שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע איפה ניתן להשיג קוילאוברים בשביל לאון 4 הבנתי שזה קצת בעיה בגלל שהרכב הוא עם מערכת האלדקס.. ורציתי לדעת אם קוילאוברים מנמיכים את הרכב
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי פולו שנת 96 1600 גיר רגיל ורציתי לדעת איך הולך כל התהליך של החלפת מידת הג'אנט ברישיונות כדיי לשים ג'אנטים. המידה שכתובה ברישיונות היא 175/65/13 ואני רוצה לשים ג'אנט 14 איך אני עושה זאת? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, את הרכב שלי קניתי כאשר מורכבים עליו כבר רביעיית קפיצי הנמכה של אייבך. אך הבולמים ושאר החמוצים נשארו מקוריים. האם זה מהווה בעיה? או שמא זה בסדר לסוע ככה? תודה מראש, מקס.
הודעה אחרונה מאת nex, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כבר כמה זמן שאני גולש בפורום ואני נתקל בכמה מושגים שאני לא מכיר כמו: 1) אינטרקולר 2)טלטלים 3)קאמשפט 4)ליפטרים מישהו מוכן להסביר לי מה כל חלק עושה ומה הוא תורם? אני הולך לשאול הרבה שאלות בתקופה הקרובה אני דיי רעב לידע
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 9 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
האוטו שלי הוא honda civic 2008 לא הייבירד עכשיו אני מיתלבט בין סופר ג'רג'ר ל טורבו לכל מי ששם טורבו שיגיד למה הוא שם טורבו וכמה הוא קנה אותוו ולמי ששם סופר צ'רג'ר שיגיד למה הוא העדיף סופר צ'רג'ר על טורבו ובכמה הוא קנה אותו תודה
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, קראתי קצת על ספייסרים ועל תפקידם תכלס ברכב. גם הבנתי שהאמינות שלהם לא בשמיים, ויכולות לקרות תקריות בטיחות לא נעימות. השאלה, מה באמת האמינות של ספייסרים? ממה יכול להיגרם להם נזק? ואיך להימנע מתקריות לא נעימות?
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חושב על פרוייקט בתחום הרכב, אך לא בטוח שאני מבין את כל ההשלכות. לפני שאני נכנס לבור בלי תחתית, אשמח לקבל מספר פרטים והכונות. יש לי אפשרות להשיג פורד סיירה שנת 91 - בחינם. היא ללא טסט כבר שנתיים וחצי (עומדת בחניה) - הרשיון מעולם לא הופקד (רק לא שולם). מדובר על דגם 1.6. גיר רגיל 5 הילוכים. הרעיון הוא להפוך אותה לרכב דריפטים -> החלפת מנוע ל 2.0, תיבה?, חיזוק הסרן האחורי ועוד. את רוב העבודה אני הולך לעשות בעצמי (סוג של מוסך מדרכה), כאשר את הדברים הגדולים כמו החלפת מנוע יעשה מכונאי מומחה במוסך (יש אחד שאני מכיר). יש למישהו הערכה כמה פרוייקט כזה עלול לעלות? תודה, טל.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב ברשותי שנה ומטופל בזמן במרכזי, לא חוסך עליו כלום. רק שבזמן האחרון אני שם לב לתגובה איטית בהאצה ורעשים (לא חריגים) אך שלא היו קודם מהמנוע- אני מניח שזה בלאי טבעי, כי הרכב נוסע מצויין ומטופל כאמור. מכיוון שאני מתכנן להחזיק ברכב לפחות שנתיים-שלוש נוספות, הייתי מעוניין בהצעות לשיפור כוח המנוע/חידושו- אילו אופציות עומדות בפניי שהן סבירות כלכלית (שמני מנוע מיוחדים/ אובראול וכדו')- לא בכיוון החלפת מנוע! אציין שוב, המנוע במצב טוב! עשה 124k ומגיע די בקלות ל-130-140 קמ"ש, אבל בתור מי שמכיר את הרכב, אני מתחיל לחוש בשינויים והאטה. תודה רבה לכל המגיבים מראש! טל
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
ערב טוב ושבת שלום כחלק מפרוייקט שיפוץ האלפא-סוד "ראלי קרוס" שלי החלפת הבולמים היא הכרח . באלפא נמצאים כרגע רביעיית קוני "אדומים" ישנים וכאשר קיבלתי אותה, קיבלתי סט נוסף של בולמים חדשים. בשתי האלפות "כביש" שברשותי מורכבים קוני "צהובים" ומכיוון שאין לי ניסיון עם "האדומים" כי עדיין לא נסעתי עם האלפא-סוד, אין לי כל כך מושג לגבי השיכוך שלהם. הייתי שמח באם ניתן היה לקבל הסבר מסודר לגבי כל בולם "אדום" ו"צהוב" - יתרונות וחסרונות. לא לשכוח שבסופו של תהליך האלפא-סוד אמורה גם לחזור ולהתחרות בספרינטים וכו'. תודה דובי
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. אולי משהו יכול לעזור לי, אני מחפש את המפת גדישה (COMPRESSOR MAP) של הטורבו שקיים בוולוו 850 או S70 טורבו T5 אני לא מוצא גם את היצרן שלו ככה שכל עזרה תתקבל בברכה. אם אני לא טועה, וולוו לא היא זו שמיצרת את הטורבו הזה(ככה ראיתי בכמה אתרים בחו"ל שזאת חברת גראט)ובכל זאת עדיין אין לי מפה. תודה לעוזרים. נ.ב. אולי גם תוכלו לעזור לי לחפש את המפה של טורבו HKS 2835R תודה.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
קיט מצערות מאופנוע 1 2
מאת WarDevil-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי אין לי הרבה מידע בנושא והייתי שמח לשמוע מה דעתכם ובמה זה כרוך הסבה לקיט מצערות מאופנוע. הרכב הוא פולו 16V עם מערכת פליטה ויניקה משופרת שקלתי את עניין הפורטיניג אבל לא בא לי לחפור במנוע והבנתי שגם צריך להיות אומן בשביל לעשות פורטינג לבית מצערת. במידה ואני מזמין מחו"ל קיט יש משהו שאני צריך להתחשב בו כמו רוחב המצערת אצלי שיהיה כמה שיותר דומה לרוחב המצערות בקיט? מה עוד נדרש להחליף ברכב חוץ מתוכנת ניהול מנוע שתכניס יותר דלק על הכמות אוויר שנכנסת (אולי גם ווסת לחץ דלק?) מי בארץ מתעסק עם התקנה כזאת וכמה אמור לעלות התהנוג פלוס מינוס? העניין עדין בגדר פנטזיה אז אם שאלתי שאלה מפגרת אני מתנצל מראש. תודה
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום כרגע מותקנים ברכבי רביעיית צמיגים של חברת דנלופ,דגם:SP SPORT 490. אני רוצה להחליף את כל הרביעיית צמיגים לצמיגים יותר איכותיים בעלי אחיזת כביש הרבה יותר טובה. מהצמיגים הנוכחיים שיש לי כרגע אני לא ממש מרוצה.סך הכל צמיג בינוני פלוס מינוס,ובחורף שעבר הוא מאוד איכזב אותי באחיזה ברטוב.בקיצור,זה לא זה. חשבתי על הצמיג הבא: 1-בריגדסטון טורנזה ER30.אם אני לא טועה היה לי את הצמיג הנ"ל בהונדה הקודמת שהייתה ליוהייתי מאוד מרוצה ממנו.האחיזה בהם גם ביבש וגם ברטוב הייתה מעולה. התקציב שלי לכל צמיג הוא 300-320 ש"ח גג.אני מחפש צמיג עם אחיזת כביש טובה מעל הממוצע,וכמובן אחיזה טובה ברטוב,לקראת החורף שיבוא. האם יש רביעיית צמיגים יותר טובה או יותר מומלצת מה-בריגדסטון ט…
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי. האם התקנת פילטר אוויר פתוח גורמת לתצרוכת דלק מוגברת? או שזה גורם לצריכה פחותה?
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
ערכת ניקוי סימוטה לפילטר אוויר פתוח
מאת Guest gs_s- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן קניתי ערכת ניקוי פילטר אוויר של סימוטה עכשיו הפילטר שלי הוא של סימוטה (תרמי) בצבע אדום ושאני קראתי עכשיו את ההוראות כתוב שצריך להתאים את הצבע של השמן (יש או כחול או אדום) לצבע של הפילטר והבעיה זה שאני קניתי את הכחול זה באמת משנה כי זה קצת בעיה עבורי להחזיר את זה עכשיו הביאו לי את זה פשוט מחו"ל
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סליחה על הבורות.... וזה דווקא מסקרן אותי, אבל יש בשוק כלכך הרבה שעונים בשביל הרכב.. שנותנים המון מידע... למה הם מיועדים? איזה מידע הם באמת נותנים לי? לדוגמא: http://www.carshops.co.il/index.php?main_page=index&cPath=22_87_143 אם יש פה מישהו שבאמת מבין, ויש לו את הסבלנות לתת לי את התשובות, אני אודה לו מאוד.. כאילו פרט ליופי שזה מוסיף אני אשמח אם מישהו יתמקד דווקא בשעון גדישה.. איזו אינפורמציה הוא באמת נותן, מה אני עושה עם המידע הזה..? (לא שיש לי טורבו.. אבל טוב לידע הכללי)
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום יש לי גולף 1.6 מודל 2000 , כבר די ישנה , המנוע כבר לא סוחב וכו' .. אני רוצה לשפר את הגולף ככה שהיא תיסע כמו חדשה , יענו לא את היופי שלה אלא את הביצועים שלה שתהייה כמו חדשה תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
יבוא אגזוז
מאת izaac- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים יש לי חבילה בדרך לארץ עם אגזוז תחליפי וצינורות בלם מפלדה שזורה. מלאתי את הטופס של משרד התחבורה, למחרת התקשרו אלי ממשרד התחבורה ובקשו אישור ממוסך מורשה של מאזדה שהאגזוז מתאים לרכב שלי. לגבי צינורות הבלם אומר כי לא מוכן לאשר לי מכיוון שזה לא בטיחותי!! המוסך הפנו אותי ליבואן מאזדה, איתם עוד לא דיברתי אבל למה שיאשרו לי דבר כזה בכלל. איך אני עובר את משרד התחבורה? באתר האינטרנט מצויין בפירוש שזה עבור סוג הרכב שלי יצחקי
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז ככה ברשותי לאון טורבו 2002 מי שמכיר את הרכב יודע שמדובר על רכב 4*4 עם מערכת האלדקס. הסיפור שלי הוא כזה היום הוצאתי את הרכב שלי מצ'מפיון ונאמר לי שהברקסים הקדמיים שלי לא מקוריים ולא בגודל שצריך להיות אני יודע שברכב שלי הגודל הוא 312 מ"מ השאלה שלי היא כזאת האם כדאי לקחת צלחות,קליפרים,רפידות מצ'מפיון ולהרכיב אותם ב5500 ש"ח כולל עבודה ומע"מ או שאני יכול לחכות שבועיים כי ההורים שלי טסים היום להולנד ואולי אפשר לקנות שם משהו במחיר זול יותר או שאפילו להביא ברקסים של ברמבו בגודל הזה קליפרים וכו'.. אם כן תמליצו לי על מקומות איפשהו אפילו בגרמניה הם יעברו שם יכול להיות בכל מקרה תמליצו לי על מקומות שאפשר לקנות צלחות של ברמבו כמובן שגם קליפרים ורפידות של החברה.אם מישהו מכיר מק…
הודעה אחרונה מאת viper05, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
משהו יודע כמה כוח סוס המנוע הזה מייצר?
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. השאלה שלי קצת מורכב אז החלטתי לפרסם אותה פה. כבר תקופה שאני מחפש ברחבי האינטרנט חלקים לרובר טורבו שלי. כמו שאתם יודעים למצא פה חלקים זה ממש בעיה רצינית. לדוגמא: צלחות הבלימה שלי עשו את שלהם והגיע הזמן להחליף אותם. אחרי בדיקה קצרה בחברה הבנתי שעדיף לי לחפש חלופיים. עשיתי טלפונים יבואנים חנויות ואלו התשובות: יש לרכב שלי 2 סוגים של צלחות זמינים. חברה סינית שיעלה לי 250 שקל לגוז צלחות. ( שיחזיקו אולי חודש במקרה הטוב) ואחרי המון טלפונים מצאתי גם זוג צלחות של בראקו שיעלו לי 300 שקל יותר לזוג. ( שזו אמורה להיות חברה איטלקית דיי טובה לפי מה שהבנתי). בכל מקרה זה לא נראה לי זה. אחרי חיפושים נרחבים מצאתי אתר בבריטנה שמוכר חלקים לר…
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מחפש כבר המון זמן מכשיר עם יציאת RCA שיתחבר למסך ברכב ויציג נתוני גדישה ע"י קריאת חיישנים על המסך. האם קיים דבר כזה? אני לא רוצה להוסיף שעונים אלא להשתמש במסך כאמצעי תצוגה.
הודעה אחרונה מאת low rider, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתאם להגה ספורט של סיטרואן AX יכול להתאים לפיג'ו 205? תודה רבה
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה ברשותי סיאט איביזה כרונו שנת 90' במצב נדיר אני ממש מרוצה ממנה היא מהירה אבל תמיד יש חשק לעוד... רציתי לדעת מה אפשר לשים ברכב כדי לשפר את הביצועים שלו? סגרתי איתה 175 בערך.. אני אוהב מהירות, 175 קמ"ש בלחץ לא ממש מספק אותי איזה שיפור צריך לעשות כדי להרים את המהירות למעל הסקלה (200)? [: ובכלל מה אפשר לעשות שהוא יהיה יותר מהיר? תודה רבה למקצוענים [; תמונות של האוטו שלי: אל תתיחסו לטיפת אבק זה מהרחבת חול בחניה של העבודה... http://img375.imageshack.us/img375/7889/001xf8.jpg http://img233.imageshack.us/img233/1312/002ye8.jpg http://img294.imageshack.us/img294/8311/003hs4.jpg
הודעה אחרונה מאת baSS4, -
שדרוג פיג'ו 205
מאת TA2-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. יש לי פיג'ו 205 רגילה 1.4 גיר רגיל 98 עכשיו רציתי לשתול מנוע של 205 GTI 1.6 והבנתי שזה לא ממש חוקי.. אז עלה במוחי עוד רעיון של לחרוט את המנוע ל 1.6 האם זה אפשרי? והאם זה ישפר משמעותית את הכח של האוטו?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למישהו יש מושג כמה אמור לעלות? היכן ניתן למצוא מחירים של הדבר הזה באינטרנט?
הודעה אחרונה מאת Robert, -
שלום לחברי הפורום הרכב הוא סיאט לאון 20VT שנת 2003, בעל סעפת פליטה מוגדלת וללא ממיר קטליטי. התופעה שמתרחשת היא שלעיתים לאחר עמידה בסרק, לחיצה הראשונה על הגז יוצא עשן מהאגזוז - לא בטוח לגבי הצבע של העשן. עמידה יותר ממושכת - יותר עשן. מה עלולה להיות הבעיה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת D_C, -
מיצובישי קולט
מאת תום19- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חברה יש לי מיצובישי קולט אני רוצה לשפר אותה יש לי כבר פילטר פתוח צ'פ קלאץ קרמי מערכת פליטה פתוחה אני רוצה לשים טורבו כדאי? ואיזה?
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היי חברים. אני מתכוון להחליף קלאץ' לסיאט לאון 4 שלי (240 מ"מ ?) האם למישהו יש ניסיון עם גלגלי תנופה SINGLE MASS קלים \ מקצועיים יותר מהמקורי, שהוא DUAL MASS עם משקל של 35 ליברות, מהו המשקל האופטימלי שמתחתיו הנסיעה כבר לא נוחה ??? פשוט איביי "מפוצצת" בגלגלי תנופה קלים של 10 ליבורת של חברת FIDANZA ועוד, וזה נשמע די מפתה ... כנ"ל לגבי קלאצ'ים מחוזקים אך נוחים לשימוש יומיומי (הרכב "כולה" כ 210 כ"ס), מה ומהיכן כדאי לקנות ? המלצות ? (יש לי חבר שנמצא עכשיו חודש בארה"ב ומוכן להתעלקות הזו) (נ.ב: התייעצתי גם בפורום VAG) ליאור
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הרכב הוא 206CC רציתי לדעת עד כמה יפגעו הבולמים עם רק מנמיכים את האוטו ? ואיזה סטים מתאים לרכב שינמיכו אבל לא יפגעו בצורה קשה באיכות הנסיעה (שגם ככה לא בשמיים) תודה רבה לעוזרים. ויום
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1, -
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
במקור הרכב עם 265~ כ"ס, עכשיו, אודי הוציאו את ה TTS אותו מנוע מערכת פליטה שונה (חופשית יותר לטענתם) והם מצהירים על בקושי 272 כ"ס. מישהו יכול להסביר לי איך תוכנות חלופיות של S3 טוענות למעל 300 כ"ס בכזו קלות ? יש קאץ' כל שהוא ???
הודעה אחרונה מאת gsi16v,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 207 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אורי מ.
- TvrSpee12
- פריג'י
- mcaspi
- garicho
- gollu
- פאר האורה
- zizkebab
- `Infinity
- rottomer
- itsik170
- Night Driver