שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
מוט גישור קדמי עליון/תחתון - מה ההבדל? 1 2
מאת Guest רונאלדיניו- 19 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
למה לבחור בעליון על פני התחתון, או להיפך? למה משמש העליון ולמה משמש התחתון. נראה כאילו הם עושים אותו דבר (בניגוד למוט גישור אחורי. פה כבר ההבדל ברור).
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי פיזו 306 שנת 97 מנוע 1400 ידני..... שמתי אגזוז זרימה חופשית של אנסה ,פילטר של סימוטה וזהו לבינתיים...... השאלה שלי היא מה עוד אני יכול להשים במנוע שיוסיף לי כ"ס, מהירות וכאלה.... אם אפשר להביא(להביא? אולי התכוונת ללתת או להציע?)לי מקומות שאפשר ללכת, את השמות הספציפים של החלקים ואת תווך המחירים...... תודה מראש....
הודעה אחרונה מאת Liran C, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש טורבו מוגדל לאימפרזה WRX שנת 2001 הייתי מעוניין לדעת איפה ניתן להשיג ומחיר?
הודעה אחרונה מאת PRIMO, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אוקיי אז ככה: להונדה סיויק שנת 97 1600 סמ"ק,יש את מידות הצמיג:185/60/14 מבדיקה בפורום שעשיתי הבנתי שאני יכול מבחינה חוקית להגדיל את המידה ל-195/55/15 . השאלות שלי הם כאלה: 1- עד כמה תשתפר אחיזת הכביש? 2- מישהו אמר לי ש-55 הוא לא מספיק טוב ויכול אפילו לגרום לבעיות לכן כדאי לי לשים 60 או 65.האם הוא צודק? 3- ממה שקראתי בפורום,הבנתי שיש כאלה ששינוי מידת הצמיג משפיע לרעה על הרכב,ועל עוד פרמטרים למיניהם עד כדי כך שהם חזרו למידות הצמיג המקוריות.האם בהונדה סיויק,אמורה להיות איזה שהיא הרעה,כלומר האם לא מומלץ להחליף או כן מומלץ על מנת לקבל אחיזת כביש טובה? 4-בכמה אחוזים תהיה צריכת הבנזין יותר גבוהה? בתודה מראש שי נ.ב-מהחיפוש בפורום אני די נעול ה-C-D…
הודעה אחרונה מאת namsham, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה יש לי רנו קליאו, עכשיו אני רוצה להחליף לה את הגלגלים המקוריים לג'אנטים מגנזיום, עכשיו מידת הגלגל היא 13 אינצ' וקראתי איפה שהו שמישהו שם ג'אנו 15 אינצ' על רנו קליאו. השאלות שלי הן: 1. האם אני יכול לשים על הצלחת המקורית של הרכב ג'אנט 15? 2. האם זה יכול לפגום איך שהו בכושר הנהיגה של הרכב? 3. האם זה יגמור לי את הברקסים יותר מהר, ואף יכול לפוצץ אותם בשניה שאעשה עצירת פתע? 4. האם זה בטיחותי? 5. והאם דרושה עבודה רצינית וכלכלית בכדי להגיע למצב שהאוטו יהיה עם ג'אנט 15 ויהיה בטיחותי? תודה לעונים מראש, והמשך יום טוב.
הודעה אחרונה מאת skiper, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://youtube.com/watch?v=zfIPa6j5Y30&mode=related&search= הוא שם במקום טוב את הפילטר פתוח?? ואם אני ישים נגיד כונס אוויר באמצע וישים את זה יותר למעלה ...כי אם סוגרים את המכסה מנוע הפילטר פתוח לא מקבל אוויר אז למה הוא שם את זה שם? איפה צריך לשים
הודעה אחרונה מאת raanan_t, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש משהו חדש בנושא? שחרון
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
ווסת לחץ דלק
מאת שמעון55- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ווסת לחץ דלק מה הוא עושה? כמה כוח זה מוסיף? איך זה משפיע על הדלק רק בלחיצה? או תמיד?
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מדובר על מיני קופר S, אפשרי להשים ברכב הנ"ל פורק לחץ? במידה וכן, מה ההשלכות של התקנת פורק לחץ על מנוע עם סופרצ'רצ'ד פרט לרעש הפריקה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת omri89, -
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מקווה להחליף השבוע זוג גלגלים, ולשים את החדשים מקדימה והקדמיים מאחורה, (בכוונה, למי שתהה על קנקני). ומן הסתם אני אצטרך לעשות כיוון פרונט, האם יש כיוון פרונט (לא מכון, אלא מידות מסויימות) שאתם ממליצים לשיפור דברים מסויימים? ואם אכן יש, אז יש איזשהו מכון שמוכן לסבול את השטויות שלי כשאני אבקש ממנו דברים ספציפיים באיזור הצפון? תודה.
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה אתם אומרים ?, יכול להתאים/להיכנס באיביזה FR/קופרה ? http://www.icevex.com/products_351090x.html שווה משהו ?, להזמין ? (שימו לב שהצנרת אלומיניום עוברת למעלה כך שהיא מקבלת אויר בנוסף לאינטרקולר. אני יודע שיש פה מנוסים ! יכול להתאים ? מה לגבי נתוני הספיקה ביחס לקיים בארץ ? (פירסמתי ת'רד זה גם בוואג פורום - הם כנראה עוד לא התעוררו !)
שלום. כעקרון אוקטן 98 נקי יותר, נשרף מעט טוב יותר, לכן הלך המחשבה =יותר טוב למנוע. מאז שקניתי את הרכב אני מתדלק אותו ב 98 למרות ש 95 הוא המומלץ. כעקרון השאלה היא בכותרת, האם מה שאני עושה באמת נכון? כמו כן, בספר רכבי כתוב שדגמי סיוויק בעלי ממיר קטליטי חייבים 95 נטול עופרת, ולעומת זאת דגמים ללא ממיר, חייבים ב 96. כידוע הזמנתי ממיר פתוח מאיביי, זרימה חופשית, האם בעצם (שאלה טיפשית אולי), אני צריך לעבור עקב זאת ל 96? תודה.
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, עלה במוחי הסורר שאלה שמעניין אותי התשובה עליה. נניח ואני מנמיך את הרכב שהרי אני גם אחליף את המתלים. השאלה היא האם ניתן להנמיך את הרכב אך לשמור על רמת נוחות כפי שהייתה לפני ההנמכה? ובכל זאת לשפר את יציבות הרכב? תודה לעונים, נאור.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום יש לי פיאט פונטו שנת 2000 עשתה 100 אלף קילומטר אני רוצה לשפר אותה תציעו לי אם שווה לי לשפר אותה וכמה זה יעלה ואם אתם מציעים עוד דברים או דברים יותר טובים או לא לשפר ... בחוץ: חצאיות על כל הרכב גלגלי מגנזיום כונסי אוויר לצבוע בשחור מטאלי להחליף את המנורות מאחורה בפנים: מערכת חזקה עם סאבוופריים במנוע: פורק לחץ ופילטר פתוח תודה מראש לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כרגע הרכב סטנדרטי עם 232 כ"ס. אם אתם יודעים אצל מי, כמה זה באמת משפיע וכמה עולה אשמח לנתונים.
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
-
אגזוז לחץ-שאלה חשובה
מאת Guest gs_s-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן כן אנ יודע שזה נושא חרוש מאוד ואולי אני לא כותב את זה במקום הנכון אז אני מצטער גם עשיתי חיפוש ולא הצלחתי להבין כל כך אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי: יש לחבר שלי b3 והוא רוצה לשים אגזוז לחץ עכשיו רציתי לדעת קצת יותר פרטים האם יש אגזוז לחץ חוקי שיעבור טסט והכל לא משנה עם מהסעפת או רק הדוד ואם כן אפשר לדעת יותר פרטים מחיר עלות התקנה נזק שיכול להגרם תודה מראש gs_s
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
כיסוי להגה עם פרחים פרפרים וחייפושיות מישהוא ראה שמע?
מאת Guest anakonda-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, היום זה כחודשיים שאמא שלי חופרת לי שהיא ראתה כיסוי הגה הדומה לתיאור בכותרת ואני לא מוצא איכן להשיג אותו.... זה הגיע למצב שהיא השאירה פתקים על מכוניות שיש להם את הכיסוי אך ללא מענה מצד הנהגים.. אם מישהוא שמע ראה ויודע איכן קונים אני מאוד אשמח לעזרה.... חיפשתי כבר בכל נצרת אוטודיפו 10 חנויות של אביזרים בצפון תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, ברשותי איביזה FR 2007 , שמתי לב שבסרן האחורי יש בערך 2.5 סנטימטר מכל צד משפת הצמיג ועד לקצה הכנף, מאיפה ניתן להשיג ספייסרים ? , האם זה כדאי ? , בנוסף ברצוני להנמיך את הרכב במקצת אך לא להחליף בולם (הוא קשיח מדי גם ככה) מאיפה ניתן להשיג ? , כמה יעלה ? (קפיצי הנמכה), האם מומלץ ? תודה רבה, חגי
הודעה אחרונה מאת Q-PiXeL, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם הצמיג המקורי של הונדה סיויק 97 הינו:185/60/14 עד איזה מידה אני יכול להרחיב באופן חוקי? בתודה מראש שי
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מחיפושיי בפורום מצאתי כי אנשים כאן מסתייגים מהחלפת הקפיצים בלבד (ללא הבולם או קוילאובר שלם), זאת מאחר ומתקצר מהלך הבולם...., עכשיו, בדקתי בפורומים בחו"ל ובחלקם יש המעדיפים להשאיר את הבולמים המקוריים ואף ממליצים על כך ומזמינים אחרים להשוות. שאלתי היא - גם אם אחליף בולמים למקצועיים יותר (קוני, בילשטיין), גם שם הם בנויים להרכבה ללא הנמכה (ניתן לקנותם בנפרד ולשלוט על הקשיחות שלהם) והרכבה שלהם ביחד עם קפיצי הנמכה מקצרת גם להם (המקצועיים) את מהלך הבולם... מה דעתכם ? הרכב הוא FR וחשבתי על קפיץ אייבך מאחורה ומשהו רך יותר לקדמיים (בכדי להתגבר במקצת על התת-היגוי) שאלה נוספת - האם ספייסרים לכל 4 הגלגלים של 7 מילימטר יעזרו במשהו באחיזת הרכב בסיבובים ? (למיש…
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רכשתי שעונים בחו"ל (PSI וטמפ' מים) רציתי לדעת אם מישהו מכיר בעל מקצוע שיכול להרכיב אותם חוץ מהסדנאות השונות (פיטסטופ ,ספויילד, E@A) . תודה מראש אריק
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לאחרונה גיליתי כי עבור אותו דגם מנוע שברשותי קיים גם תצורה של MIVEC DOHC, אשר מפיק לפי נתוני היצרן קרוב ל 175 כ"ס ו17 קג"מ ובנוסף להכל גם יותר חסכוני. (MIVEC - Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system) רציתי לדעת כמה דברים בנושא: האם ניתן להחליף רק את הראש (על כל חלקיו) ומחשב או אולי עדיף כבר להחליף את כל המנוע? ברמה הביורוקרטית האם זה ניתן לאישור ואיך ואם לא האם זה יהיה בעיה בטסטים? האם המנוע הזה בכלל קיים בארץ או שצריך לייבא? מישהו מכיר אדם שעשה כזה דבר או מישהו שמבין בעניין? וכמה זה אמור לעלות (בסדר גודל) מבחינת החלקים והעבודה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yuraskor, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם יש למשהו מקום מומלץ לתיקון או בניה עצמית של אגזוז לחץ לרנו קליאו ספורט שנת 2002? וכן מקום טוב לקניית פנסי קסנון ? כמובן עדיף באיזור המרכז.
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם חיפשתי תשובה לשאלה הבאה : האם פיטר פתוח נותן כוחות סוס? אם כן אז כמה? ואם לא אז למה שמים אותו בכל זאת? וזאת לאחר שחרשתי את החיפוש ולא מצאתי דבר שמקשר בין השניים ועונה על השאלה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת קופה, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
איזה מנוע יותר חזק אני יכול להשתיל בפורד אסקורט CLX 1600 שנת 91 ? ואיזה שינויים אני צריך לעשות ברכב כדי שהוא לא יתפרק?
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם יש למשהו מקום מומלץ לתיקון או בניה עצמית של אגזוז לחץ לרנו קליאו ? וכן מקום טוב לקניית פנסי קסנון ? כמובן עדיף באיזור המרכז.
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני בטוח שיש פה המון גאוני רכב שרק הולכים ומשכילים כל הזמן, לכן אני בטוח שתוכלו לעזור לי גם בדגמים משנתון 2008 ברשותי פולקסווגן פולו 2008 מנוע 1.4 גיר ידני, לאחרונה החלטתי שאני ממש רוצה לשים פילטר פתוח (יותר בגלל הסאונד, ולא בגלל עליית הספק הזעום של 1%) -אגזוז כבר יש לי (אם זה פיתרון לחלק מכם ) רציתי לדעת אם אני יכול להוציא את הפילטר המקורי (INBOX) מהקופסא שלו, לסגור את הקופסא ולחבר את הפילטר הפתוח בצד השני של צינור היניקה, ממש כמו בתמונה הבאה: (העיגול הצהוב) או שהמנוע מסוגל לעבוד עם 2 פילטרים בו זמנית: פילטר ה-INBOX והפילטר הפתוח. בבקשה תעזרו לי! אף אחד לא יודע לענות לי על השאלה הזו.. או כנראה שעד היום לא שאלתי איפה שהייתי צרי…
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם יש הצדקה לשים קיט יניקה לאיביזה FR עם צ'יפ של ריבו, אם לא אז למה ? אם כן אז למה ? איזה ? ומאיפה לקנות ?, בנוסף, האם כדאי להחליף "אינלט" על הדרך ?, למה לצפות ? (שינוי גדול/קטן, כח ? זמינות ? נשימה ? ) תודה .
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. מכיוון שהגולף שלי כבר הספיקה לעבור את קו ה 170K קילומטר והבולמים+קפיצים במצב על הפנים ויחד איתם גם ההתנהגות , לאחר התלבטויות והתחבטויות רבות (בעיקר מבחינה תקציבית) החלטתי סופית להחליפם. שאלתי אליכם היא: איזה סט של בולמים+קפיצים ייתן לי את תחושת היציבות והאחיזה שאני מחפש? שמעתי הרבה המלצות על הסט של קוני ואייבך. מה מחירו פחות או יותר? והאם הוא נוח לנסיעה יומיומית או ממש נוקשה? על איזה עוד סטים אתם ממליצים? התקציב לא גבוה במיוחד , באיזור ה4K-4.5K. תודה ויום טוב. ת.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מדובר במוד שלא ראיתי אותו בארץ (טרם). מן המינוס של המצבר מחווטים כבל מתח עבה וטוב לנקודות קבועות מראש על המנוע ובקירות תא המנוע (במקרה של האמפרזה מדובר בכ4 נקודות). אני לא נוהג לקנות, אני נוהג לבנות. כרגע נתקלתי בבעיה למצוא מקום שמוכר כבל מתח באיזור השרון לפי מטר. הרעיון הוא לרכוש חיווט מתאים (גם באורך) + נעלי כבל ולבצע. ניסוי שעשיתי היום עם כבלים המשמשים להתנעת הרכב(שמורים אצלי מתקופת האלפא) העלה ככה: 1. הרכב פשוט נוסע טוב יותר. 2. המנורה של הצ'ק אנג'ין שלפעמים היתה מעצבנת אותי לא מציקה בכלל ! והיא היתה מציקה מדי פעם ונעלמת לה. ידוע כי המוד הזה עוזר לעבודת חיישנים ומכאן כנראה התוצאה החיובית. ירון
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 740 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- Fazer
- יש לי סילברדו
- פריג'י
- zvit
- קוסקוס
- Night Driver
- פינדר
- mottis
- IsraCar
- mikyl
- הדיין