Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה נשמע מצחיק. הרקע- אני מדריך טיסה בטרקטורון מעופף (בקאי) ובניתי עם חבר כלי לבד.

הדרישות פשוטות כמו מכל כלי מנועי אחר : משקל קל מאד! הספק גבוה, אמינות מוחלטת, מחיר זול וצריכת דלק נמוכה...

אלה הדרישות. (תארו לעצמכם מה אני דורש מאישה...).

כרגע רוב המנועים בתחום הם ROTAX 582 שתי פעימות בנפח 600 סמ"ק הספק של 65 כ"ס צריכת דלק גבוהה (18 ליטר לשעת טיסה בממוצע) ואמינות מפוקפקת. המחיר למנוע כזה 8500 $ !!!

מנוע נוסף שקיים ROTAX 912 .

4 פעימות 1200 סמ"ק 80-100 כ"ס (תלוי בדגם) מנוע זה בעל צריכת דלק שפויה (13 ליטר לשעה בממוצע) ואמינות מדהימה. המחיר -18500$.

החלטנו לנסות מנוע סובארו EA71 1600 סמ"ק (8 שסתומים וקרבורטור) בזכות משקל קל (יחסית -67 ק"ג יבש) מחיר זול מאד, אמינות אגדתית ותצורת בוקסר שמפחיתה רעידות ונותנת מרכז כובד נמוך.

הכלי טס בסדר- אבל לא מספיק.

צריכת הדלק נמוכה -12 ליטר לשעה אבל חסר כוח!

אני צריך עוד 10-20 כ"ס.

עכשיו תור המומחים שבינכם...

אני מעוניין להחליף את הקרבורטור הבודד בזוג (אחד לכל סעפת)- יש המלצות?

under drive pully לכלי בעצם אין צריכת זרם, טעינה לוח שעונים ואינטרקום זהו. האם כדאי?

עם האגזוז אין לי הרבה מה לעשות ,כרגע זה צינור ישר עם משתיק (שהוא דוד אמצעי...). המלצות?

האם כדאי לשנות יחס דחיסה?

האם כדאי קצת "לגלח מהראש" ?

פורטינג לראש? כמה ייתן?

האם יש קמשפטים חמים?

בסה"כ אני חייב חייב לשמור על האמינות, מכיוון שבאוטו אם הולך מנוע עוצרים בצד , בשמיים כשיש תקלה המשמעות היא נחיתת חירום...

אגב כבר שיניתי את תצורת האגזוז זוהי תמונה ישנה...

תודה -יובל

subaru1.jpg

subaru2.jpg

פורסם

ניראה פרוייקט מאוד מעניין , עבודה טובה.

בקשר להוסיף עוד כוח למנוע, נסה להתחיל בדברים הפשוטים איך המצב המכני של המנוע? נסה קודם להביא אותו למצב הכי טוב שאפשר זאת אומרת קומפרסיה כמה שיותר קרובה למקורית.

שימוש בחלקים הכי איכותיים , חוטי הצתה (BERU למשל) , פלאגים איכותיים , פילטר אויר עדיף לשים פילטר אויר פתוח ומערכת פליטה עם כמה שפחות התנגדות , קרבוטור כפול - תצטרך מומחה לכוון אותם כמו שצריך אם לא נסה לשפץ ולכוון את הקרבורטור הקיים עכשיו או להחליף לדיזות גדולות יותר.

השיפורים האלה ישאירו את המנוע אמין יותר שינויים כמו העלאת יחס דחיסה יעררו את האמינות במקצת אני מאמין .

קאמפשפט חם אין לי מושג אם קיים למנוע הזה אבל שווה לחפש אולי בחו"ל תמצא משהו.

אם יש לך קצת כסף להשקיע לפי דעתי זה לגדוש את המנוע הזה בגדישה נמוכה יחסית על מנת להישאר אמין וביחד עם זאת לקבל תוספת רצינית של כוח .

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתכוון שחסר כח?

סה"כ המנוע של הסובארו מוציא בערך 75 כ"ס.

שזה כבר יותר מהמנוע 2 פעימות של הרוטקס(כמה הוא שוקל?)

קודם כל חשוב לדעת באיזה סל"ד המנוע עובד בעיקר ובאיזה סל"ד אתה צריך את תוספת הכח.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

ראשית תודה על ההתייחסות. למרות שהשאלות שלי לא קשורות למכוניות.

המנוע הגיע מ"סמוך" אחרי אוברול מושקע (החליף פעמיים מנוע על חשבונו עד שהתוצאות השביעו את רצונו שלו !).

נתוני היצרן : 67/4800 hp /rpm המנוע מגיע כרגע ל5200 rpm. (אגב, מנוע הרוטקס שוקל 35 ק"ג).

הזמנתי פילטר פתוח (K&N),מערכת החשמל חדשה (בוש). יש בערוץ אגו תכנית אמריקאית שלוקחים שני צוותים והם משפרים שתי מכוניות וכו', ותמיד הם מחליפים את מערכת ההצתה למערכת MULTI SPARK (מרובת ניצוצות ?) שאמורה לשפר מאד את הצתת התערובת. לפי מיטב הבנתי המערכת יעילה מאד בתנאי שיחס הדחיסה גבוה. האם המערכת יעילה גם במקרה שלי?

לגבי האגזוז -מכיוון שאני מוגבל באורך הצינור וכמובן במשקל -הצינורות ישרים ומתחברים למשתיק בקצה .

חשבתי על גדישה בלחץ נמוך אבל המליצו לי לעשות זאת רק עם הזרקת דלק או קרבורטור שמיועד לטורבו - מישהו מכיר?

אני צריך את תוספת הכח בסל"ד הגבוה ! בשיוט( 4000 rpm ) הכלי טס מדהים -שקט בלי רעידות,תענוג.

ואני בהחלט יודע ששיוט ב-4000 הוא לא בדיוק שיוט לפי המקובל בעולם המכוניות וסל"ד כזה מקצר את חיי המנוע , אבל בשביל שיוט ב-2500 הייתי צריך מנוע של 150 כ"ס-מיותר לגמרי במקרה זה.

השוואה קטנה : רוטקס 582 (600cc שתי פעימות) צריך אוברול כל 300 שעות (הנחיות יצרן) ולרוב המנועים מתפגרים לפני הזמן. רוטקס 912 (4 פעימות 1200cc) עושה 1500 שעות TBO ועושה גם 2000 שעות בקלות...

אם מנוע הסובארו יעשה ממוצע 500 שעות TBO אני פותח קו יצור ומוכר מנועים כאלה (משופרים) לכל העולם...

יובל

נ.ב

מצורפת תמונה איך זה נראה תוך כדי טיסה.

סובארו.jpg

פורסם

לא היה כדאי לקחת מנוע של לגאסי למשל?

הוא יותר חזק מהלאונה לפי מה שאני יודע.

בגדישה אני לא מבין,

אתה יכול לחפש קאמשפט חם ולבדוק מה עם שסתומים, כמו כן פורטיניג והחלקת מעברים.

אני מאמין שיש להשיג לסובארו קאמשפט חם.

העקרון שאתה צריך לעבוד לפיו לדעתי הוא שיפור מינימלי ע"מ לא לפגוע באמינות כלכך.

רק חשוב שתדע גם שככל שאתה משפר תחום מסויים בסל"ד זה מגיע לרוב על חשבון תחום אחר.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

מנועי סובארו מאד פופולריים בתחום התעופה הקלה. מנועי לגסי 2.2 ליטר מאד נפוצים.

העניין הוא שהכלי (והתחום) שלי,קרי: טרקטורון מעופף, הוא התחום הקל ביותר בתעופה הקלה, תרתי משמע.

מנוע לגסי שוקל 130 ק"ג... כלי קומפלט עם מנוע (שתי פעימות)רוטקס שוקל 150 ק"ג...

תודה.

פורסם

אני אומנם לא מחשיב את עצמי כמבין גדול, אבל אני חושב שהדבר הראשון שעליך לעשות הוא להחליף את הקרבורטור להזרקה.

היות ומדובר במנוע העובד בגבהים שונים באטמוספירה, צפיפות האויר משתנה תכופות, כך שנוצר מצב שאם הקרבורטור שלך מכוון בגובה האדמה, הרי שברגע שהמראת וצפיפות האויר ירדה, הקרבורטור אינו מכוון וביצועי המנוע יורדים.

אני מפנה אותך למאמר מצוין שעליו אני מבסס את דבריי להמשך התרשמות:

http://www.iaroc.org.il/modules.php?name=News&file=article&sid=40&mode=thread&order=0&thold=0

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עקרונית אלעד צודק. אבל (כמובן) אנחנו חיים בארץ ישראל או בעצם לחיל האוויר יש מדינה ששמה ישראל...

אנחנן מוגבלים בגובה הטיסה עד 150 מטר מעפ"ש (מעל פני שטח) ,כלומר קרבורטור מספיק. כמובן שגדישה מנטרלת לחלוטין את בעיית הגובה.

בנוסף, קרבורטורים נחשבים (בצדק ?) יותר אמינים ממערכות מוזרקות וזקוקים לפחות מערכות תומכות (מחשב, אלקטרוניקה, משאבות וכו') שפירושן עוד מישקל.

יובל

פורסם

אני לא בטוח שמגדש פותר את הבעיה לחלוטין.

מגדש דוחס אוויר, וככל שעולים בגובה כמות החמצן באויר יורדת(זה בטח שלא חדש לך).

כלומר גם אם תגדוש עדיין התערובת שלך תהיה עשירה מידיי בשלב מסוים.

יש לך תמונה של האגזוז?

בניה נכונה יכולה לעלות הספק,ויוכל להיות שאפשר לייעל את שלך.

בכל מקרה שוב, אין לך יותר מידיי משחק, אתה צריך לעשות פורטיניג ולהחליק\להתאים את סעפת היניקה.

פרט לאמינות השאלה הנשאלת היא: מה התקציב?

עמית.

פורסם

בתחום התעופה הזעירה יש בלאגן. מנוע תעופתי הוא מנוע עם מערכות כפולות, כלומר שתי מערכות הצתה ו... בעצם זהו.

יוצא שמנוע מחורבן שעולה 8500$ (רוטקס 2 פעימות) נחשב תעופתי למרות שמתו לנו מנועים בכל טווח השעות שלפני 300h TBO . אישית גמרתי מנועים ב15,100 ו-180 שעות...

למזלנו כרגע בתחום הזה אין דרישה למנוע תעופתי.

בתעופה הכללית( general aviation) הכללים הרבה יותר קפדניים.

לגבי תקציב אני חושב על 10000 שקל לשיפור מנוע.

יובל

פורסם

לא שאני מבין גדול אבל נראה לי שע"י שימוש באגזוז אחר תקבל יותר הספק, אולי להפריד את האגזוז לשניים (בסובארו הרי כבר יש את ההפרדה הבסיסית.

אולי לנסות ללא אגזוז כדי לראות כמה הספק ניתן להוציא במצב כזה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

סליחה על הבורות , אבל ממתי אגזוז משפר הספק? זה בסך הכל צינור שמוציא את הגזים שנפלטים מהמנוע לחלקו האחורי של הרכב במקום שיכנסו לתא הנוסעים, או שאני טועה...

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אגזוז קטן מדי או סתום מדי אינו מאפשר לגזים להשתחרר ובעצם "חונק" את המנוע (נסה לסתום אותו ותראה מה יקרה).

כדי לאפשר ניצולת מיירבית של הספק המנוע יש לאפשר לגזים להשתחרר בקלות, כמובן תוך עמידה במיגבלות הרעש שנוצר.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...