שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת האם אפשר להתקין פורק לחץ על רכב בעל תיבת הילוכים אוטומטית והאם זה יהיה אפקטיבי בכלל... או שמא אני חייב מנוע טורבו??.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
Dunlop Direzza DZ101 Hankook Ventus 102 Toyo Proxes 4 בנתיים מה שיותר ריאלי בשבילי לקנות זה או את ההנקוק או את הדאנלופ כי הטויו יגיעו רק בסוף מאי. אם אפשר תדרגו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום אני מחפש 4 צמיגים למאזדה 626 מאחת החברות המובילות כלומר : מישלן,גודייר,ברידג'סטון,פירלי,יוקומה,קלבר בתקציב של עד 450 ש"ח לצמיג צמיג שתהיה לו אחיזה טובה ועמידות טובה.
הודעה אחרונה מאת computer_freak, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הויזה גוהצה היום ב4K דולר וקיט DASC הוזמן לריכבי המצועצע [טיפ טיפה לפני שנגמרים הקיטים האלה] מה נהוג לבדוק במנוע לפני שמחליטים לגדוש אותו? דחיסה שווה? מערכת שמן? למה לשים לב? הקיט תוכנן למנועים כך שיעבוד עם ניהול המנוע המקורי ויש עדויות של אנשים שנוסעים עם הקיט הזה מעל 100 אלף מייל. תודה מראש רון.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לעטוף את ההדרים בחומר מבודד - אשמח לשמוע דיעות, למה זה טוב אם בכלל ואם ככה - למה לא לעטוף את כל צנרת הפליטה... HEADER WRAP למי שמתעניין רון.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מעוניין לשתול מנוע כולל גיר של אופנוע 750-1100 סמ"ק בפיאט 600 , מאיפה מתחילים? להשיג את המנוע לא כל כך בעייתי עבורי, לגבי רישוי - אני לא דואג , כי הרכב לא הולך לשמש ליומיום, השאלה היא מי יכול לבצע עבורי
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לילה טוב וחג שמח . ברשותי סיטרואן ZX 93 1.6 ליטר אוטומטית הייתי מעוניין לדעת מה ההשלכות של שינוי מידת הג'נטים למעט חוקיות העניין (נעזוב זאת בצד) אני שואל יותר בכיוון אחיזה , היגוי , נוחות והתנהגות הרכב כרגע הרכב על ג'נט 14 אם אנני טועה (מקורי) מעוניין לקפץ ל16" בתודה רוני .
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קראתי על פורק לחץ והבנתי פחות או יותר את תפקידיו, זה לא קשור לאגזוז זרימה חופשית? כל דבר בנפרד? והאם בשביל הרעש, יש אפשרות להתקין את הפורק לחץ על רכב אוטומטי או שזה לא אפשרי? אותה שאלה לגבי אגזוז שרימה חופשית, אפשר להתקין על רכב אוטומטי?
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 4 אלף צפיות
לחברים שלום, הייתי רוצה הסבר שיעזור לי להבין מה הוא בעצם Duty Cycle במילים פשוטות יותר. השאלה נשאלת לשם כיוון Boost Control והבנת המכניקה שמסביב. (כמה לכוון Duty מול Boost והכי חשוב למה). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי לאון 1.6 השאלה שלי היא אם אני יגדיל את הכ"ס עי שיפורים האם צריכת הדלק שלי תשתפר בגלל שהמנוע יתאמץ פחות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם נתקלתי בפלאגים הללו והייתי שמח לשמוע ממישהו שנתקל בהם או אף התקין כאלה ברכבו. תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת ork21, -
ProDrive ?
מאת MAFRUM- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום אני מצטער שאולי השאלה תיהיה שאלה שנראית טיפשית לכמה אנשים אבל ראיתי הרבה סוגים של Subaru impreza wrx/sti שרשום שיש שם Prodrive? מה זה אורמ ה prodrive הנל?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
שלדה והתנהגות 1 2 3 4
מאת <<MaZaFaKa>>-
- אחראי פורום
- 53 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
יש לי שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן. הרבה מזילים ריר וכותבים מגילות בנוגע ל"שלדות" המדהימות של 106 ראלי וכל שאר הצרפתיות השובבות ישבן, עכשיו מה שמעניין אותי זה האם טכנית זה אפשרי, לקחת רכב שבמקור לא תוכנן להיות עם התנהגות ספורטיבית ולשפר אותו לרמה של ה106 לפחות. האם כאשר אומרים "שלדה מדהימה" הכוונה לסטאפ של הבולמים, קפיצים ומוטות פיטול, כיווני הקאמבר,קאסטר וTOE למינהם? או שיש עוד משהו שלא ניתן יהיה לכוון ולשנות דוגמא המשקל (האם יש השפעה למשקל בכלל) או לאיזון הכללי של האוטו (הפרונט יותר כבד מהאחוריים ולהיפך) או לחוזק של השלדה עצמה (מוטות מגשרים לא יבצעו את העובדה?). האם טכנית זה אפשרי לקחת רכב עם התנהגות של ספינה ולשפר אותו ככה שיהיה לא פחות מהנה בסיבובים כמו הצרפת…
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איזה שיפורי כוח (ושילובים ביניהם) לא יגרמו נזק לתיבת הילוכים אוט' 01M? אני מעוניין באינג'קטורים חדשים ואולי גם צ'יפ, והמלצות לנ"ל.
הודעה אחרונה מאת stealtho, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לקהילת המשפרים, נתקלתי באתר הזה והתרשמתי עמוקות: http://www.performance96.co.uk/index.html מדובר בבחור רציני ושקדן שמשפץ שני דגמים קלאסיים של סאאב. הוא מגיע לתאורים סופר-מפורטים בליווי תמונות. המדריך שלו אומנם ספציפי לסאאב, אבל הדרך והגישה רלוונטיים גם למי שעוסק במכוניות מודרניות. תהנו, יניב
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב , למשהו יש מושג היכן אני יכול לשפר את המנוע של הפ'גרו מדובר בקינג קצר שנת 01 טורבו דיזל וכמובן מה אני אמור לקבל מהשיפור
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום... מאיפה אני משיג בקליות שקופות לסיטרואן c4 קופה?? תודה מראש לכל העונים...
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בוקר טוב, אני מחפש את הדגם שבכותרת במידה ופשוט לא מוצא. לאנטון נישארו רק 2 ואני צריך רביעיה. הציעו לי דגמים חלופיים אך אני לא מכיר אותם: * KH11 * KH16 איך הם ביחס ל ECSTA SUPRA? אשמח אם מישהו יכול לעזור לי למצוא באיזור המרכז. נ.ב עשיתי חיפוש מקיף מאוד לפני שפתחתי את ההודעה.
הודעה אחרונה מאת dany, -
הגבלה במיול
מאת amit297- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי במיול יש הגבלה מהחברה ל40 קמ''ש כמה אנשים אמרו לי שאפשר לעלות את המהירות ל55 קמש האם זה נכון?אפשר גם להגדיל את גודל הצמיגים במיול?
הודעה אחרונה מאת Haze, -
- 23 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אהלן חברים. אני רוצה לקנות מחו"ל בולמים של בילשטיין, וצריך עזרה בבחירת הדגם. הבנתי שיש שלוש דגמים: B4, B2, ו- B8. אני מבין ש הכי כדאי B8, אבל רוצה לדעת האם אפשר להסתפק ב B. אני לא רוצה לקפוץ מעל הראש יותר מדי. הרכב שברשותי הוא פונטו HGT '01, ואני כנראה אשדך לבילשטיין קפיצי הנמכה של אייבך (גם בזה, איזה דגם לקחת?)
הודעה אחרונה מאת tiltan, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה.. יש לי שברולט קורסיקה. מנוע 3100 V6 אני עכשיו קיבלתי את הרכב מתנה מאבא שלי, הוא היה בעבר שייך לאימי אבל אבא שלי קנה לה רכב חדש ו"הוריש" לי אותו :] אני מעוניין להכניס קצת מראה ספורטיבי לרכב, אני מחר קונה ספויילר אוניברסלי מניקל וירדתי מהעניין של החצאיות בנתיים, אני עוד בדילמה בקשר לחנייה על מדרכות ובמפרים, מצטער אם אני לא מראה כל כך ידע בכל אופן רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את הגיר האוטומטי לגיר ידני? זה סיפור ארוך? הרבה כסף? המחיר נע בסביבות איזה סכומים? ובאיזה מקומות מומלץ? תודה רבה לעוזרים, מקווה שתענו ברלוונטיות ולא תייעצו לי להחליף רכב..האוטו הזה פשוט חלום ראיתי נושא דומה לשלי..ואנשים פשוט התקיפו את הבנאדם שיש לו אוטו לא …
אני מתכונן להחלפת ה-3 goodyear f1 gsd, הרכב הוא הונדה אקורד type R מידת הצמיגים היא 17\45\215. מתלבט בין שני דגמים-(680 שח) dunlop sport maxx והשני federal 595 rs חצי סליק(580שח) נראה לי שהדאנלופ הם קניה בטוחה ודי מוצלחת, אך בהתחשב בעובדה שהפדרל הם חצי סליק זו קניה מאוד מעניינת. חשוב לציין שאני מחליף צמיגים בערך כל חצי שנה, מחיר לא משחק תפקיד ראשי, אחיזה והתנהגות כן.כל השאר פחות מעניין. בבקשה לא להמליץ על הפרוקסס T1 אלה אם כן יש לכם מקום שאתם יודעים שבאמת מוכר אותם עוד באים בחשבון falken azenis , במידה ואתם יודעים איך להשיג כאלה.
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האוטו שלי מונמך על קוני צהובים ואייבך צהובים 40 מ"מ, מה שקורה זה כנראה בגלל שהאוטו מונמך יותר מדיי יש נגיעה בכנפיים מקדימה בסיבובים חדים ומאחורה גם. השאלה שלי זה אם מישהו יודע את הכיוונים באייבך? איך אני מגביה את האוטו, או אם מישהו יודע מה עושים עם הנגיעות האלה?
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
קניתי איביזה קופרה 2007 אני מעוניין בהצעות לשיפורים +מקומות שניתן לעשות את השיפורים ולא ממש מעניין אותי האחריות של החברה שתוסר עקב השיפורים תודה
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. יש לי סיטרואן קסרה מילניום (שנת 2000) מנוע 1.6 בנזין, 90 כ"ס. השאלות שלי הן: 1) איך אני יכול להוסיף יותר כ"ס? 2) אם אני מוציא את הפילטר מהאגזוז, ההאצה של הרכב תהיה מהירה יותר? 3) יעזור אם אני אוסיף לו פילטר פתוח? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Volk, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם מותר להגדיל את מידת הגלגלים במידה אחת ללא ללכת לעשיות אישורים? מ 14 אינצ' ל 15 אינצ'
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה,מבקש את העזרה שלכם השאלות שלי הן כאלה: 1.לרנו מאגן 2004+- יש מנוע טורבו 1.5 ליטר שאני יכול להרשות לעצמי רק אותה בנתיים כי היא הכי זולה עם מנוע טורבו. האם הוספת פורק חיצוני אפשרית במנוע שלה?הוא יעשה את העבודה כמו שצריך [מיתכוון לרעש] ? 2.השאלה העיקרית וחשובה שלי היא האם קיים אגזוז\דוד פתוח שמותקן בו משתיק [שמאפשר לשלוט ברעש האגזוז] וגם כאלו פורק לחץ, כזה שמשמיע רק ת הרעש כמו פורק חיצוי... מן חלק כזה שמוכנס אל הדוד? אני שמעתי שקיים עם המשתיק גם ראיתי ,האם מוכרים כאלו בארץ? אילו חברות מובילות ולא מובילות משווקות אותו? ככה אני יקנה אימפרזה רגילה עם סאונד של STI [כאילו שיש טורבו ברכב ביגלל "הפורק" בדוד] תודה מראש לכל העונ…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי בעיה ואשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי עומדים לקנות לי רכב- משומש ,עכשיו אני לא מוכן לוותר בנוגע לטורבו, בכדי להוסיף למנוע פורק חיצוני. [אני לא ערס מצויי,באמת שלא.אלא זה חלום ילדות מאז ששמעתי את זה באימפריזה טורבו הישנה של דוד שלי] מכוניות עם מנועי טורבו די יקרות אז חשבתי שאם אני ישים את האגזוז "המשולב" הזה זה יחסוך לי כסף... [סוברו אימפריזה-רגילה,רנו מאגן טורבו,שוורולט קוואליר 2003+ וכו'] עכשיו השאלות שלי הן כאלה: 1.רק לרנו מאגן 2004+- יש מנוע טורבו 1.5 ליטר שאני יכול להרשות לעצמי רק אותה בנתיים כי היא הכי זולה עם מנוע טורבו. האם הוספת פורק חיצוני אפשרית במנוע שלה?הוא יעשה את העבודה כמו שצריך [מיתכוון לצליל] ? 2.השאלה הע…
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
- 22 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
האם אפשר לשים מנוע 1.8 טורבו של איביזה שנת 2001 באיביזה שנת 94 עם מנוע 1600? וגם אם אפשר לשים גיר של 2001 ב-94?
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש למישהו מידע, אילו שיפורים כבר אפשר לדחוף לאיביזה 1.6 2008 ? כמה כ"ס אפשר להוסיף לה? והיכן? תודה.
הודעה אחרונה מאת E_M777,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 678 אורחים (הצג רשימה מלאה)