Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עפ"י איך שאני רואה את המצב דרך הפורום, רוב הגולשים ששואלים כאן שאלות לגבי שיפורים כלשהם

לא היו ריאליים והקציבו לעצמם סכומים נמוכים בהרבה ממה שצריך לפרוייקט שיפור.

הרבה גולשים מסתנוורים בין היתר מסיפורי סבתא שחברים סיפרו להם או מפירסומים כוזבים של חברות שמייצרות שיפורים כאלה ואחרים, אם הייתי נכנס לאתר של חברה כזו ורואה שעפ"י הפירסומים שלהם צ'יפ יוסיף 20%, פילטר פתוח 10% ואגזוז 15% גם אני הייתי מתלהב מזה אבל בפועל כל החומוס צ'יפ סלט הזה יוסיף לאוטו המשפחתי של אבל'ה אפילו לא 10% תוספת הספק

ויכול לגרום גם לנזקים כמו:

פילטר אוויר- נעילה הידרוסטטית של המנוע כתוצאה מכניסה של מים למנוע דרך הפילטר יניקה של אוויר חם והורדת הספק.

צ'יפ - אם זה לא דרך שקע הדיאג' אז יש סיכוי שהקופסא שבה נמצא מחשב הרכב ירטב בחורף בכניסה לשלולית, ויגרום לנזק של כמה אלפים טובים לפחות.

אגזוז - מערכת פליטה מלאה תצריך הורדה של הממיר הקטליטי, הרכב ירעיש, לא בטוח שיעבור טסט ועלול להדליק נורת צ'ק אנג'ין בגלל שאין ממיר.

אני לא מחדש לאף אחד ממשתתפי הפורום הקבועים כלום, אבל רוב השואלים לא יודעים את זה ולא מחפשים מידע ברחבי האינטרנט (ואפשר למצוא הכל באינטרנט) לפני שהם שואלים כאן שאלות סתמיות כמו: 'איך אני יכול להוסיף 20 כ"ס? יש לי אלף שקל להשקיע', זה לא רציני. קודם עושים שיעורי בית ואח"כ שואלים שאלות.

חוץ מזה שאני לא חושב שלהמליץ לנהג חדש על שיפורים זה לעשות את הדבר הנכון ורק בגלל שזה פורום שעוסק בזה.

בחודש הקודם הייתי עד ל2 תאונות דרכים די קשות, בשניהם היו מעורבים נהגים חדשים שעשו רייסים

והאמת שלא ממש בא לי שוב פעם לראות ולהגיש עזרה לילד בן 17 פצוע ראש ומדמם ב4 וחצי בבוקר כשאני בדרך חזרה ממסיבה רק בגלל שהוא ניסה להתחרות עם רכב אחר ואיבד שליטה (וזה קרה).

זאת הייתה הדעה שלי בנושא ואתם יכולים להסכים או לא, אבל באינטרנט אנחנו לא יודעים מול מי אנחנו מדברים ולפני שעונים למישהו צריך להפעיל קצת את הראש כדי לא לתת ייעוץ לקוי שיגרום לנזקים (גם ברכב וגם בפיזית באדם).

זהו סיימתי להגיד את מה שרציתי - אני אשמח לקבל תגובה כלשהיא- גם מהמנהלים.

מתן.

פורסם
מבחינתי זוהי פסגת המחקר הפרטי ,נסוי וטעיה אשר מובילים אותך לימים מאושרים ותהומות נפשיים ,ולכן כל בעל אקסנט או אונו ישנה או הוא מבחינתי ,פסיכי בפונטציה אשר חובה עלינו לעזור לו לטפח את המחלה

ואם אותו בעל רכב משופר לפי המלצותיך, שלא בנוי להכיל בתוכו את הכוח (בדיוק כמו אקסנט או אונו ישנה)

הן מבחינת בטיחות אקטיבית (power is nothing without control) והן מבחינת בטיחות אקטיבית,

לא יגיע רחוק, בהגדרה עדינה? מה תאמר אז?

שאתה זה שהמליץ לחזק אקסנט מעבר לגבול היכולת שלה או להגדיש אונו 45 fire מתפרקת?

לדעתי, באמת יש להתייחס לכל מקרה לגופו.

דניאל

MCS 2008

פורסם

יניב, אני לרוב רק קורא כאן ולא כותב (ולא רק כי יש לי וולקן, ובניגוד לאיביזה, אני לא יכול לקנות 20% הספק ב-2.5% ממחיר הרכב).

אבל במקרה נכנסתי, והייתי חייב להגיב.

מה שאתה היית צריך לדרוש הוא לומר לשואל את שתי האפשרויות: אם אתה אוהב את הקטע בלשפר, את הריגוש בלעשות דברים בעצמך, אז תשפר - אבל חובה עליך לומר לו גם את הצד השני, לדוגמא - אתה יכול לקחת את התקציב שלך ולקנות רכב אחר במקום, שייתן לך הרבה יותר כיף. למה להסתיר את זה מבן-אדם ששואל?

יש אנשים (כמוני), שאוהבים לנהוג נטו. שיפורים ומכונאות לא מעניינים, אלא התוצאה הסופית. הבקשה שלך לא מתחשבת בהם, וחבל.

אביעד

פורסם

מתן:

מפחד שירטב הפילטר? אינבוקס? (name says it all(

צ'יפ? אני מתאר לעצמי שבמקום רציני, יעשו עבודה רצינית. אני אישית לא אקח את עצמי למקום שאני לא אבטח ב99%

בקשר למערכת הפליטה ממיר קטליטי "ספורטיבי" :

http://www.thepartsbin.com/catalog/products.php?year=1996&make_text=honda&model_text=civic&category=exhaust&subcategory=catalytic_converter&part_name=catalytic_converter&brand_name=&price_range=&uni=1&sort=0&limit=0&page=2

תסתכל על המוצר השני בתור. מתאים לסיוויק 96, סתם בחרתי מודל נפוץ. אפילו המחיר סבבה :-P

מעבר לכך, נכון חלק מהיצרנים מנפחים נתונים. אין ספק בכך, אבל אין לי בעיה לענות לשמור לינק קבוע בקשר לדברים ספציפים כמו מה עושה פילטר ו/או אגזוז פריפלו ולתת אותו לכל אדם שישאל את השאלה הזו, כמו כן להסביר את הסיכונים הכרוכים בכך. מה לעשות אנשים רוצים עכשיו ומהר, אני קצת מבין את זה, . אני נוטה להאמין שמספר לא מבוטל הגיע לפורום ושאלה ראשונה שלהם היתה משהו בסגנון: כמה כ"ס ייתן לי פילטר+אגזוז?

נ.ב.

אני לא בא להקניט או כל דבר בסגנון. לדעתי מח יצירתי ימצא פתרון לכל בעיה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
חברים יקרים

למרוצי מיאוץ בלתי חוקיים ,יום אחד הגיעה למקום פיאט 600 משנות השבעים אשר הותקן בה מנוע מודגש של אונו ,ופשוט עשתה שמות לכל בעלי רכבי היוקרה

יגאל

יגאל, אם אתה זוכר היו שני רכבים שעמדו מול הפיאט בכבוד.

אחת מהן ה 5 טורבו 2 האדומה והשניה היתה המיני הירוקה עם פחחות מהגהנום, צבע בן 20 שנה וחלודה בכל פינה.

מנוע 1380 סמ"ק 125 כ"ס בגלגלים 16 שסתומים 5 הילוכים

שלי!

שלי!

שלי!:twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מתן:

מפחד שירטב הפילטר? אינבוקס? (name says it all(

לא אפקטיבי כ"כ כשמשווים לראם אייר שמותקן בצורה נכונה, זה יותר בשביל ההרגשה הטובה

ובשביל שהפילטר יהיה רב פעמי וניתן לניקוי בכל עת.

צ'יפ? אני מתאר לעצמי שבמקום רציני, יעשו עבודה רצינית. אני אישית לא אקח את עצמי למקום שאני לא אבטח ב99%

מקרים קורים, בדיוק כמו שאתה הולך לשען כדי להחליף סוללות בשעון יד והוא מזהיר אותך שקיים סיכוי שאחרי הפתיחה

האטימה למים לא תיהיה כמו בעבר, זה המצב גם עם הקופסא שמגנה על מחשב הרכב, וכשמדובר בסכום של 5-10 אלפים ש"ח

למחשב חדש/מפירוק אני לא הייתי לוקח שום צ'אנס. בטח לא כשמדובר ברכב אטמוספרי רגיל..

בקשר למערכת הפליטה ממיר קטליטי "ספורטיבי" :

http://www.thepartsbin.com/catalog/products.php?year=1996&make_text=honda&model_text=civic&category=exhaust&subcategory=catalytic_converter&part_name=catalytic_converter&brand_name=&price_range=&uni=1&sort=0&limit=0&page=2

תסתכל על המוצר השני בתור. מתאים לסיוויק 96, סתם בחרתי מודל נפוץ. אפילו המחיר סבבה :-P

אף אחד לא הבטיח לך שהוא נותן שיפור כלשהו או שתעבור איתו בדיקת גזים בטסט. אם זה לא בא כחלק מפרוייקט שיצריך מערכת פליטה פתוחה (טורבו למשל), לא הייתי טורח להחליף, וכשדובר בטורבו הייתי מוריד לגמרי את הממיר לטובת צנרת יעודית + סעפת.

מעבר לכך, נכון חלק מהיצרנים מנפחים נתונים. אין ספק בכך, אבל אין לי בעיה לענות לשמור לינק קבוע בקשר לדברים ספציפים כמו מה עושה פילטר ו/או אגזוז פריפלו ולתת אותו לכל אדם שישאל את השאלה הזו, כמו כן להסביר את הסיכונים הכרוכים בכך. מה לעשות אנשים רוצים עכשיו ומהר, אני קצת מבין את זה, . אני נוטה להאמין שמספר לא מבוטל הגיע לפורום ושאלה ראשונה שלהם היתה משהו בסגנון: כמה כ"ס ייתן לי פילטר+אגזוז?

נ.ב.

אני לא בא להקניט או כל דבר בסגנון. לדעתי מח יצירתי ימצא פתרון לכל בעיה.

יש הבדל בין רצוי למצוי, ובארץ המבחר המצוי של השיפורים די מצומצם.

חוץ מזה אני מטבעי די שקול ונוטה להיות פסימיסט שחושב על המקרה הכי גרוע כמו שוודאי שמת לב (שיט..! ידעתי שהייתי צריך להיות סוכן ביטוח8)).

חשבתי בעבר לשנות ולשפר מעט את הרכב הנוכחי שלי בתקציב של 6K, אבל הגעתי למסקנה הפשוטה שלהזמין מחו"ל יוצא לי די יקר ולחלק מהחלקים צריך להוציא אישורים של מכון התקנים אאל"ט, אחרת לא ישחררו את החבילה ובשביל השיפור האטמוספרי הקטן כל הכאב ראש הזה פשוט לא השתלם לי.

אז נכון שאפשר להזמין הכל מחו"ל, הנה עוד דוגמא: פילטר פתוח + קיט ייעודי שמתוכנן כראוי ייתן לך תוספת קטנה של כוח ללא סיכונים מיותרים, אבל האם אתה תשקיע 250 דולר בקיט יניקה? ללא משלוח,מעמ, מיסים והתקנה כמובן.

פורסם

מה זאת אומרת אם הייתי משלם על קיט של חברה שהוכח שהוסיף שיפור למנוע? או ש החברה מבלבלת את השכל, כי רוב, אם לא כל האנשים טוענים שפילטר לא מוסיף כח כהוא זה, או שכן, הייתי משקיע בקיט, של חברה ידועה, אם אמינות מוכחת. מה זה 250$ בשביל שקט נפשי ;-)

Stay tuned

פורסם
להחליף אוטו זאת עצה טיפשית, אתה רוצה לדעת למה?

כי אם העצה הזאת הייתה נכונה אז אני אידיוט ששופך כ"כ הרבה כסף על מנטה ולא נוסע בווקטרה מודרנית.

יאשה אידיוט שהשקיע כ"כ הרבה כסף בפורד אסקורט ישנה ולא לקח את הכסף הזה וקנה M3.

אתה (ליאור) אידיוט שנשקעת כ"כ הרבה כסף בבולמים , שיפורי מנוע ועוד בזמן שבכסף הזה היית יכול לקנות (כולל מחיר האוטו) איזה GTI חדשה.

בכלל, כל עולם שיפורי הרכב מיותר ודבילי כי במחיר האוטו + השיפורים אפשר לקנות משהוא אחר יותר מודרני ויותר חזק.

נפסיק לשפר מכוניות, רק נשדרג כך הזמן לרכבים יותר חזקים ונסגור את העניין.

לא מדובר על מקרים כאלה קיצוניים , וזוהי לא דוגמא טובה.

בדרך כלל ההמלצות להחליף רכב זה אם קיימת לאותו רכב גרסא ספורטיבית שיותר ישתלם לעבור אליה מאשר לשפר, או שהרכב פשוט לא נועד לשיפורים בעליל ואין מנוס מלהחליפו.

סתם דוגמא:

מה היה עדיף לי? להשאר עם גולף רגילה , לשפר אותה מרכב 1.6 סטנדרטי להיות כמעט שוות ערך ל GTI בפי 3 כסף ,

או פשוט לקנות GTI מקורית ,לנסוע באמינות ולחשוב על שיפורים מתקדמים הרבה יותר?

התשובה היתה ברורה לי גם בלי להתייעץ בפורום, והצעד התגלה כטוב מאוד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ברור, אבל למי שאין כסף לשדרג ורוצה להוציא עוד איזה 10-15 כ"ס מה 1600 שלו, ישר חוטף פה 2 עמודים של "חרה אוטו לשיפורים", "תמכור ותקנה GTI", "חבל על הכסף". זה גם מיותר, גם לא ענייני וגם מעצבן.

פורסם
להחליף אוטו זאת עצה טיפשית, אתה רוצה לדעת למה?

כי אם העצה הזאת הייתה נכונה אז אני אידיוט ששופך כ"כ הרבה כסף על מנטה ולא נוסע בווקטרה מודרנית.

יאשה אידיוט שהשקיע כ"כ הרבה כסף בפורד אסקורט ישנה ולא לקח את הכסף הזה וקנה M3.

אתה (ליאור) אידיוט שנשקעת כ"כ הרבה כסף בבולמים , שיפורי מנוע ועוד בזמן שבכסף הזה היית יכול לקנות (כולל מחיר האוטו) איזה GTI חדשה.

בכלל, כל עולם שיפורי הרכב מיותר ודבילי כי במחיר האוטו + השיפורים אפשר לקנות משהוא אחר יותר מודרני ויותר חזק.

נפסיק לשפר מכוניות, רק נשדרג כך הזמן לרכבים יותר חזקים ונסגור את העניין.

עצור, תקרא שוב את הודעתך , והפעם תנסה לא לקפוץ 10 קילומטר קדימה.

יש השקעה ויש השקעה.

יאשה לא שיפר בסכומים של 5-6 אלף שקל ושם חומוס צ'יפ סלט , אלא לקח פרוייקט גדול לידיים, להבדיל

מילדודס עם אקסנט או מזדה 323 שרוצים "להוסיף" טורבו , או לשים צ'יפ ודוד "לחץ" כי הם יקבלו עוד 2.34 כוח עז.

ליאור עם הלאון 4 גם לא מתעסק בזוטות , והוא משפר , כי יש לו בסיס מצויין לשיפורים.

או במילים אחרות , יש לו למה לשפר מאשר ילד עם רכב של אבא או סתם מישהו עם פיאט אונו שרוצה עוד 20 כח סוס.

לכן לאנשים כאלה, שפותחים אשכולות מהסוג הזה , צריכים לקבל תשובה חד משמעית -

או למכור את הרכב, או לחסוך את הכסף.

זאת דעתי בכל אופן :|

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

תבין דבר אחד, הוא לא בא לשאול את חוות דעתך :"האם למכור או לשפר?".

ההפך, הוא רוצה לשפר, הוא יודע את זה, הוא גם טורח לידע את הפורום שהוא רוצה ובמקום לענות עניינית ,גם אם לשלילה משהוא סטייל, "הגדשת לאנסר הוא פרויקט יקר ומסובך, ממליץ קודם לטפל בבעיות השילדה הידועות של הלאנסר ולהחליף בולמים/קפיצים ובלמים" פתאום קופצים עליו עשרות נינגות בקריאות "קאוואבאנגה" ומורים לו למהר ולמכור את הרכב.

למה? מי בכלל שאל אותם אם למכור או לשפר? מי בכלל ביקש מהם לחוות דעה בעניין?

הוא בא לקנות קילו מלפפונים וקופצים עליו עם מבצע של מרשמלו שיש השבוע?

שאלו על שיפורים? (ומה לעשות , זאת גם הכותרת שבראש הפורום הזה), נא לענות על שיפורים.

כל אחד נהיה לי פתאום מנהל בנק של מי ששואל ודואג למה משתלם לו ומה לא.

ואללה יופי.

יש לפורום הזה חוקים, לא אני כתבתי אותם אלא אדם חכם, מסכיל ומנוסה בעולם השיפורים יותר מכולנו ביחד.

אם הוא כתב את זה, אני מוריד את הכובע בפניו ובפני מה שהוא כתב, אם מישהוא פה לא, יש לו בעיה איתי כי אותו אחד שהקים את הפורום הזה וקבע את חוקיו, השאיר אותי פה אחריו להשגיח ולקיים את מצוותיו וחוקותיו.

אני מקוה שבזה סיימנו את עניין ההמלצות למכירת הרכב.

בקשר ליאשה ולחומוס/ציפס/סלט,

שאל אותו בפרטי או כאן ותגלה שגם עמיתי לספסל הניהול יאשה התחיל בשיפורי חומוס/ציפס/סלט.

גם אני. כל משפר רכב התחיל איפה שהוא. אני לא מוכן להגיע למצב שמשפרי הרכב של מחר יגיעו לכאן ויקבלו מקלחות צוננות בדמות "חרה אוטו לשיפורים, תמכור מהר".

ובכלל, מה רע במישהוא עם פיאט אונו שרוצה עוד 20 כ"ס מהאוטו?

פורסם

אז מי שבעצם רוצה לשפר 106 XS (כי זה מה שיש לו) ויכול להוסיף 15-20 כח סוס בשביל נגיד 7500 ש"ל חבל לו על הזמן?

לא. לא כל אחד ממי שרוצה לשפר רוצה מפלצת תאוצה. אני לדוגמא אומנם מתכנן פרוייקט די (בלשון המעטה) שאפתני. אבל, הרכב הזה יגיע ממקום למקום על נגרר. למה? תחפש את הת'רד הרלוונטי ותבין. לרכב המדובר יש פוטנציאל א-ד-י-ר להיות (אני אולי קופץ מעל הפופיק כאן) להיות הרכב הכי מהיר בארץ. כי בינינו מדובר על V6 על שלדה שעם מנוע 1400 שוקלת 1.2 טון. אומנם יקח שנה-שנתיים לסיים, אבל! אני הולך לבצע אותו על מכונית, שלטענת רוב הפורום לא שווה להשקיע בה אגורה שחוקה. שהרי סביר להניח שבמחיר הזה הייתי יכול לייבא קליאו V6 לארץ (אם היו לרקטה הזו אישורים)

כבר כתבתי ששיפור של 15 כ"ס על מנוע של 106 1400 יביא לשיפור של 20% ביחס הספק משקל... זה אחלה שיפור לדעתי, אני לא מכיר את המחירים המדויקים למה שידרש בשביל זה. אבל זה לא נראה לי מחיר מוגזם בעליל (שוב, תלוי מה זה מוגזם)

אני חושב שאמרו את המשפט הכי חשוב כבר 15000 פעם רק בת'רד הזה, כל מקרה לגופו.

Stay tuned

• תוכן חדש...