שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה זה סעפת ומה היא תורמת(מה התפקיד שלה באוטו?)? ומה ההבדל בין פילטר פתוח או סגור? תודה לעוזרים וזה באמת חשוב לי אז תענו תודה!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כמו שכמה ממכם יודעים או שלא, יש לי סיטרואן ZX שעומדת במוסך ומחכה לי שאני יוציא אותה... הרכב יכול לסוע אבל הוא לא נוסע כמו שסיטרואן ZX 1.8 אמורה לסוע. יש לי כמה שאלות: 1. איזה סוגי מנועים חזקים יותר יכולים להכנס בתא המנוע של הסיטרואן הזו? 2. איזה מהסוגי מנוע יושבים על אותם תושבות בדיוק בלי התאמות מיותרות? 3. השאלה הכי חשובה לפי דעתי, איזה מנוע אפשר לאשר ברישיון? של איזה חברות? סיטרואן ופג'ו?
הודעה אחרונה מאת omrishalev, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רכשתי שבוע שעבר מגאן קופה 96' 2.0L 16V עם 177K ק"מ. באוטו יש פילטר פתוח והוא נמצא ממש ליד המנוע אזי הפילטר יונק אויר חם מאוד לכן ברצוני לשים צנרת הארכה אל מאחורי הכנף שמה יש מקום השאלה היא איזה צנרת לשים נירוסטה, סיליקון או בד שרשורי מה עדיף? איך ואיפה מומלץ לעשות זאת במחיר סביר באזור המרכז? יתרה על כך, הפילטר משמיע קול יניקה מוזר כאילו מתאמץ במיוחד בסרק האם זה אומר שהפילטר צריך ניקוי? ואם כן מה הדרך הכי טובה לנקותו? יש המליצו לי להשרותו במים חמים עם סבון יש אמרו לי עם לחץ אויר. מה היא הדרך הטובה ביותר לנקותו מבלי לפגוע בפעולתו? שאלה אחרונה - מישהו יודע במקרה איך אני יכול להשיג את הספר רכב של האוטו? תודה מראש לכל העונים, אבי
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
המאזדה מחליקה 1 2
מאת Tamir!-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה התחלתי לנהוג במאזדה 3 2008 ונתקלתי במצב שאם הכביש רטוב (בלילות בגלל הממטרות), האוטו אוהב להחליק, לעיתים זה מגיע עד למצב מסוכן. רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנידון בכדי לשפר את המצב כי אני לא מאמין שישנה איזושהי תקלה טכנית כי האוטו חדש דנדש. תודה מראש, תמיר
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, ברשותי AUDI A3 שנת 2002 גרסת ה1.8 לא טורבו. 125 כ"ס. 1. האם כדאי לשים צ'יפ בE&A (או במקום אחר) לשיפור צריכת הדלק ותוספת של כמה כ"ס? 2. היכן קונים VAG-COM, מה צריך לקנות? ומה אפשר לשנות כאשר מחברים אותו לרכב? מהיכן משיגים את התוכנה, ואיפה יש מדריך של שינויים מתאימים לA3 1.8? אשמח על עזרתכם המקצועית.
הודעה אחרונה מאת ירוסלב, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה מישהו יודע כמה יעלה לי לשים צנרת להונדה 1600 ידני כמה יעלה לי הרכבה מה עוד זה כלול ומאיפה הכי טוב להתקין?? בירושלים..... ערן... ???
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעונין לשים באוטו שלי, סופר לנסר שנת 97, דיסק אחורי האם מישהו מאיתכם יודע מה הקוטר של הנאבות האחוריות? ומה הקוטר של נאבות אחוריות של גלאנט? לא משנה איזה שנה רק שיהיה עם דיסק אחורי האם זה יתאים לי? ולמבינים באמת, מה היקף העבודה של זה ומהו התמחור + -
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם הרכב שלי FR 2006 נועלת 16\205\45 ואני מעוניין לעבור ל 17\***\40 הבנתי שהרכב יהיה קצת יותר קשיח בגלל ירידת החתך ואני לוקח את זה בחשבון * השאלה שלי בעצם היא מה יקרה אם אני יעלה את הרוחב ( לדוגמא ל 215 או 225) האם הרכב יהיה יותר איטי? יותר יציב? מישהו יכול לשפוך אור על הפלוסים והמינוסים.. אולי פשוט עדיף לי להישאר ברוחב שלי (205) ורק להוריד חתך ולהגדיל את הגודל? מה לגבי האישור של ההחלפה ברישיון? מה הפרוצדורה והקריטריונים? תודה לכל החברים העונים
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אבא שלי רוצה להחליף צמיגים במאזדה 6, הציעו לו צמיגי MAXXIS ב250 לצמיג. האם המחיר סביר? והאם הצמיג שווה משהו?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
קפיצים של 106
מאת yura18- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קפיצים של פיג'ו 106 XSI יתאימו לפיג'ו 205 רגילה?
הודעה אחרונה מאת yura18, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, התחדשתי לי לפני כחודשיים ברכב, מומחים, הייתי רוצה לדעת מה הם אפשרויות השיפור שלי ברכב זה וכמה אקבל עבור מה. הרכב המדובר הוא: פיאסטה שנת 95 דגם SI מנוע זטק 1600 16V כסאות ספורט אנטירולברים כו". תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת baSS4, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי מאזדה לאנטיס שנת 2000 ויש לי פילור פתוח, עכשיו מאיפה אני משיג צנרת מתאימה שגם החיישן פילטר אוויר יכנס לשם? ואם אפשר תמונה של איך זה אמור להראות?
הודעה אחרונה מאת kd2, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רכשתי שבוע שעבר מגאן קופה 96' 2.0L 16V עם 177K ק"מ. באוטו יש פילטר פתוח והוא נמצא ממש ליד המנוע אזי הפילטר יונק אויר חם מאוד לכן ברצוני לשים צנרת הארכה אל מאחורי הכנף שמה יש מקום השאלה היא איזה צנרת לשים נירוסטה, סיליקון או בד שרשורי מה עדיף? איך ואיפה מומלץ לעשות זאת במחיר סביר באזור המרכז? יתרה על כך, הפילטר משמיע קול יניקה מוזר כאילו מתאמץ במיוחד בסרק האם זה אומר שהפילטר צריך ניקוי? ואם כן מה הדרך הכי טובה לנקותו? יש המליצו לי להשרותו במים חמים עם סבון יש אמרו לי עם לחץ אויר. מה היא הדרך הטובה ביותר לנקותו מבלי לפגוע בפעולתו? שאלה אחרונה - מישהו יודע במקרה איך אני יכול להשיג את הספר רכב של האוטו? תודה מראש לכל העונים, אבי
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לאחרונה, עולה בי חשד שחייו של הקלאצ' עומדים להסתיים בקרוב. ואני מתכוון להקדים תרופה למכה ולשדרג לפלייוויל קל ואם אפשר לקלאצ' טיפה'לה יותר חזר מהמקורי (שלא יבוא על חשבון נוחות התפעול הלא מבריקה מלכתחילה של הרכב שלי) הרכב שלי הוא איביזה FR 2007 ובמקור יש לה פלייוויל DUAL-MASS במשקל 31LBS שהם 14 ק"ג !! עכשיו, הבנתי שאני יכל לשדרג את הקלאצ' שלי לאחד בגודל של VR6 בגודל 228ממ'.. מספר שאלות: 1. האם הפלייוויל החדש צריך להיות גם הוא בגודל של VR6 ? 2. האם פלייוויל קל מאוד של 6.5LBS - 3 קילוגרם !! - יתאים לרכב שלי (נראה לי קצת מוגזם להפחית את המשקל שלו ב 11 ק"ג - 20% מהמשקל המקורי...) 3. את היתרונות בפלייוויל הקל אני מכיר - מהם החסרונות - יש הר…
הודעה אחרונה מאת amitexc, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום שמי יוסי ואני חדש בפורום שמעתי מכמה אנשים שאם אני מתקין ציפ לרכב זה מקצר משמעותית את חיי המנוע האם יש אמת בדבר?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 12 אלף צפיות
ברצוני לבצע הגבהה לB4 שלי לצורך שיפור המראה והעבירות של הרכב ,לקבלת המראה של האאוטבק האם משהו מכיר את הנושא ? מה לגבי טסט ויציבות הרכב ?
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כרגע בימר שלי נועל צמיגים סיניים עם אחיזה ממש לא להיט ומהסתכלות מקרוב, הם ייבשים. אני רוצה לשפר את האחיזה עד כמה שאפשר על חשבון צמיגים. חשוב לי שצמיגים האלו יהיו טובים גם על כביש רטוב. הסתכלתי באתר: http://www.tires4u.co.il ומצאתי כמה דגמים מעניינים במידה שלי - 225/60/15, אשמח לקבל עליהם חוות דעת והמלצות לצמיגים נוספים: PIRELLI 225/60R15TL 96V P6000 - 822 GOODYEAR 225/60 WR 15 F1 GSD2 96W FLUDA 225/60WR15 96V CARAT ATTIRO - 771 YOKOHAMA 225/60R15 96W AVS dB V550 - 721 CONTONENTAL 225/60R15 96V TL ContiPremiumContact 2 - 1000 השאלה, אם צמיגים שציינתי שעולים פחות מ-800ש"ח מספיק טובים ומה ההבדל באחיזה בין צמ…
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם קודם כל אם אפשר לא לשלוח אותי לת'רד של הצמיגים כי ממש אבל ממש אין מענה שם ( קרוב לחודש! ) אז ככה בזמן האחרון התחיל להפריע לי נוחות הנסיעה בסוזוקי סוויפט החדשה שיש לי , כל בור כל גפשושית אני מרגיש , איך אומרים האוטו זז לי עם הבורות ( ממש מעצבן ) כביש שקצת משובש בלתי אפשרי לנהיגה נורמלית , כל באמפר שובר לי את הגב אבל מה אני בור גדול בקטע של אחיזה וכל מה שקשור לצמיגים , מתלים ומה שבניהם כיום הצמיגים שיש לי באוטו זה ברידסטון פוטצנה 185\60\15 . אז חשבתי אולי אם אני יעלה ברוחב הצמיג ל ( 195\205 ). וירד בחתך ל50 האם יהיה שיפור כל שהוא ? או בכלל יגרע עוד יותר ? דרך אגב הצמיגים שחשבתי עליהם מהמלצות פה זה SDRIVE אז מה אני יכול לעשות בשביל לשפר נוחות ו…
הודעה אחרונה מאת Haze, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נתקלתי במודעה ביד2 שאומרת שברכב יש מדגש טורבו פרטים http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=7&CarID=836806 תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אפשר קצת פרטים על המסלול? הייתי רוצה לדעת האם הוא בבעלות פרטית אם כן של מי? ראיתי באמצע השבוע שתלמידי נהיגהעל אופנועים מתאמנים שם. בעקרון אני מדבר ממועדון פורד, חשבנו להיכנס למסלול ורצינו לדעת מה עלינו לעשות בכדי לתאם את זה מראש. תודה, אלירן.
לא ידעתי לאן לשייך את זה, מנהלים אם זה נמצא בפורום הלא נכון עמכם הסליחה. ראיתי עסק שמוכר תאורה לחלקו התחתון של האוטו, כדי ליצור מעיין הילת אור מתחת לאוטו, האם הדבר חוקי? בזמנו שמעתי שהוא חוקי אך ורק אם מקור האור אינו גלוי. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מאוד רוצה לשפר את הרכב אבל אני מאוד חושש שיבוא לי איזה בוחן תנועה ויוריד לי את הרכב בשנייה מהכביש. (יש לי את התקציב הדרוש) מה לעשות? לקחת סיכון או לא לשפר וזהו?! __________________
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, יש לי פג'ארו 97 2.5 טורבו-דיזל, שאלתי היא האם אפשר להוסיף בצורה כל שהיא עוד כוח לסוס העייף? (יש לציין כי המנוע במצב מצויין כמו חדש כמעט והוא פשוט חלש מטבעו). מה אתם אומרים יש לך הצעות?
הודעה אחרונה מאת tom123, -
הגיע הזמן לפנק את הקליאו בנעליים חדשות. מידה: 195/50 R15 מעוניין בסט במחיר סביר (עד 2K ש"ח), כרגע יש על האוטו SP9000 מהם מרוצה. האופציות שעולות לי כרגע בראש הן: Toyo T1R (ניתן בכלל להשיג סחורה טריה?) Yoko S Drive (מוגדרים כקטגוריה אחת פחות מהטויו) SP9000 (אופציה אחרונה כי אני מעדיף לגוון...אלא אם כן תגידו שהם טובים יותר משמעותית מהאחרים) המלצות נוספות?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לדעת אם מישהו ניסה או שמע או יודע, אם זה אפשרי לשים מנוע RS2000 בתוך סיירה? לצערי לא מצאתי כלום בפורום, מה שכן מצאתי בגוגל זה שבשנת 89 DOHC 2000 שממוקם בסיירה הוא אותו בלוק המשמש את RS2000. אשמח לשמוע דעות בעניין תודה מראש לעונים מתן
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, יש אפשרות של להוסיף הילוך נוסף באוטו הנ"ל? במה זה כרוך? החלפת תיבה? יש תיבה כזאת בת 6 הילוכים שתתאים לאוטו הזה? פשוט לפעמים יש הרגשה, שנורא חסר ההילוך השישי הזה. תודה,
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי בעיה במערכת החשמל באוטו המצבר שלי לא נטען החלפתי מצבר וגם אלטרנטור (אגב האלטרנטור מוציא בערך 0.40 VOLT) מישהו יודע אולי מה זה יכול להיות?
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני רוצה לשים ברכב אגזוז עכשיו רציתי לדעת מזה אגזוז חוקי עם אישור מה האישור עושה חבר שלי קנה ב800 שקל חדש של דרגון אם אישור בטסט זה לא ענין אותם כל כך השאלה אם נגיד משטרה עוצרת אותי על האגזוז האישור תופס או שזה סתם חרטה כל האישורים ועדיף כבר לקנות לא חוקי בפחות כסף תודה
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אז ככה.. מכול השרשורים שקראתי פה בפורום על פילטרים כבר השתגעתי מה טוב ומה רע בפילטר פתוח כבר הבנתי.. ואני מעדיף פילטר פתוח מאשר INBOX פתחתי והוצאתי את הפילטר המקורי תמונה: זה מיקום טוב לפילטר? זה קרוב למנוע אבל אפשר לעשות שמה "רם אייר בייתי" שיכנס אויר קר מחוץ לרכב בצד השני (שלא רואים בתמונה) אין מקום לשים את פילטר. הבנתי שהטובים זה SIMOTA ו K&N איפה אני יכול לקנות אחד מאלו באזור נתניה/חדרה/קסריה.. או אפילו להזמין מאיזה אתר (אבל שהתשלום יהיה במזומן עם קבלת המוצר ולא בכרטיס אשראי) החיבור של הפילטר לא בעייתי נכון כולה להוציא את שלי ולחבר את החדש.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
-
שלום, חשבתי על דבר וכמובן אני ישמח לשמוע את התגובות של בעלי הידע העשיר והנסיון שברוך השם לא חסר לנו בפורום. כפי שחלק ממכם מכירים אותי אני מנסה להוציא ביעילות בלי להתשגע יותר מדי עוד כמה סוסים מהרכב פולו 16V. שמתי ברכב פילטר אינבוקס של K&N שינה את התגובת דוושה רכב נושם יותר טוב - עד פה הכול טוב ויפה גם לא ציפתי ליותר מדי שיניתי לממיר HIGH FLOW של MAGNA FLOW ודוד אחורי של סופרספרינט, מפה מה שאני מתכנן לעשות ואני ישמח אם תוכלו לתת לי עצות: 1.להחליף את הצינורות בין הממיר לאגזוז ובין הסעפת לממיר לצינורות טיפה יותר רחבות - אני משער שהצנרת עכשיו ברוחב 1.75" כי הממיר שהזמנתי לפי 2" היה קצת גדול על הצנרת המקורית. - השאלה האם זה ישנה משהו או שחבל על הזמן? ידו…
הודעה אחרונה מאת WarDevil,
-
מי מחובר 67 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 441 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- samg
- נהג חדש תקציב קטן
- פאר האורה
- hans
- zaf
- אלפרד חיות
- tan tan
- פשטות
- baer
- ברווז
- Rongaflugen