שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום,קניתי פיג'ו 206cc ועכשיו אני רוצה לשפר אותה. איזה שיפורים אתה ממליצים לי, אני מעדיף שיפורי יופי מאשר שיפורי מנוע אבל השמח עם תתנו לי רעיונות תודה מראש יניב
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברי המלומדים אבקש לדעת איך נמדד הטורבו (טורבינה) בבארים זאתמרת איך יודעים שהטורבו השבלול הקטן/גדול יכול לגדוש +- BAR בברכה דודו
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת כמה דברים בקשר לצ'יפ יש לי יונדאי קופה 98 מנוע 2000, פילטר אוויר פתוח ואגזוז לחץ בלי ממיר קטליטי רציתי לדעת אם כדי לי לשים צ'יפ.. אם זה ישנה משהו משמעותי.. ואם כן.. איפה אני יכול לשים צ'יפ כזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת master1234, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני פונה פה לכל המבינים בנושא השיפורים. זה נשמע די מצחיק אבל יש לי רכב דייהטסו שרייד 1300. אני מכיר מישהו שעשה על אחת כזו מקצה שיפורים סתם בשביל ההרגשה והתגובה של האוטו, לא בשביל להתחרות איתו. שאלתי היא: האם אני יכול לשים בדייהטסו 3 דלתות את המנוע של אחותה הגדולה ( שרייד קלאסיק 1.5 במקום 1.3 ) ? אם כן, מה נדרש לשם כך? מי מבצע כאלו דברים? מה יכול להנעים לי את הנהיגה ברכב? חסר לו קצת כוח. שוב אני אומר, גולף זה לא יהיה וגם לא סיאט או רנו 2.0 אבל בכל זאת אני אוהב את האוטו ורוצה קצת להשקיע. תודה
הודעה אחרונה מאת יורי מילוסלבסקי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן בבעלותי פולו שנת 2001 מנוע 1400 ידני 16V האוטו אצלי בערך חודש ובנתיים אני מאוד מרוצה ממנו מבחינת אחיזה היגוי וכו' אבל חסר לו את הכוח יחסית למאזדה 323 שלנו מנוע 1800 שפשוט התרגלתי לכוח שלה ולמהירות שלה אני רוצה לתת לפולו שלי יותר כוח למישהו יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת SinfuL-, -
-
חבר'ה, אני רוצה צמיגים חדשים. מידה 195/50-R15. טויו TR1 אין ולא יהיו במידה הזו בארץ. סדרת PTP לא מקבלת ביקורות מזהירות - אז היא לא רלוונטית. תום הזכיר את טויו פרוקסיס 4 - ביקורות בחול מעורבות. יש למישהו ניסיון איתם? על דאנלופ SP9000 שמעתי לכאן ולכאן - מה ניסיונכם? גודייר F1 היה הכיוון - אבל לאור המחירים החדשים (כמעט 3,000 ש"ח ) זה כבר הפך לקצת יותר מדיי......... אשמח לעוד המלצות או/ו הצעות לדילים מעניינים על גודייר. גנאדי
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב בסביבות 10,000ש"ח שיהיה נחמד וקל יחסית לשפר אותו. שמעתי המלצות על מיצובישי קולט, 205 ועוד. אני מוכן לשמוע הצעות נוספות...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום ברשותי ברלינגו 1.9 HDI ורציתי לדעת איזה תוספות יש לרכב הנ"ל 1. שיפורי מנוע אפשריים 2. התנהגות הרכב / הקטנת זווית גלגול מבלי לפגוע בנוחות הנסיעה אני ישמח לקבל גם קישורים לאתרים . תודה
הודעה אחרונה מאת Matan g, -
לינק לפרוייקט שפירסמתי באתר PSI בנושא הגדשת פיג'ו 306 XSI , תיהנו... http://psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=207821#207821
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הנה הקיט: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/95-99-Eclipse-03-05-Lancer-Evo-4G63-T3-T4-T04-Turbo-Kit_W0QQitemZ270188801657QQihZ017QQcategoryZ33742QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem הרכב זה לאנסר 2005 עם מנוע 4G63 DOCH ידני האם יש הכל בקיט הזה? בעיקרון זה אותו מנוע של הEVO רק לא מוגדש מה אתם אומרים על כזה דבר? (תתעלמו מהמשלוח לרגע -נגיד שאביא את זה לבד) כמה אמורה לעלות ההרכבה של הקיט? מישהו מכיר רכב בארץ שעבר הסבה כזאת? (הכוונה למנוע הנ"ל) תודה
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים יקרים ושבוע טוב. הרכב שלי הגיע מהחברה כשהוא נועל 205/17/40, מבירור קצר וחיפוש בפורום הבנתי כי אפשר להגדיל במידה אחת את רוחב הצמיג (לא הקוטר !!- הוא גם ככה מוגזם), האם זה נכון ?, האם צריך אישור מיוחד ?, פשוט להגיע ככה לטסט ?, מה קורה אם מחליפים רק 2 צמיגים (אני מניח שזה בלתי אפשרי אבל שאלתי בכל זאת..). תודה לעוזרים. חגי
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
פיתרון יניקה ל FR 1 2
מאת nimikipod-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, שוב אני..... אני יודע שנושא הפילטרים די נדוש.... אני פונה לאחר שערכתי חיפוש אך לא מצאתי את מבוקשי. ברשותי איביזה FR חדשה, הזמנתי אינלט מחו"ל וברצוני לשלב זאת עם פילטר פתוח כלשהו... אני לא מעוניין בלפתוח את הדיון המייגע בנושא. יש לציין שהייתי בוחר באינבוקס כבחירה ראשונה אך מאחר ולא מצאתי כזה אני פונה אליכם חברים לעזרה: 1. האם קיים פיתרון אינבוקס לפילטר המקורי הקטנטן ב FR ? (שלא כולל החלפת בית הפילטר ליותר גדול - עניין יקר..) 2. האם קיים פיתרון (בארץ), לנושא ?, לא מצאתי קיט ראם-איר שמתאים לרכב שלי. (אם ידוע לכם, אנא שתפו) 3. אם לבסוף אחליט להשתמש בפילטר פתוח רגיל - האם עדיף פילטר קונוס/ פטרייה/ קרבון או בכלל. תודה לעוזרים. (שוב, אני…
הודעה אחרונה מאת FULL BOOST, -
-
שלום אני רכשתי לא מזמן רכב מסוג ב.מ.וו שנת 88 ואני עושה לו החלפת מנוע למשהוא חדיש יותר שיתאים לו והייתי מעונין להוסיף לו ניתרו אמרו לי שבשביל זה צריך מנוע הזרקה (יש לי) וגם מנוע בנפח 3000 (אין עוד) אנה עיזרו לי מה אני אמור לעשות על מנת להתקין את הניתרו? איזה מנוע? איזה תוספות? מה עוד צריך לדעת? שמעתי שיש גם יחס הזרקה שאפשר להזריק כמות גדולה יותר או קטנה יותר איזה יחס צריך ולמה? וכמה כוח זה מוסיף לי? גם מתי אני מפעיל אותו? (אנרו לי בהילוך 5 בלבד האם זה נכון?) אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי... (ובבקשה זהוא נושא רציני אודה לכם מאוד אם תתנו לאנשי מקצוע לענות לי על השאלות ולא להפריע עם כל מיני דעות מפנ שזהוא עסק יקר ורציני ביותר)
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
רציתי לדעת אם אני יכול להרכיב פורק לחץ במצובישי קולט?? אין לי טורבו ואין לי כלום
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כמו כל שנה - גם השנה הגיעה החורף. לא פעם יצא לנו לדבר בקיץ על אוויר מקורר שאנו רוצים שיכנס למנוע, והינה הוא כאן ובשפע. אמנם זה לא קשור ישירות לשום שיפור שעשיתי לאחרונה, אבל - האם גם אתם מרגישים, שביום ובמיוחד בלילה הרכב סוחב הרבה יותר טוב? אין צורך בשום תיעול מיוחד, שלרוב משתמשים בו בקיץ. אתה פשוט לוחץ על הדוושה, ושומע את המנוע מתעורר לחיים ולא נחנק מהחום והאבק שסוררים פה בקיץ. אני ממש מרוצה... הלוואי והחורף היה נשאר לקצת יותר זמן. מניפסט למנהלים: אמנם לא קשור ישירות לשיפורים אבל לדעתי יש פה נושא נחמד לשיחת אמצע שבוע.
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי שהבאתי את הרכב שלי (קליאו דור ראשון 1.4) למצב של יישור קו ושיפור אחיזה ובלמים הגעתי למסקנה שחסר לי את הכוח שהיה במכוניות אחרות והאופציה היחסית זולה ובעלת תוצאות היא החלפת המערכת הזרקה המיושנת הנוכחית(הזרקה חד נקודתית) לזוג קרבורטורים ככה גם האמינות של הרכב בעל החיישנים הישנים תעלה וגם יהיה קצת יותר כוח מבחינת כדאיות אין טעם לרשום תגובות כגון לא משתלם או תקנה rsi אז ניגש לעניין : האם מישהו יודע איזה ראש בעל קרבורטורים מתאים אחד לאחד לבלוק הנוכחי ? השאלה היא האם מישהו מכיר דגם אחר של רנו בעל ראש עם סעפת של קרבורטור למשל האם רנו אקספרס דגם rt כמו הדגם של הקליאו שלי יתאים אחד לאחד ? בבקשה אנשים מי שמחובר גם לפורומים של…
הודעה אחרונה מאת tamirbike, -
-
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום האם אפשר? סה"כ זה אותו רכב בדיוק רק ה1.3 האצ'בק. איזה אישורים צריך וממי? יש סיכוי שאקבל כזה בכלל? נאמר לי שעדיף 1600 16V אם אני לא טועה זה של אפלאוס אבל ביחד איתו צריך להחליף חצי רכב וזה לא שווה. האופציה של -1500 נשמעת לי יותר הגיוני ובר עשייה. תודה
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי לבקש ממכם כמה עצות כדי להתחיל לשפר בכמה מקומות את הרכב שלי, אני רוצה לשים דגש על מהירות וכוח, ברשותי פיאט טמפרה שנת 94' הזרקה 1.6 אני מודע לכך שזוהי לא מכונית ספורט ואפילו לא ספורטיבית אלא משפחתית, אך אשמח נקודות מאיפה להתחיל כדי להשיג ממנה את המירב בנוגע למהירות וכוח. תקציבי הוא לא גדול, בסביבות ה5000-7000 שקל. בנוסף בימים אלה רכבי עובר ישור קו גדול הכולל צמיגים,ברקסים וכיוצא בזה. אשמח להצעות. בתודה מראש, עמית גלאם.
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לדעת מה ההבדלים בין 106 ראלי לXS וXSI מבחינת השילדה וההתנהגות. מישהו אמר לי שאם אני מחליף את האנטירולים שלי לכאלה של ראלי אוטו ישב הרבה יותר טוב הגיוני? עשיתי חיפוש מצאתי את התשובה לשאלה הראשונה רק לדגמי דור 2 תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם ! אני מתכנן כבר זמן מה הסבת מנוע בקופה שלי למנוע b18C5/6 של ITR או B16B של CTR. האם מישהו יכול לתת לי חוות דעת על "שפע מנועים" (אדם) מהמסגר 15 ? האם למישהו יש נסיון עם החברה האלו ?? בנוסף אשמח לקבל המלצות על אנשים (אמינים כמובן) שאולי מחזיקים מנועים כאלו או יכולים לייבא קיט מושלם של מנוע גיר וכו'. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ohada, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מצאתי את הספוילר הזה באי באי והוא עולה 100 דולר ועוד 95 דולר משלוח רק מארצות הברית ורוצים עוד 100 דולר בשביל לשלוח אותו לארץ בקיצור.. 1200 שקל מישהו יודע איפה מוכרים אותו אולי בארץ? הספוילר מיועד ליונדאי קופה 98 תודה.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה עושים כשיש פנצ'ר בגלגל הקדמי? הריהקאליפרים לא מאפשרים להרכיב 14" מקדימה? אם ברלינגו בא עם ג'אנט 14 - למה לא משתמשים בקאליפר של ברלינגו? גלגל רזרבי 15 נכנס במקום המקורי מתחת לבגאז'? נ.ב מה שגורם לי לפרסם את השרשור הזה הוא שחלמתי בלילה שיש לי פנצ'ר, ואני לא מצליח להרכיב מקדימה בגלל הקאליפר.... הזוי. אגב, זה לא כ"כ מטריד אותי כי אם שמתם לב, רוב הפנצרים הם בגלגלים האחוריים. (הקדמיים מרימים את הברגים והמסמרים ו'מכינים' אותם לאחוריים. בדוק!). אביעד
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ברכב העבודה(פורד קונקט TDI) הצמיגים הקדמיים כבר די גמורים(למרות שיש עוד בשר עליהם) ולא אוחזים טוב/סביר ברטוב וגם לא כלכך טוב ביבש,שאלתי היא האם ישנם צמיגים עם אחיזה טובה שיכולים להתאים לנהיגה עם אופי ספורטיבי ואוחזים טוב ברטוב(כיוון שעונת הגשמים בפתח),וגם אוחזים מעולה ביבש,זה מעין בעיה כיוון שלפורד קונקט לפי הוראות יצרן צריך לנעול צמיגים עם סולייה עם ברזל או מוקשחת כפי שהבנתי מכמה פנצריות וזה די מבטל את הצמיגים הטובים שיש בשוק. אני צריך המלצה+מחירים בבקשה לצמיג שאוחז טוב ביבש/רטוב ובמיגה של הרכב. תודה מראש,שי
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איך ניקרא המסך הזה במהיר ועצבני שיש להם בתוך האוטו שמראה להם את כל הבקרא על המערכות
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי אוטו מסוג אודי אי 3 בנפח 1600 ברצוני להרכיב מנוע 1800 טורבו מה הפרוצידורה ובמה זה כרוך ? תודה לעונים קורס גרי !!
שיפורים ל 205
מאת ohad le- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. מישהו לתת לי רעיונות כיצד לשפר את ההספק של המנוע בפג'ו 205 שנת 96 הזרקה כי לפי מה שהבנתי בגלל "מערכת ההזרקה הפרמיטיבית" לפי מה שואומרים פה על האוטו הזה אז קשה לשפר מבחינת הספק מנוע. תקנו אותי אם אני טועה ותנו רעיונות לשיפורים. תודה :]
הודעה אחרונה מאת ohad le, -
סוגי אגזוזים
מאת מנחם פ-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום! ברצוני להבין מה ההבדל בין הסוגים השונים של האגזוזים: אגזוז פתוח; אגזוז רחב; אגזוז צר; אגזוז לחץ. וכל המינים האחרים. תודה, מנחם פ.
-
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מחפש מידע על העברה של צמת ניהול מנוע מרכב לרכב. הכוונה היא לחיבורי הצמה לפיוז בוקס ולא למחשב או לחיישנים השונים \ מזרקים \ קוילים \ סנסורים. כרגע ברכבי יש מנוע M40B16, המנוע המיועד הוא M42B18, ז"א שמחשב ניהול המנוע יוחלף יחד עם הצמה. הצמה של הM42 נמצאת בשלמותה, חתוכה רק בקצה שמגיע לפיוז בוקס. לפי מיטב ההבנה שלי מהפיוז בוקס הצמה אמורה לקבל את פיקודי החשמל או את הזנת החשמל למחשב הרכב. האם אני טועה? האם יש חיבורים נוספים שעלי לשים לב אליהם כשאני מחבר את הכל? הרעיון שלי הוא לשנות כמה שפחות - כלומר לחתוך את הצמה של הM40 ביציאה מהפיוזבוקס ולקוות שאלה אותן הזנות בדיוק כך שהחוטים יתחברו אחד לאחד. החשש שלי הוא שלא כך יהיה הדבר. אשמח לשמוע את דעת המומחים, כיצד …
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם למי שלא מכיר... זה V-Band... מישהו יודע אולי אם יש עסק שמוכר כאלו בארץ? תודה...
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כמה עולה neon ללמטה של האוטו בלי הרכבה רק המנורות וכמה מנורות צריך בישביל הלמטה וגם האם פילטר פתוח מתאים לכל אוטו
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 625 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- flytomars
- שביט
- sperial
- rev-Match
- daniel.asu
- VVWpolo
- amirtoar
- Avia
- MiniMiz3r
- Tal7
- איציק נ.