Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק לפני שאתה נכנס לעניין לא לשכוח ש:

אתה סטודנט . בעל משכורת נמוכה . כך בחשבון ששיפורים לאוו דווקא עוזרים לאמינות ובטח ובטח לא לצריכת הדלק .

:oops:

וכמובן להחליף צמיגים..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

גם אני כבר עברתי טסט עם צמיגים מתים, אבל..לא הכי בריא ליסוע על 170 עם כאלו צמיגים..:vamp:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

תקשיב חביבי ,

אין לי בעיה שאתה מתכוון לשפר את האוטו ולנסוע 235 קמ"ש . זה אפילו מהנה למרות שאוטוטו צריך להעביר להילוך חמישי...

יש לי בעיה עם זה שהצמיגים שלך גמורים ואתה יודע את זה ולמרות זה אתה פתאום מנסה לחסוך בקניית חדשים ע"י תירוץ קטן שאומר שעברת איתם טסט , אז למרות שהם גמורים זה עדיין תקין , כי עברת טסט .

נכון . בדיוק . אתה סותר את עצמך .

אז או שאתה מנסה להיתמם או שאתה אדיוט .

בפעם הבאה שתשקר לנו או תנסה להיתמם ובכך לסכן את כולנו כשאתה מנסה להרביץ על הכביש ברכב לא תקין , השרשור לא רק שינעל אלא שימחק . אנחנו לא ניתן לך יד ועזרה לדבר כזה .

בקשר לפורק , אם היית עורך חיפוש ולו הקטן ביותר היית מקבל תשובה למה עם משיכות הילוכים ל 11,000 סל"ד ברכב אטמוספרי עדיין לא תוכל "לפרוק" .

נ.ב.

הבעיה במהירויות גבוהות באיביזה מהדור שלך זה הקטע של הצמדה . מעל 170 החלק האחורי פשוט מרחף . קודם כל תפתור את הבעיה הזאת , לדעתי לפחות , ורק אז תמשיך בחלק המכני .

מה לדעתי ?

בולמים והנמכה . למרות שיש לך סרן עלים מאחורה כבר הצליחו להנמיך את הרכב הזה ובדוק על בולמים וצמד קפיצים קידמיים שמיועדים להנמכה .

מכאן תמשיך לספוילר אחורי בסגנון הפיג'ו 306 מקסי או האינטגרלה של הראלי . זה אמור לעזור בהצמדה של החלק האחורי .

וכמובן צמיגים דביקים . במידה שלך אין , נסה למצוא ג'אנטים רחבים יותר ואז להתקין צמיגים רחבים יותר ויותר דביקים .

ורק אז לעבור לחלק המכני .

פשוט הקטע של הרכב לרחף במהירויות גבוהות הוא קטסטרופה .

לילה טוב .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

שמע אחי אני לא יודע איך אתה מבין דברים אולי תקרא יותר מפעם אחת מה שאני רושם ותבין טוב יותר

ציטוט:

"גם לא לשכוח שיש לי להחליף צמיגים אחד פה העיר לי עליהם שהם גמורים והם בהחלט כך.. (האחוריים)"

[זאת אומרת שאני חייב להתחשב בצמיגים שיהיה לי כסף להחליף אותם לחדשים במקום להשקיע על שיפורים קודם]

ובקשר להרבצה שהבאתי זה היה חד פעמי בכביש שאני מכיר היטב! ושאני אומר היטב זה 4 שנים על אותו כביש יום יום.

הפסקתי עם זה כי הרגשתי שהוא לא יציב, המסימום שאני נוסע זה 100-120 לא מעבר לזה.

בקשר להנמכות שאמרת, מקדימה הוא מספיק נמוך יותר נמוך מזה החלקים מתחת לאוטו נוגעים בכביש, יש לפעמים הרי האטה שמשפשפים לי את האוטו למטה אז מקדימה אני לא נוגע! מאחורה אני מוכן להנמיך.. למה הרכב גם הולך בשיפוע קדימה כאילו החלק האחורי גבוה יותר מהחלק הקדמי, אני רוצה שהוא יהיה ישר.

מה זה בידיוק סרן עלים?

מתחת לאוטו מקדימה:

http://www.siz.co.il/up.php?i=zmtzlvdmmdin.jpg

ככה הבולם שלי ניראה מאחורה:

http://www.siz.co.il/up.php?i=zjzttmyyjn2i.jpg

http://www.siz.co.il/up.php?i=eodvzyokxwdy.jpg

אם אני מחליף לצמיגים חדשים של (מישלין/גוד ייר/יוקוהמה/פירלי)

בגודל המקורי של הרכב (155 על 80 קוטר 13") זה עדיין לא יעזור ליציבות על הכביש?

פורסם

מתן, אם זה שמך, תרשה לי לייעץ לך מתוך הרבה שנות נסיון עם הרבה רכבים [אני בן 40] קודם כל תחליף צמיגים. מעבר לזה חבל להשקיע בשיפורים כי בולמים וקפיצים יעלו בערך 4000 לפחות צמיגים וג'אנטים עוד 3500, וזה לפני שהתחלת לגעת במנוע.

קח בחשבון שרכב בגיל הזה כדי לשפר את המנוע צריך לעשות אוברול ותוך כדי לעשות פורטינג, להעלות יחס דחיסה, לשים קמשפט חם, וכמובן הזנת דלק משופרת. זה יעלה לפחות עשיריה. עדיף שתהנה ממנו כמו שהוא (אחרי שתחליף צמיגים) ותחסוך כסף לרכב יותר מודרני וספורטיבי, כמו 306 או 106 xsi מודל 95 בערך, או zx וולקן שהיא גם זולה וגם ספורטיבית. אלו מכוניות עם שלדה בכמה רמות מעל האיביזה שלך ונחשבות למהנות ביותר בשנים ההן.בהצלחה אייל.

פורסם

חביבי ,

צמיג ברוחב 155 זה בדיחה .

אם מכמות ס"מ של מגע על הכביש או מבחינת איכות ( דביקות ) צמיג .

בזמנו היתה איביזה SXI שגדשה , הרכב הונמך והיה עם צמיגים 185/60/14 . בזמנו אלו היו צמיגים במידה ספורטיבית יחסית .

כך בחשבון שמידה כזו נכנסת בבתי גלגלים אצלך . ואם תוכל להשיג אישור ל 185/55/14 אז תוכל להשיג גומי עוד יותר איכותי במידה הזו .

דבר שני , הקפיצים והבולמים של האיביזה נוטים לקרוס . זו הסיבה שהאיביזה שלך נראית מונמכת בפרונט . אז הנה לך משהו חדש - היא לא נמוכה יותר כך במקור , פשוט הכל קרס אצלך . קח בחשבון שכיוון פרונט אתה חייב לבצע וזאת מכיוון שבאיביזות מהדור שלך בתי הבולמים קורסים מעט וגורמים לקמבר שלילי יותר בגלגלים הקידמיים .

במידה ותנמיך מאחורה ללא הפרונט , הרכב שלך יהיה לא יציב . אל תנסה לעקוף את הבעיה .

אתה תצטרך להביא קיט מלא של בולמים וקפיצים .

מלבד זה קיבלת עוד עצות ממני איך לשדרג את האחיזה הבדיחתית של הרכב .

לא רואים הרבה בתמונות שהעלת .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

צמיגים וג'נטים אין לי תקציב לזה אך בקשר לבולמים זה בטיפול,

יש אחד שמוכן להחליף לי 2 בולמים קדמיים חדשים מתוצרת ספרד+כיוון פרונט ב-900 שקל.

פורסם

תשמע, קראתי את כל השרשור, ואני חייב לומר שאחרי התגובה האחרונה שלך קיבלתי רושם קטן שאתה לא כל כך מבין את המשמעויות של הדברים שנכתבים כאן, אתה דואג לבולמים ופרונט ונוסע על צמיגים קקמייקה, ואתה עוד מחפש לחסוך, אם אין לך כסף , אולי כדאי שתמתין, ותחכה עד שיהיה לך, בצע ישור קו מכני, כולל פרונט, בולמים ,בתי בולמים קפיצים וכו, אח"כ תחשוב איך אתה משפר את המנוע, לפי העצות שניתנו לך קודם, אל תנסה לחסוך על החיים שלך, אתה תשלם ביוקר במקרה הטוב, במקרה הגרוע תפגע באחרים, וזה כבר מחיר שאתה לא יכול לשלם.

גם לי הייתה איביזה 90 כרונו שחורה שנתנה לי המון כיף לפני 10 שנים, אבל בעיקר כי היו לה המון תקלות ובעיקר: התנהגות כביש של מריצה, גם אני נסעתי עליה כמו על באגי כולל נסיעות כבישביל, אבל, וזה אבל גדול, האמינות של הרכב הזה ברצפה, זמינות החלקים יחסית טובה, אבל לא באיכות טובה, 3 פעמים החלפתי מנוע כי הם קרסו אחד אחרי השני, פשוט לא ניתן למצוא מנועים טובים לדגם הזה, ואני מדבר על" 90 CV סיסטם פורש" עאלק.

אני לא אומר לך לא לשפר את הרכב, אבל קודם תלמד אותו, את המגבלות שלו (במגרש חניה ריק), את הנקודות לחיזוק והיכן ניתן לשפר בעצמך. בקיצור , יש לך המון שיעורי בית לעשות.

בהצלחה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תוכן חדש...