ? איך זה הולך ?
הודעה אחרונה מאת אסי 85, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דבר ראשון, שלום, אני חדש בפורום, אני בן 18 מאזור המרכז. מה שבאתי לבקש פה, זה המלצות לשיפור האוטו שלי, יש לי הונדה סיוויק טייפ אר שנת 2008, אני רוצה לשפר אותה למטרת מירוצים האוטו שלי לא מספיק חזק, מגיע במקסימום ל-233 קמש. אני חדש בתחום השיפורים ולכן אני צריך שיפנו אותי למישהו שמבין, אני רוצה להוסיף למכונית אפשרות של ניטרו, לשפר את הכוח סוס ללפחות 1500 כוח סוס [כרגע 200 אם אני לא טועה] לשפר היגוי, ככה שבמהירויות הגבוהות [200+] כשאני מנסה לתת ברקס ההגה לא ישתולל לי לצדדים, וכל דבר אחר שאתם יכולים להציע שאפשר לעזור במירוץ. אגב, יש לי תקציב די גדול ככה שאין לי בעיה מהסוג הזה. תודה. כשפתחתי את הדיון הקודם חבר שלי אמר ש600 זה מספיק לתחרויות, אבל המניאק ל…
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
דבר ראשון, שלום, אני חדש בפורום, אני בן 18 מאזור המרכז. מה שבאתי לבקש פה, זה המלצות לשיפור האוטו שלי, יש לי הונדה סיוויק טייפ אר שנת 2008, אני רוצה לשפר אותה למטרת מירוצים האוטו שלי לא מספיק חזק, מגיע במקסימום ל-233 קמש. אני חדש בתחום השיפורים ולכן אני צריך שיפנו אותי למישהו שמבין, אני רוצה להוסיף למכונית אפשרות של ניטרו, לשפר את הכוח סוס ללפחות 600 כוח סוס [כרגע 200 אם אני לא טועה] לשפר היגוי, ככה שבמהירויות הגבוהות [200+] כשאני מנסה לתת ברקס ההגה לא ישתולל לי לצדדים, וכל דבר אחר שאתם יכולים להציע שאפשר לעזור במירוץ. אגב, יש לי תקציב די גדול ככה שאין לי בעיה מהסוג הזה. תודה.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מנוע אחר - הסעפת החדשה לא מתאימה בעליל לצנרת הפליטה המקורית, יש המלצות לבעלי מקצוע סביב העיר לוד? [חולון, תל אביב, רישון באר יעקב, כרמיאל?] מדובר בצנרת פשוטה, הסעפת כבר כולל ארבעה הדרים ארוכים ויפים, הצנרת צריכה לקחת אותם בזוגות ולהמשיך לאורך האוטו בצינור בודד, אל הדוד האמצעי, ואל הסופי. בתודה מראש רון.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בהנחה שיש לי קיט כזה, מי יכול להרכיב לי? איך זה מתחבר טכנית לברקסים האחוריים? תודה. אביחי
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איזה מכוניות הגיעו עם המנועים שמתאימים לביצוע העבודה ? אני רוצה להשאר עם קרבורטור* ידוע לי שאסקורט אריקה היא תורמת איברים טובה, מי עוד ?
-
השתלת מנוע - חוקי ? 1 2
מאת Aditi-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני לאחרונה רואה ושומע יותר מידי השתלות מנוע. אז רציתי לדעת אם באמת הדבר חוקי ? משרד הרישוי שלנו נותן אישור ? *ולפני שכולם פה נופלים עליי. עשיתי חיפוש ומצאתי כול מיני אשכולים לגבי השתלת מנועים. אבל באף אחד מהם לא מזכיר בכלל את משרד הרישוי. (אז מה לגבי מקרים שנניח והמנוע שבק חיים. ואתה רוצה להביא מנוע, "יותר חזק". אז מה מאותו רגע הרכב שלך כבר נהיה "Underground" ?!)
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
המנוע קטן כמו שאתם רואים איזה פילטר אוויר יעשה את העבודהנ שלו אני רוצה שכאשר אני יסע יהיה לי רעש יפה שיעשה תעבודה שלו וכמה הוא עולה ? אל איזה חברה אתם מצאים? ואיזה פילטר ?
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איפה אני יכול למצוא בקליות לניסן אלמרה 98 מישהו יכול לעזור לי ??
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היום הרכבתי אגזוז ספורט חדש (תודה לכל מי שעזר מקודם) העבודה מצוינת אבל עלתה השאלה אם להוריד את הממיר 1. מה יהיה ההבדל אם אני יוריד אותו 2. אמרו לי משהו על החיישן..זה יכול לפגוע?!
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 535 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Johnathan
- Be roo
- nir eli
- SlowRide
- daniel.asu
- gpro
- סולל הדרך
- itzik123
- eladns
- אהרן ג
- פיזיקאי שימושי
- ishayk