Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם

קודם כל אם אפשר לא לשלוח אותי לת'רד של הצמיגים כי ממש אבל ממש אין מענה שם ( קרוב לחודש! )

אז ככה בזמן האחרון התחיל להפריע לי נוחות הנסיעה בסוזוקי סוויפט החדשה שיש לי , כל בור כל גפשושית אני מרגיש , איך אומרים האוטו זז לי עם הבורות ( ממש מעצבן ) כביש שקצת משובש בלתי אפשרי לנהיגה נורמלית , כל באמפר שובר לי את הגב

אבל מה אני בור גדול בקטע של אחיזה וכל מה שקשור לצמיגים , מתלים ומה שבניהם

כיום הצמיגים שיש לי באוטו זה ברידסטון פוטצנה 185\60\15 . אז חשבתי אולי אם אני יעלה ברוחב הצמיג ל ( 195\205 ). וירד בחתך ל50 האם יהיה שיפור כל שהוא ? או בכלל יגרע עוד יותר ? דרך אגב הצמיגים שחשבתי עליהם מהמלצות פה זה SDRIVE

אז מה אני יכול לעשות בשביל לשפר נוחות ואחיזה , ובכלל האם צמיגים כמו SDRIVE יותר איכותיים מפוטנזה שיש לי ?

תודה :-)

פורסם

על קצה המזלג:

צמיג רחב יותר = שיפור באחיזה, שטח חיכוך גדול יותר. עליה בתצרוכת הדלק.

חתך נמוך יותר ללא הגדלת ג'אנט = שיפור באחיזה, הורדת מרכז כובד. ירידה בנוחות.

שיפור נוחות נסיעה = כיול/שיפור/החלפת בולמים ו/או קפיצים.

בצע חיפוש בפורום למידע נוסף.

פורסם

אפשר לחשוב על זה מנקודת מבט אחרת,ככל שאתה מגדיל את רוחב הצמיג כך משקל הרכב מתפרס על פני שטח גדול יותר כתוצאה מכך יש פחות משקל(לחץ) שפועל על הצמיג על מנת להקנות לו אחיזה מסוימת ובכך אתה יכול להשיג אפקט הפוך לכן יש גבול מסוים לכל רכב שאפשר לשים לו רוחב צמיג. כמובן שהכל תלוי בסוג וטיב הצמיג ופני שטח שעליו האוטו ייסע.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
על קצה המזלג:

צמיג רחב יותר = שיפור באחיזה, שטח חיכוך גדול יותר. עליה בתצרוכת הדלק.

חתך נמוך יותר ללא הגדלת ג'אנט = שיפור באחיזה, הורדת מרכז כובד. ירידה בנוחות.

שיפור נוחות נסיעה = כיול/שיפור/החלפת בולמים ו/או קפיצים.

בצע חיפוש בפורום למידע נוסף.

שטח החיכוך נשאר זהה.

זאת במידה והכוח של הרכב (יענו משקלו העצמי על כל אופן/סרן) והלחץ, זהים.

משוואה פשוטה

כוח = לחץ כפול שטח.

האחיזה טובה יותר, בגלל ששטח המגע פועל לרוחב הרכב

מה שכן, על רטוב, צמיג רחב הינו בעל אחיזה נמוכה יותר בסיבוב.

פורסם

אחרי התגובות שלכם הבנתי

שיש בעיה בכותרת , אחיזה זה לא מה שמפריע לי

נוחות כן , ומאוד! אני משתגע מזה שהאוטו זז עם הבורות

מה עוד שכל קיק דאון אני מרגיש שאוטו נזרק ובורח לי ( וזה לא אוטו חזק בכלל )

פשוט חשבתי לעצמי שאם אני יעלה ברוחב צמיג אז אני פחות ירגיש בורות קטנים בכביש וכו ( מה שלא נכון ? )

אז אני מבין בשביל לשפר נוחות אני צריך לשפר קפיצים ובולמים ?

קפיצים ובולמים זה בא ביחד כסט? ומה סביבות המחיר של הדברים האלה ?

חוץ מזה האם זה נורמלי לשדרג בולמים \ קפיצים ברכבים בלי יומרות ספורטיות ?

פורסם

הסוזוקי סוויפט החדשה (הדגם החדש, באם יש לך) הוא רכב סופרמיני חביב ביותר, לדעתי ממובילי הקטגוריה, שני רק למאזדה-2 שמצויידת ב ESP שבסוזוקי מסרבים להוסיף :evil:

הרכב, קל יחסית וזה טוב לנושא החסכנות, לא חזק ולא חלש, גיר אוט' בסיסי ונחמד, וכחבילה לא ספורטיבית הוא אחלה, כמו שאמרת, אין כל קשר בין ספורטיביות לבין הרכב הזה .

לדעתי, צמיגי ה 185 הם די אוברקיל לכזה רכב (קל וחלש) והרחבת הצמיג תביא לגידול רציני בצריכת הדלק ולירידה בביצועים (מה לעשות, הרכב לא חזק), סתם לדוגמא, הרכב שלי שמגיע במקור עם כפול הספק משלך (180) ועם צמיגי 205 בלבד.

הבעיה שלך יכולה להיות לדעתי אחת משתיים:

1. יש איזושהיא בעיה של חופש במתלה או משהו "שמרקיד" את הרכב בבורות או בקיקדאון כהגדרתך - שווה בדיקה במוסך.

2. אתה לא יודע לנסוע על בורות ועל כביש משובש, שם בד"כ נוסעים בזהירות ועדינות גם לצורך הזהירות ובמיוחד כדי למנוע נזקים לרכב ולמתלים

בקיצור, אל תחפש את האור מתחת לפנס, רוצה לאמר, כאן זה פורום שיפורים ומתלים, ומרבית הכותבים ימליצו לך לשדרג צמיגים, בולמים, קפיצים, ומה לא, אתה יודע ? מחלה של "שידרוגיטיס", ובסוף ימצאו שיש אצלך בוקסה או גומיית מתלה קרועה שעולה 50 שקל .... בקיצור, תחשוב על 2 האופציות שנתתי לך וגש למוסך שיש בו בעל מקצוע מבין.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

טוב אז אם הרחבת הצמיג תבוא בביטוי עלייה גדולה בצריכת דלק אז אני יוותר.

בדיקה במוסך זה משהו שאני יכול לעשות , לא יודע עד כמה זה יעזור כי אני לא חושב שיש משהו לא תקין

פורסם

קודם כל - ירידה בחתך הצמיג בלבד בהכרח תביא לפגיעה בנוחות.

מלבד זה - הסוזוקי לטעמי, ובניגוד לדעתו של ליאור, היא המיני המהנה ביותר כרגע, אחרי חודש עם המזדה 2 וכעת חודש שלישי עם הסוויפט החדשה. [אני לא מבין את ההתלהבות מהESP, הוא גס ומפריע ברוב הפעמים לנהגים חצי-מנוסים כמוני]

בנוסף, מעצם היותה מיני קלילה וזריזה - הדרך שלה להתמודד עם פגעי הדרך היא לקפצץ ולהרגיש מאוד תזזיתית.

מנסיון [שוב, גם לי יש סוויפט חדשה] אתה יכול לשפר מאוד את נוחות הנסיעה על ידי הורדה של לחץ האוויר.

אצלי האוטו הגיע עם 30PSI בכל הגלגלים, אם אתה מוריד ל25PSI [ולא טיפה מתחת] אתה תוכל להרוויח נוחות נסיעה משופרת על חשבון תגובות הגה איטית יותר וצריכת דלק גבוהה יותר.

הרעיון הוא לתת לצמיגים לבצע עבודת שיכוך בנוסף למתלה - בדיוק ההיפך מהתהליך שתעשה אם תרד בחתך הצמיגים.

מלבד זה אין רעיונות פרקטיים יותר למעט החלפת בולמי זעזועים \ משחקים בגיאומטריית המתלים - אבל אלה כבר שינויים שיעיפו לך את האחריות לכל הרוחות, וחבל.

נ.ב. - ליאור, מלבד הESP, למה להעדיף את המזדה 2 על הסוויפט? מלבד תגובת דוושה עדיפה [משמעותית] אין לה שום ייתרון מבחינת ניהוג \ הגה \ כיף על הסוויפט, ובהרבה פרמטרים היא אפילו נופלת ממנה.

היא מגיבה מעולה להעברות משקל, יש לה תגובת-הגה בין הטובות בהן נתקלתי, תנועות הגוף שלה מרוסנות בדיוק במידה הרצויה, והאוטו רחוק מלהיות מכוייל לתת-היגוי.

אני נוהג כבר שלושה חודשים על הגרסה המאובזרת של האוטו, על אותם צמיגים כמו אלה של פותח השרשור, בלחץ אוויר של 35PSI, ןהאוטו פשוט מעולה, לא משנה הגיר האוטומטי, שלמרות הפשטות שלו - מאפשר המון משחק ושליטה יחסית עם ההילוכים לא מפריעים הצמיגים שאינם UHP או אפילו HP, האוטו כמו שמגיע מציע חבילה מעולה ומאוזנת.

אני משווה אותו לב.מ.וו שלי [משודרגת מתלים לקונפיגורציית M TECH שנמכרה כאופציה] והסוזוקי פשוט מתנהגת ה-ר-ב-ה יותר טוב.

כבר כתבתי את זה בעבר - ולא אכפת לי לחזור על זה, לטעמי זה הרכב החדש הכי קרוב ל106 מבחינת הנאה מנהיגה מכל מה שנמכר כרגע בארץ.

רון.

נ.ב. - כדי שהרכב שלך יגיע עם הספק כפול מההספק של הסוויפט אתה צריך 210 כ"ס ולא 180.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תודה על התגובה.

אז כנראה באמת אני ירד מהרעיון כרגע

אני אנסה את העניין עם הלחץ אוויר , בתקווה שזה לא מסוכן ולא יפגע ממש משמעותית בצריכת הדלק

לא מת על זה שהיא קופצנית כזאת

ולמה אתה על 35PSI זה לא הרבה?

כמה שאני זוכר מקדימה צריך 32 ואחורה 30

פורסם

הנסיך

כפי שהימלצת לי נסעתי לי והורדתי את הלחץ ל25 , שמע אני ממש ממש מרוצה מהשיפור!

כאילו אוטו חדש , פאקים קטנים בכביש כמעט ולא מורגשים, והאוטו כבר לא מתרסק לבורות כמו פעם.

דברים שמתי לב אחרי ההורדה זה - ההגה נהיה יותר כבד וקשה כמו שאמרת

החלטתי להשאיר את הלחץ הזה ( אולי לעלות ב2 ),

ותגיד שאלה שעלתה לי בראש , זה לא גורם לבלאי מואץ (משמעותית?) לצמיגים ?

תודהה

פורסם

שלום!

אני לא גאון גדול בנושאי צמיגים וכו' אך מה שאני יודע הוא שלא מומלץ "לשחק" עם לחץ האוויר בצמיג, לא סתם ישנם הוראות יצרן לגבי מידת לחץ האוויר בצמיגים, זה חושב ע"י משתנים רבים מאוד אשר אתה ואני כנהגים לא מקצועיים לא מבינים או שמים להם דגש.

שינוי בלחץ האוויר יכול לגרום לשינויי האחיזה והתגובות ברכב, קיצור חיי הצמיג עקב הוצאת האוויר כך שנוצר יותר לחץ על דפנותיו אשר הן החלק החלש בצמיג מלכתחילה, ואולי אף לקיצור חיי מכלולי ההיגוי עקב עבודה יותר קשה כאשר נוסעים בלחץ יותר נמוך.

נא תקנו אותי אם אני טועה.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ארז, קצת פרופורציות.

הרי לא המליצו כאן להוריד לחץ ל-15 PSI ולא מדובר ברכב משא כבד.

לדעתי ומניסיוני ברכב נוסעים רגיל כל לחץ בטווח של 25-35 הוא בגבול הסביר.

המשחק עם זה זה כבר עינייני נוחות והבדלי אחיזה לכאן או לכאן.

ואל תקח את הוראות יצרן כשתורה מסיניי - יש שם לחבריה האלו הרבה מאוד שיקולים שלא תמיד לטובתך.

אני לדוגמא ש-2 הרכבים שברשותי נוסע עם לחץ 33-35 שזה גבוהה מהמומלץ אבל אני מרגשי אחיזה טובה יותר ולא שם לב לפגיעה בנוחות.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ארז, לחץ האויר המומלץ ע"י היצרן הוא הלחץ שיתן שילוב הכי טוב לנוחות ואחיזה. תוריד לחץ תקבל יותר נוחות וכך גם ההפך.

כמו הנסיך שממלא לחץ גבוהה מהמלצת היצרן, וגם אני עם צמיג 195/50/15 ניפחתי (בעבר) 39PSI.

זה נכון

פורסם

חברים, קראו שוב את ההודעה שלי, לא שמתם לב לתוכנה כנראה, רשמתי הערות לגבי השינויים שנגרמים עקב הוצאת/הוספת אויר, לא תורה מסיני אני יודע אך עדיין אלו הנתונים המומלצים והאופטימליים! גם אני הייתי מנסה כל מיני שינויים אך בסופו של דבר חזרתי להוראות היצרן.

ברכבי, מילוי לחץ גבוהה הביא לנסיעה קופצנית מדי ובעלת נטייה לזריקת תחת בסיבובים, בלחץ נמוך הרגשת הנסיעה הייתה כבדה יותר. אני מוסיף לחץ בצמיגים רק כאשר אני מבצע הובלה ולחילופין מוריד כאשר נכנס לחולות או שטחים פחות עבירים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

Haze, כמה חדש האוטו שלך והאם התעסקת עם הלחץ אויר מאז שהוא יצא מהסוכנות ?

כי אם לא זה יכול להסביר הכל, אולי קיבלת אותו עם 40 וככה נסעת כל הזמן וזאת היתה הבעיה.

\

כשבאת להוריד ל25, כמה המד הראה שיש לך?

אגב בהמשך להודעה של הנסיך שמשבחת את הסוויפט, אחת המכוניות שבאמת חבל שלא מביאים גם ידנית.

• תוכן חדש...