Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתה יוצאת לי כמות של מים שבקווטר דראג היה נגמר 2ליטר מים.לא מספיק מים?

וברור שההיתי מתיז עוד לפני הלחיצה.

אבל עם כבר רוצים לקרר קולר חזית כמו שצריך,אין יותר טוב מקיט נוס לאינטרקולר.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אם תשפוך על האינטרקולר 2 ליטר כל שניה זה לא יהיה אפקטיבי כמו אטומיזציה טובה כי שטח הפנים של ספיגת המים לא יהיה כל כך גדול. בטוח שהרמן יוכל להסביר בהרחבה על שטח פנים, אם יחשוק בכך.

עדיף לא להגיע למצב שהאינטרקולר הופך לאינטרהיטר (רמז - טורבו גדול יותר), מאשר לבנות מערכת נוס לאינטרקולר.

וכן, אני כנראה מגיע בשבת. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בקיצור- צנרת מול אינטר: האינטרקולר מנצח...

מערכת התזת מים לאינטרקולר:חרטא ולא שווה את ההשקעה...

כמה אמור לעלות אינטרקולר לאיביזה?

הוא לא מפריע לרדיאטור?

הבנתי שעדיף לאיביזה אינטר שגם הכניסה וגם היציאה באותו צד (כמו בקופרה) האם זה נכון?

תודה לכולם!

• ספונסר פורום
פורסם

משום מה אף אחד בשרשור הזה לא הזכיר את הסעפת פליטה הסופר קטנה שיוצרת צוואר בקבוק לפני הטורבו של האיביזות \גולפים.

ברכב הזה החלפת סעפת הפליטה לאחת טובלרית תתן תוספת הספק משמעותי,וגם קבלת בוסט בסל"ד מעט נמוך יותר.

אורן

פורסם

וואלה, לא ידעתי שגם הסעפת קטנה.

אני מבין למה הבוסט יגיע מוקדם יותר עם סעפת טובולרית אבל אני לא מבין למה תהיה תוספת הספק אם הטורבו הוא זה שמגביל את זרימת האויר.

אתה טוען שהסעפת כל כך מחורבנת שהיא מגבילה את זרימת האויר אפילו ל K03?

פורסם

כן, הסעפת לא משהו.

אורן- אף אחד לא הזכיר את הסעפת מהסיבה הפשוטה שמטרת השירשור היא להשוות בין הכדאיות של צנרת מול אינטרקולר ולא איך לשפר 20VT בכלליות.

פורסם

היכולת של ניטרו לקרר פנומנלית.

עלותו יקרה, לכן בדקו שימוש ב - liquid CO2 במקום.

אגב, גם אלכוהול מקרר נהדר. ניתן להתקין מתזים גם על אינטרקולר חזית - הערה קטנה.

אצלי בסובארו מותקנת מערכת התזה המשתמשת במתזים חקלאיים (180 או 90 מעלות כבר לא זוכר) ולמרות שהמתזים לא ברמה הרצויה בעיני עדיין עבודתם ניכרת.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
משום מה אף אחד בשרשור הזה לא הזכיר את הסעפת פליטה הסופר קטנה שיוצרת צוואר בקבוק לפני הטורבו של האיביזות \גולפים.

ברכב הזה החלפת סעפת הפליטה לאחת טובלרית תתן תוספת הספק משמעותי,וגם קבלת בוסט בסל"ד מעט נמוך יותר.

אורן

דיי ביזבוז להשקיע כמה אלפים לסעפת בשביל טורבו שהוא קטן ומקורי.

ועזוב את זה שהמון ח'ברה הצליחו לנצל את המקסימום כח שטורבו הזה יכול להוסיף.

אם כבר מחליפים סעפת.. מחליפים לטורבו גדול יותר.

פורסם

הוא רק רצה להחליף אינטרקולר. עכשיו גם CO2 נוזלי? :)

שיחליף כבר טורבו וזהו. טורבו גדול = יותר יעילות בגדישה גבוהה = פחות חום שהאינטרקולר צריך לקרר = חיוך יותר גדול.

לא דיברתי על טורבו מפלצתי, אבל בהחלט משהו שיתן זרימה יותר טובה (אולי על הדרך גם סעפת טובה יותר).

פורסם

מה לגבי החלפת האינטרקולר המקורי באחר, בעל יכולת לקבל יותר חום?

בסובארו ניתן להחליף אינטרקולר tmic (מותקן על המנוע) לזה של אסתי או בכלל לאחד שיוצר בכוונה תחילה ככבד ומאסיבי (משקל של אינטרקולר מרמז על יכולת ספיחת חום)

פורסם

לגבי הזרקת מים לאינטרקולר,

משאבה חזקה (לחץ גבוהה) ושפריצרים מתאימים שנותנים פיזור כמה שיותר טוב של טיפות כמה שיותר קטנות.

גודל טיפה משפיע ישירות על היכולת שלה לקלוט אנרגיה (אנטלפיה) מכיוון שקיים יחס בין שטח הפנים שלה לנפח.

טיפה גדולה לא תספיק בזמן קצר לקלוט את החום כולו, ובטח שלא להתאדות (וזאת תכלס המטרה).

לגבי הזרקת מים לצילינדר,

האידיאל הוא תרסיס, אני לא מכיר אבל אם יש מוצר שנותן להזריק דלק על בסיס תרסיס,אבל זה האידיאל.

גז דליק (בוטאן או פרופן שמתפקד כפרופלנט) בשילוב עם מים לתא השריפה - רק דברים טובים. :-)

שיהיה ערב טוב.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
מה לגבי החלפת האינטרקולר המקורי באחר, בעל יכולת לקבל יותר חום?

בסובארו ניתן להחליף אינטרקולר tmic (מותקן על המנוע) לזה של אסתי או בכלל לאחד שיוצר בכוונה תחילה ככבד ומאסיבי (משקל של אינטרקולר מרמז על יכולת ספיחת חום)

אני חשבתי שאינטרקולר מפנה חום, אולי הכוונה לאחד בעל שטח פנים יותר גדול?

האם באסתי מדובר על קולר עליון?

מה יש מתחת לאינטרקולר בסובארו?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

באסתי האינטרקולר טוב יותר מזה שיש בwrx ובשניהם הוא יושב מעל המנוע כשתחתיו הגיר וגב המנוע.

למה הוא יותר טוב? לא בדקתי.

אני יכול לשער שהוא בנוי טוב יותר מבחינת הfins או שהליבה שלו יכולה לספוח יותר חום.

הגודל של שניהם זהה לעין, לפחות ממבט על.

ירון

הא כן, אינטרקולר סופח חום ומפנה אותו כשניתן - כשיורדת הרגל מהגז.

• תוכן חדש...