שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם,שמי טומי.יש לי מאזדה 3 שנת 2006,ואני מאוד מרוצה ממנה,אך אני הייתי רוצה לשפר את הביצוים שלה,את האחיזה,למרות שיש לה אחלה אחיזה בכביש וגם לעלות את הספק המנוע. השאלה היא,האם זה כדאי לעשות וכמה זה יעלה לי ומה יצא מזה. תודה מראש לכל מי שיעזור לי בנושא.
הודעה אחרונה מאת aviv1, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ערב טוב חברים, החלטתי שאני לא נשאר עם ה-Dunlop SP2000 SPORT, שפשוט מזעזעים על רטוב וגם לא מי יודע מה על יבש בנושא הזה אנחנו לא מתפשרים, ולכן הוחלט על החלפת הצמיגים. ההתלבטות היא בין הצמיגים הבאים: Michelin Pilot Exalto PE2 לבין ה-Yokohama S Drive ולבין ה-Toyo T1R. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הצמיגים יקר על רטוב - שהצליח להפחיד אותי היום. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. שאוטו שלי 306 XT מנוע 1.8 גיר רגיל 3 דלתות. הבעיה: בזמן בלימה אני מרגיש שהאוטו לא עוצר בחדות. יחסית ל 205 "לשעבר" שהיה לה בלימה יותר חדה. אני אבדוק תקינות ברקסים השבוע בטיפול 10,000"למרות שהבורר של הברקסים בדש בורד אומר הכל בסדר" אם הסיפור לא מהברקסים והם תקינים. מה כדאי לשפר 1) ברקסים יותר חזקים. 2) צמיג יותר טוב. "רחב, סוג יותר טוב וכולה.." תודה על הסבלנות.
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם בעת שיטוט ברחבי האתר איביי שמתי לב לציפ'!? הנ"ל: http://cgi.ebay.ie/20BHP-SEAT-IBIZA-AROSA-CORDOBA-TOLEDO-LEON-CUPRA_W0QQitemZ120175718568QQihZ002QQcategoryZ32094QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem לפי מה שהבנתי ממה שרשום שם זה בעצם איכשהוא עובד על המחשב של הרכב?! מישהו יכול לספק בבקשה יותר הסברים?! נראה זול מידי, בשביל תוספת משמעותית למידי... תודה רבה זהר
הודעה אחרונה מאת sharonarn, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
איך הצמיג הזה? הג'אנט הוא של סיאט לאון טורבו 2003. מחיר כ 2500 שקל לרביעיה כולל איזון של 4 הג'אנטים + איזון של הספייר. + שני סטים של ברגי נעילה שונים. ושאלה נוספת. הצמיג הזה. מה רמת האחיזה שלו? ספורטיבי? בינוני? אמרו לי יש מספר. ועדיף שיהיה פחות מ280. אז הוא אוחז מצויין. ומספר מעל לזה. הצמיג אוחז פחות אבל מחזיק יותר זמן. תודה אלי
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 37 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה שוב בקשר לברקסים אם ברצוני לשפר את מערכת הברקסים באוטו מה אפשר לעשות ומה סדר גודל המחירים? כל העיניין עם ברמבו וכאלה? מזה? איפה אפשר לעשות את זה?
הודעה אחרונה מאת Shapiraman, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום,רציתי לשאול אם אני יתקין פילטר אוויר ברכב שלי המחשב ברכב לא יעשהלי בעיות וכל מיני שגיאות ? תודה.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
זאת אומרת, זה טוב להשים ולראות כמה נכנס למנוע, או שלא קשור אחד לשני? תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ליפני הכל מנהלים יקרים אני מבקש לא לנעול את הדיון כמו שנעלו לי ליפני מס' ימים . אני חיפשתי שירשורים בפורום ולא מצאתי תשובה לשאלה שלי אז אנה מימכם . שלום אני מעוניין לקנות ג'נטים 14" למיצובישי קולט שלי שכרגע עומדים עם הג'נטים המקוריים שלהם 13" מידה 175/70R13 אני מעוניין להרחיב לג'נט 14" בלבד! עכשיו אמרו לי שהמידה שמחליפה את המידה המקורית היא במידה 185/60R14 עכשיו השאלה היא המידה שאני צריך לרכוש היא 185/60R14 ? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת omri89, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, כמה שאלות אני מקווה שאני לא מכביד יש לי A3 1.8 T , אמנם זה בעתיד הרחוק ( מאוד רחוק אני מקווה) אני רוצה להחליף (אצטרך יותר נכון ) להחליף קלאץ' , האם יש קלאץ' יותר חזק מהאורגנלי ? במידה וכן , האם אני אצטרך להחליף דברים אחרים כדי שיתאים לאוטו. אשמח גם לדעת עלות מוערכת. עלות הקלאץ' "הרגיל" בצ'מפיון היא בסביבות ה 2000 ש"ח (ב 1.6 הקודמת, אם כי אני חושב שהוא יהיה יותר יקר בטורבו 180 כ"ס) אז אם אין כל כך הבדל במחירים הייתי רוצה להתקין משהו יותר חזק. ושאלה אחרונה , אם התשובה היא כן , ויש משהו יותר חזק , אשמח לדעת איפה אופס, עוד שאלה, והאם זה אותו קלאץ' של ה TT ?
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חבר שלי מחפש בולמי זעזועים לטיוטה סליקה שלו , מנוע 1600 שנת 90 יבוא אישי מחו'ל עכשיו נפלה לידיו הזדמנות להביא בולמי 1990-1993 Toyota Celica Monroe Rear Right Shock Absorber - Sensa-trac של חברת MONROE עכשיו שאלתי איך הבולמים האלא בכללי ? איך הדגם עצמו של הבולמים ? איך החברה מונרו לבולמים ? ואיך זה מתאים לסליקה? יום טוב ותודה רבה מראש . וכמו כן שאלתי היא היכן ניתן להשיג חלקים לסליקה בארץ?
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרכב הוא במוו סדרה 1. הרכב מרגיש מעט קופצני, איך ניתן לפתור בעיה שכזאת? צמיגים הוחלפו לרכים יותר וכן כמות הקפיצות ירדה אך עדיין הרכב קופצני ולא "מגהץ" את כבישי ישראל בצורה טובה, מי כמוכם יודע שכבישי ישראל זה כביש שכל מטר משהו אחר, מטר משופץ לפני שנה ומטר אחר שופץ בקום המדינה, המון בורות... אשמח לשמוע רעיונות לפתירת הבעיה או הפחתת הקפיצות. נ.ב הבולמים של הרכב תקינים לחלוטין, עברו בדיקה.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם אני יכול להוסיף לרכב הזה משו שיעלה לו קצת ההספק ויתן לו קצת יותר כוח... ולשאול כמה כוח סוס בכלל יש לו?! תודה אנשים...
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי פג'ו 306 שנת 95 1600 סמ"ק 90 כ"ס פלוס מינוס. רציתי לדעת אם תיהיה אפשרות להתקין מנוע גם 1600 סמ"ק אבל אחר! (המנוע הנוכחי עובד טוב, אני שוקל אפשרות לפרויקט...) לדוגמה מנוע 1600 סמ"ק של פג'ו 207 150 כ"ס. האם יש אפשרות? אם כן אז במה זה תלוי (אם תלוי)? אם זה יכול לגרור לעוד שינוים אחרים? ומה העלויות. אשמח לקבל תשובה מפורטת וגם חוות דעת אם יש כאלה שכבר עשו שינוי כזה או דומה לו. עומרי
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
מה קורה חבר'ה ? אז יש לי שאלה לזקני השבט של הפורום וגם לצעירים שמבינים יש לי סיאט איביזה 1600 ובא לי לפנק אותה בדוד עצבני וחזק (קיבלתי משכורת יפה ) אני רוצה משהו מקורי עם אחריות יצרן וכו לא סתם איזה דוד פתוח של (שמור את דעותיך לעצמך . כאן, צנזר אותן או שתצונזר!בגירה) מה אתם ממליצים ובאיזה מקום אתם יודעים שעושים עבודה מעולה בתודה מראש בן
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם,ושבת שלום!!! ברצוני לדעת למי שמכיר משפר מכוניות בכפר סבא למכונית סיאט איביזה טורבו! אמרו לי שיש שם אחד ערבי ושהוא אחד המשפרים החזקים בארץ,אני לא זוכר כל כך את השם אני חושב "אייסר" שזה השם שלו מי שמכיר שיעזור לי בבקשה ותודה מראש.
הודעה אחרונה מאת B18C Turbo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז ככה אני תמיד אומר שקודם תידע איך לנהוג ב1600 ואז תעבור לנהיגה ב1800 טורבו כמו שכולם יודעים הסיאט אכן חזקה בקו ישר drag race אבל חלשה בפניות כל כך חלשה שאתה מפחד לקחת איתה פניות בגלל התת היגוי שלה למען האמת אפילו כיכר אני מנסה קצת לתת גז אני פשוט מרגיש שהגה ניהיה מרגרינה והאוטו מאבד שליטה מה שאני רוצה ? ... אחיזה לאוטו שאני יוכל לקחת פניות ולהישאר על האדמה אני רוצה יציבות הנאה ! צמיגים זה התשובה הכי קלה אבל בא לי משהו קצת יותר רציני כמו ... בולמים קפיצים וכו אז אני צריך בבקשה שתמליצו לי על : חברה חלקים עלות מחירים מקום מיקצועי להרכבה והאם זה יעבור טסט
הודעה אחרונה מאת AC/DC, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי יונדאי קופה 98 מנוע 2000 אני רוצה לשים לה פילטר אוויר פתוח אבל ראיתי שיש מלא סוגים וחברות מישהו יכול להמליץ לי איזה פילטר\חברה לשים? אני לא מחפש כח.. רק את הרעש.. חולה על הרעש של הפילטר אוויר פתוח וזה מסובך להרכיב אותו לבד? ואם כן איפה ממולץ להרכיב? אני גר באיזור רחובות אבל דיי נגיש התקציב לא משנה.. העיקר שיהיה טוב תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Volk, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה הוא יוסיף? זה הורס משהו? אוכל יותר דלק? הציפ יד שניה. איך בודקים אם באמת הוא עשה משהו? תודה לעוזרים, מצטער על ההרבה שאלות.
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי לדעת אם קיימים בולמים שאפשר ע"י לחיצת כפתור לשנות את גובהם, הכוונה להגביה, או להוריד מגובה הרכב, וזאת באמצעות מתיחת הבולם, ע"י משאבה הידראולית או משהו בסיגנון, והאם דבר כזה הינו חוקי? לסובארו סטיישן 87 (בעצם לשלוט על גובה הרכב מבלי להרים את הרכב על ליפטט ולדחוף ספייסרים)
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אתם מכירים את כל הford mustang, pontiac gto, dodge challenger, dodge charger וכל הmuscle cars האמריקאיות של שנות ה70, שעדיין חורשים עליהם בארה"ב, גם זקני השבט שלא יכולים להיפרד מהם, וגם צעירים יותר שלוקחים אותם to the streetz. השאלה שתמיד עניינה אותי, זה, האם יש צורך לשנות באוטו הזה משהו מבחינה מכאנית, בגלל שהוא כל כך ישן, או שאיך שהוא הגיע מהחברה לפני 40 שנה, יכול "לסחוב" גם היום ? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לשאול אם אני יכול להתקין ברכב שלי bmw525i שנת 89 אנג'ל אייס ואם זה יראה יפה ויתאים בכלל ואם כן אז איפה אני יכול להתקין מקום קרוב לאזור שלי אני גר בנצרת עלית....
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הציעו לי את הצמיגים ב400 שקל לצמיג, בטענה שזה דגם ספורטיבי. הדגם BFGOODRICH GFORCE PROFILER מידה 195.50.15 יש למישהו נסיון עם הצמיגים האלו? והאם הDUNLOP SP9000 טוב יותר? תודה.
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום ברצוני להחליף את הג'נטים המקורים שלי לג'נטים מגנזיום עכשיו הג'נטים שלי 13" ואני רוצה 14" עכשיו אמרו לי שהמידה החילופית ל-13" של הקולט המקורים היא 185/60/14 רציתי לודות את מה שאמרו לי ... גם שמעתי שאם מחליפים ג'נטים למידות יותר גדולות (לדוגמה:16" 17" כו') זה פוגע בביצועים של הרכב . עכשיו השאלה אם מה שאמרו לי אכן נכון ואם לא אז מה כן נכון אני מציין שאני רוצה ג'נט 14" ולא יותר ולא פחות אם יש לכם המלצות או טיפים אני ישמח לשמוע . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
מדובר על צ'יפ למנוע zc של הונדה ,צ'יפ מוכן מחו"ל של חברת SPOON מישהו מכיר ? כמה יעילים/גורמים לצרות?
הודעה אחרונה מאת D i g, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום יש לי שברולט קווליר שנת 97 נפח מנוע 2.2 אני רוצה לישאול איזה פילטר פתוח יעזור לאוטו להגיע לביצועים גבוהים? ואם זה ביכלל נותן כוח לאוטו? והאם הוא יעזור לי בכח שהמנוע לא יתחמם כל כך?(הוא מגיע ליפעמים ל 95 מעלות אפילו) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת -Sparco1-, -
-
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני רואה שמכוניות סובארו הטורבו במיוחד WRX מתקינים קיט פרו דרייב מה זה בדיוק ומה זה כולל רכבים או שיפורים למנוע או לרכב ?
הודעה אחרונה מאת shainov2, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר חיפושים מטורפים (איטרנט , מחוץ לארץ, סנדאות בארץ וכו) לא ניתן להשיג בארצנו הקטנה פילטר אינבוקס של סימוטה או k&n לרכב מסוג: סיאט איביזה 2002 1600 סמק ו100 כוח סוס קיים כזה חלק מכוון שיש אותו באתר של k&n אבל לא מצאתי סדנה / מוסך אחד שמחזיק את החלק הזה אם ידוע לכם על מקום ספציפי שמחזיק את החלק הזה ויש לכם את הכתובת שלו אנא ממכם תעזרו לי לפנק את המתוקה שלי בתודה מראש לכל חברי הפורום
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 13 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
היי מה קורה ? אז פתחתי נושא חדש כי אני צריך להתייעץ עם זקני השבט לגבי רעיון שעלה לי בראש (יותר נכון לאחרים אני רק לוקח על עצמי את המבצע) השאלה שלי בזמנו הייתה למי שאינו זוכר ולא היה מעורב בשירשור, האם יש פילטר פתוח לרכב שלי ואם כן מה אתם ממליצים וכו . בפה אחד אמרו פה חברי הפורום הנכבדים שפילטר אוויר של סימוטה הוא אכן בין הראשונים בשוק השיפורים. אמרו גם שפילטר אינבוקס הוא עדיף ברכבי הספציפי מכוון שבליעת האוויר שלו יותר טובה מהפילטר המקורי (נייר) והוא לא מקבל את חום המנוע כמו שפילטר פתוח של סימוטה יקבל. השאלה שלי היא כזאת, מה אתם אומרים על פילטר פתוח של סימוטה עם הארכה של צינורות סיליקון או כל צינור עמיד אחר שיכול לעשות את העבודה לכיוון הפגוש הקיד…
הודעה אחרונה מאת smallars, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום. יש לנו יונדאי שנת 2006 מנוע דיזל, ידנית. המנוע הוחלף קומפלט כולל הטורבו, לפני שבוע.הכול כולל הכול (מה שלא עושים בדרך כלל) זה קרה בגלל בעיה עם המנוע הישן, ויש אחריות על הרכב שנתיים, או 100 אלף קילומטר...הוא עבר יישור קו שכולל: רפידות בלמים, דיסקים, וכול שאר הדברים...מבחינה מכנית, הרכב במצב חדש של 0 קילומטרים. עכשיו אני יודע שלא הרבה באים לפה עם רכבים כאלו ועם מנועי דיזל, ואני לא יודע אם בכלל אפשר ויש מה לשפר במנוע דיזל, בכול מקרה אני שואל כי אנחנו מעוניינים לתת לו קצת יותר כוח בסל"ד נמוך. יש מה לעשות: פילטר אוויר?, צ'יפ?, תנו הצעות אם אפשר. התקציב בסביבות ה5K-7K. ג'אנטים סאן רופ וכול השטויות האלו קיבלנו עם האוטו כשקנינו אותו. מעוניינים כרגע לעבוד על ה…
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 428 אורחים (הצג רשימה מלאה)