שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
1.6 אוטו' שנת 2000 שלום אני חושב על לקנות פילטר פתוח לפולו. המטרה היא אחת ויחידה-רעש יניקה. לא מעניין אותי עוד 1.3 כוח סוס. עכשיו השאלה שלי היא כמה עולה משהו איכותי ? כמה זה התקנה משוערת ? וצריך גם המלצה למקום טוב באיזור המרכז. בנוסף, אני הולך להשתמש ברכב זה מספר חודשים ואז להעביר אותו לאחותי (כשאני אתגייס). הבנתי שפילטר פתוח מנקים ולא מחליפים-ולא נראה לי שהיא תסתדר עם זה, מה גם שאולי כשהיא תרצה למכור יעשו לה בעיות. האם אפשר לשמור את פילטר האוויר הנוכחי ולהחזיר אותו עוד מספר חודשים?? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת itay24, -
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום רב ברשותי קווליר קופה 96 2200 ואני רוצה להשקיע בו בסביבות 7000 שקל כרגע אני מטפל בתיקונים שלו (החלפת 2 מזרקים דולפים ותושבת מנוע) ואני רוצה גם להחליף לו את הבולמי זעזועים ובימקום להשקיעה במקוריים חשבתי ליקנות משופרים (קוני וכו') אני לא מעוניין שיהיו כמו של רכב ספורט שישבור את הגב -אני רוצה לישמור על הנוחות אבל ברמה כמו המכוניות החדשות היום מה אתם ממליצים? ומה אתם ממליצים עוד להחליף בו? ואיפה אפשר ליקנות את חומר הניקוי לפילטר הפתוח? כי הוא ממש מטונף תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ברשותי bmw525iשנת 89 מנוע 2500 גיר ידני אורגינלי מהחברה,רציתי לשאול ולהתעייץ האם ברכב הזה פילטר פתוח יתן משו האם הוא יורגש ברכב? ועוד דבר איך אני יכול לעלות את המומנט של הרכב בסלד שבין 2000 ל 4000 בערך ששמה היניקת אוויר משתנה והמומנט מורגש יותר תודה חברה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות: 1.איזה מכוניות באות עם מנוע V8 ואיזה מכוניות באות עם V6 2.איזה מכוניות אתם ממליצים לקנות בסכום של עד 500 אלף ? 3.איזה שיפור במנוע יתן לי הרבה מאוד כוח שאני ירגיש טורבו,מערכת פליטה וכ'ו...... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לחבר שלי מאזדה 323F צורת הסטישן רציתי לדעת עם יש בקליות לאוטו הזה ואם כן מאיפה אפשר להשיג מאזור המרכז תודה
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוצה להוסיף פילטר שמן חיצוני לרכב ומחפש בית פילטר חיצוני. או בעברית: remote oil filter housing ניסיתי בחנות הידראוליקה באזור שלי אבל לא הבינו מה אני רוצה מהם. אולי יש את זה בחנות שיפורים או משהוא?, מדובר במוצר שאמור לעלות בסביבות ה50 קל (לפחות לפי המחירים בחו"ל) . אני מעדיף הפניות לאזור חיפה אבל אני אבקר הבוע בתל אביב... לדוגמא: http://www.holley.com/types/Remote%20Oil%20Filter%20Mounts.asp http://www.perma-cool.com/Catalog/Cat_page30.html
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
פילטר פתוח
מאת חיים4444- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם התקנתי היום פילטר פתוח של simota במיצובישי קולט, אך אני שומע את הרעש רק ב-4 אלף טור האם זה בסדר? ועד משהו הפילטר יחסית גדול, האם פילטר יותר קטן היה עושה יותר רעש? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת חיים4444, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני יודע שלא מדובר ברכב שטח אידיאלי אבל מה כן ניתן לעשות ? הגבהות, צמיגים, כח.. הרכב במצב רגיל ולא נעשו בו שום שיפורים אשמח לכל מידע שיכול לעזור תודה
-
פורד אסקרוט 1.6
מאת ronig-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. יש לי פורד אסקרוט זטה מודל 94 נפח מנוע 1600 (מנוע חדש) השאלה שלי ככה (אבל למי שמתעסק עם המכונית הזאת) רציתי לדעת כמה יעלה לי לחזק את האוטו יעני שייהיה רכב חזק מהיר כמה יהיה המחיר בערך תודה ..
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום לכולם בבעלותי לנצ'יה תמה טורבו מזב חצי שנה עד עכשיו למדתי והקרתי את האוטו על כל גווניו כיום אני רוצה לחזק את האוטו טיפה יותר אבל לא יודע מה לעשות הציעו לי כמה הצעות שונות בכמה דרכים שונים אבל אני לא יודע במה לבחור תגידו לי אתם מה לעשות: אז כחה בוא נתחיל מי על מה האוטו יושב עכשיו: 1.טורבו T3/4 שזה אומר שהכניסה של הטורבו היא T3 אבל בפנים כול החלקים כולל הוונטה מוגדלים של T4 2.פילטר פתוח 3.מייסבי תלתל וקראנק מחוזקים עם קאמשאפט חם פורטינגים בראשים כולל בוכנות מחוזקות של JE וזהו כול השיפוריה המהותיים בגדול. עכשיו ההצעות שהציעו לי הם: 1.לשנות את הברז גדישה מחשמלי למכאני(בתמה הברז חשמלי) ואז לעלות גדישה ל1.1 BAR (אבל פה יש בעייה שהאוטו יכול לקפוץ בח…
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
פילטר IN BOX
מאת nirrafi- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן אנשים... באיזו סדנה או חנות ניתן לרכוש פילטר אויר IN BOX של חברת K&N ל 206XS??? בתודה
הודעה אחרונה מאת nirrafi, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם מישהו יכול להסביר לי איך ובאיזה תדירות מנקים פילטר אוויר פתוח?תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי.. שמי שלומי. עברתי לארה"ב לאחרונה וקניתי מאזדה 323 שנת 2002. (פה הם קוראים לה protege). הייתה לי בארץ מזדה 323 שנת 2000. (ברור שזו שקניתי עכשיו הייתה הרבה יותר זולה...3200 דולר). השאלה שלי היא כזו: הרכב מתנהג שונה מהקודם וחזק הרבה יותר. אין לי שום מושג מכני ברכבים ומעניין אותי אם הרכב עבר שיפורים. אני חושד שכן כי בשלב כלשהו של חייו הקצרים מישו שם לו גלגלי מגנזיום וספויילר אחורי, אז אולי גם השקיע במנוע? יש דרך לדעת אם הרכב עבר שידרוג כלשהו? הרכב נוהם בנהיגה, אני לא יודע איך להסביר... יותר כמו גירגור של חתול.... מישהו יודע אם זה קשור? תודה.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רציתי לדעת פרטים לגביהם.מה ההבדל ביניהם לבין הצמיגים הרגילים, למה הם יותר טובים, איזה דגמים יש של איזה חברות, וכמה בערך הם עולים. (זה מתוך עניין בלבד ולא מתוך כוונת רכישה בינתיים)
הודעה אחרונה מאת NMP, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
אשמח לשמוע...
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי מחפש המלצות לפורקים מתאימים (50/50) לרכב הנ"ל
הודעה אחרונה מאת talamasca1, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הלו לכולם..... סופ"ש נעים- סוף סוף הגיע הדאונפייפ המיוחל מחו"ל + מתנה קטנה..... עכשיו נשאר רק לרתך את הממיר הספורטיבי לתוך הדאונפייפ ואולי להוסיף חיישן שלישי (יש לי שעון A/F רגיל ואמרו לי שהוא לא יעבוד טוב עם החיישנים ב VAG ) מה דעתכם על התכשיטים ? יש איזושהיא המלצה למרכיב..... (GI DUB ?) http://www.flickr.com/photos/24660730@N02/2333410070/in/phot ostream/ הכי חשוב - אני צריך הכוונה בנושא הוספת החיישן השלישי בשביל ה A/F, יש טעם ?
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם ההבדל הוא רק בראש מנוע ? אם זה רק להחליף ראש מנוע האם זה בסדר שזה ישער אם הזרקה חד נקודתית? כי מידות הקדח זהות. 8V הזרקה חד נקודתית 60 כוח סוס 16V הזרקה רב נקודתים 80 כוח סוס האם לרדת מזה ? כי זה יותר מידי בלגן
הודעה אחרונה מאת 11efraim, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי 306 XT שנת 94 מנוע 1.8 ידנית 5 הילוכים. למנוע יש סדק בתא המים, ואני שוקל להחלים מנוע, ואולי לשדרג לנפח יותר גדול או למנוע מוגדש. השאלה איזה דגמי מנועים אפשר לשדך לאוטו שלי?
הודעה אחרונה מאת sk, -
-
שלום לכולם וברוכים הנמצאים רציתי להתייעץ איתכם לגביי שיפור הרכב שלי וולוו S40 T4 שנת 2000 מנוע B4194T2 למי שמכיר.. הרכב עבר טיפול מקיף לא מזמן בשביל להחזירו למצב מקורי הוחלפו בלמים,בולמים,צמיגים,החלפת שמנים ,פילטר אוויר,פילטר שמן,ניקוי בית מצערת,ניקוי אינג'קטורים ועוד. כעת אני מעוניין להתחיל בפרוייקט שיפור מאסיבי שלב אחרי שלב.. מה הדבר הראשון שכדאי לשפר? חשבתי להתחיל בפילטר פתוח+אגזוז זרימה חופשית הבנתי שבמנוע מוגדש הדבר מומלץ? לאחר מכן אוליי החלפת מזרקים? צ'יפ לניהול מנוע? לא יודע.. בעקרון האידיאל יהיה לשפר אותה ממצבה המקורי (200 כ"ס) לסביבות ה250-260 כ"ס ,לשפר תאוצה מ0-100 לפחות ב2 שניות ולשפר את ההיגוי עד כמה שניתן התקציב בינתיים הוא בסביבות ה7000 שק…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
שיפורים ל V5
מאת ששון 97- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום קניתי גולף V5 ואני רוצה לדעת איפה יש מקום לתיקון צבע באיזור המרכז ורציתי שתעזרו לי גם בתוספות ושיפורים חיצונים תודה מראש
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב יש לי פולקסוואגן קאדי דיזל מנוע 1.9 דגם 1y יש לי סעפות שירדו ממנוע דומה שכוללות טורבו , הטורבו במצב מעולה מדובר על טורבו ללא אינטרקולר יש לי גם את הקרטר שיש בו כמובן כניסת לחץ שמן חוזר מהטורבו ויש לי מהיכן לקחת לחץ שמן בכניסה לטורבו השאלה שלי היא כזו נגיד והרכבתי והכל טוב ויפה יש שינוי כלשהו במשאבת סולר ? כי ראיתי שהמאשבה שונה משלי (יש לי גם את המשאבה מהראש ההוא ) מה דעתכם ? שווה להכנס לזה ? לא במטרה להתחרות עם האוטו כמובן אלא במטרה לשפר קצת את הכח שלו כי הוא ממש עגלה
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
שלום לכולם ברשותי פיאט קופה 96 , בעוד כמה ימים נגמר לי המלווה ואני רוצה לסדר את האוטו כי יש לו כמה בעיות , אם אפשר מקומות שמבינים באוטו הנ"ל זה יעזור לי מאוד (חוץ מהמוסך המרכזי ברמת החייל ) נתנו לי כתובת של אחד מפתח תקווה שאמרו לי שהוא חזק בתחום הפיאט אם אפשר עוד מקומות זה יהיה אחלה , תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת yonimiata, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך ניתן לשפר את הרכב? גם במראה וגם מבחינה מכנית? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חיפשתי אצל אנטון ואצל הצמיג הישיר ועוד כמה מוכרים וידועים בעלי מידות גדולות וספורטיביות.. אבל לכולם אין צמיגים ספורטיבים במידה שלי אלה צמיגים בינוניים מינוס. אם מישהו יכול לתת לי מספרי טלפון זה יועיל לי מאוד... אני מהמרכז ומתכוון לקנות רק מהמרכז... תודה
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי מאזדה לאנטיס 97 מנוע 1.8 BP לפני כמה ימים הרכבתי פילטר פתוח, הבעיה היא שהיום אני מרגיש שיש בעיה, שהידית על P ונותנים גז במכה אז נשמע מהפילטר פיצוץ קטן ואז הסל"ד עולה. הסל"ד לא עולה חלק בזמן שנותנים מכת גז חזקה בניוטרל המנוע נותן איזה 2 גמגומים כאלה ואז הסלד עולה. בזמן שהגמגומים האלה מתרחשים אז במקביל יש פיצוץ קטן מהפילטר הפתוח. בזמן נסיעה אין כל בעיה הרכב מאיץ וסוחב יפה. מה הבעיה הזאת?.. תודה.
הודעה אחרונה מאת waheeb, -
שיפור ליאונה 1600 1 2
מאת fanmanuv-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני יודע שזה נשמע מצחיק. הרקע- אני מדריך טיסה בטרקטורון מעופף (בקאי) ובניתי עם חבר כלי לבד. הדרישות פשוטות כמו מכל כלי מנועי אחר : משקל קל מאד! הספק גבוה, אמינות מוחלטת, מחיר זול וצריכת דלק נמוכה... אלה הדרישות. (תארו לעצמכם מה אני דורש מאישה...). כרגע רוב המנועים בתחום הם ROTAX 582 שתי פעימות בנפח 600 סמ"ק הספק של 65 כ"ס צריכת דלק גבוהה (18 ליטר לשעת טיסה בממוצע) ואמינות מפוקפקת. המחיר למנוע כזה 8500 $ !!! מנוע נוסף שקיים ROTAX 912 . 4 פעימות 1200 סמ"ק 80-100 כ"ס (תלוי בדגם) מנוע זה בעל צריכת דלק שפויה (13 ליטר לשעה בממוצע) ואמינות מדהימה. המחיר -18500$. החלטנו לנסות מנוע סובארו EA71 1600 סמ"ק (8 שסתומים וקרבורטור) בזכות משקל קל (יחסית -67 ק"ג יבש) מחיר זול מ…
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי מהו בדיוק מרווח הברגים של הונדה אקרוד 2008? ואם לדוגמא חישוק הוא בעל מרווח 5-100 האם אפשר להתאים אותו בדרך מסוימת לאוטו בעל מרווח 5-112??? תודה לעוזרים
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לחבר שלי יש 206 gti ונשבר לו היין מזה שלוקח רבע שעה להעביר הילוכים ברכב הנ"ל. בהמלצתי הוא הזמין והתקין את המוצר הבא: http://www.griffiths-engineering.co.uk/. לאחר ההתקנה התברר שיש שיפור, אך עדיין המרווח בין המהלכים הינו ארוך יחסית לפחות בהשוואה לקליאו ספורט. שאלתינו היא האם ניתן, לאחר ההתקנה לבצע כיוונונים נוספים על מנת לקצר את את המרווח עוד קצת? ולא, לנסר את הידית זו אינה אופציה.
הודעה אחרונה מאת ludu, -
-
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לאחר הרבה התלבטויות, הלכתי על זה , והתקנתי פילטר פתוח של סימוטה, הרכב פשוט מרגיש אחרת , הצליל שלו פשוט ממכר , ומרגיש יותר זריז . תצרוכת הדלק שלו פחות או יותר אותו הדבר, אם כי נוטים ללחוץ יותר כדי להעלות את הטורים כפי שסיפרו לי בעבר , וזה נכון. הנה כמה תמונות של ההתקנה. התקנתי אצל בחור מנצרת עילית , קוראים לו אלכס, בנאדם טוב ולא יקר. ותראו את הפילטר הקודם , הוא נסע רק 10,000 . אני לא יודע אם זה אמור להיות ככה !!
הודעה אחרונה מאת Aditi,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 822 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SurfHigh
- matan_mil
- BoazB11
- rky
- mcshmupi
- איתי200
- `Infinity
- benny62
- פינדר
- אודי זק
- פיזיקאי שימושי
- yahaga