Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגדלת דיסק בלימה בסופר לנסר מה? איך? ולמה?

שימו לב! השרשור הזה בן 6085 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אז כמו שכתבתי בכותרת אני מעוניין להגדיל את הדיסק בלימה הקידמי של האוטו.

מה אני צריך להחליף בנוסף לדיסק?

איזה גודל מקסימלי של הדיסק אפשרי לשים?

מה עוד הייתי צריך לשאול ולא שאלתי?

ואם מישהו רוצה לשאול אם אני צריך את זה אז התשובה היא כן בהחלט.

לצורך העניין האוטו הוא מיצובישי סופר לנסר עם ג'אנט 14".

תודה מראש. מקסים.

<-- זה היעד :evil:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שלא תוכל להשיג יותר גדול ואורגינלי מישלך , אם כן תיצתרך להגדיל את הגנט .

אולי יש דגמים של מיצובישי כמו L200 או L300 מגנום, MPV במכוניות הנל המנועים גדולים יותר ולכן אני כימעט בטוח שישתמשו המהנדסים בצלחות יותר גדולים.

אין לי שמץ למה אתה רוצה להיכנס לרעיו כזה כזה אבל תתחיל לחפש בפירוקיות .

לגבי הגודל אני לא מאמין שקיים דיסק (חוץ מדיגמי המשאיות) שלא תוכל להכניס מאחורי הגנט, הכול עיניין של סבלנות ובעיקר כסף.

במידה ויש לך כסף מיותר לך על הצלחות של האיוולושן .

בטח ובטח שתיצטרך קליפרים יותר גדולים, אולי כדאי להחליף ל 2 בוכנות.

אם תספר למה מיועד הרעיון ? אוכל לעזור לך יותר.

אם זה לצורך השיפור של העצירה יש המון דברים שניתן לעשות (אפילו בצורה זולה יותר)

בהצלחה...

רז...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רז - אם הכוונה היא מאחורי אותו ג'אנט 14 - יש הרבה מערכות בלימה שלא יכנסו.

לפותח השרשור - מה הבעיה עם הבלימה כרגע?

לרוב הבעיות הן או בתקינות המערכת , או בצמיגים (נעילת גלגלים בקלות)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כחודשיים הורכב ג'אנט 14" לרכב ומאז אני מרגיש שהבלימה נהייתה איטית יותר, אז חשבתי שהגדלת הדיסק או/ו הקליפר יעזרו.

ואם אני מחליף את הקליפרים לאלה של גאלאנט במה כרוכה העבודה מבחינת מה עוד צריך להחליף?

מקס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תיכנס לזה.

בוא אני יתן לך כמה טיפים לשפר את הבלימה עד ב 50 אחוזים:

1.תרענן נוזל בלמים, הכוונה להחליף אותם לחדשים רמה 4 +ניקוז אוויר (כל זה ניתן לעשות בבית עם קצת ידע ומפתח 8 )

2. ניתן להחליף רפידות לרכים יותר (יש מחברת לוקס ועד OMP ) כאן מבטיח לך תגובה אחרת ביזמן הבלימה.(אולי יש צורך גם להחליף צלחות)

3.יש ליפתוח צלחות אחורה לבדיקה + ניקויי בלחץ אוויר (במידה והצורך להחליף)

4. אם במידה והגלגלים נינעלים על הכביש מהר מידי אז הגיע הזמן להחליף לצמיגים רכים יותר מהחברות המוכרות.

לאחר שתבצע את 4 הפעולות שהם הבסיסיות והחשובות בכל רכב ועדין תחליט שאתה רוצה בלימה יותר טובה יש מיכאן עוד המון עצות שבהן תיצטרך להשקיע כמה אלפים.

אחרי ארבעת השלבים אני מיתחייב לך שיהיה לך שיפור משמעותי.

בהצלחה רז...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1.תרענן נוזל בלמים, הכוונה להחליף אותם לחדשים רמה 4 +ניקוז אוויר (כל זה ניתן לעשות בבית עם קצת ידע ומפתח 8 )איך אני יכול לנקז אוויר בכוחות עצמי?

2. ניתן להחליף רפידות לרכים יותר (יש מחברת לוקס ועד OMP ) כאן מבטיח לך תגובה אחרת ביזמן הבלימה.(אולי יש צורך גם להחליף צלחות)איפה אני יכול להשיג רפידות ואולי גם דיסקים של OMP באזור חיפה?

3.יש ליפתוח צלחות אחורה לבדיקה + ניקויי בלחץ אוויר (במידה והצורך להחליף)מאחור זה בלמי תוף אני אבדוק את המצב שלהם.

4. אם במידה והגלגלים נינעלים על הכביש מהר מידי אז הגיע הזמן להחליף לצמיגים רכים יותר מהחברות המוכרות.לפני חודשיים שמתי צמיגי FULDA ECOCONTROL ואני ממש מרוצה מהם. ד"א מידה 185/60 14"

תודה רבה על התגובות עד כה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אנך יודע גש למוסך לצורך החלפת נוזל הבלמים הוא כבר ינקז לך את האוויר.

אין לי שמץ לגבי חיפה אבל באיזור המרכז לא חסר חנויות שיפורים, למרות שגם רפידות של לוקס די טובות וניתן למצא אותם בכל חנות חלפים.

רז...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחלה, תודה.

יום ראשון הקרוב אני כנראה אקנה רפידות חדשות בלמי תוף ושמן.

עכשיו עוד שאלה מה אני צריך להחליף בבלמי תוף? רק רפידות או שגם את התוף עצמו?

זכור לי שבצבא במשאיות היו מחליפים את התוף (בקשר לרפידות בתוף אני לא יודע).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתוך התוף יש משאבות קטנות, אולי הן התבלו לך, לא סיפור, משהו כמו 60 ש"ח לאחת ועל הדרך אתה מרענן את נוזל הבלימה.

וחוצמזה, כמובן הרפידות בפנים.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתוך התוף יש משאבות קטנות, אולי הן התבלו לך, לא סיפור, משהו כמו 60 ש"ח לאחת ועל הדרך אתה מרענן את נוזל הבלימה.

וחוצמזה, כמובן הרפידות בפנים.

התבלו?

זה כמו ב"עובד \ לא עובד" ??

למה שיחליף משאבות בלמים אם הן תקינות?

אם אינן נוזלות או קרועות אני לא רואה סיבה לשלוח אותו להחליף אותן.

ולפותח השרשור - עקוב אחר העצות של רז, כשאמר לנקות את סביבת הבלמים מאחור - הוא התכוון לתוף, צריך לפתוח, לפרק את התופים, לראות את מצב הסנדלים [רפידות הבלימה מאחור] ולנקות \ לשייף קצת את היקף התוף מבפנים.

במידת הצורך - מחליפים רפידות של הסנדלים מאחור, ואם המצב ממש קשה - מחליפים תופים [החלפה של התוף היא רק במידה והדופן שלו דקה מידי, לכל יצרן יש את המידות לפיו מחליטים אם להחליף או לא]

אגב, מהנסיון שלי עם סופר לאנסר, אלא אם המערכת תקולה - הבלמים שלה לא רעים בכלל, לטעמי אחת המכוניות עם נשיכה ראשונית מאוד חביבה.

והערה אחרונה - אתה כותב שהבלימה בעייתית מאז שהחלפת גלגלים לגדולים יותר - זו נקודה מעולה להדגים את משמעות המשקל הבלתי מוקפץ וההשפעה שלו על מכלולי הרכב, יותר אינרציה, יותר מומנט סיבוב [עקב העליה בגודל הגאנט וככל הנרא במשקל] בסביבה שאולי לא תוכננה לכך = פגיעה בבלימה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התבלו?

זה כמו ב"עובד \ לא עובד" ??

למה שיחליף משאבות בלמים אם הן תקינות?

אם אינן נוזלות או קרועות אני לא רואה סיבה לשלוח אותו להחליף אותן.

quote]

נסיך יקר, לפני כחודש הרגשתי ירידה באיכות הבלימה , ניגשתי למוסך שלי, הוא בדק את הקדמיים ואמר שהם תקינים, לגבי האחוריים הוא הראה לי שהבוכנות\משאבות אחוריות שלי נוזלות , ויש צורך להחליפן, לאחר ההחלפה הבלימה נושכת ועוצמתית.

בקיצור, שווה בדיקה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6085 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...