Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט קופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שכחת את השבלול ?

עדיפים 4 ציל' מצוננים על 6 יבשים במקרה הנ''ל,מנסיון

מסכים. אבל באלפא הייתה גם אופ' ל6 "מצוננים"...

HFturbo

פורסם

שלום,

אני קניתי את הקופה שלי לפני כ4 חודשים וגם לה הייתי צריך לעשות יישור קו.

אם אתה מאיזור הצפון אני ממליץ על מוסך GTA. אני עשיתי שם את כל התיקונים השוטפים והטיפולים.

אם זה מבחינת חשמל אז אתה יכול לגשת לכמעט כל חשמלאי,החשמל כמעט זהה לפיאט טיפו אז מי שמבין בפיאט לא יתקשה יותר מדי עם הקופה.

אם זה מבחינת פילטר אני שמתי פילטר פתוח,דורש ניקוי אחת לכמה זמן וזהו בלי הרבה סיבוכים.

מבחינת מערכת גם החלפתי את שלי,מקדימה שמתי יוניט של פיוניר ושתי קומפוננטים בצדדים וזה מספק אותי,

אם אתה מחפש משהו יותר רציני תמשיך עם המגבר והסאב,רמקולים אחוריים זה טיפה בעייתי לשים ברכב,ישנה בנייה בכנפיים במושב האחורי אז זה סיפור לא פשוט להוריד אותן בהתחשב בזה שהפלסטיק כבר בן 12. במגש האחורי אין מקום ל6X9 עקב המגב האחורי ומגש ברזל שצריך לחתוך.

מבחינת עבודה במרכז אני מכיר רק את מומי שעושה דברים מדהימים ואבי מהתילתן ששמעתי עליו המלצות חמות.

כמובן ששמתי עוד כל מיני תוספות,אם יש לך שאלות תרגיש חופשי לשאול בפרטי :-)

פורסם

רחמנא לצילא,סאב בפיאט קופה :roll:

(זו לא יונדאי קופה)

אגב אני מכיר ד''ר מסויים,שבבעלותו בין היתר GTV לבנה כמו זו,במהלך של פרוייקט 3.3 מוגדש,

אם יסתיים מתישהו,יצא מעניין

porsche 914,2.0,1970

פורסם
רחמנא לצילא,סאב בפיאט קופה :roll:

(זו לא יונדאי קופה)

אגב אני מכיר ד''ר מסויים,שבבעלותו בין היתר GTV לבנה כמו זו,במהלך של פרוייקט 3.3 מוגדש,

אם יסתיים מתישהו,יצא מעניין

מכיר את הד"ר... יצא לי לפגוש אותו לפני חודש בערך עם הרכב...

הרכב היה מושבת לחצי שנה בערך עד שהביא חלקים לאחר תאונה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רק עכשיו קראתי את השירשור אז סליחה על התגובה המאוחרת---מומי הוא מלך וכמלך לא ממש מתעסק בקטנות,לאחרונה התחלתי לטפל במוסך אמיר בסוף קיבוץ גלויות,לבעל המוסך קופה 5 ציל והוא מכיר את האוטו טוב מאד,עד עכשיו הכל דבש ,סתם אחרי שקראתי את כל השירשור אז אני חייב להביע דעה שלי----

ההשוואה בין הקופה ל306 או קליאו אינה במקומה ולו רק בגלל נתון ההספק ודרך הפצתו לגלגלים {הקידמיים},היתה לי 306 חדשה ומצטער לומר שלא התלהבתי הzx16v שקדמה לה {מנוע מעפן}היתה הרבה יותר מהנה ,מדויקת וחדה.

לגבי נושא ההתנהגות-אף רכב ולא משנה מה צורת ההנעה שלו והוא בעל כח סוס גבוה ברגע שתנסה להוריד את כל הכח הזה לכביש בהילוך 1,2 או אפילו 3 כשההגה אינו ישר יגיב בהחלקה כל שהיא של הציר המניע!

דוגמא טובה היא האימפרזה שלי-2007 ידנית 2 ליטר 160 כס 4x4 =כמעט ולא משנה מה תנסה השילדה לוקחת ולא רק בגלל שהיא טובה אלא בעיקר בגלל שהאוטו לא מספיק חזק,תנסו אותו הדבר בwrx ותקבלו היגוי יתר או תת היגוי ,אותו הדבר בכל ההנעות הקידמיות לרבות ה306\קליאו וכו,פשוט אין מספיק כח\מומנט כדי שהאף יחליק תחת כח כמו שיקרה בקופה-האם זה אומר שהן יותר טובות? לא! הן פשוט מכוניות עם שילדה טובה{כמו הקופה}אבל עם פחות כח!ויצא לי לנהוג על zx16v עם מנוע טורבו ו240 כס-היגוי תחת כח ? הצחקתם אותי....הגה ימינה ואוטו נוסע ישר--עם 150 כח סוס יש אחלה אחיזה מקדימה - לא עם 240.

-בכל תחום הקופה מביסה את הנ"ל-מראה,יכולת האצה,גימור,איבזור,בלימה וfeel -צריך רק לנהוג על אקזפלר טוב ומטופל

ה106\קליאו ושות הן מכוניות עירוניות נחמדות לכישכושי זנב אבל הן ממש לא בליגה של הקופה----תישאלו את גלברט...

נ.ב-למען הסר ספק -אין בתגובה זו המלצה כזו או אחרת לקנות פיאט קופה והכותב מסכים מראש כי האימפרזה\איוו טובות יותר

פורסם

אני מסכים עם הכותב מעלי.

פיאט קופה אינה מוערכת כראוי והינה מכונית נחמדה מאוד.

אותה אחת המוחזקת ע"י רובי גם עושה את העבודה טוב מאוד הן מבחינת כוח , מראה (אחת המכוניות היפות בישראל לדעתי), התהגות וחיסכון בדלק PER ביצועים!

להשוות קופה לקליאו או GTI6 זאת השוואה לא נכונה..

אומנם הקליאו והGTI6 נהדרות , אבל מרגישות כמו מכוניות "מגרש\חניון" לעומת הקופה שמרגישה כמו מכונית "מחלפים"!

כמובן שלכל רכב יש את הייתרון שלו ואני אישית לוקח את הקופה מול GTI6\קליאו , כמובן לא לשכוח בולמים ואנטירולים :-).

אני חייב להודות שהרכב של רובי הינו רכב מרגש במיוחד! זה לא ממש משנה אם יש או אין תת היגוי כרגע , כל פעם מחדש שנהגתי על הרכב הזה הוא ריגש אותי מחדש ופה לדעתי הוא עושה את העבודה!

ונכון , הקליאו והGTI6 וכן גם הראלי האגדית יעשו זמנים טובים יותר מקופה וגם מאימפרזה על מסלול הדוק כמו "מסלולים-MDC" וכן גם יהיו מהנות יותר באותו מסלול! אבל מדובר בליגה אחרת , ליגה שיותר מתאימה למסלול כמו ערד..

גם היום שאני מחזיק את האימפרזה שהיא באמת משהו מדהים (במיוחד בערד 8)). אני נהנה מאוד לנהוג על הקופה 5 ציל' של רובי! ועיניין הכוח על ציר מניע שרובי תיאר הוא נכון מאוד!!

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

רובי, כמובן שכל רכב בעל הספק שכזה יקבל זוויות החלקה גבוה יותר בציר המניע, בדחף מלא,

זו לא בעיה רק של הקופה כמובן ולא טענו כך.

העניין שצריך לבדוק הוא מה החריפות של זה, ועד כמה זה נשלט, קל וברור לתיקון.

בנוגע לקופה ספציפית, הדבר לא מגיע רק מכיוון הכ"ס הגבוה, אלא בגלל סרח העודף הגדול ויחידת הכוח הכבדה.

לעומת ההאצ'בקיות האתלטיות שהזכרת,

בפאן זה אין לקופה תשובה מולן, מצטער.

ואגב, לומר שה-106 וקליאו הן מכוניות עירוניות נחמדות לכישכושי זנב זה אנדרסטייטמנט מעליב ביותר.

הקופה הייתה מתה לפנות כמו 106.

יתכן שאתם קצת מסונוורים מהמראה המדהים של הקופה, ומיחידת הכוח הטובה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

ואגב, לומר שה-106 וקליאו הן מכוניות עירוניות נחמדות לכישכושי זנב זה אנדרסטייטמנט מעליב ביותר.

הקופה הייתה מתה לפנות כמו 106.

יתכן שאתם קצת מסונוורים מהמראה המדהים של הקופה, ומיחידת הכוח הטובה.

לירן אני מצטער לומר לך שאתה טועה!

אני מבין את המקום ממנו אתה מגיע , אני היית שם 5 שנים ומכיר את ההרגשה היטב!

גם לי האימפרזה הרגישה כמו מכונית שהיתה מתה לפנות כמו ה106.. אבל היום , אחרי שהתרגלתי לאימפרזה והבנתי את מגבלותיה ואת יכולתה , ה106 מרגישה פתאום כמו בדיחה.

יצא לי לנהוג על ה106 שלי לפני כ3 שבועות , נהגתי עליה במגרש הביתי שלי.. (הסופרלנד).

כבר בשניה הראשונה הרגשתי בבית. ההגה מדויק להפליא מתקשר ברמות סופר גבוהות והיגוי שאין כמותו , ממש קארטינג כמו שאמרו לפניי..

אבל , הקפה אחת +כישכושי זנב כמו שידעתי והכרתי הרגישו לי פתאום "קטנים" , נחמדים אך מגוכחים לעומת יכולתה של האימפרזה. אותו סיבוב קלקל לי קצת את החוויה של ה5 שנים (חוויה מדהימה אגב) או איך לומר - איכזב!

רק לפני 3 שבועות הבנתי עד כמה ה106 בכלל לא ברת השוואה לחיות כמו האימפרזה קופה וכו'..

היום אני מבין עד כמה ה106 (נהדרת ככל שתהיה והיא באמת כזאת) היא מכונית עירונית מדליקה "מוכנה" מהיצרן וכייפית מאוד , היא באמת כמו שרובי תיאר "מכונית עירונית נחמדה (לדעתי יותר מנחמדה אלא מדהימה) לכישכושי זנב"

נ.ב: לי אישית ה106 היתה יותר כייפית מהסובארו בתוך העיר או במילים אחרות "עד ה60 קמ"ש"

בדיוק כך אני חושב גם על מיאטה , רק שהיא עושה זאת טוב יותר בהרבה מ106 ומהווה חוויה טובה יותר!

הסינוור ידידי נמצא אצלך . אני מודה , אני הייתי מסונוור המון המון זמן ואני עדיין משאיר את כבודה של ה106 במקומה.. אך יודע היום להפריד בינה לבין כאלו שנמצאות הרבה הרבה מעליה.. היום אני מבין שרכב טוב לא מסתכם במגרש קטן אלא בחוויה כוללת .

פורסם

עומר, אם כך נותר לי רק לקוות להתקדם יום אחד כמוך, ל-GT או רכב אחר ב-LEVEL הזה.

אני מבין גם שהזריקות והכייף של ה-106 כבר קטנות והרבה פחות מרגשות אותך, אחרי 5 שנים ונהיגה ברכבים בעלי יכולת כוללת גבוהה בהרבה.

אני חושב גם שבמהירויות הנמוכות, אם אתה מבודד את מכלול ההתנהגות משאר הפרמטרים, אז היא בכל זאת טובה מהקופה, לא ככה ?

אותי פשוט היא עדיין מהנה בטירוף, זה כנראה חוסר ניסיון מספק ברכבים כמו שציינת.

יצא לי לנהוג על ה-WRX של אלעד, העניין הוא שהמהירות והאחיזה אכן סופר גבוהים, אבל היא מרגישה גם קשה הרבה יותר למיצוי, וזה בתור התחלה קצת פוגע,

אין כמו התחושה שאתה ממצה את האוטו לחלוטין עד דק ובקלות ובכייף.

עם האימפרזה אני עדיין מרגיש קצת מאויים בשלב זה, איתכם הסליחה...

עם הניסיון גם ממנה אדע ליצור כייף היסטרי אני מאמין.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לירן-ה106 של גלברט היתה מדהימה!!! עד 100 קמש----אבל בכל כביש רציני-בצפון או בדרום{לא בנס הרים}היא מרגישה שהכביש גדול עליה-כמו קארט בכביש מהיר-הקופה אינה מכונית ספורט אלא יותר gt עם התנהגות "מבוגרת" יותר ואם זאת מהנה ומרגשת ברמה שלא תימצא במכוניות חדשות טובות ממנה-בנס הרים ה106\קליאו{306 לא}יהיו טובות אבל בכביש מיצפה- אילת הקופה מדהימה.וזה הנקודה שגם אתה העלת-רף הכיף שלה ושל האימפרזה פשוט מתחיל במהירויות גבוהות יותר וכך גם המגבלות,ב106 תחליק תתחת ב40-60 קמש בקופה צריך עוד 20-30 קמש כדי לקבל את אותו הפידבק

נקודה מעניינת-היתה לי לאון טורבו משופרת מלמטה ולמעלה בכל דבר אפשרי ועפ המיפרט הטוב ביותר-בנהיגה מהירה מנק-א לנק -ב היא היתה כמו רכבת אקספרס,אוחזת ב-20% יותר מהקופה אבל 80% יותר קרה ומנותקת,אז אני יודע שלא אחזור ללאון וגם לא ל-306gti-כי היא לא מספיק מהירה,לא מספיק אוחזת ולא מספיק מרגשת,אבל כל אחד וזווית הראייה שלו....

כאמור יש מכוניות טובות יותר מהקופה אבל היא בטח יותר טובה מהצרפתיות שהזכרת.

פורסם
עומר, אם כך נותר לי רק לקוות להתקדם יום אחד כמוך, ל-GT או רכב אחר ב-LEVEL הזה.

אני חושב גם שבמהירויות הנמוכות, אם אתה מבודד את מכלול ההתנהגות משאר הפרמטרים, אז היא בכל זאת טובה מהקופה, לא ככה ?

אותי פשוט היא עדיין מהנה בטירוף, זה כנראה חוסר ניסיון מספק ברכבים כמו שציינת.

יצא לי לנהוג על ה-WRX של אלעד, העניין הוא שהמהירות והאחיזה אכן סופר גבוהים, אבל היא מרגישה גם קשה הרבה יותר למיצוי, וזה בתור התחלה קצת פוגע,

אין כמו התחושה שאתה ממצה את האוטו לחלוטין עד דק ובקלות ובכייף.

עם האימפרזה אני עדיין מרגיש קצת מאויים בשלב זה, איתכם הסליחה...

עם הניסיון גם ממנה אדע ליצור כייף היסטרי אני מאמין.

לירן יפה רשמת ואני ממש מסכים איתך!

הראלי מבחינת התנהגות נטו היא אחת הטובות ביותר אם לא הטובה ביותר שחויתי בחיי (ונהגתי על לא מעט מכוניות!) , אבל זה לא מספיק.. חסר שם הרבה ריגוש אחרי הסובארו.. בהזדמנות אעשה לך סיבוב אם תצא מהגולה ותגיע למרכז :wink:.

האימפרזה אכן קשה בהרבה למיצוי ואני מסכים איתך שהתחושה שאתה ממצא את הרכב עד דק זה תענוג של ביטחון עם שליטה.

גם לי היה מאוד קשה במשך 3 חודשים לפחות להתרגל לסובארו שהרגישה לי גדולה בכמה מידות אחרי הראלי (לא רק מבחינת גודל פיסי)..

הזמן יגיע ואתה תשתדרג , אני בטוח שיבוא יום ותבין על מה אני מדבר..

בינתיים תישאר עם הראלי ותן לה לעשות את העבודה - כייף לא נורמאלי כל עוד אתה לא נחשף לדברים הטובים יותר 8) , אני מודה , גם ביום האחרון לפני מסירת הרכב נהנתי ממנו מאוד !!

פורסם

מסכים עם עומר.

אחרי שנתיים על מיאטה חלושה אך מאוד מהנה, השתדרגתי לניסאן סילביה מאוד חזקה.

בהתחלה הזריזות והיגוי של המיאטה היו מאוד חסרים, אבל מהר מאוד שחכתי.

הסילביה היא עולם אחר לגמרי.

עשיתי סיבוב על המיאטה לא מזמן וממש התאכזבתי. התחושה היא כאילו משהו מקולקל, לא עובד.

ועומר בטוח יודע על מה אני מדבר...

nissan silvia s14

• תוכן חדש...