Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המרת 4G92 SOHC ל-MIVEC DOHC עבור קולט 95

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה גיליתי כי עבור אותו דגם מנוע שברשותי קיים גם תצורה של MIVEC DOHC, אשר מפיק לפי נתוני היצרן קרוב ל 175 כ"ס ו17 קג"מ ובנוסף להכל גם יותר חסכוני. (MIVEC - Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system)

רציתי לדעת כמה דברים בנושא:

האם ניתן להחליף רק את הראש (על כל חלקיו) ומחשב או אולי עדיף כבר להחליף את כל המנוע?

ברמה הביורוקרטית האם זה ניתן לאישור ואיך ואם לא האם זה יהיה בעיה בטסטים?

האם המנוע הזה בכלל קיים בארץ או שצריך לייבא?

מישהו מכיר אדם שעשה כזה דבר או מישהו שמבין בעניין?

וכמה זה אמור לעלות (בסדר גודל) מבחינת החלקים והעבודה?

תודה מראש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ראשית, זה לא אותו מנוע בכלל אם כי זה אותו קוד מנוע.

שנית, המנוע שלך הוא בעל גל זיזים יחד בעוד שהMIVEC בעל שני גלי זיזים.

והבעיה הכי גדולה שלך היא להשיג אחד כזה! אני בדקתי באיביי לפני תקופה ומצאתי אך המוכר לא הסכים לשלוח לארץ.

בנוסף, אני בספק אם הגיר שלך יתאים למנוע הזה.

אם אתה מעוניין בתוספת כוח ע"י החלפת מנוע, האפשרות היחידה שלך היא מנוע של גאלאנט 1800 קוד מנוע 4G93 125 כ"ס. אותו בלוק כמו שלך אלא שהקדח של הצילינדרים הוגדל וגם הבוכנות (כמובן).

בהצלחה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אני יודע מה ההבדל בין SOHC ו-DOHC...

הבלוק, אותו בלוק, לפי מה שהבנתי, ותייבת ההילוכים גם תואמת (אבל בעלת יחסי העברה שונים). השאלה היתה האם להחליף את הראש יספיק?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אני יודע מה ההבדל בין SOHC ו-DOHC...

הבלוק, אותו בלוק, לפי מה שהבנתי, ותייבת ההילוכים גם תואמת (אבל בעלת יחסי העברה שונים). השאלה היתה האם להחליף את הראש יספיק?

אל תפגע, לא היייתהלי כונה להעליב . הבעיה שלך היא איפה למצוא ראש מתאים?

הצצת לקישור שנתתי?

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

לא נעלבתי...

בכל אופן, כן, ראיתי את המנוע עוד קודם. ודרך אגב, תוצאה אחת לידו היה מנוע שהגיע במקור מאותו דגם שלדה (CA4A) במחיר זול יותר ופחות ק"מ. אם רק הראש היה מספיק, יש לי דוד בארה"ב שיש לו בעלות (חלקית) על רשת חלקי רכב, הוא משיג לאבא שלי חלקים עבור רכבי האספנות שלו, אז רכב מודרני ממש לא אמור להיות בעיה...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
השאלה היא, האם רק הראש יספיק...

שלום,

לא בטוח, שהראש מתאים לשני דגמי המנועים, אפילו אם זה אותו הבלוק בעל אותו חיבור לגיר.

חשוב לי לציין, שאני לא מכיר את המנועים האלה בעל"פ, אך מניסיון אני יכול להגיד.

אם דגם המנוע זהה ברובו, וחשוב יותר החיבור לגיר, עדיף לפי דעתי, להחליף את כולו(דגם זהה=טסט)

מהסיבה הטכנית הפשוטה: בלוק שמחובר אליו ראש עם גל-זיזים יחיד, בדר"כ הבוכנות בו, והיחס

דחיסה שלהם, מותאמים גם כן.(ועוד כאלה וכל מיני)

יכול להיות שהראש עם גל-הזיזים הכפול, יתאים לבלוק, אך השסתומים ייגעו בבוכנות, ויחס הדחיסה

לא יתאים וכן הלאה. אז צריך גם להחליף בוכנות וכו', וזה לא משתלם!

תבדוק, אם יש לך אפשרות טכנית, להקביל בין כל חלקי הבלוק, שלך ושל כפול הזיזים.

יכול להיות שאני טועה, ורק הראש כן יכול להתאים, אך בכל מקרה תצטרך חלקים נוספים להתאמתו.

אדרנלין-מאוקטן בשביל זה אנחנו כאן!.ספורט-מוטורי? אותו תירוץ מונוטוני חוק זה חוק! וספורט זה ספורט,וזה רק ספורט.:x רוצים שיפור? רוצים שיפור? תוציאו מהבאגז' את הבוקסות של ההופעה!:screwy:"תעזבו" תמדינה הישראלים ברמה הכנסת דפוקה

פורסם

אבל אם הוא נשאר עם הבלוק המקורי הוא לא יצתרך לאשר את המנוע ברשיון.

אולי כדאי לרוקן את הבלוק הקיים ולהעביר את הרכיבים מהחדש לקיים:idea:

"I teach the fools some basic rules"

פורסם
אבל אם הוא נשאר עם הבלוק המקורי הוא לא יצתרך לאשר את המנוע ברשיון.

אולי כדאי לרוקן את הבלוק הקיים ולהעביר את הרכיבים מהחדש לקיים

Hematoma צודק, אך זאת לא משימה קלה.

מהבחינה הטכנית, קוטר הצלינדרים חייב להיות זהה באופן מדויק, וזה לא קשור להחלפת רינגים, ולהרצה

אשר תידרש. (כדי שהבוכנות מהחדש יתאימו, לישן)

זה גם נוגע לשאר החלקים, גל-ארכובה ומיסביו, ועוד.

אם הדגם זהה, שטר-מכר וחשבונית אישור הרכבה, ויש לך מנוע חדש ברישיון.

זה יניב אמינות מנוע עדיפה.

אדרנלין-מאוקטן בשביל זה אנחנו כאן!.ספורט-מוטורי? אותו תירוץ מונוטוני חוק זה חוק! וספורט זה ספורט,וזה רק ספורט.:x רוצים שיפור? רוצים שיפור? תוציאו מהבאגז' את הבוקסות של ההופעה!:screwy:"תעזבו" תמדינה הישראלים ברמה הכנסת דפוקה

פורסם

נשלח מייל למיטצובישי, לידיעתכם...

Hello,

First of all, I would like to note that, if this is the wrong address for this sort of question I apologize, but it's the best I could do, please forward this to the right address or let me know with whom I should speak.

I own a 1995 Mitsubishi Colt with a 4G92 SOHC engine (1.6l / 113hp). I want to know if it is possible to swap the engine with a 4G92 DOHC MIVEC engine, for the better performance and economy. Due to the bureaucracy involved, it would be much easier (and cheaper) if it was possible to swap just the cylinder head.

- Is it possible to swap just the cylinder head and if so what other parts to I need to replace, except the obvious ones (like ECU and timing belt)? Do I need to swap pistons, piston rods or exhaust header for example...

- If it is not possible to swap just the cylinder head, is a whole engine swap possible (without changing the engine mounts or any other modification) and will it fit the standard 5 spd. manual transmission or do I need to get a matching transmission too?

Further information:

engine number: 4G92******

chassis number: ****************

not sure what this is: **********

Thanks in advance

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• ספונסר פורום
פורסם

שום דבר לא מתאים,לא הראש ולא הבלוק מתאימים.

המנוע הנ"ל הינו מנוע ימני,ז"א מורכב בצידו הימני של תא המנוע.

ובקולט שלך המנוע הוא שמאלי.

אורן

פורסם

נראה לי אתה מתבלל בין דור ראשון ודור שני, דור שני (1996+) היה מסובב ב-180 מעלות

דור שני

http://www.terato.com/forum/viewtopic.php?t=38256&sid=c706d8284ccaf593b35b5c2a4a445de2

דור ראשון

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-Mitsubishi-Mirage-CA4A-4G92-M-T-Engine-Set_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ46098QQihZ001QQitemZ110176338347QQrdZ1QQsspagenameZWD1V

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...