Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך הגענו לחנקן נוזלי בדיוק?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כידוע לכם הרכב שלי מגיע עם המתזים על האינטרקולר מהיצרן - ההבדל הוא באמת מינורי. ההבדל בין נסיעה באוויר קר או דחוס בחמצן (למשל, כשעוברים באיזור שמלא בצמחייה, משני צידי הכביש, באמצע הלילה) - הוא הרבה יותר משמעותי מאשר לחיצה על השפריצרים במצב טמפרטורה חיצונית נתון...

SPL - 143.6DB

"

פורסם
איך הגענו לחנקן נוזלי בדיוק?

FIZBAN ההודעה נערכה וכרגע במקום מערכת של חנקן או מה שזה לא היה שמתי דוגמא של השפרצה של מים על קולרים צידיים בAUDI TT

SIMONLTZ , אין לי מושג מה הטמפ' של STI סטנדרטית אבל הקולר צידי אחרי צ'יפ וכמה לחיצות מגיע גם ל80 מעלות.. אני בטוח שמים קרים ישפרו את התקררות שלו.

פורסם
כידוע לכם הרכב שלי מגיע עם המתזים על האינטרקולר מהיצרן - ההבדל הוא באמת מינורי. ההבדל בין נסיעה באוויר קר או דחוס בחמצן (למשל, כשעוברים באיזור שמלא בצמחייה, משני צידי הכביש, באמצע הלילה) - הוא הרבה יותר משמעותי מאשר לחיצה על השפריצרים במצב טמפרטורה חיצונית נתון...

תודה על אישוש ההשערה שלי. :)

פורסם
FIZBAN ההודעה נערכה וכרגע במקום מערכת של חנקן או מה שזה לא היה שמתי דוגמא של השפרצה של מים על קולרים צידיים בAUDI TT

SIMONLTZ , אין לי מושג מה הטמפ' של STI סטנדרטית אבל הקולר צידי אחרי צ'יפ וכמה לחיצות מגיע גם ל80 מעלות.. אני בטוח שמים קרים ישפרו את התקררות שלו.

בולשיט- מדוד עם וואג קום- 85 מעלות ביניקה כש-25 מעלות בחוץ.

השפרצת מים בכמויות מסיביות + קרח שנדחף לתוך התעלה שמובילה אוויר לקולר הצד הביאו לירידת טמפ' של........

5-7 מעלות.

נראה לך משמעותי? זניח ולא שווה כלום.

לאחר ההתקנה של זה :

n677483779_567108_6114.jpg

הגעתי למצב של 13 מעלות מעל הטמפ' בחוץ (מעולה), 43 מעלות ביניקה מקסימום בכל מצב נתון (שיוט,"לחיצות" וכו...) לעומת 29-30 בחוץ (סה"כ הפרש של 13-14 מעלות לעומת ה60-70 שהיו לפני כן...).

אז אל תחפש את השטויות הקטנות- אם כבר החלטת ללכת על קולר- לך על זה... שפריצרים- תשאיר לגננים.

CONTROL IS NOTHING WITHOUT POWER - GT35R

פורסם

הקולר הצידי שלנו אחרי כמה לחיצות הוא כבר לא אפקטיבי , הוא רותח ולא מבצע את התפקיד שלו.

.

אתה גם גודש מעל ללחץ המקורי?

התופעה של אינטרקולר שהופך ל"אינטר היטר" (כלומר, הוא מחמם את האויר שעובר בצנרת במקום לקרר אותו) מתרחשת כשהאינטרקולר לא מקבל אויר מבחוץ בכמות מספקת וכאשר הטורבו לא יעיל.

אם אתה בגדישה מעל למקור, סביר להניח שהטורבו מחמם יותר את האויר (ומוסיף פחות כוח ממה שאפשר היה להוסיף בגדישה כזאת).

אז במקום לטפל בסמפטום (להגדיל אינטרקולר כי המקורי לא עומד בעומס), טפל בבעיה - החלף טורבו לגדול יותר.

פורסם

הנושא של האויר הקר כבר ידוע לכולנו. (חורף קר זה הדבר)

CO_UDI - ניתן לראות היכן הייתה ממוקמת מערכת הקירור בהתזת מים שלך?

כל מה שנאמר כאן לגבי הזרקת מים לתא שריפה הוא נכון, הדבר מוריד את טמפ' השריפה ומונע דיטונאציה (עד גבול מסויים)

לגבי הזרקת מים על הקולר - הכל פונקציה של זרימת אויר דרך הקולר ומהירות הנסיעה. הזרקת מים על הקולר כאשר הרכב במהירות נמוכה לא תורמת הרבה.

פיזבז - אני מקווה שרואים אותך בשבת.8)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
אתה גם גודש מעל ללחץ המקורי?

התופעה של אינטרקולר שהופך ל"אינטר היטר" (כלומר, הוא מחמם את האויר שעובר בצנרת במקום לקרר אותו) מתרחשת כשהאינטרקולר לא מקבל אויר מבחוץ בכמות מספקת וכאשר הטורבו לא יעיל.

אם אתה בגדישה מעל למקור, סביר להניח שהטורבו מחמם יותר את האויר (ומוסיף פחות כוח ממה שאפשר היה להוסיף בגדישה כזאת).

אז במקום לטפל בסמפטום (להגדיל אינטרקולר כי המקורי לא עומד בעומס), טפל בבעיה - החלף טורבו לגדול יותר.

אכן גודש 1.5 (נדיר שאני מגיע לגדישה כזו, אני מצליח להגיע לגדישה הזו רק אם אני מושך הילוך חמישי מ100 עד 140 ששם מתבצעת גדישה של 1.5)

רוב הגדישות שלי הן 1.1-3 בערך..

פורסם

את האמת שגם אני נמצא באותה התלבטות ממש.

לאחר השרשור הזה אני נוטה לכיוון הקולר, הבנתי שקולר גדול יגדיל את הלאג- האם יש אמת בדבר?

האם למשהו יש הערכת מחיר מנסיונו כמב זה הולך לעלות לי?

האם ישנו בלאי או סיכון מסויים בשל קולר מוגדל?

כרגע הFR שלי עם צ'יפ, פילטר ובקרוב אינלט...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אפשרי לבנות לבד גם מערכת הזרקת מים על האיטרקולר עצמו וגם מערכת הזרקת מים לתאי בעירה.

תביט באתר autospeed.com

לגבי מערכת הזרקת מים לתאי בעירה תפקידה העיקרי מניעת דטונציה, שיפור אוקטן והיא כן מועילה מבחינת ביצועים.

מים הם סופחי חום מעולים והדבר נכון גם לגבי קירור אינטרקולר באמצעותם. בכדי לאדות מים דרושה אנרגיה רבה מאוד ואותה חאנרגיה נאספת מתאי הבעירה או מאינטרקולר רותח.

בשני המקרים עליך לגרום לאטומיזציה טובה של המים, במקרה של תאי בעירה בכדי להימנע מנעילה הידראולית ובמקרה של קירור אינטרקולר כדי למצות שטח פנים מול האינטרקולר.

האפקטיביות של התזת מים על גבי האינטרקולר ודאית, כשהאינטרקולר חם אפשרי להרגיש ולראות מים מתאדים ממנו.

עליכם לזכור כי אינטרקולר אינו רדיאטור ! אינטרקולר הוא סופח חום דומה יותר לכזה המצוי במגברים.

דבר נוסף מניסיון רב, רצוי להתיז מים על גבי האינטרקולר זמן מה לפני הלחיצה על דוושת הכיף ולא ברגע הלחיצה עצמה.

אינני מכיר את האיביזה אך יש טרייד אוף במקרה של אינטרקולר חזית - השהיית טורבו.

מה לגבי החלפת דאונפייפ ?

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

לאחר השרשור הזה אני נוטה לכיוון הקולר, הבנתי שקולר גדול יגדיל את הלאג- האם יש אמת בדבר?

ממה שידוע לי, לפחות לגבי מע' שיכולות לעבוד עם אינטרקולר או בלעדיו (כמו סופרצ'ארג'ר),

יש הבדל של השהייה מסויימת בין אותה מערכת עם האינטרקולר - או בלעדיו.

כך שאני מניח שיש גם הבדל לגבי גודל האינטרקולר עצמו.

כמובן שיש לזה גם יתרונות באותן מערכות - האפשרות לגדוש בבטחה יותר ולייצר יותר הספק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מנסיון על האיביזה שלי,אינטרקולר חזית מוסיף יותר מאשר צנרת פלטה,והיה לי גם שפרצרים לאינטרקולר זה משהו שלא היה מורגש בכלל,אבל העלות שלו זה 0,פשוט בונים צינור ממתכת מעל הקולר עם עשרות חורים ומחברים מפצל לשקית של השפרצרים וזהו.

הקיצר קולר חזית זה בא לפני צנרת פליטה!!

ואין שום טיפה של לאג!

פורסם

גם עם הK03 הקטן והמסכן על הרכב אין טיפת לג בעקבות הקולר - וזה קולר גדול ,3" עובי (לא זוכר אורך ורוחב).

CONTROL IS NOTHING WITHOUT POWER - GT35R

פורסם

big M - זה לא היה מורגש כי מה שבנית לא היה אפקטיבי. כמו ש fifthgear אמר בחוכמה, עליך לדאוג לאטומיזציה של המים (כלומר שהמים יצאו בכמה שיותר טיפות קטנות) על מנת לגרום לשטח פנים גדול יותר של המים לספיגת חום.

הגדיל והוסיף fifthgear, שעדיף להתיז מים על האינטרקולר לפני הלחיצה ולא בזמן הלחיצה. בדיוק כמו שצ'ארג' קולר מקרר את הנוזלים שהתחממו רק לאחר הגדישה.

לגבי בניית מערכת התזת/ הזרקת מים ; אני חושב שעדיף לקנות משהו מוכן ואיכותי מאשר לבנות משהו לבד. בד"כ זה יוצא פחות טוב מקיט איכותי אלא אם למתכנן יש נסיון אפקטיבי.

לגבי השהיית טורבו - ככול שנפח הצנרת היניקה שלך גדול יותר (כולל נפח האינטרקולר) כך יקח יותר זמן לאויר שלא הוגדש לעבור את תא השריפה ולפנות מקום לאויר המוגדש. אפשר לחשב את ההשהיה כפונקציה של נפח הצנרת.

אני לא מבין למה אתם מפחדים מהשהייה של טורבו באיביזות. ה K03S / K03 מגיב מאוד מהר כי הוא פיצקל'ה. אז תהייה עוד קצת השהייה אבל תקבלו אויר יותר קר.

לגבי החלפת דאון פייפ - לדעתי זה לא יהיה אפקטיבי פשוט כי הטורבו הוא המגביל ולא הצנרת. אין כל כך מה לגעת בצנרת עד שלא מחליפים לטורבו ראוי לשמו.

• תוכן חדש...