Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

כעקרון אוקטן 98 נקי יותר, נשרף מעט טוב יותר, לכן הלך המחשבה =יותר טוב למנוע.

מאז שקניתי את הרכב אני מתדלק אותו ב 98 למרות ש 95 הוא המומלץ.

כעקרון השאלה היא בכותרת, האם מה שאני עושה באמת נכון?

כמו כן, בספר רכבי כתוב שדגמי סיוויק בעלי ממיר קטליטי חייבים 95 נטול עופרת, ולעומת זאת דגמים ללא ממיר, חייבים ב 96.

כידוע הזמנתי ממיר פתוח מאיביי, זרימה חופשית, האם בעצם (שאלה טיפשית אולי), אני צריך לעבור עקב זאת ל 96?

תודה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הרגשתי שינוי (גם מעשי) אחרי שעברתי מ 95 ל 96, אולם ל 98/99 לא הרגשתי שינוי ומאז ומתמיד לדעתי זה חרטא כי זה לא האוקטם האמיתי אלא דלק מתוסף (ורבים יחלקו על זה)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ההבדל העיקרי בין הדלקים השונים הוא ככל שהאוקטן יותר גבוהה, כך הדלק עמיד יותר לדטונציה,

במנועים חזקים \ יקרים \ לא סטנדרטיים \ מאוד קריטי שהדלק לא ידלק מעצמו, שלא בזמן הרצוי, זה לא מאוד בריא למנוע...בגלל התנאים היותר נפיצים במנועים האלה ממליצים היצרנים על אוקטן גבוהה יותר

פורסם

שלום רב!

אני מניח שבסיוויק שלך קיים ממיר, ורכבך מוזרק, אם כך תדלק לפי הוראות יצרן, אוקטן 95 בלבד, ובשום פנים ואופן לא 96.

אוקטן 98 לא יועיל לך במאומה, רק להגדלת רווחי תחנת הדלק, ואילו אוקטן 96 יהרוס לך את הממיר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, לפי מה שידוע לי, 96 סה"כ מזהם את הממיר במהירות, אך במידה ואני מחליף לממיר פתוח, כלומר ללא שום פילטרים בתוכו, ה 96 לא יכול לזהם לי אותו, ובספר רכב כתוב שרכבים ללא ממיר חייבים ב 96, לכן שאלתי זאת בפורום.

אשמח לתשובה.

תודה.

פורסם

תתדלק 96 תעלה את האוטו על גרר כי המזרקים נסתמו לך מהעופרת/אשלגן/מה שלא יהיה ב96 אוקטן.

אגב כשהיה לי את הקטנוע, היה שיפור ניכר בתדלוק בין 95 ל98, זה היה ג'וימקס 205 חדש לגמרי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בשום פנים ואופן אל תתדלק 96! חבל ש"מלכת הלילה" תהפוך למלכת הגרריסטים...

רכבך מוזרק ובעל ממיר. אתה תסתום את המזרקים עם 96.

רק 95. אתה יכול גם 98- לא יודע בדיוק כמה זה יעזור לרכב שלך אבל אתה יכול.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

98 אכן רק למנועים עם יחסי דחיסה גבוהים, או מוגדשים בצורה חזקה

אחד החסרונות של ה 98 הוא שבמרבית התחנות הוא "שוכב" הרבה זמן, מתיישן, סופח לחות, ומה לא, בבדיקות שעשיתי ופרסמתי כאן (4 תדלוקים מכל אוקטן, 95, 98, 99) לא הורגש כל שינוי בביצועים (רכב מוגדש) ולא בתצרוכת הדלק !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור תנסה פעם לחבר VAG-COM עם 95 ופעם עם98 כנס לצאנל של תיקוני הצתה שהוא 020,ותראה שיש הבדל בתיקוני הצתה,עם 98 הם יורדים לפחות ב2-3 מעלות,בהיזדמנות נסה עם טולול בכלל תראה שירדו דרסטית תיקוני ההצתה.

פחות תיקוני הצתה ביצועים יותר טובים.

פורסם

עם יחס הדחיסה האגדי של הסיביק המיתולוגית שלך, אין צורך לתדלק 98.

אתה יכול ומוזמן לתדלק 96, זה יסדר לך אחלה דיל לקנות B16A2 :lol:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כבר יותר מ 3 שנים שאין ב 95 עופרת או כל חומר שסותם מזרקים וממירים.

פורסם

אתה מתכוון ב 96 :wink:

אני מתדלק 99% מהפעמים 98 וכשאני מתדלק 95 אני לא מרגיש שום הבדל בביצועים של הרכב, זה גם ניבדק בתאוצות- אין שום הבדל.

פורסם

כן 96, my typo

ואני תידלקתי לפחות שנה עם 96 (מאז שאין בו עופרת) ולא ניסתם לי שום ממיר או מזרק

פורסם
שלום.

כעקרון אוקטן 98 נקי יותר טעות!

, נשרף מעט טוב יותר, טעות!

לכן הלך המחשבה =יותר טוב למנוע. טעות!

מאז שקניתי את הרכב אני מתדלק אותו ב 98 למרות ש 95 הוא המומלץ. טעות !

כעקרון השאלה היא בכותרת, האם מה שאני עושה באמת נכון? לא!

תודה.

1 אוקטן=היכולת של הדלק להתנגד להצתה עצמית. אין קשר לניקיון, צבע, ריח. בעצם זה 95 מתוסף.

2 98 נשרף לאט יותר. וכתוצעה מזה, פולט יותר חום

3 מה שטוב למנוע, זה מה שממליץ יצרן וזה 95 משנים אוקטן, אם משנים יחס דחיסה.

4 בזבזד כסף, פגעת בפלגים.

5 לא

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...