Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מידע על העברה של צמת ניהול מנוע מרכב לרכב.

הכוונה היא לחיבורי הצמה לפיוז בוקס ולא למחשב או לחיישנים השונים \ מזרקים \ קוילים \ סנסורים.

כרגע ברכבי יש מנוע M40B16, המנוע המיועד הוא M42B18, ז"א שמחשב ניהול המנוע יוחלף יחד עם הצמה.

הצמה של הM42 נמצאת בשלמותה, חתוכה רק בקצה שמגיע לפיוז בוקס.

לפי מיטב ההבנה שלי מהפיוז בוקס הצמה אמורה לקבל את פיקודי החשמל או את הזנת החשמל למחשב הרכב.

האם אני טועה? האם יש חיבורים נוספים שעלי לשים לב אליהם כשאני מחבר את הכל?

הרעיון שלי הוא לשנות כמה שפחות - כלומר לחתוך את הצמה של הM40 ביציאה מהפיוזבוקס ולקוות שאלה אותן הזנות בדיוק כך שהחוטים יתחברו אחד לאחד. החשש שלי הוא שלא כך יהיה הדבר.

אשמח לשמוע את דעת המומחים, כיצד מחברים צמת ניהול מנוע לשאר החשמל ברכב?

רון.

-באותה מידה גם המלצות לבעלי נסיון שכבר עשו פעם השתלה כזו יכולות לעשות טוב לי [נפשית] ולכיס של מבצע ההשתלה [כלכלית]-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון,

אני לא יכול לעזור בידע לגבי BMW ש'ך אבל אני יכול להמליץ על בעל מקצוע - מוסך של בני הרניק BZR בסגולה פ"ת.

השרות שלהם ממש לא זול אבל החשמלאי שלו בשם קובי פשוט אומן.

פדנטיות כזו בעבודות חשמל עוד לא יצא לי לראות.

לפני 3 שבועות אחרי טיפול גדול הייתה לי בעיה נעלמת וחוזרת עם הספקת דלק - 2 בעלי מקצוע שונים (לא מטומתמים בכלל) חיפשו כ-4 שעות ולא מצאו.

הגעתי ל-BZR (הם התקינו לי פעם את המחשב של מזרק החמישי - ולי הייתה תחושה כל הזמן שהבעיה היא באיזור הזה) וקובי תוך 3 דקות מצא חוט שהושאר באוויר וחיוך שוב חזר לפניי 8)

בעיה איתם זה שהם לא זולים בכלל, קשה לטפוס אותם בטלפון (אני מציע לחייג ישירות למוסך ל-03 שלהם) ומבחינת ידע ספציפי הם מכירים את מכוניות שהם מכירים.

כל השאר - לא.

אז אצלי הבאתי להם הוראות מדוייקות מאוד של מה צריך להתבצע - וקובי עשה את זה א'-א'.

ד"א לבני עצמו יש 328 - אז אולי הם שולטים גם בבימרים...........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

גנאדי, תודה, אבל אני מחפש להבין מה הולכים לעשות בנוסף ל-לשלם למישהו שיעשה את זה [אם לא אעשה את זה לבד]

רון.

oo==00==00

פורסם

אתה צריך למצוא סכימות חשמל של הרכב שלך ושל הצמה המיועדת.

ואז למפות את שתי הצמות,ז"א לסמן חוט ,חוט, לדוג' :פיקוד לסטרטר,מתח אחרי סוויץ' למחשב,סל"ד,שעון טמפ' ,שעון לחץ שמן וכו'.

אח"כ צריך לעשות תוכנית עבודה-מה מתחבר למה. סביר להניח שיהיו דברים עודפים/חסרים ,שתצתרך למצוא להם פיתרון ע"י חיווט נוסף,גישורים קיצורים וכו'.

עבודה מאומצת, לפחות בפעם הראשונה.

והכי חשוב לא לחתוך שום חוט שאינך יודע את תפקידו!!!

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

שאלת שאלה

קיבלת תשובה.

עזוב נימוסים "תודה" וכאלה.

הבנת,לא הבנת? זה עזר לך? או שלא.

כמו שאתה מצפה שאנשים יגיבו לשאלתך,

המגיבים מצפים לפידבק מסוים ורק כדי לדעת שתגובתם

המלומדת הגיעה ליעדה ולא נותרה יתומה בין דפי האינטרנט.

פורסם

G, לדעתי האישית נסחפת.

זה אכן נחמד לראות הודעות "תודה" ו-"הבנתי" - מצד שני זה מזבל את הפורומים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
שאלת שאלה

קיבלת תשובה.

עזוב נימוסים "תודה" וכאלה.

הבנת,לא הבנת? זה עזר לך? או שלא.

כמו שאתה מצפה שאנשים יגיבו לשאלתך,

המגיבים מצפים לפידבק מסוים ורק כדי לדעת שתגובתם

המלומדת הגיעה ליעדה ולא נותרה יתומה בין דפי האינטרנט.

אני שמח שאתה מעלה את זה -

לשאלתך - לא

לא עזר לי במאום לשאול פה את השאלה.

שאלתי שאלה אינפורמטיבית וקיבלתי כלום בתמורה -

מה שאלתי? למה לשים לב כשאני מחבר צמה מרכב X לרכב Y.

מה ענו לי?

שיש מוסך שאולי מתמחה בזה וידע להתעסק לי באוטו

וגם שכשאני מפרק את הצמה מהרכב הראשון - כשאסמן את כל מה שאני מפרק.

ועל זה נאמר - המון תודה על לא דבר :)

לא רוצה להשמע קטנוני או כפוי טובה, אבל מפורום שמתיימר להכיל איזה אדם או שניים עשו כזה דבר בחייהם [להעביר צמה] הייתי מצפה למידע קצת יותר קונקרטי - קווי מתח \ הזנת חשמל הולכים לפה, קווי אדמה הולכים לשם, דברים ענייניים, כאלה שאתה קורא ויורד לאוטו לבדוק איך זה מתיישב.

תכלס מה קיבלתי? קח את האוטו למוסך או לך תסמן את הצמה שפירקת [רעיון גאוני, מזל שחשבתי על זה לבד כשפירקתי את הצמה במקור]

בקיצור - כן, אמרתי תודה מתוך נימוס.

לא - לא קיבלתי שום תשובה רלוונטית, ועל זה נאמר - אתה מחפש מידע ספציפי? חפש בספרות של האוטו שאתה מחטט \ מפרק \ מרכיב או חפש פורומים מתמחים בדגם הזה ממש [במקרה שלי BMW E30]

רון.

-וכדי להסיר ספק, למי שאין שמץ של מושג במה שהוא עושה הפורום הזה אולי ייתרום,אבל המידע המשמעותי עדיין נותר נחלתם של בודדים [ודי שקטים למען האמת]-

oo==00==00

פורסם

נראה שאתה אחד שמבין עניין וחיפשת מידע יותר ספציפי ולכן תשובתי לא הועילה לך במאום.

גם תשובה בסגנון "תודה אבל לא עזרת לי בכלל " מקובלת מבחינתי.

כמו שהיית מספיק חכם לסמן את הצמה כשחתכת אותה, נראה לי שאתה מספיק חכם כדי לעשות את זה בכוחות עצמך גם בלי הוראות מסוג "פין 27 במחשב מתחבר ל+ השלישי".

יש הסבה מסוימת ,שאפשר לומר שאני עושה אותה בקביעות ,ולמרות שיש לי ידע מוקדם והוראות שכתבתי ,אני מתייחס לכל מקרה לגופו ובודק מא' עד ת' ותתפלא כמה הפתעות יש בדרך.

גם אם תמצא מידע ספציפי אני ממליץ לך לא לעבוד כמו תוכי.

בהצלחה! ותעדכן.

ירון.

פורסם

לרון

מכיון שאתה מבין עניין ,אומר לך כך ,ישנן שתי דרכים לפתרון

1 חיבור כבל החיובי העבה לבורג בתיבת הנתיכים פה אין בעיה

2 חיבור הצבעים אחד לאחד בשני הקונקטורים העגולים הגדולים

3 חיבור ההארקות

עד כאן הכל פשוט ,אך לא כך הדבר ,העניין הוא שיש שינויים אשר יגרמו לך לצאת מדעתך

ולכן ללא סכמות חשמל אתה מבזבז את זמנך

יגאל

• תוכן חדש...