Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום

כחלק מפרוייקט שיפוץ האלפא-סוד "ראלי קרוס" שלי החלפת הבולמים היא הכרח .

באלפא נמצאים כרגע רביעיית קוני "אדומים" ישנים וכאשר קיבלתי אותה, קיבלתי סט נוסף של בולמים חדשים.

בשתי האלפות "כביש" שברשותי מורכבים קוני "צהובים" ומכיוון שאין לי ניסיון עם "האדומים" כי עדיין לא נסעתי עם האלפא-סוד, אין לי כל כך מושג לגבי השיכוך שלהם.

הייתי שמח באם ניתן היה לקבל הסבר מסודר לגבי כל בולם "אדום" ו"צהוב" - יתרונות וחסרונות.

לא לשכוח שבסופו של תהליך האלפא-סוד אמורה גם לחזור ולהתחרות בספרינטים וכו'.

תודה

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פשוט

האדומים הונדסו לנוחות נסיעה מירבית תוך כדי התחשבות באחיזה טובה.

הצהובים הונדסו לקשיחות ונסיעה ספורטיבית בגלל שסתומים בעלי קוטר קטן יותר אשר מאפשרים מעבר כמות קטנה יותר של גז/נוזל הידראולי.

השאלה היא - האם אתה רוצה אחיזה בסיבוב? או נוחות בכביש משובש, כי את שניהם אתה לא תקבל בקוני אחד, אלא אם הוא ורוד (אדום וצהוב מעורבב, יענו - הומור)

פורסם

לא ממליץ לרכוש קוני . גם מבחינת אחריות וגם מבחינת שירות היבואן .

עדיף בילשטיין . כבר כוונו בחברה למקסימום אחיזה ונוחות .

חוץ מזה שהשירות של יבואן בילשטיין טוב משמעותית .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

בוקר טוב

1 - אני לא מחפש נוחות - מדובר במכונית מרוץ...

2- אני לא מתכוון לרכוש כלום - מורכב באלפא כרגע קוני אדום ויש לי עוד סט אחד נוסף חדש...

3- צהוב ואדום נותנים כתום ולא ורוד...:lol:

תודה

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

מתעלקת על השירשור...

הרכב שלי (לאון 2) מונמך כרגע בעקבות קופסת קוני צהובים בבגאז' אבל המטרה היא להתקין אותם.

לפי מה שאני מבינה, צריך לבצע כיוון פרונט אחרי התקנה ושוב לאחר כמה ימים (שהבולמים יתיישבו והבושינגים יסתדרו וכולם ירגעו ויהיה שלום עולמי).

א. האם הבנתי נכון?

ב. יש לכם המלצה על מתקין+מכוון (קסטר+קמבר+כל דבר אחר שצריך) - כזה שיודע מה הוא עושה?

ג. בזמן ההתקנה אני מתכוונת להחליף כריות בולם - יש עוד משהו ששווה כבר להחליף באותה הזדמנות?

דנקשיין!

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

נכון- אני מבצע את כל הכיוונונים שלי אצל בחור בשם יוסי במכון מ.מ.מ בבני ברק, הוא אומנם רק עובד שם אבל אצלו אני כבר 5 שנים כולל הלאון שהיתה לי,הוא כבר מכיר את כל השגעונות שלי{כסטר מקסימאלי וכו}ועושה עבודה טובה וכרצון הלקוח !.

פורסם
בוקר טוב

1 - אני לא מחפש נוחות - מדובר במכונית מרוץ...

2- אני לא מתכוון לרכוש כלום - מורכב באלפא כרגע קוני אדום ויש לי עוד סט אחד נוסף חדש...

3- צהוב ואדום נותנים כתום ולא ורוד...:lol:אף פעם לא הייתי טוב בצבעים. לא פלא שאני לבן.

תודה

דובי

מתעלקת על השירשור...

הרכב שלי (לאון 2) מונמך כרגע בעקבות קופסת קוני צהובים בבגאז' אבל המטרה היא להתקין אותם.

לפי מה שאני מבינה, צריך לבצע כיוון פרונט אחרי התקנה ושוב לאחר כמה ימים (שהבולמים יתיישבו והבושינגים יסתדרו וכולם ירגעו ויהיה שלום עולמי).

א. האם הבנתי נכון? לא. לא הבנת נכון יש לבצע כיוון פרונט רק לאחר התקנת הבולמים, לא שוב אחרי כמה ימים אלא אולי אחרי כמה שנים, כשהקפיצים "יתעייפו" וזוויות ההיגוי ישתנו.

ב. יש לכם המלצה על מתקין+מכוון (קסטר+קמבר+כל דבר אחר שצריך) - כזה שיודע מה הוא עושה? לא את כל הזויות אפשר לכוון, זה תלוי בסוג הרכב, שלא יעבדו עליך. מאיפה את בארץ? אני אתן לרפי לין לעשות את העבודה שלו לגבי מיקום, אני משוחד.

ג. בזמן ההתקנה אני מתכוונת להחליף כריות בולם - יש עוד משהו ששווה כבר להחליף באותה הזדמנות? מיסבי החלקה של הבולמים (מקדימה, למה הגלגל זז ונע על פי תנועה סיבוב גלגל ההגה שלך, הבולם עצמו גם כן מסתובב על גבי מיסב החלקה שאותו רצו להחליף)

דנקשיין!

דון קישוט.

פורסם

אני החלפתי זוג בולמים קדמיים באיביזה.

הקודמים היו מקוריים עם 130,000 ק"מ.

במקומם התקנתי עכשיו קוני אדום מקדימה.

האיביזה גם ככה קשיחה ולא סופגת זעזועים ברכות ולכן לא רציתי להקשיח עוד יותר עם הקוני הצהוב.

מה גם שהבנתי שרוב האנשים ששמים צהוב מכוונים ל 30-40% קשיחות ולא מנצלים את כל היכולת של הבולם.

הקוני האדום יותר זולים, וכיוונתי אותם ל 100% קשיחות. (ההבדל בקשיחות מאוד מאוד מורגש לפני ההתקנה, כשמשחקים עם הבולם ידנית).

בעיקרון הכיוון הזה אמור לתת לי יותר רכות בעליה על באמפ, ואותו ריסון זעזועים אחר כך, הכל יחסית לקוני צהוב שמכוון ל 40%.

ההסבר כאן :

http://www.tirerack.com/suspension/koni/specialvssport.jsp

סה"כ ביחס למה שהיה קודם האוטו עדיין נוקשה בעליה על באמפים, יש שיפור בנוחות אבל הוא קטן. התחושה היא שהאוטו עדיין נוקשה באופיו אבל לא "מתרסק" באופן נוראי כמו שהיה קודם.

מבחינת ריסון המצב משמעותית יותר טוב עכשיו. אין נדנודים, לא אחרי באמפ אכזרי, ולא אחרי טלטול של הרכב בסיבוב או בבלימה אגרסיבית.

סה"כ אני לא רואה צורך בעוד קשיחות. האוטו קצת יותר קל לשליטה עכשיו ויש לי יותר בטחון כנהג.

פורסם
כלומר - אדום יותר רך מצהוב בעצם - זו השורה התחתונה ?

כן,

הצהוב הוא הספורטיבי,האדום הוא בולם איכותי שמנסה לאזן בין רכות לנוחות.

לטעמי,לך על הבילשטיין, דרך אגב הבילשטיין עם קביצי אייבך :) תענוג.

מנסיון על 306 1.8 ידני :shock:

פורסם

כן

האדום גם פשוט יותר והוא מבוסס רק על שמן, בעוד הצהוב מכיל גם גז עד כמה שהבנתי.

בכל מקרה, הכיוון שכולם מדברים עליו הוא שיכוך החזרה בלבד !!! (REBOUND)

למי שדיבר על "קשיח מידי" אלו אגדות שמסופרות יותר מידי זמן, ולחלקן אין באמת ביסוס במציאות, הכל תלוי בסוג הרכב, אני למשל, נוסע על קוני צהוב, הקדמי מכוייל 100% קשיחות, האחורי על 60%, והרכב נוח בשימוש יומיומי

דובי - האלפא כבר נוסעת ? אפשר סיבוב ?

ליאור (השכן שלך)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אדום זול יותר אך ניתן לכיוון רק לפני ההתקנה.

הצהוב יש לו ברז שמאפשר כיוון כל פעם שרוצים. (כנראה הגישה לא קלה בכל זאת).

הכיוונונים אכן משפיעים רק על ה rebound. הכוח שבו מתנגד הבולם ל compression (כשעולים על bump ) אינו ניתן לכיוון אך הוא קטן יותר באדום מאשר בצהוב.

מבחינת הריבאונד, האדום כשהוא קשיח מקסימום שווה בערך לצהוב ב 30-40%, זאת על פי הגרף שיש בקישור.

פורסם
כן

האדום גם פשוט יותר והוא מבוסס רק על שמן, בעוד הצהוב מכיל גם גז עד כמה שהבנתי.

בכל מקרה, הכיוון שכולם מדברים עליו הוא שיכוך החזרה בלבד !!! (REBOUND)

למי שדיבר על "קשיח מידי" אלו אגדות שמסופרות יותר מידי זמן, ולחלקן אין באמת ביסוס במציאות, הכל תלוי בסוג הרכב, אני למשל, נוסע על קוני צהוב, הקדמי מכוייל 100% קשיחות, האחורי על 60%, והרכב נוח בשימוש יומיומי

דובי - האלפא כבר נוסעת ? אפשר סיבוב ?

ליאור (השכן שלך)

אדום זול יותר אך ניתן לכיוון רק לפני ההתקנה.

הצהוב יש לו ברז שמאפשר כיוון כל פעם שרוצים. (כנראה הגישה לא קלה בכל זאת).

הכיוונונים אכן משפיעים רק על ה rebound. הכוח שבו מתנגד הבולם ל compression (כשעולים על bump ) אינו ניתן לכיוון אך הוא קטן יותר באדום מאשר בצהוב.

מבחינת הריבאונד, האדום כשהוא קשיח מקסימום שווה בערך לצהוב ב 30-40%, זאת על פי הגרף שיש בקישור.

למה אתם סתם יורים באויר. מניחים הנחות.

מה מבוסס על שמן? גז? זה לא קשור, קדימה זה קבוע בשני המקרים וגם אחורה.

קוני ידועים בבולמים אחוריים בעלי צינור 1, בולמי גז, והם לא ניתנים לכיווץ עם היד, כמו בולם דו צינורי.

מי אמר שקוני צהוב יש לו ברז? מה זה פה ? קולקטיביות?

יש דגמים של קוני צהוב בלי ברז ויש עם, יש מתכווננים לפני התקנה, יש גם אחרי, ויש כאלו שגם לא מתכווננים. הכל יחסי.

רוב הקוני האדומים בעלי 2 צינורות (בולם דו צינורי) והם עמידים יותר לאורך זמן.

כמו שסיכמתי עוד בתשובה הראשונה,

צהובים - אחיזה וקשיחות

אדומים - נוחות ואחיזה טובה.

בילשטיין עולים הרבה יותר. קוני עושים את העבודה מספיק ומעבר, במיוחד כשאתה לא "מגרזן" עם האוטו.

אסף.

פורסם
למה אתם סתם יורים באויר. מניחים הנחות.

בילשטיין עולים הרבה יותר. קוני עושים את העבודה מספיק ומעבר, במיוחד כשאתה לא "מגרזן" עם האוטו.

אסף.

לבילשטיין גם יש יבואן אנושי,לבילשטיין גם יש אמינות מוכחת יותר טובה,לבילשטיין יש מוצר יותר טוב.

בילשטיין יותר טוב,ואני לא מכיר מישו ששם בולמים משופרים כי הוא לא "מתגרזן " עם האוטו.

• תוכן חדש...