שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי רכב אופל אסטרה שנת 97 יש בגיר יש P R N D 3 2 1 עכש בין N לD לא צריך אפילו לילחוץ על הכפתור זה זז אם טיפה דחיפה אבל לR זה לא עובר עכשו השאלה אם אפשר לעשות דבר כזה להתחיל מ1 ואז ליחוף ל 2 ואז ל 3 ואז לD אני חייב לציין שבישביל להעביר מ 1-D לא צריך לילחוץ על הכפתור אלה רק דחיפה קלה וזה עובר ביגלל זה אני שואל אז מה אומרים זה יכול להרוס תגיר? או שזה בסדר?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
השאלה היא כזאת: הרכב ברשותי כמעט שנתיים - אני מאוד מרוצה ממנו כמה תחומים וממש לא מרוצה בתחומים אחרים. אני מרוצה מהסחיבה הממש מפתיעה - אני מאמין שזה בעקבות העובדה שיש רצועת כח מכובדת שמתחילה ב-2800 שם מתקבל שיא המומנט.(מה שהרכב הזה עשה בעליות קשות בעומס מלא שברולט אוויאו בחצי מהעומס לא עשתה!) אני מרוצה מהאמינות היחסית גבוהה - אין תקלות מיוחדות (טפו, טפו). והרכב יחסית מאובזר בצורה מכובדת למה שאני צריך. אני לא מרוצה מזווית הגלגול המפחידה לפעמים בפניות, צמיגים מחליקים (למרות שלפני שקניתי את הרכב בעל הרכב הקודם הביא לי תעודת אחריות לצמיגים שהיו על הרכב פחות משנה - רק כנראה סוג לא משהו) אני לא מרוצה מהצליל מנוע שאולי אגזוז זרימה חופשית ישנה - אציין לח…
הודעה אחרונה מאת judge_shay10, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחרונה התקנתי ברכבי קוילאוברים של H&R. כרגע הם נמצאים על המצב הפתוח ביותר כיוון שהמתקין לא רצה להתעסק עם כיוונונים. יש מקום שיודע להתעסק עם כיוונונים לקוילאוברים ועם שגעונות של הלקוח? לא מדובר במכון פרונט שיישר לי את הגלגלים הקדמיים ויגיד לי סע לשלום, אלא על מישהו שיודע במה מדובר ואיך להתעסק עם זה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן חבר'ה... אני אתחיל מהאוטו שיש לי- פולו 1.4 ידנית שנת 96 אחרי יישור קו ותיקונים בסיסיים לאוטו (החלפת ברקסים, צמיגים, גיר וקלאצ' חדשים שקניתי עם האוטו, ניקוי מערכת דלק, ניקוי מערכת שמן, ניקוי מצערת ועוד...) התחלתי להרגיש שוב קצת כוח מהמנוע אבל אחרי הכל האוטו יחסית כבד(1.4 טון) והיצרן מצהיר על 60 כ"ס אז הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לעזור לו בקצת כוח? אני מאוד מאוד מאוד לא מעוניין באגזוז שירעיש, להוריד ממיר שיזהם את הסביבה ויעשה לי כאב ראש בשביל עוד 5 6 כ"ס פילטר אוויר שלא יתן לי כ"כ הרבה ורק יעשה לי בעיות בטסט וכל מיני תוספות מיותרות. אם יש לכם עצות מה אפשר להוסיף\לעשות\לנקות\להחליף אני אשמח לשמוע. התקציב שלי עומד על כמה אלפים בודדים (עד 5 נניח)…
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
כוח לפולו..
מאת gil elbaz- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מברר בשביל חבר, לחבר שלי יש פולו שנת 96 3 דלתות מנוע 1400 ידני, הוא מעונין להוסיף לה קצת כוח מה הוא יכול לעשות? (אבל שיהיה חוקי כאילו שיעבור טסט אם אפשר בכלל). התקציב 10-15 אלף שקל. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
טוב חברים יקרים, היום השתדרגתי בדבר שהוא הדבר לדעתי בין החשובים אם לא החשוב ביותר ברכב! צמיגים! התחדשתי ברביעיית TOYO T1R. הערה* רוצה להראות לכם גועל נפש של אנשים שהחזיקו את האוטו ועל ה*** היו הצמיגים! הצמיגים האחוריים באוטו הם משנת 2001 ,הצמיגים שאיתם האוטו יצא מהחברה!!!:evil: לפחות החליפו את הצמיגים הקדמיים(שיותר גמורים מהם לא ראיתי). האחוריים לפניי: קדמיים: אלוהים יודע כמה פחדתי לעוף לאיזה גדר בגלל שאיזה צמיג או שניים (או 4) יתפוצצו לי. סוף סוף. אין לתאר את ההבדל!
הודעה אחרונה מאת KobiF, -
שלום! בהמשך לשרשור הראשון- טיפול השיפורים הגדול - חלק 1, הצתה, יניקה, ופליטה (סיוויק 95+תמונות). ובכן, לאחר ציפייה של כחצי שנה, הכנת תקציב, והזמנת חלקים, הוזמנו הדברים הבאים, לאחר חיפוש מעמיק של חלקים שיתאימו במיוחד לסיוויק. קפיצי הנמכה 2.2 אינטש של SKUNK2. בולמים של חברת KYB מדגם GR2 שהיא חברת הOEM של הונדה. סעפת פליטה MEGAN RACING- 4-2-1. רדיאטור עבה GODSPEED+ רדיאטור גיר. צינורות רדיאטור מסיליקון. ושיפור קוסמטי שכלל סקאלה גרמני…
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום רב, כבר זמן רב שאני חושב לשפר את הרכב שלי ולוסיף לו כוח בצורה כזו או אחרת. אך הדבר שעוצר אותי הוא המפגש עם הכחולים במדים (כן...ילד טוב ירושלים ). יש ברשותי רכב מושך עיניים ולכן להסבירות להיעצר גבוהה אך אני רואה שהדבר אינו מפריע לאנשים אחרים בעלי רכבים מושכים (לפני יומיים התפרסמה בלוח S2000 מוגדשת!) והם משפרים ככל העולה על רוחם וארנקם. האם המפגש עם הכחולים לא כזה נורא כמו שאני חושב? האם אוכל לשפר ללא פחד? אשמח לשמוע את דעתכם. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
איזה גיר ידני יתאים לקורסיקה 3100 ? וכמה עולה להתקין את הגיר? נ.ב: חיפשתי כבר בפורום ולא מצאתי תשובה מדיוקת.
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש איזה קיט מומלץ לקליאו, כי הבנתי שסתם לשים פילטר פתוח רק ישאב יותר חום ובסוף במקום להוסים כמה סוסונים, הוא רק יוריד . וגם מה העלות אם מישהו עשה ..
הודעה אחרונה מאת roiei, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, עקב החלפת הצמיגים המתבקשת, חשבתי לעלות במידה ולשלב בולמים חדשים בעלי אופי ספורטיבי. הרכב כאמור הוא אוטוביאנקי Y10 מנוע 1.0 FIRE משנת 1989. מה ניתן לעשות בנושא?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, מחפש בעל מקצוע טוב באזור המרכז המסוגל לבנות דוד אחורי מנירוסטה לרכב ישן. המלצות?
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ווסת לחץ דלק , כמו בכותרת. אני מתכוון לעלות לחץ דלק ברכב שמשופר בפילטר אוויר אינבוקס ואגזוז זרימה חופשית אולי בעתיד יוסיף עליו גם צ'יפ כבר שיגעתי את הפורום כול יום עם שגעון חדש שלי, אבל זה לא לחינם מאז התרד האחרון הזמנתי את הפילטר K&N פולו 16V 100 כ"ס
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת אם ניתן לשים ברכב רגיל טורבו. אם כן מה העלויות של זה?, איפה אפשר לעשות את זה? ונניח רכב עם 130 כ"ס עד כמה ישתנה ההספק שלו? עוד שאלה היא איך הגולף gti בין השנים 99-2000 ואם אפשר מפרט עליה. תודה מראש.
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום חבר שלי מעוניין להוסיף כח למאזדה 323F (הדגם בלי הפנסים המתרוממים) או חשב להחליף מנוע עם הספק גדול או לשפר את המנוע שלו הרכב אוטומט. עצות יתקבלו בברכה בר
הודעה אחרונה מאת HawHaw, -
שיפור אחיזת כביש 1 2
מאת itay24-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6 אלף צפיות
האם יש למלומדים פה הצעה לשיפור אחיזת כביש? הרכב הוא סופר לנסר שנת 97, גיר רגיל, האוטו נוסע יפה חוץ מזה שהוא לא יציב, האם מוט מייצב יעשה את העבודה או שיש דברים יותר מומלצים?
-
הוספת סוסים לפיאסטה 1 2
מאת cream8-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כן כן אני יודע שזה נשמע הזוי אבל די...נמאס לי אני חייב לעשות עם זה משהו,יש לי פיאסטה 2002 ואני חייב להוסיף לה כוח כי ה 60 סוסי פוני שיש לה לא כ"כ מסתדרים עם עצמם...יש לכם רעיונות מאיפה כדאי להתחיל? אני לא רוצה שהאוטו יתחיל להרעיש וכאלה אלא משהו סולידי שימתן קצת את האופי החלשלוש של המנוע... בחיי חבל שלא שמו לו מנוע קורבורטור של אסקורט: אמינות שיא ו90 כ"ס מכובדים ואפילו צריכת דלק כמעט כמו של ה1300 של הפיאסטה!
הודעה אחרונה מאת cream8, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כל מי שיש לו מידע איפה יש וכמה עולה שירשום לי . תודה.
הודעה אחרונה מאת jeep cj, -
שלום, ברשותי סיויק שנת 94', מנוע 1600 VTEC הידוע. הרכב בעל גיר אוטומט. האם ניתן לשפר את ההצאה ברכב?ולהוסיף לו טיפה יותר כח? אני לא מדבר על גדישה,צנרת פתוחה,גיר ידני וכו' אין לי ראש להכנס לזה שוב. סה"כ הרכב הוא יומיומי ואני לא רוצה שום רעש מוזר שיצא מהמנוע או מתחת לטמבון האחורי. האם יש אפשרות לעשות משהו? כרגע אין לי תקציב לדבר אך הייתי רוצה לשמוע רעיונות לשיפורים ובכך נתאים אותו. תודה.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אחרי סקר קטן וחיפוש מרובה בפורום. החלטתי שאני משנה את סעפת הפליטה שלי במשהו קצת יותר רציני. בואו נתחיל מזה שמדובר ברובר שנת 99 מנוע 2000 סמ"ק מוגדש. הסעפת המקורים היא בגודל של 2.25 אינץ. ואין לי כל כך הרבה ברירות של בנוי או קנוי כי קנוי אני ממש לא מאמין שאני ימצא. אז נשארנו עם בנוי. ברצוני ללכת על צנרת מנירוסטה ללא דודים או ממיר בגודל של 2.5 אינץ. מה שהבנתי שצנרת ללא דודים יותר טוב ובריא כי אין התנגדויות. מה הייתם ממליצים לי לעשות ומאיפה להתחיל? האם יש חומרים יותר טובים מנירוסטה? האם יש סוגים של נירוסטה (עבים דקים) ומה עדיף? דבר שני האם בשביל מראית העין אני יכול לשים דודים וממיר שהם חלולים לגמרי. זאת אומרת שרק בעין מבחוץ הכל יראה…
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
עברה במוחי לקנות רכב לפאן בלי הרבה הוצאות כספיות וישר עלה לי המחשבה על אגדה מוטורית ישנה 205 GTI חלום ילדות שאף פעם לא התגשם זה ידוע שרוב ה205 גמורות היום ואלו שבאמת טובות משופרות והמחירים שלהם בשמים חשבתי לקנות פגו 205 רגילה ולהביא לה גיר ומנוע מיבוא או פירוק בכמה אמור להסתכם ההוצאה פלוס מינוס?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, הייתי רוצה לשדרג את האגזוז לאגזוז זרימה חופשית הבעיה היא שאני לא יודע אם כדי למכונית כמו שלי פג'ו 306 שנת 1995 מנוע 1400 סמ"ק. תודה
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! היום הייתי בחנות מאחרי סלקום ברמת גן והוא מוכר שם אגזוזים שמאושרים במשרד הרישוי השאלה היא האם גם פחינת המשטרה לא תיהיה לי בעיה? ועוד שאלה צי'פ לרכב שלי +פילטר אויר פתוח יכולים להוסיף לי 10 כוחות סוס? תודה לנותני התשובות...
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, זקוק לעיצה היכן למקם את חיישן הEGT? הוספתי תמונה של הסעפת ומיספרתי את הבוכנות, סימנתי בירוק איפה לדעתי הוא צריך להיות, בחרתי מיקום אסטרטגי בין הקולקטור לבוכנה מס' 1. אשמח לשמוע עצות, הערות וכל דבר בעצם שיכול לעזור. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת r5gt1986, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן, הרכב המדובר רנו 5 GT טורבו 1.4T. השבוע התחלתי להבחין בקריאות EGT גבוהות במיוחד (שעון לבן של גריידי), הסרק מטפס ל5-6 (לפני היה 4). בהילוך שלישי מספיק שיוט עם לטיפה על המצערת, אפילו בלי לתת לטורבו להיכנס הEGT מטפס גבוה ל9-10 ועולה. בלחיצה מיותר לציין שהסקאלה של השעון נסגרת בקלילות ב12 שזה המקסימום. הורדתי גדישה מ1.3 ל1 ואז ל0.9, לא עזר בכלום עדיין אותן קריאות. לדעתכם אלו באמת קריאות הגיוניות? או חשד לחיישן תקול? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת r5gt1986, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
במילים אלו התבטא מר אלי ברסאנו מ"אוטוסרב" אתמול בערוץ 10 ב"מופע המוטורי" במהלך דיון בנושא של "צמד המומחים". לפני כחודש החלפתי צ'יפ לוולוו 850 טורבו מבלי לבצע שום שיפור נוסף. (חוץ מוידוי תקינות של כל המערכות). השיפור אכן העיר לא מעט "סוסים רדומים" באורווה, ומתבטא בתוספת כח אגרסיבית, עם זאת, המטרה שלי היתה רק להחזיר את האוטו לרמת הביצועים המקורית שלו שהיא בהחלט יותר ממספקת (כ-230 כ"ס), לא כדי לעשות "רייסים" עם ילדי השכונה, כך שאני לא זוכר שהגעתי לאיזה מצבים של אובדן אחיזה או משהו כזה... השאלה היא האם "סכנת הנפשות" עליה האדון הנכבד דיבר אכן תקפה גם לגבי, ויש עוד שיפורים שכדאי לי לעשות במערכות אחרות? כיצד ניתן לדעת איזה שיפורים "משלימים" כדאי לעשות ומתי? אני …
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 30 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
יש לי סופר לנסר אוטומט 97, מאז שהאוטו אצלי תיקנתי בה הרבה בעיות , הרבה זמן אני כבר חושב על הסבה לגיר ידני. עכשיו יש אלחה ההזדמנות , חבר של חבר עשה תאונה עם קולט 96 ידנית , לפי מה שאני יודע הרכב היה מטופל ושמור גם הגיר והקלאץ' , עכשיו אני יודע שפרוייקט כזה אמור לעלות בין ה 5 ל 12 אלף שקל . אני יכול לקנות את הקולט ב 1000 שקל (הוא רוצה עליה 2000 אבל אני קונה עם חבר חצי חצי) וביררתי בקשר לעבודה בכמה מוסכים שאני מכיר על העבודה דורשים עוד 1000 שקל . מה אתם אומרים שווה להשקיע? (הרכב שלי במצב פצצה, ואני לא מתכוון למכור אותו בזמן הקרוב אני יודע שיורד הערך במחירון).
הודעה אחרונה מאת bravh, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שברולט קווליר קופה חיצונית משופרת חציות טמבונים ספוילר נאונים ציורים אני רוצה לשפר את הרכב בפנימי טורבו ציפ ניטרו הוצאת ממיר קטליטי כל שיפור מנוע שיכול להוסיף לי מהירות לרכב אני מעוניין לדעת חלד עם כל זאת מה אני צריך לעשות ברכב חיזוקים כדי שהאוטו יעמוד בשיפורים אלו הרכב אוטומט כרגע הרכב עומד על 130כ"ס אני רוצה לעשות אותו בערך ב 300 כ"ס אנא עיזרו לי תיעצו לי כמה כסף אני צריך להשקיע ומאיפה אני יכול לקנות את השיפורים האלה ומי יכול לעשות לי אותם נ.ב : כסף זה לא הבעיה אז אנא עזרו לי לשפר את הרכב שלי בהרבה בבקשה גם אם זה אומר להחליף מנוע ל 16 שסתומים כל דבר שיעזור לי לשפר את הרכב בסופו של דבר
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני צריך אגזוז שלא מרעיש יותר מידי בטורים נמוכים (1000 - 3000 ). האם יש חשיבות לחברה מבחינת איכות חומרים? לפי החיפוש הבנתי שanasa או משהו כזה זו חברה בעלת דודים שקטים,איפה אפשר לרכוש דודים שלהם ? אני מחפש צורה ספציפית . תודה.
הודעה אחרונה מאת KoM, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי פג'ו 306 XN שנת 1995 מנוע 1.4 , מידת הגלגלים הנוכחית היא 13, ברצוני להעלות את המידה של הגלגלים למידה הכי גדולה שאני יכול לרכב הנ"ל, איך אני יכול לדעת מה הגודל הכי גדול שאני יכול לשים במכונית ? ואיפה אני משיג אישורים ? תודה !!
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,