Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באסתי האינטרקולר טוב יותר מזה שיש בwrx ובשניהם הוא יושב מעל המנוע כשתחתיו הגיר וגב המנוע.

למה הוא יותר טוב? לא בדקתי.

אני יכול לשער שהוא בנוי טוב יותר מבחינת הfins או שהליבה שלו יכולה לספוח יותר חום.

הגודל של שניהם זהה לעין, לפחות ממבט על.

ירון

הא כן, אינטרקולר סופח חום ומפנה אותו כשניתן - כשיורדת הרגל מהגז.

ירון,

אינטרקולר הוא מחליף חום, מסכים?

מעצם היותו כזה הוא לא יכול לספוח (?) חום, הוא כן יכול להעביר אותו הלאה.

הגדרה - מהו מחליף חום: "מחליף חום הינו מתקן שייעודו העברת אנרגיה מזורם אחד לזורם אחר. מפל הטמפרטורות בין הזורמים הוא הכוח הדוחף למעבר החום. ללא מפל חום לא מתאפשרת העברת אנרגיה בין הזורמים." [נלקח מויקיפדיה]

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האידיאל הוא תרסיס,

במערכות הזרקת מים מקובל להוסיף מתאנול עד 50%. כל השאר יותר מסוכנים לתפעול.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

"אינטרקולר הוא מחליף חום, מסכים?"

מסכים.

הייתי הולך על האינטרקולר מהסיבה שאינטרקולר בעל קירור טוב יותר ימנע דטונציות בטח ובטח ברכב משופר.

עוד דבר, ברכב עם חיישן נקישות, באימפרזה למשל, כשמחשב הרכב "מרגיש" נקישות במנוע (כתוצאה נניח מגדישה גבוהה או בעירה לא אופטימלית) מיד הוא עושה ריטרד להצתה בכמה מעלות ופירושו של דבר ירידה מידית בביצועים.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אני עם ירון.

אם הדילמה בין אינטרקולר לצנרת. אז אינטרקולר עדיף.

אם רוצים לקבל כוח בצורה יעילה - טורבו גדול יותר.

פורסם

http://www.netafim.co.il/1487/

דוגמא למי שמחפש "מערפל" (fogger) זול לשימוש על האינטרקולר. המוצר הזה נראה טוב יותר ממה שאני משתמש עד עכשיו קרי, ממטרות.

כל מה שדרוש הוא מיכל של וישרים משומש ומשאבה תואמת, למקם המערפל (או שניים) מעל האינטרקולר ובאמצעות כפתור לחיצה פשוט להפעילו מתא הנהג.

ניתן לבנות או לרכוש אמצעי אלקטרוני או מכני שמעל גדישה מסויימת ו/או טפמפרטורה מסויימת יפעיל את המים אוטומאטית.

רצוי להוסיף שסתום אל חזור למניעת חזרת המים למיכל שהמערכת כבויה.

חשוב! לא להשתמש במי ברז יש בהם אבנית וכל מיני מרעין בישין.

רצוי להשתמש במים מזוקקים.

ירון

פורסם

במקרה - ביריד התעסוקה האחרון אצלינו יצא לי לראות את המוצר של נטפים שירון מדבר עליו,

מישהו יודע איזה לחץ משאבת שפריצרים מספקת?

המוצר עצמו נראה חביב, מה שכן - לדעתי ניתן לעשות REENGINEERING ולהתאים אותו לשימוש ברכב.

בתוספת בקר אשר מחובר לחיישן טמפ' של האינטרקולר ניתן לבנות מערכת יחסית פשוטה לנושא הזה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

עד היום השתמשתי בממטרה שמפיקה 10 ליטר לשעה.

המוצר הזה של נטפים מנפיק 7.5 ליטר לשעה ומשאבה של "שפריצרים" תהיה מספיקה לעניות דעתי בכדי ליצור "ערפל".

את המוצר שלי רכשתי במשק וגן - לוינסקי 75 ת"א בעלות של 30 ש"ח לארבעה חתיכות.

טרם ערכתי את השינוי מממטרות למערפל אבל אני מעריך שאעשה זאת בשישבת.

http://69.213.167.230/tr/wrx/images/mods/08-16-01/ICWS/p8200007.jpg

תמונה של מערכת "פוגרים" במהלך בנייה עצמית על גבי wrx

פורסם

לא עדיף לכוון את המתזים דווקא הפוך כדי שהרוח תחזיר את הטיפות לעבר האינטרקולר בצורה יותר מפוזרת?

פורסם

אני בדר"כ משתמש בממטרות בעמידה או נסיעה איטית שניות לפני האצה.

אני סבור שאם הממטרות יהיו הפוכות הדבר יזיק ולא יועיל - הרוח תפזר את המים לכיוון הדפנות.

פורסם

הבנתי. אני בדיוק עובר על החומר ב autospeed. מאוד מעניין.

אתה משתמש במיכל נפרד למתזים?

פורסם

אכן. מצאתי לו מקום בתא המנוע. מדובר במיכל מתזים כולל מנוע שהורד מרכב שהושבת. עלותו היתה באיזור ה100 שקלים.

אומנם בתחילת הדרך השתמשתי במיכל המקורי אבל זה לא זה.

אגב ישנה אופציה נוספת - לקדוח חור למנוע נוסף במיכל המקורי או לוותר על השפריצר של המגב האחורי אם יש לך כזה לטובת הפעלתו להתזת מים על האינטרקולר.

עריכה - רז - מה מיוחד במערכת ? היא מקורית אבל בנויה על אותו עיקרון.

פורסם
באסתי האינטרקולר טוב יותר מזה שיש בwrx ובשניהם הוא יושב מעל המנוע כשתחתיו הגיר וגב המנוע.

למה הוא יותר טוב? לא בדקתי.

אני יכול לשער שהוא בנוי טוב יותר מבחינת הfins או שהליבה שלו יכולה לספוח יותר חום.

הגודל של שניהם זהה לעין, לפחות ממבט על.

ירון

הא כן, אינטרקולר סופח חום ומפנה אותו כשניתן - כשיורדת הרגל מהגז.

האמת היא שהמתזים משמשים אותי בעיקר, לקירור פאסיבי של הטורבו, המנוע ושאר הירקות שנמצאים שם תחת המכסה. מרבית השימוש שלי בו הוא 3-4 ד' לפני כיבוי הרכב בסוף נסיעה... ואמנם אם יש צורך פתאומי (קורבט 2007 מגיחה משמאלי באיילו, הכביש קדימה ריק מרכבים) - אז הכפתור (שממוקם, אגב, במקום הכי הזוי בעולם, חייבים להוריד יד מההגה ולמשש מתחתיו בכדי למצוא את הכפתור, שלידו ממוקמים עוד שניים שהם מתגי הפעלה/כיבוי של אורות ערפל) - אכן יילחץ, אך ההבדל הוא לכל היותר זניח, והייתי אומר פשוט לא מורגש...

סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם

לא ייתכן שאין השפעה.

המים סופחים חום, חום שהיה קודם באינטרקולר. אתה יודע מה ? אולי המתזים המקוריים פשוט אינם טובים.

ייתכן והאוטומיזציה שלהם לא אופטימלית.

אגב, המנוע של הוישרים אצלי, לא סחב את הפוגרים שקניתי. כנראה הוא חלש מדי.

פורסם
ירון,

אינטרקולר הוא מחליף חום, מסכים?

מעצם היותו כזה הוא לא יכול לספוח (?) חום, הוא כן יכול להעביר אותו הלאה.

הרמן -

בקריאה ראשונה הסכמתי איתך לגמרי.

אח"כ קראתי את זה:

http://autospeed.com/cms/A_0527/article.html?popularArticle

ומסתבר שמנגנון מעבר החום מעט מורכב יותר: בשלב הראשון המתכת של האינטרקולר "סופחת" חום ובשלב השני החום מפוזר לסביבה.

במחשבה נוספת, תופעות כאלה מוכרות גם בתעשיה התהליכית, כשעובדים בתנאים שאינם STEADY STATE.

מסיבה זו מערכת הבקרה שהצעת (התזת מים לפי טמפ' אויר ביציאה מהאינטרקולר) לא תהיה יעילה (למען האמת לא חשבתי על זה בעצמי - ב"אוטוספיד" מתואר ניסוי שבדק מערכת כזו בדיוק).

פיפת'גיר- תודה על הערת השוליים לגבי "אוטוספיד", עשית לי את היום.

106GTI - Deus ex machina

• תוכן חדש...