Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא לא מהירה בסיבובים, וזה כבר משהו אחר לגמרי.

אביחי???

זה אחד התיאורים הכי לא מדוייקים לאיביזה.

אחת הבעיות הגדולות ביותר של האיביזה היא שהיא מאוד מאוד מהירה, הרבה מעבר ליכולות של השילדה שלה.

דרך אגב, הבעיה הזאת הייתה אופפינית לאיביזה כבר בדגם הספורטיבי הראשון שלה ה XSI.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תסביר לי מה זה שהיא מהירה יותר מעבר ליכולות השילדה שלה? מה זה אוטו אם לא שלדה :)

האיביזה סובלת מתת היגוי בכמויות שלקח לי זמן לעכל (צמיגים קידמים F1 טריים). כל הזמן נהגתי כמה שיותר מדוייק, מבלי להעיר את אדון תת היגוי משנתו.

כך שהיא ממש לא מהירה. הכיול שלה לתת היגוי בטוח חזק מידי.

אביחי

פורסם
א. זאת מידת צמיג מקובלת ביותר , אם אני לא טועה , "בנות" (אם אני כן אני מתנצל מראש מוריד את הכובע ויורד לעצמי לבידורכם האישי) , גם סובארו B4 מגיע במידות הנ"ל ונדמה לי שאפילו אפילו מזדה 3 החדשה.

ולעניין איזה רוחב מותר לך , שוב התשובה שכבר נתתי מס' פעמים בעבר , כנס למכון הרישוי הקרוב ותשאל מה הן המידות החוקיות לאיביזה 2007 , הכל רשום.

לפי דעתי אתה טועה ובגדול.

מעטות המכוניות שמגיעות עם 205/40/17. לעומתן יש המוני מכוניות עם 205/45/17, ואולי לזאת התכוונת ...

פורסם
תסביר לי מה זה שהיא מהירה יותר מעבר ליכולות השילדה שלה?

בשמחה :-), פיאסטה MK1 סובלת מתת ועודף הכל, האוטו הזה בקושי אוחז משהוא, כל עוד הוא משודך למנוע ה 900 סמ"ק שלו, הכל טוב ויפה וקשה בכלל להכנס לאיזה סיבוב ולא לצאת ממנו בשלום במיוחד שכל החבילה משדרת לך משהוא בסגנון "באמש'ך עזוב אותי מהשטויות האלה, תגיד תודה שאני מביאה אותך לאן שאתה צריך ותשתוק" כנ"ל לדוגמא סובארו DL.

לעומת זאת, האיביזה באה עם שלל ספוילרים וגאדג'טים לתפארת מדינת ביצועי הספורט, אם כל הדאווין הזה לא מספיק, יש לה מנוע מעולה עם יכולות מופלאות וכל החבילה המיוחדת והמופלאה הזאת משודכת לחתיכת פח שבקושי מצדיקה מנוע 1600 .

מה זה אוטו אם לא שלדה :)

שילדה בינונית עם מנוע מעולה זה פתח לצרות, זה מה שאני מנסה להסביר על האיביזה.

האיביזה סובלת מתת היגוי בכמויות שלקח לי זמן לעכל (צמיגים קידמים F1 טריים).

נו, אתה אומר את זה בעצמך!

כל הזמן נהגתי כמה שיותר מדוייק, מבלי להעיר את אדון תת היגוי משנתו.

כך שהיא ממש לא מהירה. הכיול שלה לתת היגוי בטוח חזק מידי.

אביחי

האוטו בעל יכולות מהירות טובות ביותר, זאת השילדה שלה שמסרסת אותה.

האיביזה טורבו תמיד מזכירה לי איזה פונטיאק GTO או דודג' צ'ארג'ר, טונות של כח, טונות של דאווין ושילדה שיכולה להתחרות בתואר השילדה המחורבנת של המאה(אני מדבר כמובן על רכבים סטנדרטיים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
דרך אגב, הבעיה הזאת הייתה אופפינית לאיביזה כבר בדגם הספורטיבי הראשון שלה ה XSI.
אני מניח שהתכוונת ל-SXI :wink:

יצא לי לנהוג גם באיביזה קופרה (קטע קצר יחסית) וגם באחותה פולקסווגן פולו 06' (נסיעות ארוכות מאוד).

מעבר לכך שהקופרה היתה חזקה מאוד, לא נהגתי עליה מספיק כדי שאוכל לכתוב עליה ביקורת. מעבר לזאת, לפולו היתה בעיית תת-היגוי קשה. זה שהרכב כויל להתנהגות בטוחה יחסית זה סבבה לגמרי, אבל נראה שהמתכננים שלו לקחו את זה צעד אחד יותר מידי. תת-ההיגוי שלו פשוט קיצוני, והאמת היא שהוא גם כבר לא כזה בטוח. ועל כך נאמר: "כל המוסיף גורע".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מידת הצמיגים של האיביזה מעולה (205/40-17)

גם סוג הגומי המקורי פשוט מעולה P_ZERO

וכמו שאמרו, גם השילדה מכויילת לתת היגוי רצחני :shock:

אין טעם להגדיל צמיגים או לשפר את איכותם, האיכות והגודל פשוט מעולים, כדי לשפר את ההתנהגות של האיביזה (FR או קופרה) בסיבובים, יש לכייל אחרת את השילדה, להתחיל עם סט מתלים טוב עבור השילדה (היצרנים הטובים מכיילים רך יותר את הסרן הקדמי, וקשיח הרבה יותר את הסרן האחורי) ולנסות להגדיל קמבר קדמי ככל שניתן (וניתן !!!)

אם לא יספק, אפשר להמשיך עם מוטות מייצבים (SAWAY BAR) עם הגדלה נוספת של האחורי, ואח"כ, רק בסוף, אולי STRUT אחורי בלבד, צריך רק לזכור דבר אחד, ששיפור האחיזה בסרן הקדמי יתר על המידה, ייתן רכב מסוכן מאד מבחינת היגויי יתר בלתי נשלטים, ולכן, פרה פרה ..., אני, בשמחה הייתי נכנס להרפתקה כזו עם הקופרה המגניבה...

My 2 cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...