שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כחלק מפרויקט שידרוג על פולו 16V אני מעוניין להוסיף גם ממיר פרי פלאו שהוא לא כמו המקורי ואני לא מעונין להסיר בגלל זיהום אוויר וכאבי ראש בטסט רציתי לדעת ממי שבאמת יודע מה לגבי זה בטסט ואם זה באמת מוסיף למומנט של הרכב ? אני לא בחיפוש אחרי כוחות סוס, אני מחפש לדעת אם זה יחדד את התגובת דוושה כוונה ל tourqe
הודעה אחרונה מאת winer100, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום הייתי מעוניין להוסיף פלטר פתוח לטויוטה קורולה 1.6 שנת 95 הלכתי לחנות באיזור חדרה "המקום היה עמוס" בעל העסק הסתכל על המנוע ואמר שיש בעיה שהחיישן של הפילטר נמצא לפניו ולא אחריו ושזה יכול לגרום לבעיות ולכיבויי מנוע ושלא כדאי לי להרכיב פילטר פתוח ! האם מה שהוא אמר נכון או שהוא רצה להיפטר ממני בגלל עומס העבודה שיש לו?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לידית אין את הכפתור שיש בגיר אוטומטי רגיל-כי היא טיפטרוניק. מן הסתם. אבל האם היא יוצאת בהברגה פשוטה החוצה-כמו בגיר רגיל? או שיש משהוא מיוחד שם? ושאלה קשורה. האם מישהוא יודע איפה ניתן למצוא (רק בארץ) ידית הילוכים בצורת גולגולת? ושאר חפצים "גולגולתיים" לרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכב ישן דגם מיצובישי סופר לנסר GLXI
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
יש לי איביזה קופרה 2007 עם צי'פ, חוץ מזה סטנדרטית לחלוטין. הייתי מעונין להוסיף לה טיפה כוח (אל תדאגו יגיע גם השלב של האחיזה), אבל כרגע אני מעונין להשקיע משהו כמו ה K 4-4.5, עכשיו ההתלבטות מה יתן יותר תמורה למחיר צנרת, אגזוז, פילטר, פורק, אינטרקולר? ואם אפשר גם לציין דגמים ולא רק אלמנטים שנכנסים בתקציב. תודה, עידן.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי קרייזלר נאון משנת 96 2.0L 16V ואני מעוניין לשפר אותה... אז יש לי כמה שאלות... 1.האם ניתן לשים בא סופרצ'ארג'יר? 2.איפה יש מוסכים שירכיבו הכל? 3.כמה כ"ס כל שיפור מוסיף? כמה כ"ס יש לי כהתחלה? אם מישהו יוכל לעזור לי זה יהיה נחמד...=] תודה מראש איתמר
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מעניין אותי לדעת מה יקרה אם לתוך הצינור של הפילטר אוויר נכניס מאוורר קטן שידחוף אוויר למנוע ? תודה על התשובות.
הודעה אחרונה מאת Dvir Impreza, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הסיוויק 2003 כלומר הדור הקודם. אני מעוניין להנמיך את האוטו אבל יש לי שתי דאגות, במקור כבר האוטו מגיע קשה מאוד ואחרי הנמכה עם קוילאוברים אני מפחד קצת שהאוטו יהיה קשה כמו אבן. דבר שני אני לא בטוח אם זה יפגע בהתנהגות בצורה שיהיה לי יותר מידי תת היגוי. בסופו של דבר ההנמכה מבחינתי היא בעיקר למראה.
הודעה אחרונה מאת CamaroRS69, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה קורה אנשים לא הייתי פה הרבה זמן,העזרה שאני צריך היא קצת המלצות מהמבינים שבניכם פה יש לי תקציב של בערך 8k הרכב הוא bmw525i 2500 גיר רגיל שנת 89 מנוע של שנת 92! מה שאני רוצה לעשות מכיוון שהרכב הוא רכב די כבד אני רוצה להוסיף לו קצת כוח בלי לגדוש אותו איך ובאיזה סכום?! בשביל זה באתי לכאן לשמוע המלצות ממכם תודה רבה!
- 3 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני מעוניין לשים לרכב ג'נטים, האם ג'נטים משומשים פחות טובים? כלומר יכולים ליצור בעיה לרכב? מה המחירים של 4 ג'נטים חדשים לרכב? (גודל 15, ד"א אפשר לשים גודל 16 כאשר לרכב מתאים במקור 15?) אשמח לקבל מידע בנושא, אתרים, מקומות לקנות באזור המרכז וכו' תודה מראש.
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי חבר שלפני כשבוע שם ברכב שלו גלגלי מגנזיום , הרכב מסוג הונדה סיוויק שנת 99 ולפי מה שהוא אמר לי שלאחר שהתקין את הג'אנטים הרכב נסע כמו חללית עם קירטועים בצמיגים כאלו שהנסיעה לא חלקה בגלל המגנזיום , אני כרגע מתכוון להתקין בריכבי מסוג הונדה 05 גלגלי מגנזיום בגודל 16 אך אני חושש מתופעות אלו מצד אחד הייתי רוצה ללכת ולהתקין גלגלי מגנזיום ישירות מהחברה , כלומר ג'אנטים מקוריים מהונדה אך שם זה יכול להגיע לסכומים גבוהים , אך לעומת זאת לבוא ולחפש במקום אחר אני חושש מחשש שלא תהיה התאמה והרכב לא יסע רגיל. , למה דבר זה קורה ואיך מונעים זאת?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן אנשים ! ברשותי פיג'ו 206XS 2002 ואני מעוניין להתקין צנרת זרימה חופשית. אחרי קריאה במאמר על הנושא ברצוני לדעת מהו קוטר הצינור שדרוש לאותו מנוע??
הודעה אחרונה מאת nirrafi, -
-
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני רוצה לשים לרכב צ'יפ ועוד כמה דברים.... האמת שבעיה עם תקציב אין לי ואני מוכן להשקיע כמובן שלא להשתולל בכול זאת אני בן 18=] עכשיו אני רוצה לדעת מה כדי לשים ושל מי לשים ובעצם מה זה יתן לי וכמה יעלה בערך?!. כרגע אני יותר בעיניין של שיפורים למנוע... הבעיה ששמעתי ששיפורים הורסים את המנוע..אבל מעצם המילה "שיפור" זה לא אמרו להיות ההפך? עוד שאלה שיש לי זה שאמרו לי שאי אפשר לשים פורק חיצוני לאיביזה האם זה נאכון ולמה?!..תודה לכול מי שיוכל לעזור לי ולספק לי קצת מיידע
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני יכול לשים לפיג'ו 106 XS שנת 96 את מידת הגלגלים הזו: 165/70/13?
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב. אחרי שלמדתי על הטורבו ומשמעותו איך הוא מתאים וכיצד לאחר מכן למדתי על הפורק לחץ (פנמי\חיצוני) והכל מובן. עד שקראתי שיש עוד שני חלקים במכלול ואולי יש יותר שאיני יודע עליהם ואולי תוכלו להגיד לי אם יש. אחד זה האינטרקולר(או איך שמעייתים זאת) לא הבנתי מה מטרתו כלכך במערכת זו. והשני זה ה-WASTE GATE הבנתי שמטרתו הוא שער לגזי הפליטה להתחלק ל-אחד לטורבו והשני לאגזוז ע"י וויסות. שאלתי היא האם מטרתו היא פשוט לוויסת גדישת הטורבו? כלומר אני יחליט כמה גזי פליטה יכנסו לטורבו וכמה ימשיכו לדרכם אל האגזוז? ע"י תמונות ראיתי שחלק זה קטן כגודל פורק לחץ כימעט,האם זה נכון מה שאמרתי על WASTE GATE?? אם לא אני מקבל כל תיקון ולימוד. תודה רבה. בן.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשותי פיג'ו 205 FOREVER שנת 95 שמורה להפליא . יש עליה בלמי דיסק 4 בורגים . אני מחליף לדיסק מאוור 4 בורגים באותו גודל " בעצם לדיסק מאוור של קנגו " האם הקאליבר מתאים ? ואם כדאי לבצע שינוי זה ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מלך המירוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת איך אפשר לקבוע אם לרכב מסויים יש פוטנציאל גבוה לשיפורים או לא?
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
התקציב כרגע הוא 2.5 מקסימום 3K. הרכב- איביזה 20VT 2001 מה ייתן יותר כח? אינטרקולר חזית או צנרת? הרכב כרגע עם טורבו מקורי, צ'יפ בגדישה גבוהה,פילטר פתוח, אגזוז ופורק 50/50
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני רוצה לברר איך אני יכול לשפר את הכוח של המנוע בשרייד מנוע 1 ליטר שנת 93? סעפות אזוזים וכו'...
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.geocities.com/chmwatson/FAQs/mbc.html
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צהרים טובים לכולם. כמו כן נהנתי מאוד לקרוא את המאמר אך בראשי נשארה שני שאלות קצת כדי לסדר את התמונה. 1.כמו כן הטורבו מנוצל ע"י הגזים המבוזבזים(גזי הפליטה).ויציאתם לדרך הם עוברים דרך סעפת הפליטה שאלתי היא האם צריך גם כן סעפת אחרת מתאימה כדי שתאפשר לגזי הפליטה לצאת נקי יותר ושלא יהיו דחוסים (בדרך ליציאתם כמו כן בדוד)ואז זה ישפיע על הטורבינה של הטורבו? 2.כמו כן אל הטורבו מתחבר הפילטר אוויר. יש לדעת גם על סוגי פילטר המתאימים לטורבו אותו אני רוחש?פילטר גדול מידי קטן מידי .?! תודה רבה. בן.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני נהג חדש וגם חדש בפורום ויש לפעמים מילים שאני לא כל כך מבין בנוגע לשיפורים, אז אם מישו יכול לסדר מילון מושגים או להפנות אותי אז תודה.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה אפשר לשים לטויוטה קורולה אגזוז לחץ דברים כאלה תנו רעיונות
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כמו שאתם יודעים אקסנט לא מצטיינת ב"ישיבה" טובה על הכביש ואני מעוניין לעשות את הרכב יותר יציב. הגדלת מידת צמיגים לא באה בחשבון, מהסיבה הפשוטה שאסור לפי משרד הרישוי. חשבתי לכיוון בולמים מוטות מייצבים וכו' אך אין לי שמץ של מושג מה אני צריך כמה יעלה והאם זה יועיל בכלל לרכב. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי. תודה מראש אורן.
הודעה אחרונה מאת אורן אלקובי, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב המדובר הינו מאזדה 323 ואני רוצה לבצע הדבקה ברמה איכותית (בעבר ביצעתי אצל אלברט ופשוט נמחק לי המספר שלו) ל4 החלונות ברכה ברמה הכי עדינה שאפשר אשמח אם מישהו יוכל לפנק אותי בפלאפון שלו. תודה.
הודעה אחרונה מאת _קופיקו_, -
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכל המבינים אני מתקין מחר צי'פ ברכב שלי SEAT LEON DSG TFSI 2.0 2007 ואני צריך להוסיף פורק לחץ לגדישה יותר טובה וגם בשביל הרעש אז למי שבאמת מבין אני צריך מחיר לפורק לרכב מהסוג שלי שם או חברה של הפורק ואיפו לקנות בארץ אני ישמח עם תעזרו לי בהקדם תודה מראש תומר חסון [email protected]
הודעה אחרונה מאת omrishalev, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני קצת חדש בתחום - ורציתי לדעת אם יש אפשרות (חוקית - או להנפיק אישורים) לשדרג את הרכב שלי. הוא דייהטסו שרייד שנת 99 עם מנוע 1300 (5 דלתות). תודה מראש theglider
הודעה אחרונה מאת theglider, -
-
שיפורים!!!
מאת xxroixx-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני חדש פה והוצאתי רישיון לפני חצי שנה עכשיו אבא שלי רוצה לקנות לי אוטו ואני לא מבין כל כך רציתי לדעת מה השיפורים מוסיפים חוץ מיופי ואיזה מכונית כדי לקנות עם מבנה ספורטיבי שתתאים לשיפורים ואם עדיף לקנות מכונית ולשפר אותה או שעדיף לקנות מכונית ספורט מוכנה כמו הב.מ.ו Z3 ואם מישהו מכיר אתר שמלמד על מנועים ושיפורים ומכוניות אני ישמח לקבל את הכתובת תודה מראש רועי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חברים שלום, סובארו B4 סטיישן 2008 ליסינג. מעוניין להגביה את הרכב בכדי לשפר את העבירות... אודה להמלצות על בעלי מקצוע וכיצד לבצע. תודה, ניב
הודעה אחרונה מאת shaked, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
המידה שלי כרגע 165/70 R13 בפיג'ו 306 דיאמונד 1.6 98 יש לי אפשרות להחליף את הג'אנטים כולל גלגלים למידה של 185/55 R14 המידה הזו תתאים לי לרכב? יאשרו לי לסוע ככה? האם זה יזיק?
הודעה אחרונה מאת p_306_m,