Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם סולם סנדה היה מחמאה או ירידה אבל ברשותך אני אגיב לעניין.

קודם כל יחס השחיקה (TW) הוא מדד מסויים לאחיזה אבל זה ממש לא מדד מדוייק. ישנם המון צמיגים אשר אין שום קשר בין ה TW שלו לבין האחיזה שלו. קח למשל את משפחת ברידגסטון. יש משפחה שלמה של הפוטנצה. RE 010, RE30, RE50 ו RE70 (יש עוד הרבה אחים במשפחה). לכולם יש TW 140 אבל האחיזה שונה מהותית בניהם. ה 70 הינו צמיג עם אחיזה קרובה לסמי סליקס, ה 50 הינו צמיג סופר ספורטיבי ברמה של ה T1R וכו וה 40 הינו צמיג שמגיע על רכבים רגילים כמו הסוויפט האוטומטית - ומציע אחיזה טובה אבל לא ברמה של אחיו.

נמשיך עם ה TW, ישנם צמיגים משפחתיים למהדרין - כמו משפחת הטורנזה - שגם לחלק מהצמיגים האלו יש TW של 140. ממש לא צמיגי מרוץ, ממש לא אוחזים במיוחד.

אז הגענו למסקנה שה TW לא תמיד קובע, בשלושת הצמיגים שדיברנו עליהם יש בערך אותו ה TW 280 ב SP9000 ובטויו, 300 ביוקוהומה. עכשיו ניתן להכנס לאתרים ולבדוק חוות דעת ורמת אחיזה של הצמיגים.

SP9000 אחיזה ביבש של 4.4

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Dunlop&tiremodel=SP+Sport+9000

יוקוהומה SDRIVE, אחיזה ביבש של 4.7

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Yokohama&tiremodel=S%2EDrive

טויו T1R, אחיזה ביבש של 4.6:

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Toyo&tiremodel=Proxes+T1R

אני יכול לרשום לך את האחיזה ברטוב אבל מעבר לחוסר הרלוונטיות, תוכל לראות כי גם ברטוב התוצאות דומות.

גם באתר הטייררק שציינת ל SP9000 יש אחיזה נמוכה יחסית ביבש. נכון, הוא מופיע שם בקטגוריית MAX, אבל ה SDRIVE בקטגוריה הנמוכה יותר עוקף אותו בסיבוב עם הרבה יותר אחיזה ברטוב (8.4 מול 8.9).

בקיצור, ישנם הרבה מרכיבים לקבוע אחיזה של צמיג. הדרוג נעשה על ידי החברה ואיינו אמין, ה TW לא תמיד קובע. מה שחשוב זה :

1. לקרוא חוות דעת על הצמיגים ועל האחיזה

2. ניסיון אישי.

בתור אחד שהיה לו ניסיון אישי על כמעט כל הצמיגים הספורטיביים (280-300TW) אני בהחלט יכול לומר שיש הבדלים בין SP9000 (שנהגתי עליו) לשאר הצמיגים ברמה הזאת, שזה כולל את הפוטנצה RE50, גודייר F1 GS3, טויו T1R, יוקוהומה SDRIVE וכו. הייתי ממליץ לקנות אותו בשל מחיר זול לכסף. אבל אם מישהו מחפש אחיזה טובה וחלק מהאופציות זה הטויו והיוקוהומה, אני לא ממש רואה סיבה ללכת עליו.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עם הטויו T1R, יצא לי לתקוף איתם פניות פה ושם וגם לעשות כמה סיבובים בנחשונים. אני מאוד מרוצה מרמת האחיזה שלהם. אפילו לא "חופרים" הרבה בזינוק אגרסיבי. הם גם נוחים ושקטים יחסית לצמיג ספורט.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
כל צמיג עולה בסביבות ה 470 ש"ח בקניית זוג

אם אתה רוכש רביעייה אני מניח שיעשו לך עוד איזה הנחה ...

איפה קיבלת את המחיר הזה?

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

העובדה שפותח השרשור צריך צמיגים חדשים, במחיר סביר, לרנו ספורט שלו, לא אומרת שהמקום הוא בפורום שיפורים.

בטח שהודעתו לא עדיפה (כהודעת "שיפורים") על ההודעה של מויישה זוכמיר שרוצה להוסיף ספויילר על התחת של ה"עונדה" שלו.

מנהלים , אנא העבירו לטכני אחזקה וטיפולים.

בברכה,

זה שמעדיף אלפא מתפרקת על רנו נוצצת

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

1. ערכתי קלות את הודעתך בכדי שהיא לא תשמע חצופה כמו שהיא הייתה במקור.

2. יש פה מספר שרשורים של יעוץ בצמיגים, מה נדבקת דוקא לזה?

3. אם פותח השרשור יחפש צמיג שמחזיק הרבה זמן/לא מרעיש/זול וכו' השרשור יעוף כמו טיל אוילנשפיגל ישירות ליעוץ טכני. מאחר והוא מנסה למקסם את אחיזת הכביש של הרכב שלו אז מקומו בהחלט כאן.

4. הצמיגים האיכותיים של רוני הם בהחלט שיפור הרכב, אם מוישה זוכמיר רוצה ספוילר לרכב כי אין לו מספיק אחיזה בגלגלים האחוריים במהירות גבוהה אז גם מקומו של הספוילר של העונדה בפורום הזה.

אם מר זוכמיר היקר רוצה ספוילר בשביל לקשט את האוטו הודעתו תימחק מיד.

5.בבקשה מתן קצת את הלהט שבהודעותיך, קשה לדעת מעבר למקלדת מה בדיוק הלך הרוח שלך כשאתה כותב בצורה כזאת אבל זה בהחלט נשמע כאילו יש לך בעיות עם דרך הניהול של הפורום, אם זה המקרה, להזכירך, אך ורק בה"פ.

המשך גדישה מהנה

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בברכה,

זה שמעדיף אלפא מתפרקת על רנו נוצצת

ואיך זה קשור למשהו?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם פגעתי במישהו - פותח השרשור או ההנהלה - אנא קבלו את התנצלותי הכנה.

הכל נאמר עם קריצה, חיוך וברוח טובה (גם אם מחוצפת קמעה - ככל הנראה תוצר של השעה המאוחרת).

בברכה,

דניאל

(וכן, אני אוהב גם רנו ספורט :wink:)

51 קג"מ :shock::lol:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

השבוע הקליאו פונקה ברביעית מישלין פיילוט אקסלטו 2 (תאריך יצור 1808 )

בנתיים אין הרבה מה לספר כי את ה-200 ק"מ הראשונים על צמיגים חדשים אני תמיד עושה יחסית ב-easy.

מה שכן, הם שקטים יותר מה-SP9000.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אחלה בחירה, במיוחד מול ה SP9000 המיושן !!!!

למרות שכבר קנית, צריך להזכיר את זוג הסמי סליקס, הזול של הנקוק (VENTUS R212) בתמונה העליונה, ושל אחיו היקר מבית יוקאהאמה הAdvan Neova AD07 המדורג בקטגוריית האקסטרים (EP) בעל העיקבה הדומה והמחיר המטורף (תמונה שניה) שאינו מיובא לארץ וחבל, אני זומם על סט מבין השניים בהחלפה הקרובה שלי ...

ליאור

hankook_ventus_r_s2_z212_comparison_test_submodel_full.jpg

yokohama_advan_neova_ad07_comparison_test_submodel_full.jpg

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

בנאי, אתה בוחר צמיגים לפי העיקבות שלהם?

:-)

• תוכן חדש...