Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט קופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה יצא לכם ליראות GTI6 עם 200 כוח ומתלים סטנדרטיים ?

ניתקלתם במיני קופר עם 200 כח ובדקתם לה התנהגות ?

בכל אופן הקופה מתמודדת יפה גם עם שיפורים על מנוע סגור/טורבו מקורי שזה מעבר לסוסים ולמומנטים שיש ל GTA

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואי הדיון הזה נמרח ולא קיבלתי אף תשובה מספקת , לאן ללכת ? ? ? נגמר לי המלווה ואני מת לסדר תאוטו ...

פורסם

וואי וואי וואי !!!

מה עושים ?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111

נגמר לך המלווה , מגניב .

לא יודע לאן ללכת ? זו כבר בעיה .

בעיה בהבנת הנקרא כמובן . חזור ולמד את הבנת הנקרא , זהו חומר שתזדקק לו בעתיד , כמו היום , כאשר אתה לא מבין מה רשמו לך ואת ההצעות שנתנו לך רק מפני שבגלל תמימות ותו לא , אתה לא מבין מה כתוב .

קיבלת כמה וכמה הצעות . אתה רק צריך לבחור . ( לא יבחרו בשבילך )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
תזכיר לי רק איזה רכב אתה מכיר שעם 200-220 כחת סוס בגלגלים הקדימיים כשהוא סטנדרטי מיבחינת מתלים ושמוריד אותם לכביש יותר טוב עם פחות תת היגוי משל הקופה

לקופה אין בעיית משיכה (תת היגוי תחת כוח). דווקא בזה היא מצטיינת. לקופה יש בעיה של נטייה לתת היגוי בשל חלוקת המשקל וכיול המתלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לחבר היקר עם הקופה

ברשותי קופה קרוב ל8 שנים

ומאז שקניתי את הרכב אני מטפל אצל יואב וממש ממש מרוצה

אז נכון שאם לא יושבים לו על הראש הוא קצת איטי אבל בסופו של דבר הוא ממש טוב

הן מבחינת איכות והן מבחינת כסף

מומלץ בחום

אם יל לך עוד שאלות אליי .... בפרטי

פורסם
ה"הייפ" שנוצר סביב הפיאט קופה לא ברור לי,

טענו וסיפרו שזו אחת ההנעות הקדמיות הטובות ביותר,

בתכלס לא כל כך התלהבתי.

מקליאו ספורט אני נהנה הרבה יותר.

קודם כל, תזכור מתי הקופה יצאה.

דאז, ביצועים כאלו, כוח כמו שיש לה ומראה במחיר זול (כ-200K ש"ח בערכים של היום) היו משהו מאוד מאוד יוצא דופן. אני הסתובבתי אז הרבה עם הקופה והפורשה היום לא תופסת כל כך הרבה תשומת לב כמו הקופה כשהיתה חדשה.

ההעדפה בין הקליאו לקופה היא עניין של טעם. הקליאו מגיבה מהר יותר ומגוונת יותר מבחינת ההענות של השלדה לבקשות שונות (לעבור מתת היגוי להיגוי יתר וכו'). הקופה יותר חד מימדית ודורשת כניסה לפנייה באופן מאוד מסויים. מצד שני, יש לה הרבה יותר אחיזה. בכל מקרה, בהשוואה למכוניות הפרווה שמוכרים היום הקופה היא עדיין הדבר האמיתי והנכון (או לפחות היתה).

פורסם

עופר, אם מודדים את הקופה מול הקליאו ספורט בפרמטרים ספורטיבים,

אז זה לא רק עניין של טעם, כי הקליאו עדיפה משמעותית בתחום זה.

תחושת חיבור ואינטמיות בקליאו לעומת ריחוק מה ואף ארוך בקופה.

היגוי מתקשר ושלדה סופר מגיבה ומחוברת לעומת זווית גלגול והעברות משקל לא טובות בגלל חוסר האיזון של הקופה.

הקליאו היא חלק ממך ובדומה ל-106/306 גורמת לך להרגיש סופרמן, אתה המלך.

עשה בי כרצונך והנאתך.

לצערי הקופה לא במגרש הזה.

יופי של עיצוב וביצועים, לא הרבה מעבר...

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
קודם כל, תזכור מתי הקופה יצאה.

דאז, ביצועים כאלו, כוח כמו שיש לה ומראה במחיר זול (כ-200K ש"ח בערכים של היום) היו משהו מאוד מאוד יוצא דופן.

לעניין המחיר לצערי אתה לא מדייק כלל... קופה 16V או 20V חדשה עלתה יותר מסוברו טורבו בזמנו (מעל 175,000 בשנת 97), לא בשונה מה-ספיידר/GTV למשל. לו מי מהן הייתה נמכרת היום, לפי התמחור באירופה לפחות של בררה או ספיידר חדשות, מחירה היה לא פחות מ300 אלף ש"ח (לדגם הבסיס).

HFturbo

פורסם

לא נכון,זוכר בוודאות שעלתה 5K פחות מ-VR6,

אם אינני טועה עלתה 161K עם סלון עור,וכמה אלפים טובים מתחת בלי.

אגב,נמכרה ב-96 ו-98, ולא ב-97

porsche 914,2.0,1970

פורסם
לא נכון,זוכר בוודאות שעלתה 5K פחות מ-VR6,

אם אינני טועה עלתה 161K עם סלון עור,וכמה אלפים טובים מתחת בלי.

אגב,נמכרה ב-96 ו-98, ולא ב-97

צודק לגבי 97. אבל VR6 זה סיפור בפני עצמו..

ב93 תומחרה כמו באירופה, קרוב ל325, סביב 180 אלף (מה שמסביר למה נמכרו כה מעטות)

בשנת 94 היבואן השתגע והוריד את המחיר ל115 אלף ש"ח - מחיר שעד היום לא ממש ברור איך עמד בו כאשר באירופה VR6 עדיין תומחרו כמו 325 בקירוב.

המחיר עלה בהדרגה לאזור 135 אלף, ובשנות הדגם האחרונות 97-8 כמדומני עלה שוב לאזור 160 אלף.

ככל שאני זוכר פיאט קופה טורבו הייתה יקרה יותר, ובשנת 98, עם המעבר ל20V עוד יותר - סביב 175 כאמור, מה שהפך אותה יקרה מהאימפרזה.

HFturbo

פורסם
עופר, אם מודדים את הקופה מול הקליאו ספורט בפרמטרים ספורטיבים,

אז זה לא רק עניין של טעם, כי הקליאו עדיפה משמעותית בתחום זה.

תחושת חיבור ואינטמיות בקליאו לעומת ריחוק מה ואף ארוך בקופה.

היגוי מתקשר ושלדה סופר מגיבה ומחוברת לעומת זווית גלגול והעברות משקל לא טובות בגלל חוסר האיזון של הקופה.

הקליאו היא חלק ממך ובדומה ל-106/306 גורמת לך להרגיש סופרמן, אתה המלך.

עשה בי כרצונך והנאתך.

לצערי הקופה לא במגרש הזה.

יופי של עיצוב וביצועים, לא הרבה מעבר...

אתה כותב פרמטרים ומתייחס לתחושות סובייקטיביות (חיבור, אינטימיות ושאר ירקות).

לקופה יש זווית גלגול משמעותית פחותה משל הקליאו ויותר אחיזה. לקופה גם הגה עדיף מכל הבחינות (משקל, תקשורת). הקופה היא לא המכונית למי שאוהב שעשועי היגוי יתר/תת היגוי וחוזר חלילה, בגלל שהיא הרבה פחות רגישה מהקליאו להעברות משקל, אבל זה לא חיסרון "ספורטיבי" מובהק, זהו מאפיין שחלק אוהבים וחלק לא (ששותפה נוספת לו היא ה-Accord Type R, לדוגמא). גם מבחינת היזון חוזר אין יתרון לקליאו על הקופה. לכן, בכל מקרה שהוא לא רצף פניות חדות, הקופה תהיה מהירה יותר. הרבה יותר.

לגבי תחושת הסופרמן, החלקות צד כמו שעשיתי עם הקופה לא עשיתי עם אף מכונית אחרת, דווקא בגלל שההכיול "דואג" לכך שהחלקה צידית לא תהפוך להיגוי יתר וה-LSD מבטיח שתמיד תוכל להוריד את הכוח לכביש. נכון שדאז הביצים שלי היו יותר גדולות והשכל הרבה יותר קטן, אבל בטח גם לאוטו היה חלק בזה.

לסיכום, להעדיף את הקליאו כמכונית נהיגה, גם אני מעדיף. לכתוב שהקופה היא לא יותר מביצועים ועיצוב, זה בפירוש לא נכון. היא מכונית ספורט ממוקדת, תכליתית, משובחת ומהנה לנהיגה, ללא קשר לביצועים. אני רק מזכיר שלי יש עשרות אלפי ק"מ על שתיהן, והקופה חיה אצלנו במקביל ל-325 קופה (E36), כך שאני לא סובל לא מהעדר פרופורציה...

[וכן, לא הקליאו ולא הקופה בליגה של 106/306. מבחינת מכוניות הנעה קדמית של דורן והלאה, הן אמת המידה]

לעניין המחיר לצערי אתה לא מדייק כלל... קופה 16V או 20V חדשה עלתה יותר מסוברו טורבו בזמנו (מעל 175,000 בשנת 97), לא בשונה מה-ספיידר/GTV למשל. לו מי מהן הייתה נמכרת היום, לפי התמחור באירופה לפחות של בררה או ספיידר חדשות, מחירה היה לא פחות מ300 אלף ש"ח (לדגם הבסיס).

המחיר של הקופה היה 140K בשנת 96. אתה מוזמן להצמיד למדד כדי לקבל ערך ריאלי. לחלופין, אתה יכול להתייחס לשיעורי השווי לעומת רכב קבוצה 2 אז והיום. לחלופין, אתה יכול להשתמש במדד הביג-מק להערכת השווי. לקבוע שווי של דגם דאז לפי הדגמים שכביכול מקבילים לו היום (והם לא!) זה לא מדד כלכלי, גם בגלל שאין הקבלה בין הדגמים וגם בגלל שהתמחור של היבואן השתנה.

פורסם

תודה על הפירוט המעמיק.

חוסר הדיוק שלי בהתייחסות והמעטת ערכה של הקופה נובע כנראה מהעובדה שהאקזמפלר אותו אני מכיר עם בולמים מקוריים וגמורים.

אני שמח שאנחנו מסכימים שהקליאו היא מכונת נהיגה עדיפה על הקופה.

ומסכים איתך שאף הנעה קדמית לא ישרה קו עם ה-106/306, אולי פרט למיני אבל ?

איזו 306 הייתה לך אגב ? ולא מדגדג לך לחזור לאחת ?:-)

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אם תעשה חיפוש שלי בפורום תגלה פירוטים יותר ארוכים לגבי הקופה. ואנחנו מסכימים על דבר אחד, יש לנו טעם דומה במכוניות. הקליאו עדיפה בשבילי אבל היא לא עדיפה באופן מוחלט כמכונית ספורט. ובטוח שזו שנהגת בה היתה עם בולמים גמורים, כי זווית גלגול שטוחה היתה מאפיין מרכזי בקופה.

לגבי המיני, במחיר שלה בארץ היא לא פונקציה.

היתה לי 306XSI ומדגדג לי לחזור לאחת כמו שמדגדג לי לחזור לחברה שלי מהצבא. אם תביא לי אחת במצב כמו בשנת הדגם שהיא יצאה, אני קונה (יותר נכון, GTI-6, כי ל-XSI חסר כוח).

פורסם

היתה לי 306XSI ומדגדג לי לחזור לאחת כמו שמדגדג לי לחזור לחברה שלי מהצבא. אם תביא לי אחת במצב כמו בשנת הדגם שהיא יצאה, אני קונה (יותר נכון, GTI-6, כי ל-XSI חסר כוח).

משפט חזק, אהבתי...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הפיאט קופה בהחלט רכב מדהיןם (אין לי נסיון עליו ספציפית אבל על אותה פלטפורמה GTV)

norm_3866CF4197FD4D8086585F7D48D49560.JPG

אבל הבדל דק בין השניים.... (שני ציל')

norm_EF8F33A8395E45C792781615F42DDE3D.JPG

norm_221B4CFB37AF43C8A4BA5CAB8A876B9E.JPG

• תוכן חדש...