שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום,ברשותי יונדאי לנטרה שנת 95. היא נועלת 2 צמיגי יוקהומה מאחורה ומקדימה דונלופ SP SPORT. יש לציין שהצמיגים די חדשים ולכן האחיזה השתפרה לעומת צמיגים ישנים ולא מוכרים. מכיוון שהבולמים די גמורים,החלטתי להחליף אותם בבולמים טובים יותר וקפיצים טובים יותר,על מנת לשפר את האחיזה עד כמה שאפשר. עכשיו המלצות יתקבלו בברכה,מה כדאי לרכוש וממה כדאי להזהר ומה בכלל עוד אפשר לעשות על מנת שהרכב הנ"ל יסע אוחז ככול האפשר. נ.ב-אגזוז זרימה חופשית,אפשר להרכיב על הרכב? והאם זה חוקי. לענין התקציב יש ברשותי כ 2000 שקלים,אפשר לגרד עוד כמה בודדים.
הודעה אחרונה מאת gilzz, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום! ברשותי קולט 94' ידנית כשנה, מאז עברה יישור קו והיום האוטו עומד על כ-105 כ"ס מתוך ה-113 האפשריים. אני מעוניין בהוספת כ"ס, אך הבנתי שהקולט רכב בעייתי בכל הקשור לשיפורים מכאניים. אני ממש לא רוצה להשתגע ואני יודע שאין הרבה לאן להגיע עם רכב כזה אבל אם מישהו יכול לעזור לי עם שיפור תאוצת הרכב והוספת כח אני אודה לו מאוד. אסף. אגב, פעם ראשונה שלי בפורום...
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם ניתן להשתיל אקס אחורי של 106 XSI 1.6 ב-AX GT ?
הודעה אחרונה מאת b2k, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למי שלא יודע אני מבאר שבע היום הלכתי למקום שמכור גלגלי מגנזיום בשביל לקבל העצת מחיר ל4 גלגלים המיזה באוטו שלי זה 13\165\70 בקיצור הוא אמר לי שהוא נותן אישורים והוא מגדיל לי את הגלגל ל14\185\70 בקיצור השאלה שלי היא כזאת עם זה לא יפריע לי אוטו אני מדבר על הבלמים לכול הדברים שמסביב אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר כי אני רוצה לעשות משהוא יפה מאוטו שקניתי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
איזה חלקים אני צריך לחזק במנוע לפני שאני סם טורבו במנוע של הונדה ואם זה שווה להסים לה ....ואם לא אז כדי כדי לחזק את המנוע
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי כרגע את הפיג'ו 306 XR מנוע 1800 אוטומטי (וזה אחרי שריסקתי את הסובארו פשע המשופרת שלי כן כן סובארו פשע משופרת שקניתי מערבי לפני שנתיים )אני אין לי מושג איך לשפר או מה לעשות אני יש לי מספיק כסף אשמח לדעת איך כדאי לי לשפר אותה לרמה רצחנית כמו שציינתי אין לי בעיה של כסף ואני בכוונה רוצה לשפר את המכונית הזאת מסיבה מנטלית אשמח לקבל גם את המחיר המשוער של השיפורים שאתם מציעים בתודה מראש עמית
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, נעשה את זה קצר: הפרויקט הנשקל - 405 עם מנוע RGX, בלי שיפורי מנוע מיוחדים (היינו בלי החלפת טורבו/אינטרקולר/ברז/מחשבי גדישה וצפונה). בעיקרון - מכונית משפחתית עם ביצועים טובים, שתגלה אמינות טובה. בתכנון: החלפת חישוקים וצמיגים, החלפת בולמים וחלקי מתלה שיידרשו להחלפה, שדרוג של כל רכיבי מערכת הבלימה והחלפה (בלית ברירה) של מערכת הפליטה. תוצאה של פרויקט כזה שיעשה ברמה גבוהה תהיה פשוט מכונית משפחתית מהירה ואמינה - שכן כל המכלולים יהיו חדשים, כמו יישור קו אולטימטיווי שכזה. חשבתי להתחיל בחיפוש 405 2 ליטר מושבתת, ובמקרה יש אחת כזו ביד2, שדורשת טיפול ראש. העניין הוא שהיא אוטומטית. יש לציין שכבר היתה לי 405 אחרת שהתחילה אצלי פרויקט ולא סיימה. אני …
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם!! אני צריך להחליף את הצמיגים האחוריים ב 206 XS שנת 2004, הקדמיים יחסית חדשים של kumho , מידה 195\55 15R אין לי מושג איזה צמיג מומלץ ויהיה הכי בטיחותי מבקש את דעתכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת asaf41, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כיצד ניתן לעלות את כוח הסוס שלה וכמה זה אמור לעלות? מדובר על AX שנת 96 מנוע 1400 ו75 כ"ס אם אני לא טועה
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
שלום לכולם, אז הדילמה שלי היא איזה רכב עדיף לשפר סיירה קוזרוות או אסקורט אר אס 2000 רציתי לדעת אם איזה אוטו אפשר להגיע ליותר כח סוס ? ובאיזה אוטו אפשר להגיע ליותר הספק בפחות כסף כאילו איזה אוטו יותר מישתלם לשפר ? כמה בערך עולה כל אחד מהדגמים הנ"ל? בקשר לתקציב אין סכום מסוים אבל יש יותר מ 55K שח
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. מכיוון שאיני בקיע בנושא לגבי מגדשים (ידוע לי אבל מעט יחסית לחכמים ממני בתחום). שאלה תאורתית(בלי לבזבז לכולם את הזמן) פשוט הנושא מעניין ולא מוצא את המידע במקום אחר ואני סומך רק על החברים שבפורום. ניקח לדוגמא גולף gti (שנתון 00) ,כמה הגדישה של הרכב נניח 0.6 באר (אני סתם זורק משום שאני לא יודע נתון מדוייק), עכשיו השאלה היא ככה,אם מעלים את הגדישה ל1.5\1.7 באר מה יהיה השינוי בהספק? האם השינוי יהיה עצום,מן הסתם ההספק יעלה,השאלה היא בכמה ? יש מצב שאולי אי אפשר להעלות את הגדישה כי הרכב לא יחזיק (הכוונה היא לעלות גדישה גם ע"י החלפת מגדש). אשמח לקבל הסברים ומצטער על אולי "בזבוז הזמן",בן.
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי.. רציתי לשאול בקשר לאגזוז לחץ למאזדה לאנטיס מנוע 1.6 שנת 2001. האם הורדה בלבד של הממיר הקטליטי תשפר משהו בביצועי הרכב? האם אגזוז לחץ ישפר? האם השינוי יהיה מוחשי בנסיעה ושווה את ההשקעה? מה העלות שמדובר עליה? תודה ושנה טובה לכולם...!!
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בשעה טוב החלפתי את הרכב הקודם שלי המחליפה שלי עכשיו היא פגיו 205 אני רוצה לשים לאוטו הזה אגזוז זרימה משהוא יכול להמליץ לי על דגם כול שהוא אבל הוא חייב להיות חוקי התקציב שלי הוא עד 1000שקל+- תודה לכול מי שיגיב ושנה טובה לכול חברי הפורום
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. הסיירה היא מנוע 1800 cvh שנת 91 גיר ידני 5 הילוכים רציתי מאוד לדעת מה אני יכול לעשות לה כדי לשפר לה את כח המנוע ? הסיירה כמובן היא קרבורטור
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב לכולם אני מתעניין בהתקנת מערכת תאורת קסנון. הרכב הינו טויוטה RUNX משנתון 2005. קראתי מספר כתבות על התקנות של מערכות קסנון, בהם נאמר במפורש, כי ההתקנה צריכה להיות איכותית, עם רכיבים איכותיים! אחרת, המערכות החשמליות ברכב עלולות להשתבש והתקנה של מערכת שאינה עומדת בתקן, עלולה לגרור הורדה מהכביש! אי לכך, החלטתי לבדוק במוסך מורשה טויוטה, המחיר לסט מערכת קסנון+ התקנה (נאמר לי- H7) הינו 1800 ש"ח- כולל מע"מ! השאלות שלי הן: 1. האם המחיר הנ"ל הינו סביר, יקר, זול למערכת קסנון? 2. האם תאורת הקסנון טובה משמעותית מהתאורה הרגילה? (מבחינת ראיית הלילה), או שזה עניין של "פוזה" בלבד? 3. האם כדי להתקין מערכת כזו, שאינה מקורית ברכב חדש יחסית…
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברה יש לי PEGU 307 כדאי בכלל לשפר אותה? לשים גאנטים דברים כאלה או לחסכוך תכסף.
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, כרגע הצנרת סטנדרטית מלבד דוד אחורי של רמוס. לפני כמה ימים קניתי פילטר אוויר פתוח של INJEN , דרך איביי. כדי שיהיה שיפור מורגש בהחלט החלטתי להחליף ממיר, כלומר לקנות מאיביי ממיר פתוח מה שנקרא HIGH FLOW. ידוע לי שממירים הנ"ל ללא פילטרי קרמיקה פנימיים כמו ממיר רגיל, ושלא עוברים טסט. אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי על ממיר טוב מאיביי, לסיוויק 95 כמובן. תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת Volk, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי אגזוז לחץ שמורכב על האוטו. למעוניינים !!!
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום.. אז ככה, הרכבה שאלות שאלתי בקשר לכל מיני מכוניות, בסוף קניתי קסרה HDI 2002 (קסרה 2)! במצב טוב אני חושב. יד רשאונה פרטית ללא תאונות ביכלל האותו לא היה צבוע אף פעם. הרכב הוא צבע מטאלי כחול בהיר. ברצוני להרכיב חישוקי מגנזיום. בחרתי דגם. LENSO NX גודל 16. צבע "גרפיט" אפור כהה. אם קנט ניקל בולט למשהו כמו 7 ס"מ. השאלה שלי היא, מה אתם יכולים להגיד על הבחירה שלי ו מה אתם יכולים להגיד בקשר לחברה LENSO? אפשרי ליראות את הג'אנט ב אתר שלהם www.lensowheel.com
הודעה אחרונה מאת RomanX, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכם.. אני רוצה לישאול אותכם אם איפשר לצבוע ת'פנסים האחוריים בשחור..האם אני יעבור טסט אם פנסים שחורים אחרי צביעה,האם למשטרה יש כלשהיא בעיה אם צביעת פנסים לשחור...תענו בבקשה ..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום יש לנו סופר לנסר שנת 97' ואני רוצה לשים לה מנוע גאלנט או מנוע אחר שיתאים(גם מבחינה חוקית) מה אמור ליהיות המחיר של כזה דבר כולל הרכבה והחלפת חלקים ומע''מ?
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם... אני חדש בפורום ויש לי שאלה אליכם... אני נוסע במאזדה לאנטיס שנת 2001 מנוע 1.6, והחלפתי את הג'אנטים מ 14" ל- 15". החלפתי גם את הצמיגים מחתך של 185\65 לחתך של 195\60. מאז השינוי הרכב פחות יציב בסיבובים וכבד יותר. למה זה קורה? מה ניתן לעשות?
-
תמו 100 ימי החסד 1 2
מאת bagira-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
טוב, אז בדיוק כמו כל ממשלה בארץ הקודש, לאחר 100 יום (בעצם חצי שנה) של הרצת פורום השיפורים הפורום צועד לקראת יצירת קבוצת משתמשים ותיקה, רצינית ומקצועית שחולקת את הידע שלה עם משתמשים חדשים וותיקים כאחד. אבל, התחילו כל מיני אופנות ונהלים שגויים בפורום שמהיום לא אתייחס (ואני מקווה ששאר המנהלים יגבו אותי בעניין)אליהם בסבלנות ובסלחנות: * המלצה להחלפת האוטו אסורה על פי כללי הפורום. המליצו למשתמש להחליף אוטו ומיד תיזכו לקבל ממני התראה בצורת כרטיס אדום ,תארו לכם שאתם הולכים לקנות צמיגים לאוטו ורוצים F1 לראלי שלכם והפנצר מאעכר יגיד לכם "עזבו שטויות, זאת גרוטאה צרפתית, הצמיגים זה 10% מהמחירון, יותר טוב תחליף אוטו" ,לא הייתם מתעצבנים? * הציניות והסרקסטיות - חלק מהמשתמ…
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם תוספת מתאנול לרכב בריכוז של עד 5אחוזר יכולה לפגוע במנוע? ואם כן ,אז בטווח הארוך או הקצר? ומה בדיוק יקבל בלאי כתוצאה מהשימוש במתנול?
הודעה אחרונה מאת eggi, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לצערי ראש המנוע הלך לעולמו , בדקתי מספר מקומות ומצאתי שהחלפה של ראש מנוע ל ראש מנוע של סקסו GT עם קרבורטורים ומפלג חדש - יעלה לי יותר זול . השאלה שלי היא האם אני צריך ללכת למשרד הרישוי לשנות ברשיון רכב או להחליף ואף אחד לא אמור לדעת מלבדי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני אדם ואני חדש פה. בעבר נהגתי על 205 GTI שזה רכב פצצה כיום אני נוהג על הקליאו שלי RSI 1.8 שלדעתי יש לו פוטנציאל מטורף. חברים שלי אמרו לי לחפש סעפת יניקה(הד'רס?) ושזה משפר את הנסיעה בצורה משמעותית וגם נותן עוד קצת כוחות סוס. בנוסף יש לי פילטר,צ'יפ ואגזוז של סייברלינג. כמו כן רציתי גם לדעת מה דעתכם על הרכב איזה שיפורים כדאי לעשות לו ואיך אני עושה זאת,תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת RSICLIO, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
איזה שיפורים אתם ממליצים לשים עד 2000 ש"ח לפג'ו 206 שנת 2000 ידני מנוע 1400 שישפר את התאוצה ואת ההספק של המנוע
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
האוטו מודל 96 עם 140 K מצב מכני חדש . ביצעתי ישור קו רצחני . ברכב מותקן אגזוז זרימה חופשית דרגון ופילטר K&N פתוח . האוטו נוסע חזק והוא זריז מאוד ביחס ל106 אחרות . הייתי מעונין להוסיף לה כוח ,אין לי בעיה עם צריכת דלק כמובן שכוח בר על חשבון דלק וזה מקובל. עם מה כדאי להמשיך? צ'יפ ? מערכת פליטה? ווסת דלק ? חוטי הצתה סילוקון? התקציב 5000 גמיש עם אלף לפה או לשם . האוטו כבר גיר ידני עם מערכת הזרקה חד נקודתית . הערות כמו תקנה XSI או תחליף רכב לא באות בחשבון . תודה למי שיעזור
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם . יש לי סובארו לגאסי 90 1.8 קרבורטור האים ניתן טיפה לשפר את הרכב הזה אולי אגזוז פילטר פתוח משהו אחר שכחתי לציין הרכב אוטומט ונסע 290000 תודה לכולם.
-
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום , יש לי סיוויק קופה 96 מנוע 1600 ויטק אוטומוט. רציתי לדעת איך אני יכול לשפר את הכח של המנוע/אוטו, אני יודע שלא משהוא משמעתי בגלל שזה אוטומט. רציתי לדעת מה אתם ממליצים וכמה בערך עולה. ולא מעניין אותי רעש ופוזה, פשוט נהיגה מהירה יותר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת INsantiy,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 382 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- zvit
- Night Driver
- outnex
- itamar_by
- יבגניפ
- David32
- Aviady001
- Itzik-b
- oxblood
- לב טוב
- SurfHigh