Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז בדיוק כמו כל ממשלה בארץ הקודש, לאחר 100 יום (בעצם חצי שנה) של הרצת פורום השיפורים הפורום צועד לקראת יצירת קבוצת משתמשים ותיקה, רצינית ומקצועית שחולקת את הידע שלה עם משתמשים חדשים וותיקים כאחד.

אבל, התחילו כל מיני אופנות ונהלים שגויים בפורום שמהיום לא אתייחס (ואני מקווה ששאר המנהלים יגבו אותי בעניין)אליהם בסבלנות ובסלחנות:

* המלצה להחלפת האוטו אסורה על פי כללי הפורום. המליצו למשתמש להחליף אוטו ומיד תיזכו לקבל ממני התראה בצורת כרטיס אדום ,תארו לכם שאתם הולכים לקנות צמיגים לאוטו ורוצים F1 לראלי שלכם והפנצר מאעכר יגיד לכם "עזבו שטויות, זאת גרוטאה צרפתית, הצמיגים זה 10% מהמחירון, יותר טוב תחליף אוטו" ,לא הייתם מתעצבנים?

* הציניות והסרקסטיות - חלק מהמשתמשים פה מרשים לעצמם להתייחס לאנשים בצורה מזלזלת ומתנשאת . כתבו הודעה כזאת וגם עליה מיד תקבלו שריקת שופט וכרטיס אדום!

מאחל לכולם גלישה מהנה ונעימה וללא עצבים :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני יכול לקבל ג'וקר (כדי שיהיה לי אדום אחד בחינם ?) :shock:

גם אני חושב שלפעמים, ההמלצה להתחיל עם רכב אחר, היא המלצה ראויה, במיוחד אם השואל הולך להשקיע המון כסף ועבודה על שיפורון קטנטן בהספק או ניהוג, גם מוטי, ב 11 הדיברות ממליץ להתחיל מהדגם הספורטיבי ביותר של אותו ליין.

דוגמא ממשפחתי הקרובה בימים אלו ממש:

יש לי במשפחה בעל פיג'ו 205 רגילה וחבוטה, בת 12, שרוצה ג'אנטים מגנזיום 14" הנמכות, צמיגי 185/60, שיפורי מנוע, אגזוז, שעונים ועוד ועוד, המחירים שאמורים לכסות את ה"חלום" יכלו בשקט לשים עוד 205 GTI בחניה ...

זהו ? "ביזבזתי" את הג'וקר ? :roll:

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

להחליף אוטו זאת עצה טיפשית, אתה רוצה לדעת למה?

כי אם העצה הזאת הייתה נכונה אז אני אידיוט ששופך כ"כ הרבה כסף על מנטה ולא נוסע בווקטרה מודרנית.

יאשה אידיוט שהשקיע כ"כ הרבה כסף בפורד אסקורט ישנה ולא לקח את הכסף הזה וקנה M3.

אתה (ליאור) אידיוט שנשקעת כ"כ הרבה כסף בבולמים , שיפורי מנוע ועוד בזמן שבכסף הזה היית יכול לקנות (כולל מחיר האוטו) איזה GTI חדשה.

בכלל, כל עולם שיפורי הרכב מיותר ודבילי כי במחיר האוטו + השיפורים אפשר לקנות משהוא אחר יותר מודרני ויותר חזק.

נפסיק לשפר מכוניות, רק נשדרג כך הזמן לרכבים יותר חזקים ונסגור את העניין.

פורסם
להחליף אוטו זאת עצה טיפשית, אתה רוצה לדעת למה?

כי אם העצה הזאת הייתה נכונה אז אני אידיוט ששופך כ"כ הרבה כסף על מנטה ולא נוסע בווקטרה מודרנית.

יאשה אידיוט שהשקיע כ"כ הרבה כסף בפורד אסקורט ישנה ולא לקח את הכסף הזה וקנה M3.

אתה (ליאור) אידיוט שנשקעת כ"כ הרבה כסף בבולמים , שיפורי מנוע ועוד בזמן שבכסף הזה היית יכול לקנות (כולל מחיר האוטו) איזה GTI חדשה.

בכלל, כל עולם שיפורי הרכב מיותר ודבילי כי במחיר האוטו + השיפורים אפשר לקנות משהוא אחר יותר מודרני ויותר חזק.

נפסיק לשפר מכוניות, רק נשדרג כך הזמן לרכבים יותר חזקים ונסגור את העניין.

כל מילה נכונה !

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

**אין צורך לצטט**

לא תמיד נכון, יש כאלו שמשפרים בשביל הכיף לשיפור רכבם ולא רוצים להפטר ממנו ויש כאלו שרוצים ביצועים טובים יותר, ואולי להם רכב מקביל טוב יותר יהיה שידרוג מתאים.

לי המיאטה היא הבסיס היחיד שאני יכול להרשות, מבלי להכנס להרפתקאת S2000 שתעלה לי הרבה יותר, ואני משפר כדי לקבל את המקסימום מהרכב שלי.

אם בעלות השיפור הייתי יכול לקנות S2000 בשנתון דומה או מיאטה מזדה ספיד עם 240 סוסים ... די בטוח שהייתי מחליף רכב.

פורסם

אתה יודע מה? אין לנו אפילו ויכוח על העניין הזה, אבל כשמישהוא מעלה שירשור על שיפור רכב שהוא קצת פחות מ STI/GTI/WRX או משהוא עם אוריינטציה ספורטיביתצ כבדה, מיד העמוד הראשון מתמלא ב 15 הודעות שאומרות לו למכור ולקנות רכב אחר/ חבל על הכסף/ הוא לא יראה את הכסף בחזרה/ זה אוטו חרה וחבל לו לשפר אותו.

אז קודם כל זה מעצבן ומכביד על עמוס (לא עמוס הלווין, עמוס השרת).

דבר שני, זה בכלל לא מה שפותח השרשור שאל אז בשביל מה סתם לבלבל את המח (לא אתה אישית כמובן)?

תאר לך שתבקש מהמוכר מרלבורו לייט והוא יתחיל לזיין לך את המח על הסכנה שבעישון והנזק המצתבר וחבל על הבריאות, אולי תיקח מגנום עוגיות במקום?

פורסם

אממ אם יורשה לי

אני לא מומחה גדול לשיפורים ובכלל

אבל לפעמים שנכנסים לדיונים אתה יכול להבין מיד עם מי יש לך עסק, האם זה אחד שלוקח את האוטו של אבא שלו ומתחיל לפנטז על שיפורים או שזה בנאדם רציני שלמרות שיש לו איזו GTI חבוטה וישנה אבל אתה מבין שהוא באמת רציני ומעוניין לשפר את רכבו לשם השיפור ולא בשביל הפוזה של רעש וכד'.

אני מאמין שסינון של אנשים כאלה דווקא יביא תועלת לפורום מכיוון שאם התופעה תגדל, אנשים רציניים לא יגיבו יותר ואנחנו נפסיד.

ברור שלא צריך להגיב בצורה גורפת אבל לפעמים זה פשוט מגוחך ונדרש.

לילה טוב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

באגירה (יניב?),

אני חושב שכולם צודקים כאן. גם אתה.

זה אומר שכל מקרה לגופו.

כמו שאי אפשר להגיד בצורה גורפת שיש למצליץ להחליף את הרכב כך גם לא נכון להוציא אדומים בצורה גורפת.

מצד אחד להפציץ את השירשור בהמלצות להחליף זה לא הכי לעיניין (אם כי אני לא רועה כאן פשע חמור) אבל גם לדבר על טורבו על ינדאי סאקסנט בת 13 זה לא רציני.

לפעמים הצורך בהחלפת רכב פשוט צועק.

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
באגירה (יניב?),

אני חושב שכולם צודקים כאן. גם אתה.

זה אומר שכל מקרה לגופו.

כמו שאי אפשר להגיד בצורה גורפת שיש למצליץ להחליף את הרכב כך גם לא נכון להוציא אדומים בצורה גורפת.

מצד אחד להפציץ את השירשור בהמלצות להחליף זה לא הכי לעיניין (אם כי אני לא רועה כאן פשע חמור) אבל גם לדבר על טורבו על ינדאי סאקסנט בת 13 זה לא רציני.

לפעמים הצורך בהחלפת רכב פשוט צועק.

גנאדי

לא נכון אם הבנאדם בעל אמצעים ויש באפשרותו להתקין טורבו כולל כל המכלולים מסביב על יונדאי אקסנט בת 13 מה רע בזה?

אישית אני מת עלך מכוניות שהם זאב בעור כבש . ראיתי ג'סטי עם מנוע של אימפרזה טורבו ביוטיוב ,חתיכת פרוייקט אבל איזה תענוג לתת בראש לרכבים חזקים ממך ולגרום להם לא להבין מה יש לך מתחת למכסה מנוע

אם לי היה יותר ידע וכסף הייתי עושה פרוייקט 106 טורבו למרות שבכסף הזה הייתי יכול לקנות אוטו אחר שבא כבר מוכן מהחברה עם כל המכלולים המשופרים

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

א) כל עולם השיפורים התחיל ממכוניות סטנדרטיות, כאלו שלא באו משופרות אה-לה STI, שקיבלו עוד סוסים באורווה (אגב גם פורש בלי טורבו היא סטנדרטית, פשוט בתקציב שונה) , להרבה מהנוער היום אין ממון כדי לקנות לעצמו WRX, גם יד שניה, אז להוסיף עוד 15 כ"ס בהתחלה ל106 1400 שלו או לגולף 1600 דור ראשון שלו זה הרבה , איך שלא מסתכלים עוד 15 כ"ס על פיג'ו 106 1400 משנה את יחס הכ"ס לטון מ61:1 ל 73:1, שיפור של כ20%, די משמעותי, לא?. אני אישית? אם היית אומר לי קח 60,000 לך תשחק? לא הייתי מסתכל לכיוון הWRX ושות'. הייתי משקיע בטירוף במפלצת על בסיס 106. למה? כי אני אוהב אותן קטנות וקומפקטיות, גם נשים וגם מכוניות... (למרות שקצת זקנות:-P, בקשר למכוניות, תרגיעו...) אני גם אוהב אותם מטורפות :twisted:.

ב) לשפר יונדאי אקסנט ודומיהן? על מה אתה מדבר? יש גם גבול למה ששלדה אמורה לעמוד בו. חוץ מזה הם מכוערות :-P

אני מסכים שיש גבול לשטיות שאדם (לרוב ילד) יכול לגבב, אבל, כבדהו וחשדהו. אין שום סיבה לתקוף אותו להגיד תעיף ת'אוטו ותביא אימפרזה GT בכסף הזה. אפשר להסביר את ההגיון שעומד מאחורי זה. מעבר לכך, אין שום סיבה לחזור על 20 פעם. זה גורם לאנשים לקבל רגליים קרות, כי הם מרגישים מטומטמים, כן מטומטמים, וחבל קהילת השיפורים צריכה לגדול לטעמי, אולי זה יביא למצב של הפיכת העסק לחוקי, מי יודע :roll:

אני יסכם את זה ככה.

כל מקרה לגופו, מבחינתי, כל אדם זכאי ליחס טוב ולהסברים ממביני העניין והוותיקים. ואם וותיק מסויים חושב שזה יהיה נחמד להפחיד ו/או לבאס עוד בן-אדם? שישחק DOOM ויוציא אגרסיות, או שייקח את הרכב שלו וישפיל כמה ילדי הרצליה-קופרה בצמתים :-P

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

חברים יקרים

מהות השיפורים מסתכמת בעיני כדלקמן

בשלהי שנות השמונים ,בכביש "החדש" של אזורי חן ,היתה תקופה שבה היו מתאספים כל בעלי ה205 ,GTטורבו ,לנצ'יות, אלפות

אונו טורבו,

למרוצי מיאוץ בלתי חוקיים ,יום אחד הגיעה למקום פיאט 600 משנות השבעים אשר הותקן בה מנוע מודגש של אונו ,ופשוט עשתה שמות לכל בעלי רכבי היוקרה

מיד נודע לי הדבר והגעתי למקום שבוע לאחר מכן ואכן הופתעתי לראות את ה"יצירה",מכוערת ,קומבינה ,ריח של שמן ועשן ,מזכירה לי יותר טפל'ה לעירבול בטון מאשר רכב ספורטיבי ,

מה ששבה את ליבי זה היצירתיות, הרצון העז, והעובדה שהעניין עבד ,ועם תוצאות אני לא מתווכח

מבחינתי זוהי פסגת המחקר הפרטי ,נסוי וטעיה אשר מובילים אותך לימים מאושרים ותהומות נפשיים ,ולכן כל בעל אקסנט או אונו ישנה או הוא מבחינתי ,פסיכי בפונטציה אשר חובה עלינו לעזור לו לטפח את המחלה

יגאל

פורסם

תראו, אם מישהו אוהב דגם מסויים אז שישפר בכיף.

אבל אם יש גירסאות מקבילות של רכב מסויים, שחלק ספורטיביות, החלפת דגם היא דבר מתבקש ממש.

קוח מישהו עם יאריס שירצה להתקין גיר ידני ולחזק מנוע, לא תמליצו לו להחליף ל T ספורט?

כנ"ל עם 106 למניהן.

בכל מקרה כל אחד ותשוקותייו ובסופו של דבר, כל אחד עושה את מה שהוא רואה לנכון, ואכן מקובל עלי שעם מישהו מציין שהוא לא מעוניין להחליף רכב, שאין טעם לציין שוב ושוב את האופצייה...

פורסם

במילה אחת? לא.

עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, אני אפילו קצה קצהו של אוטוריטה בענייני שיפורים. אפילו לא במת התאוריה. רוב המילים שנזרקות פה בפורום עדיין מבלבלות אותי.

אל משהו אחד לא תקחו ממני. את האהבה למכונית שלי, לא זאת של ההוא שמוכר 106 S16 מתוקתקת, לא של ההוא עם הGT השופרת למשעי, היא שלי, אני משתדל להכר כל מחלה בה, לדעת שכרגע יש לי בעיה במתלה, אז הפניות באות יותר באיזי. את זה לא משנה מה, יקח לי עוד שנתיים להכיר באוטו חדש-ישן שאני ארכוש.

החיבור של חובב רכב ושיפורים לטעמי הוא מעבר לאוטו שיקח אותי מ-א ל-ב, אבלל ממש ממש מהר. החיבור הוא רגשי (שמישהו ירים יד ויגיד שעדיין לו שם למכונית שלו :twisted:), זה האוטו שעשיתי בו האקסית שלי, זה האוטו שאיתו נתקעתי בדרך לאילת ואלפי סיפורים נוספים. אז לא, אני לא יגיד לא להחליף, כמי שם אותי לקבוע דברים כאלו? השאלה הרלוונטית מעבר לזה, אם העלות של רכישת 106 GTI באמת, אבל באמת תהה הבדל? 15000 ש"ח לטעמי יכולים לעשות קסמים, גם ל1400.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...