Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתכנן אגזוז יעיל ומועיל זה לא דבר כל כך פשוט.

גם אגזוז משוחרר מידי ורחב מידי זה בעיה והוא יוריד בביצועים. אגזוז אמור להיות מותאם למנוע ולדרישות ממנו.. עושים את זה על ידי שימוש בקוטר צינור שמתאים ללחץ שהוא אמור לספק למנוע.. (לפעמים אפילו בקטרים משתנים לאורך הצינור..)

מומחה באגזוזים אני ממש לא . אבל בוודאות אני יודע שבלי אגזוז או אגזוז שלא ממש מתאים אפשר לגרוע מאד מביצועי המנוע..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

אוקיין אז נגיד ואין לי ברכב את הטבעות אטימה שבין האגזוז למנוע עצמו , ומין הסתם יש לי רעש של טרקטור, (אגזוז דנדש!! חצי שנה על הרכב)

אז אם אני מתקן את זה חוץ מרעש יהיה שינוי כלשהוא?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כן, יפסיקו לך כאבי הראש מלנשום את גזי הפליטה :wink:

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

עשיתי ניסוי, הורדתי את האגזוז לחלוטין (השתמשתי באטמי אזניים...) ובדקתי את כח המנוע - לא היה שום הבדל חוץ מרעש אימים.

פורסם

ביצועי מנוע יורדים בלי אגזוז.

פרט לעובדה שבלי אגזוז התנגדות הזרימה של הגזים גדולה יותר המנוע זקוק גם ללחץ חוזר של הגזים הנפלטים.

יש לך תמונה של האגזוז? איך המשתיק שלך בנוי?

ישנם משתיקים זרימה חופשית שמשתיקים את הרעש ע"פ עקרון שונה משל משתיקים סטוק של מכוניות(הם עושים זאת ע"י האטת קצב זרימת הגזים).

בקיצור, התקציב שלך מכובד יחסית למנוע שכזה, נסה להשיג קאמשפט חם, ולבצע פורטיניג לראש המנוע.

בתוספת אגזוז שבנוי נכון כבר תרגיש את ההבדל.

בגדול מה שאפשר לעשות:

לחרוט את הצלינדרים ל1800(נראה לי שזה אפשרי ב1600 זה לא סליב כמו ב1300)

שסתומים גדולים יותר,לעלות את יחס הדחיסה, קרבורטור גדול יותר או לחפש סעפת חדשה של 2 קרבורטורים(פעם זה היה קיים לסובראו הישנות).

זהו זה מה שעולה לי לראש,

הכי קל, נסה לחפש מידע על שיפורי המנוע שהיו אופיינים לסוברואים בזמנו.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אני פונה אל הבעיה מכיוון אחר ברשותך -

המנוע כרגע עובד על דלק רגיל, אני מנחש ש96 או 95.

מה על לנסות לערבב קצת מתאנול בדלק? או אציטון?

לנסות להוציא יותר כוח מהמנוע באופן הזה נראה לי פשוט יותר.

כמובן ששאר ההצעות באות החשבון לחלוטין, אבל אני חושב שמכיוון שעוד לא ניסית את הקטע הזה - יכול להיות שפה טמונים ה10 כ"ס שאתה מחפש...

ושאלה נוספת - חשבת \ חשבתם על מנוע 500 סמ"ק של סוזוקי למשל [מתחום האופנועים] - הוא אמנם יעבוד בסל"ד גבוה יותר אבל יש מצב טוב שיהיה קל יותר המנוע של הסובארו, הוא בהכרח לא כ-ז-ה יקר [אני מתכוון למנועי הGS בעיקר] ואני חושב שבעזרת כיוונונים יהיה אפשר להוציא ממנו הספק סביר ועדיין להשאיר אותו בתחום האמין של הסקאלה...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אני פונה אל הבעיה מכיוון אחר ברשותך -

המנוע כרגע עובד על דלק רגיל, אני מנחש ש96 או 95.

מה על לנסות לערבב קצת מתאנול בדלק? או אציטון?

לנסות להוציא יותר כוח מהמנוע באופן הזה נראה לי פשוט יותר.

כמובן ששאר ההצעות באות החשבון לחלוטין, אבל אני חושב שמכיוון שעוד לא ניסית את הקטע הזה - יכול להיות שפה טמונים ה10 כ"ס שאתה מחפש...

ושאלה נוספת - חשבת \ חשבתם על מנוע 500 סמ"ק של סוזוקי למשל [מתחום האופנועים] - הוא אמנם יעבוד בסל"ד גבוה יותר אבל יש מצב טוב שיהיה קל יותר המנוע של הסובארו, הוא בהכרח לא כ-ז-ה יקר [אני מתכוון למנועי הGS בעיקר] ואני חושב שבעזרת כיוונונים יהיה אפשר להוציא ממנו הספק סביר ועדיין להשאיר אותו בתחום האמין של הסקאלה...

רון.

רעיון טוב האמת בקשר למנוע הGS הוא עולה ממש מעט, אל תתפסו אותי במילה אבל חדש יעלה מקסימום 3אלף ואם אני לא טועה שמעתי גם על 1500 ש"ח. הוא מנוע מאוד אבל מאוד מאוד אמין! חזק ביחס לנפח כמובן, ומאוד קל לתחזוקה. כמו כן הוא שוקל מעט

פורסם

אני חושב שמנוע של אופנוע יהיה קצת בעייתי מכמה סיבות:

הגלג"ש נמצא בצידו השמאלי של המנוע על מנת לחבר את הגלג"ש לתמסורת(של פרופלור),

המנוע יהיה צריך להיות על צידו,

ועם שיוני קיצוני בתאוצה עלול לערער את היציבות של הכלי.

אלא אם כן מכינים תמסורת שתשנה את כיוון סיבוב הגלג"ש יחסית למנוע.

מצד שני מנוע של GS מוציא משהו כמו 50-60 כ"ס.

לעלות לו את ההספק כבר יעלה אותו סכום כסף ואם לא יותר ממנוע הסובארו.

ואני גם לא יודע אם הGS יהיה כלכך אמין כאשר העומס עליו יהיה יותר גדול ואני מניח שהוא יותר גדול,

למען האמת אין לי שמץ של מושג איזה עומסים יש שם באמת.

דבר אחרון, מה עם הגיר?

מהווה חסרון\יתרון?

בכל מקרה דיון בהחלט מעניין,

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

שאלה בטיחותית אחת ברשותך:

מנועים אויריים מצויידים בקרבורטורים אשר מתוכננים ובנויים לעבוד בכל זוית (המראה/נחיתה) וגם לעבוד הפוכים כשהם בתימרוני ברל-רול, לופ או "סתם" טיסה הפוכה.

מנועי מכונית מצוידים בקרבורטורים הפוכים בדיוק ובזויות צד חדות או אפילו הפוכים הם מציפים ונכבים.

האם נתת דעתך על ההבדלים האלה או שאתה ממתין לאיזה תימרון נועז בשביל לגלות את זה :wink:

אני יודע שטרקטורון מעופף זה לא ממש כלי שמבצע פעלולי אוירובטיקה אבל עדיין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שוב תודות למגיבים.

הבעיה עם מנוע של אופנוע - הגיר שהוא מיותר ובעצם די מסובך להוריד אותו.

מנוע GS500 מוציא 50 כ"ס שזה חלש מדי.

נאמר לי שלא ניתן לחרוט את המנוע ולהגדיל את הנפח- אבדוק זאת שנית.

רק במטוסים שמיועדים לאווירובטיקה יש קרבורטורים מיוחדים בגלל טיסה הפוכה וזוויות משונות...

אצלי הכלי טס 99.9 אחוז מהזמן ב- ג'י חיובי כך שאין בעיה עם קרבורטור רגיל (ביצעתי פעם תימרון כל כך חריף שמשאבת הדלק לא התגברה על ה-ג'י שנוצר והמנוע נחנק מחוסר דלק...).

מצורף לינק לסרט של חבר, שמבצע אי אלו תרגילים שישנו את דעתכם על ה "קורקינט המעופף" שלי, רצוי לשבת ולהחזיק חזק בזמן הצפייה.

לינק :

יובל

• תוכן חדש...