שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש זוג צמיגים קידמיים לאיביזה קופרה. המידות הן: 205/40/17. אני מתלבט בין כמה דגמים והייתי מעוניין לשמוע מה אתם מציעים: הדגמים שחשבתי לגביהם הם: 205/40ZR17 Pirelli GOOD YEAR205/40ZR17 80Z F1 205/40 R 17 84W PILOT EXALTO PE2 XL MICHELIN 205/40ZR17 DZ 101 DUNLOP אם יש המלצות אחרות או דגמים אחרים יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת Haze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים. קניתי מאזדה 6 חדשה!!!! מזל-טוב לי!!! סה"כ האוטו מצוייין אבל אם הוא היה זריז יותר - בכלל טוב!!! מישהו מכיר צ'יפים מרכב זה? למי בארץ אפשר לפנות?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
הייבריד
מאת תומר אשכנזי- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן מישהו מכם מכיר או שמע על מוסך שהופך מנוע רגיל להייבריד או מוסיף למנוע רכיב שמאפשר לו לפעול בתוספת מים ? אני יעריך תשובות רציניות
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קניתי הונדה אקורד מודל 2004,היא הגיעה עם גלגלים מקוריים של החברה (לא ג'אנטים) אני רוצה להחליף את כל ארבעת הצמיגים לצמיגים בעלי חתך נמוך,מכמה סיבות,חסכון בדלק,אחיזה טובה יותר וכו'. האם נהוג להחליף לצמיגים בעלי חתך נמוך גם אם לא מלבישים ג'אנטים,דהיינו,ניתן להישאר עם הגלגלים המקוריים שהגיעו עם הרכב ? אם כן-אבקש המלצה לצמיג בעל חתך נמוך ובעל אחיזה מעולה ! ו-שקט,שקט,שקט !!! לא סובל רעש נסיעה. כמו כן,היכן ניתן לקנות צמיגים טובים במחיר הוגן. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני מעוניין להחליף 2 צמיגים קדמיים ברכב, אני מחפש משהו לא יקר ושיהיה טוב לא למרוצים וכל זה! הרכב הוא פיג'ו 206 XS 110 כ"ס , הצמיג הוא 195/55R15 ,שוב אני מבקש צמיג לא יקר אבל שיהיה טוב לנהיגה לא משהו סליחה על הביטוי זבל. ואם יש המלצה על מקום לקנות אותם אני השמח לשמוע תודה לכל העוזרים!
-
הייבריד
מאת תומר אשכנזי- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן מישהו מכם מכיר או שמע על מוסך שהופך מנוע רגיל להייבריד או מוסיף למנוע רכיב שמאפשר לו לפעול בתוספת מים ?
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
בעוד חודש כניראה אני יוכל לרכוש רכב... עכשיו אני רוצה לדעת האם ישנם מגבלות בחוק הקשורות לכמה שינויים ברכב... אלה שינויים שאני מעוניין לעשות האם מבחינה חוקית מותר לעשות את הדברים האלה ברכב והאם זה אפשרי בכלל בארצנו הקטנטונת 1. דלתות למבורגיני 2. אטימת הדלתות האחוריות... 3. החלפת צמיגים(אותו גודל אבל צמיגים אחרים) אלה פחות או יותר הדברים שאני שואף אליהם... הם אולי נשמעים טיפשיים אבל זה מה שאני רוצה לעשות ברכב שאני יקנה לי בעוד חודש... עוד שאלה קטנה שיפור הרכב מבחינת פנסים אחוריים/קדמיים אגזוז לחץ הגה וכל אלה... האם זה אסור או מותר מבחינת החוק? בתודה עידו.
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם . יש ברשותי סיאט קורדובה שנת 2000 דיזל בלי טורבו . קיבלתי היום פילטר אויר פתוח, ההיתי רוצה לדעת עם אפשר לחבר אותו ברכב הנ''ל מגיע לי עם הפילטר צינור ובצינור יש כניסה למשהו (נידמה לי חיישן אויר) תודה רבה והמשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת pupsik, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני רוצה לעשות כל מיני שיפורים קטנים כאלה לפונטו שלי, לא להשקיע אלפים, לא מעוניין... אלה בכל מיני דברים קטנים יותר...שישפרו אותה חיצונית ואולי גם מכנית... יש אפשרות שהאגזוז של הפונטו שלי יראה?..(מי שלא יודע בפונטו הוא מוסתר) ואם כן כמה דבר כזה יעלה ומה הפרוצדורה והיכן אפשר לעשות... מהו צ'יפ? כמה עולה? יתרונות? חסרונות? אני רוצה אולי להוסיף אגזוז זרימה חופשית, מה ההיתרונות והחסרונות של הדבר? פרוצדורה, כמה עולה ואיפה אפשר לעשות, ובמידה ואני לא אוהב את הרעש שהוא עושה אפשר לשנות או לבטל...או משהו כזה? הרי מה שעושה את הרעש הוא האגזוז לא? כאילו הרעש שנשמע...הצליל באוטו שלי ממש שקט יפה ונעים לאוזן ואף שאלו אותי אם יש איזה שיפור שעושה את זה אבל לא... עוד…
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מדובר ברכב מסוג דייטסו פרוזה שנת 92
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
המטרה היא לתת טיפלה יותר סחיבה, להגיע לסביבות ה-110 כ"ס מבלי לחתוך/לפרק/ולשפץ חצי רכב, אלא מעוניין בשיפור שיביא הכי הרבה תועלת[כי אין לי שום כוונה שבעולם להתחיל לחזק גיר/שילדה וכו'], אני פשוט שיפור כלשהו[צי'פ? מערכת פליטה? הזרקה?] טיפה יותר כוח מהגמל הזה.
הודעה אחרונה מאת omrishalev, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי סובארו האצבק 82. האחיזה בה מטורפת יחסית לרכבים חדשים ורכבים משנתונים ישנים בפרט! הרכב לוקח פניות כמו גדול והוא פשוט ניצמד לכביש. אבל אני מעוניין להרחיב את בסיס הגלגלים כדי לקבל קצת יותר יציבות. לדעתי הם יותר מדי קרובים למרכז. אני מעוניין להרחיב את בסיס הגלגלים ב 5 +/- ס"מ לכל כיוון. כדאי לנסות להרחיב את הסרן האחורי (לא יודע מה ילך עם החלק הקדמי) או להחליף לג'אנט רחב יותר עם בקספייסינג נמוך מאוד? הרכב נועל כעת 13/80/155. והגודל המרבי הוא 175/70/13. רוחב האופן המותר הוא 6" אבל אני מאמין שלא ישימו לב ליותר רחב. איזה רוחב אופן מומלץ? הבולמים חדשים ועד החלפת המנוע בעתיד אני לא מתכוון להחליף לספורטביים. תודה למתיחסים ברצינות. עומר.
-
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בארה"ב ישנן טויוטות מדגם ראב 4 עם מנועים של 3.5 ליטר וי6 מישהו יודע אם ניתן להתקין מנוע הנ"ל בדגמים שנמכרים בארץ ומה זה כולל(מנוע מחשב וכו) תודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב אין לי הרבה ידע בצמיגים. אבל בזמן האחרון חשבתי לשפר אחיזה כרגע האוטו נועל 185\60\15 , הצמיג נורא דק והחתך נורא גבוה ( סוזוקי סוויפט החדשה ) רציתי קודם כל לוודא חוקיות של הדבר , האם זה חוקי לעלות ל 205\50\15 ? האם אני צריך אישורים מיוחדים ? והאם האחיזה תשופר ? חשבתי על משהו בסגנון S.DRIVE
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חבר הביא לי דוד קטלני עם יציאה ממש יפה שהיה על אוטו אחר והוא במצב דנדש...הלכתי למרכיב והוא אמר לי שזה יעשה לי רעש מטורף באוטו ושאם שוטר תופס אותי עםזה זה הורדה מהכביש...השאלה שלי האם הוא באמת צודק?זה באמת הורדה מהכביש?ואם כן איך אני משיג אישורים ומה העלויות או אם בכלל אני יצליח להשיג אישורים לדבר כזה?
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מחפש רביעיה ל האודי 1.8 + רביעיה ל האודי 1.6 על מה עדיף ללכת ? אחיזה או צמיגים שקטים? יש לי כרגע צמיגים רועשים ואחיזה על הפנים ב 1.6 מן הסתם זה לא כזה אוטו ספורט שזקוק לאחיזה מטורפת אבל בגלל אהבתי והרגלי לקחת פניות ב A6 2008 QUATRO שנועלת צמיגים שאני מאוד מרוצה מהם (של GOODYEAR) לא זוכר את הדגם המדוייק אני יבדוק אחר כך האוטו פשוט לא מחליק ! אז כיכרות ב 80+ וכך הלאה פניות ושלא נדע (מובן שאין מה להשוות ביניהן בכלל אך דווקא אני מרגיש שבעזרת צמיגים נורמליים ניתן להשיג תוצאה יותר טובה). לאומתה 1.6 מחליקה כאילו אין מחר אני יודע שכמובן יש מפה עד להודעה חדשה מה לשפר מבחינת אחיזה אבל כדי איפשהו להתחיל מהצמיגים אז השאלה אם יש משהו שקט יחסית שאוחז טוב או שאפשר למצוע רק אחיזה …
הודעה אחרונה מאת roiei, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ראתי ולא הבנתי איך ומה זה Rotary Engine והבנתי שאין בארץ רכבים כאלה. http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.streetracersonline.com/articles/rotary/rotary4.jpg&imgrefurl=http://www.streetracersonline.com/articles/rotary/&h=435&w=600&sz=91&tbnid=5T2yuro-gDlsgM:&tbnh=98&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Drotary%2Bengine%26um%3D1&start=2&sa=X&oi=images&ct=image&cd=2
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה קודם כל זה הרכב שלי http://www.scale-forum.com/forum/viewtopic.php?t=26788&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= עכשיו אחרי שראיתם אז הגיע הזמן בלאי של הצמיגים... כרגע מורכבים על הרכב 4 פיררלי P-6000 אני מעוניין לעלות את המידה מ15 ל16 חשבתי על 17 אבל ירדתי מזה... (גם יקר וגם יפגע באיכות הנסיעה) אז מה אתם אומרים? איזה ג'אנט 16 ישב יפה על האוטו? וכמובן אם יש לכם המלצה לצמיג ומקום שאני אעשה בו את ההחלפה הנ''ל אשמח לשמוע תודה מראש חן. אגב אני לא שולל אפשרות להשאר על 15 אינץ' ולשים 4 צמיגים איכותיים אני מתכוון להשאר עם האוטו לפחות עוד שנה.... מבירור קטן שעשיתי המליצו לי לעלות למידה של ה GTI 2…
הודעה אחרונה מאת max_k, -
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
באירוע האחרון הלכו לי התושבות האחוריות של מגן הגחון. העלתי בפני הנווט שלי את האפשרות לבנות תושבת חדשה בשילוב עם חיזוק לשלדה ובכח לטפל בנק' תורפה ידועה של ה106. ה"אביזר" נבנה בסדנא של יובל מלמד, זה המקום להודות לו על שנתן לנו מקום לעבוד בו עם כל האמצעים הדרושים רתכת פרס מכופף צינורות ועוד שלל כלים! התכנון שלי ושל הנווט שלי הביצוע, של הנווט שלי אלעד קודנצ'יק שמתגלה כמוכשר ביותר בעבודות ברזל מכל הסוגים עם מעט עזרה ונידנודים שלי. מקווה שזה מעניין משהו פה נדב
הודעה אחרונה מאת kontra rally, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
הייתי היום בחנות שמוכרת שיפורים לרכבים ודרשו ממני 4Kעבור סט של אייבך כולל קפיצים. האם הדבר הגיוני מחיר סביר? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
אז ככה , זה הפולו 16V השניה שלי השקעתי עליה הרבה כסף בזמן מאוד קצר שהיא אצלי כ12 אלף שקל (שכולל בין היתר גם ישור קו מלא)ולמכור את הרכב עכשיו יהיה שטות אחת גדולה ככה שזה לא בא בחשבון. הבעיה היא שלפעמים בא לי ללחוץ גז להרגיש את האנדרנלין עולה קצת התקציב שלי 4 אלף פלוס מינוס אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות שיעלה את המוממנט של הרכב , אחרי הכול המנוע קטן 1400 ואני לא רוצה לגרום נזק לו או לגיר. שקלתי בעבר להשתיל מנוע 1.8T אבל ההוצאה גדולה מידי ועולה כמו איביזה טורבו שזה בעצם אותו רכב עם סמלים אחרים אשמח לשמוע תגובות והצעות, תודה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לום לכולם אז ככה יש לי דייהו רייסר Daewoo Racer ברצוני להשקיע בה חצינוית חיפשתי בגוגל תמונות של דייהו רייסיר משופרות לא מצאתי בכלל אם יש לכם אם אתם יכולים למצוא לי דוגמאות של האוטו משופר מבחוץ חצאיות מגנז וספוילר אני אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי בחיפוש אני רוצה לראות את האפשריות שאני יאכל לעשות לאוטו וזה דיי דחוף אני רוצה לעשות אתזה כמה שיותר מהר אני רוצה השבוע לעשות אתזה תודה.. תודה לעוזרים
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. בטיפול היום נודע לי שאחד הבולמים האחוריים נוזל, וכמובן דורש החלפה. עלה לי הרעיון שאולי זו כבר הזדמנות להשתדרג על כל הרביעייה. אני יודע שנפתח לא מזמן שרשור דומה לרכב הזה, אך לא הצלחתי לדלות משם תשובה חד משמעית. אז ככה, אני אשמח לקבל שיפור בהתנהגות הרכב, אבל - לא על חשבון נוחות נסיעה! יש חיה כזו? כבר הרבה זמן קורץ לי הסט של הקוני הצהובים, ומה שאני אוהב בהם זה שהם מתכווננים. איך הם מבחינת ספורטיביות? ובנוגע לנוחות? אני אציין שוב שאני לא מעוניין להתרסק על בורות יותר ממה שאני היום. האם יש אפשרות לכוונן אותם כך שיתנו התנהגות טובה ביחד עם שיכוך מהמורות יעיל? והאם יש אופציות יותר טובות מהקוני? ומה בערך המחיר שלהם בשוק (לרביעייה)? חשוב ל…
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
שלום יש לי פולו 1600 שנת 96 אני רוצה לדעת אם יש מצב שאני יכול לשפר את הרכב.. אם כן אז עם מה מומלץ ומחירים פחות או יותר וכמה שפחות בלאי אמרו לי שאני יכול להשים פילטר פתוח או פילטר כותנה אבל מישהו אחר אמר לי שזה לא יוסיף לי כלום כי אין לי טורבו.. ובשביל זה אני פה לקבל חוות דעת מקצועית
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי פג'ו 205 1400 שנת 88 ידנית רציתי להבין מה כול חלק שאני ירשום למטה עושה בעצם ועם שווה לשפר אותו ומה מחירו בערך תודה מראש נשם מנוע, פילטר פתוח, ווסת לחץ דלק, אגזוז זרימה חופשית, פורק לחץ. בנוסף ממש יעזור לי גם כמה כול רכיב כזה מוסיף למנוע?, והצעות לעוד שיפורים התקציב שלי כרגע 20K אחרי שעשיתי יישור קו מלאה לאוטו ושוב תודה מראש
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם. יש לי מאדה 6 שנת 2004 מנוע 2000 לא המפוארת, וראיתי בהרבה תמונות שהם לא מהארץ אלא מחו"ל שיש מאזדות 6 אם ספויילרים, אז השאלה שלי היא אם מוכרים כאלו בארץ ואם לא, הבנתי שאפשר לבנות אותה צורה מפייבר גלאס (איך שרושמים את זה). ועוד שאלה הפייבר גלאס הזה זה יהיה טוב זאת אומרת זה יהיה בדיוק אותו דבר? תודה לעוזרים.
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני יודע ששאלו את השאלה הזאת כי חיפשתי בחיפוש מלא , ולא מצאתי תשובה מדוייקת ,או שלא הבנתי נכון אז אשמח אם תוכלו לקנות לי בקצרה ... בידי אודי טורבו 98 ידני בנזין סדנדרטית לחלוטין בלי שום שיפור עכשיו השאלה אם אני יכול לשים פורק חיצוני שיש סאונד טוב על עלייה אפילו שהיא 98 [יחסית ישנה]??? או בכלל אם אני יכול לשים עלייה פורק חיצוני ??? תודה לעוזריםםםם
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, פרסמתי כבר בפורום אחר אבל נראה לי שזה פורום שמתאים יותר לשאלה שלי: באלו מהדגמים הבאים אתם מאמינים שתהיה אחיזה יותר טובה: (כיוון שהמכונית קטנה ורעועה חשובה לי מאד מאד האחיזה על מנת לייצב קצת את המכונית) kleber viaxer או pirelli P400 מידות הצמיג הן 155/70R13. ההתלבטות היא קשה ועזרתכם תוערך עד מאד!!!
הודעה אחרונה מאת chen, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש עצה כיצד היכן וכמה זה עולה לשפר את ביצועי הפיגו שלי 1400 שנת 1997. הרכב תקין לחלוטין אבל הסחיבה לטעמי חלשה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים. אני רוצה לשפר את הביצועים של ה 306XT שלי אבל אני לא יודע ממה להתחיל אם אוכל לקבל כמה עצות אני אשמח והודה מאד. נ.ב. אני מחפש עצמה, תאוצה ואחיזת כביש טובה יותר.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 450 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- פריג'י
- לירון .ה.
- בנס
- אביב6
- yossiaviel
- Mike Lowrey
- ראובי
- hondacivic02es
- mcshmupi
- RS
- davemustaine87