Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז ככה:

להונדה סיויק שנת 97 1600 סמ"ק,יש את מידות הצמיג:185/60/14

מבדיקה בפורום שעשיתי הבנתי שאני יכול מבחינה חוקית להגדיל את המידה ל-195/55/15 .

השאלות שלי הם כאלה:

1- עד כמה תשתפר אחיזת הכביש?

2- מישהו אמר לי ש-55 הוא לא מספיק טוב ויכול אפילו לגרום לבעיות לכן כדאי לי לשים 60 או 65.האם הוא צודק?

3- ממה שקראתי בפורום,הבנתי שיש כאלה ששינוי מידת הצמיג משפיע לרעה על הרכב,ועל עוד פרמטרים למיניהם עד כדי כך שהם חזרו למידות הצמיג המקוריות.האם בהונדה סיויק,אמורה להיות איזה שהיא הרעה,כלומר האם לא מומלץ להחליף או כן מומלץ על מנת לקבל אחיזת כביש טובה?

4-בכמה אחוזים תהיה צריכת הבנזין יותר גבוהה?

בתודה מראש

שי

נ.ב-מהחיפוש בפורום אני די נעול ה-C-DRIVE של יוקוהומה.אם למישהו יש המלצות יותר מעניינות אשמח לשמוע.חשוב לי שתהיה אחיזת כביש טובה גם בחורף,ובעיקר בפניות,ובפניות חדות.

פורסם

מישהו...משהו...אין פה אף אחד שמתמתחה בשיפורי רכב..?מישהו שמכיר את מערכת המתלים והציריות של ההונדה סיויק על מנת

שיוכל לתת לי כיוון כל שהוא?

בתודה מראש

שי

פורסם

1- אל תצפה לשינויים מרחיקי לכת

2- אין דבר כזה מידה אמצעית.

195= רוחב הצמיג במ"מ, - 55 = חתך הצמיג (הקיר של הצמיג ב-% לעומת הרוחב), "15 = גודל החישוק באינטש.

איזה בעיות בדיוק יכולות להגרם?! לכל רכב יש מידות צמיגים חוקיות שהיצרן מפרסם לגבי הרכב.

3- ג'אנט יותר גדול = יותר משקל = רכב יותר איטי (הכל בפורפורציות כן?!)

ברכב כמו שלך לא הייתי ממליץ לעשות את כל השינוי בשביל לעלות במידה אחת.

אם בכול זאת אתה מעוניין, הייתי ממליץ לקנות צמיגים טובים וג'אנט איכותי וקל משקל (לא זבל סיני) ולעלות ל-16" אבל קח בחשבון את כל מה שכתבתי ותזכור כשעולים במידה יורדים בחתך כדי לשמור על הקוטר הכללי.

4- לא יותר מידי

* אם הייתי מחפש יותר לעומק היית מוצא את כל מה שכתבתי על דפי הפורום.

פורסם
1- אל תצפה לשינויים מרחיקי לכת

2- אין דבר כזה מידה אמצעית.

195= רוחב הצמיג במ"מ, - 55 = חתך הצמיג (הקיר של הצמיג ב-% לעומת הרוחב), "15 = גודל החישוק באינטש.

איזה בעיות בדיוק יכולות להגרם?! לכל רכב יש מידות צמיגים חוקיות שהיצרן מפרסם לגבי הרכב.

3- ג'אנט יותר גדול = יותר משקל = רכב יותר איטי (הכל בפורפורציות כן?!)

ברכב כמו שלך לא הייתי ממליץ לעשות את כל השינוי בשביל לעלות במידה אחת.

אם בכול זאת אתה מעוניין, הייתי ממליץ לקנות צמיגים טובים וג'אנט איכותי וקל משקל (לא זבל סיני) ולעלות ל-16" אבל קח בחשבון את כל מה שכתבתי ותזכור כשעולים במידה יורדים בחתך כדי לשמור על הקוטר הכללי.

4- לא יותר מידי

* אם הייתי מחפש יותר לעומק היית מוצא את כל מה שכתבתי על דפי הפורום.

תודה רבה על התשובות:

לגבי החתך,ציינת שעדיף לרדת על מנת לשמור על הקוטר הכללי.מצטער על הבורות אבל מה בדיוק ייתן לי שמירה על הקוטר הכללי?

שאלה נוספת ברשותך:על איזה קוטר,חתך,ורוחב,אתה ממליץ להונדה הסיויק הנוכחית על מנת לשפר את אחיזת הכביש במידה ניכרת?

בתודה מראש

שי

נ.ב-הרכב של חבר שלי,והוא יהיה מעוניין במגנזיום סטנדרטיים אפילו משומשים,ולא ג'נטים על מנת לא לעורר עצירות מצד שוטרים וכדומה.מה עוד שכמו שכתבת הוא רוצה לעלות לקוטר 16.השאלה היא מה קורה מבחינה חוקית,אלו בעיות עלולות לצוץ?

פורסם
שי, קבל המלצה על ה-C Drive :-)

אוחז טוב ביבש ורטוב, ובעיקר - שקט להפליא.

תודה על התשובה.

יש לך אולי מושג כמה עולה רביעיית צמיגים כאלה?

ועוד שאלה אולי יותר חשובה,באחד האתרים ראיתי שהדגם נקרא S-DRIVE האם זה אותו דגם או שיש דגם של S ,ויש של C?

פורסם
ה-S מדורג מעל ה-C.

רביעייה ל-185/60/14 עולה כ-1200 ש"ח.

אתה יכול לתת לי לינק ל-C .אני ראיתי באתרים רק את ה-S.

בתודה שי

פורסם

שי,

אתה מוזמן לפנות לצמיג ישיר בפ"ת. אני ביצעתי אצלו החלפה, היום בבוקר, לצמיג הנ"ל בפונטו ויצאתי מרוצה.

מחיר שקיבלתי ממנו היה קצת פחות מ-1200 ש"ח לרביעיה.

וודא שתקבל צמיג טרי. ברוב הפנצ'ריות הודיעו לי חגיגית שיש להם צמיגים מסוף 2006. לאחר שיחה עם היבואן מתברר שיש במלאי גם צמיגים טריים יחסית מתחילת 2007 ויש צורך שהפאנצ'רמעכר יציין זאת על ההזמנה.

אני מאמין שכל פאנצ'רמעכר באזור מגורייך יוכל להזמין לך את הצמיגים הנ"ל.

חוות דעת על הצמיג מנסיעה קצרה הערב.

1. שקט.

2. אוחז טוב מאוד.

3. נעים ורך לנסיעה.

בהצלחה ברכישה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם
תודה רבה על התשובות:

נ.ב-הרכב של חבר שלי,והוא יהיה מעוניין במגנזיום סטנדרטיים אפילו משומשים,ולא ג'נטים על מנת לא לעורר עצירות מצד שוטרים וכדומה.מה עוד שכמו שכתבת הוא רוצה לעלות לקוטר 16.השאלה היא מה קורה מבחינה חוקית,אלו בעיות עלולות לצוץ?

עשית פה מזה סלט ממה שכתבתי.

1. האחיזה תשתפר אבל לא בצורה ניכרת זה לא הוקוס פוקוס.

2. קוטר כללי = ההיקף של כל הגלגל = הג'אנט והצמיג ביחד כפיש?!

3. ג'אנט = "מגנזיום" = חישוקי סגסוגת קלה. זה הכל אותו דבר אין הבדל בין "מגנזיום" לבין ג'אנט.

בכול מקרה לפי התשובה שלך אתה צריך ללמוד עוד הרבה אז תתחיל בחיפוש תלמד קצת ותשאל אחרי זה אם יהיה צורך.

• תוכן חדש...