Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S40 T4 שיפורים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין צורך סתם לצטט.בגירה

אני יודע..

אבל במה שכתבתי לא הייתה שום כוונה להעליב את הערבים תאמין לי :wink:

לעומת זאת כשמישהו כותב שלצבוע ג'אנטים זה "נושק לחוף עזה" זה נשמע לא פחות סטראוטיפי ומעליב מלהגיד "עבודה ערבית" הלא כך?

אבל מה זה משנה תכלס?

אז אתה אומר שלא כדאי לשפר את מערכת ההצתה כל עוד היא תקינה.

טוב.

נחכה שהיא תתקלקל :-D

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצחיק :wink:

.............

יש לי שאלה למבינים בתחום.

אני רוצה להעלות אצלי קצת את הגדישה :-D (בלי צ'יפ)

הסטנדרט של הT4 זה 0.9 באר ולפי מה שהבנתי מהפורום של וולוו אפשר להעלות את הגדישה בלי שום בעיה עד ל1.1 1.2

בלי שינויים ובלי לגרום נזק לטורבו או למנוע.

השאלה שלי היא האם הדבר נכון? ומה חוץ מהברז (נניח זה:http://cgi.ebay.com/R-Spec-BOOST-CONTROLLER-FOR-VOLVO-TURBO-S40-850-T4-T5_W0QQitemZ220201942015QQihZ012QQcategoryZ72205QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem?_trksid=p1638.m122)

אני בעצם צריך?

תודה.

פורסם

למה בלי צ'יפ ?

סתם לימתוח את הוויסטגייט יעלה גדישה אבל מה עם כיווני דלק והצתה ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני לא יודע,תראה..

יינון אמר שאצלו 2 הצ'יפים לא שינו כלום וחוץ מזה שמבחינת עלות זה יוצא הרבה יותר זול מצ'יפ.

צ'יפ לא יעלה לי פחות מ2500 שקל (600 יורו זה המחיר בחו"ל וגיא בטח ייקח יותר) והברז לעומת זאת עולה 50 דולר

הפרש לא קטן..

השאלה היא אם זה לא יעשה נזק למנוע או לטורבו ככה סתם לעלות גדישה בלי שום שינויים מסביב?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב..הMBC שהזמנתי הגיע סוף סוף 8)

עכשיו אני רק מחכה שיגיע גם השעון בוסט שהזמנתי ואז אני ירכיב את הכל..

השאלה היא אבל ובהתחשב בזה שאני לא מתכוון לשנות את היחס דלק_אוויר ..(אין לי פשוט שמץ של מושג איך עושים את זה)

כמה מומלץ להעלות את הגדישה?

אם אני יעלה מ0.9 ל1.1 -1.2 זה סביר? פשוט ממה שקראתי בטווח הזה לא חייבים לשנות את היחס.

פורסם

ישי פה כמה משתנים:

1 - המזרקים שלך עובדים בעומס ב 80% ממה שהם יכולים לספק (בד"כ). השאלה כמה אתה מעלה גדישה באחוזים, נראה לי שאם תעלה מ 0.9 ל 1.2 (30% העלאה) זה יכניס את המזרקים שלך לעבודה ב 100% תפוקה וזה ממש לא בריא. פיתרון אפשרי זה ווסת דלק שמעלה לחץ דלק כשהוא מרגיש גדישה.

2 - צריך להבין את מפת הקומפרסיה של הטורבו על מנת לראות שהגדישה לא לוקחת את הטורבו מדרגה אחת מחוץ לטווח היעיל שלו (היעילות נמדד באחוזים). למשל; אם הטורבו בגדישה הנוכחית בסל"ד מסוים יעיל ב 70% (זאת אומרת 30% זה חום) ואתה מעלה גדישה ל 1.2 שזה 30% העלאה באויר שמכיע למנוע (אפילו עם כיווני דלק) - יש מצב שהטורבו יעיל יעיל רק ב 60% וכל השאר חום. יכול להיות תאורטית שאם תעלה ל 1.1 תקבל יותר כוח מ 1.2 באר כי הטורבו יהיה יותר יעיל. גם את זה אפשר לפתור עם אינטרקולר חזית שמקרר את האויר שמחזיק את היעילות שאבדה אבל במחיר מסוים של יותר השהיית טורבו (וכמובן כסף).

3 - בשביל לדעת יותר טוב מה אפשר לעשות אתה צריך:

א: לדעת כמה כוח המנוע שלך מפיק

ב: דגם מדויק של הטורבו שלך ומפת קומפרסיה שלו (compressor map)

ג: גודל המזרקים שלך

ד: מתי המחשב שלך מנתק אספקת דלק (כשהוא מזהה over boost).

מן הסתם, כשאתה מעלה גדישה ב 50 דולר, כדאי שתקנה חיישן EGT (שעולה 800-1000 ש"ח) - רצוי מחברה כמו greddy, autometer או defi. לא תאמין כמה דברים משתנים במזג אויר שונה. בעצם, בכל מקרה כדאי שתקנה EGT.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תודה על התגובה..

לפי מה שאתה כותב כל העסק נשמע לי קצת הרבה יותר מסובך ממה שחשבתי :roll:

מה זה חיישן EGT ? ולמה בדיוק אני צריך את זה? (סליחה על הבורות :oops:)

פורסם

EGT זה חיישן שמודד את טמפרטורת הגזים שיוצאים מהמנוע, נמצא בד"כ בסעפת הפליטה או אחרי הטורבו (לזהירים מבינינו).

כאשר אתה עני בדלק, טמפרטורת גזי הפליטה תהיה גבוהה ותזיק למנוע. 900 מעלות זה הגבול שמעליו אתה צריך להתחיל לדאוג. אם אתה מעלה גדישה, תוכל לעקוב בימים שונים אחרי הטמפרטורה של גזי הפליטה בזמן גדישה.

פורסם

תודה,אני אבדוק מאיפה אפשר להזמין וכמה זה יעלה לי..

אם צריך אז צריך,מה לעשות :roll:

לגביי המזרקים מה שאמרת, עשיתי בירור בפורום של וולוו והמקוריים (312CC) יעמדו בעומס בגדישה של 1.1 1.2 באר בלי שום בעיה.

פורסם

בהצלחה ועדכן אותנו בפרוייקט!

• תוכן חדש...