שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני לא מבין כלום בשיפורים של מכוניות אז אל תצחקו עלי אני פשוט רציתי לשאול: יש לי איביזה 1400 ספורט 100 כוח סוס, מצטער אין טורבו, אבל השאלה שלי היא מה כן אפשר ואם אפשר לעשות שיפור כלשהו בכוח או בהתנהגות מה שלא יהיה, שכן ישתלם ושאני אוכל להנות ממנה יותר. תבינו זה האוטו הראשון שלי ואני מאוד אוהב אותה אני מאוד אשמח אם חבר עם לב רחב יסביר לי קצת קצת לא הרבה על הפוטנצית שלה אם יש כזה בכלל.. החלק של שיפור המראה נמחק כי פה שיפור ביצועים, לא שיפור המראה. בגירה תודה רבה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחבר שלי יש שברולט מאליבו שנת 98 מנוע 2400... הוא מאוד אוהב את האוטו הזה ומצד שני הוא גם אוהב לנהוג על גיר ידני ,ובנוסף גם לחסוך בדלק ... השאלה אם זה אפשרי,כי עד כמה שידוע לי אין דגם ידני למאליבו ואם יש אפשרות להתאים גיר ידני מרכב אחר במחיר שפוי? בתודה מראש דני
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת כמה עולה פורק פורג' 50-50 לאיביזה טורבו 2001 ואיפה כדאי לקנות...? תודה
הודעה אחרונה מאת stratus, -
מדובר ב FR 150 סוס נשארו כמה שקלים לאחר הרכישה והייתי מעוניין לדעת מה אפשר לשפר באוטו בעלויות לא מטורפות (סביבות 5000 ש"ח ויפה כמה שקלים פחות..) צ'יפ? אגזוז לחץ (עם בניייה או בלי? מה ההבדל וכו)? פילטר פתוח? פורק לחץ? חומוס צ'יפס סלט עם טחינה למעלה או איך שלא קוראים לזה מישהו יכול להסביר למתחיל כמוני 1 מה העלויות? 2- איפה עושים? 3- מה התמורה בסוסים? 4- ומה הנזק למנוע? 5- מה "הכרחי" ועל מה אפשר לוותר..? 6- כל השעונים למיניהם למה צריך אותם? ********* וכמובן ששמרתי תקציב בנפרד לצמיגים.. אשמח לשמוע מה מומלץ לרכב הזה מבעלי ניסיון.. המטרה שלי היא יותר כוח.. התנהגות פחות חשובה לי כרגע.. תודה מראש אורן
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אתמול היתי במוסך לצורך טיפול, בזמן הטיפול המכונאי בא אלי ואמר לי שאחד הבולמים הקדמיים התחיל לנזול. מבירור מהיר במוסך מורשה, עלות בולם מקורי קדמי 1150 ש"ח לפני מע"ם אחורי 800+ (ללא קפיצים) תחליפיים לא ניתן להשיג לפי מה שאני יודע. מזמן רציתי להחליף בולמים, אך תמיד דחיתי את זה והרכב כבר התחיל להיתנהג כמו ספינה אמריקאית בזמן האחרון. אני חושב בכיוון של קוני עם קפיציים שלהם או אייבך (חשוב שיהיו ללא הנמכה), בינתיים רק לקידמיים ועוד חודשיים גם אחוריים. יש למישהו מושג מה עלות של בולמים כאלה? איפה אפשר לברר מחיר או לקנות? כמו כן גם נתקלתי בפורום של אלפא באנגליה בהמלצות על בולמים של חברת FK יש להם סט כזה http://www.fk-automotive.de/websale7/FK-Silverline-Gewindefa…
הודעה אחרונה מאת Borka, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש בחור אחד בפורום בשם יאשה ששולח לשם את כולם עממה? הוא אפילו לא נותן איזה לינק או רמז איפה זה? מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם,לאחרונה השגתי פילטר אוויר פתוח,אני יודע איך לחבר והכל,ויש לי מקום. גם הרעש נחמד,אבל מה הוא בעצם מוסיף חוץ מרעש טיפה יותר נחמד? ואיך הוא עובד? האם הוא מוסיף כח למנוע? האם זה יכול להזיק למנוע בצורה כלשהיא? תודה לעוזרים. איתמר
-
שלום לכול חברי הפורום!!! אני רוצה ליבא לאוטו שלי מנוע אחר שאין אותו בארץ יש מישהו שיודע שמיבא מנועים לפי בקשה יש לי ניסן אלמרה 97 ידנית והדגם מנוע שלה GA16DE והיתי רוצה או SR16VE או SR20VE תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מאיפה אפשר להשיג ספויילר מישהו יודע חנות או משהו ???
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי רנו קליאו 1992 ואני רוצה לשים לה אגזוז זרימה חופשית .. עכשיו הבעייה שאני לא מבין בזה כלום אז יש לי כמה שאלות קצת חופרות 1 האם כל אגזוז ז"ח יכול להתאים לכל רכב או שאני יכול לקנות אגזוז ממישהו ולגלות שהוא לא מתאים לי .. 2 האם אגזוז ז"ח עובר בטסט או לא, ואם משטרה יכולה לעצור אותי ביגלל זה .. 3 וכמה עולה להתקין את האגזוז אצל מוסכניק 4 או שמעתי שיש קומינה לעשות חור איפשהו בדוד של האגזוז וזה נותן צליל בס יפה .. זה נכון ? אשמח לקבל תשובות בהקדם תודה רבה ושבת שלום ...
שאלה כזאת: האם הגיוני להחליף דיר אוטומט בידני אל 307 שנת 2004 רציתי למצוא גיר של 307 XS אבל המוסכניק שלי טען שזה לא יתחבר למרות שזה אוטו האוטו רק גירסת קופה עם גיר ידני. ואם כן אז לאן לפנות ואיפה לחפש דברים כאלה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה אחותי רכשה גולף 1600 עם דוד אחורי (פילטר פתוח,אגזוז לחץ וואט אבר) היא מעוניינת לשים מפסק כדי שתוכל להפעיל ולהפסיק כשתרצה, האם זה אפשרי ? המחיר לא משנה. תודה .
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמו שהבנתי, ככל שהמנוע יונק אוויר קר יותר, ככה ההספק גדול יותר, מאחר ואוויר קר תופס פחות מקום. אבל להתקין מסנן אוויר פתוח שיונק אוויר מבחוץ זה מיותר בפג'ו 205, בגלל שכפי שידוע לי, בפג'ו 205 קרבוקטור אין חיישן כמות אוויר לכן כמות הדלק לא תשתנה, מה שיגרום לתערובת ענייה וירידה בביצועים. אבל מה יקרה אם אני אגרום למנוע לינוק אוויר קר, אבל באותה הכמות שהמנוע אמור לקבל במצבו הסטנדרטי?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת האם שווה להתקין קלאץ' קראמי ברכב לא משופר? איזה תוצאות יהיו לטובה ולרעה? אותה השאלה גם לגבי דיסק בלמים. מה התוצאות ומה ההשלכות של כל הסיפור? לצורך העניין הרכב הוא מיצובישי סופר לנסר 97 ידנית. את האמת אני ממש לא בקיא בנושא. תודה מראש. מקס.
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לקוח מתוך המאמר באתר אוטוספורט החלפה של צרכני כוח מכאניים בתחליפים חשמליים- ישנם מערכות ברכבנו כגון הגה כוח,מזגן,אלטרנטור וכדומה, אשר מחוברים עם רצועה למנוע עצמו ומסתובבים איתו יחד. אם נוריד את הרצועות הללו,ונהפוך אותם ממכאניים-לחשמליים, המנוע יעבוד ביעילות רבה יותר ובקלות רבה יותר מכיוון שלא יהיה עליו עוד "נטל". לשם כך נידרש אלטרנטור יותר חזק. אני ישתמש בדוגמה הבאה כדי להמחיש את המצב: אם נוריד את הרצועות האלו ונחליפם למערכות חשמליות,זה כמו להוריד מעיל כבד מאצן-הוא ירוץ ביותר מהירות בלי המעיל,כך גם המנוע יעבוד יותר יעיל בלי המערכות הנלוות שהוא מפעיל. נשמע כמו שיפור זול יחסית אני ישמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור בנושא,אם מישהו ביצע שינוי כזה ברכב שלו המערכות…
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום! אם לדוגמה יש לי מכונית עם טורבו צי'פ פילטר פתוח וכו', אז בטסט האנשים שם מתעניינים במנוע? כי אמרו לי אנשים שלא אכפת לטסטרים מה יש לך מתחת למכסה מנוע האם זה נכון? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Mike_d, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב, אתמול הלכתי לחפש ברלינגו על מנת לפרק לו קאליפרים, ומשאבה. מה שלקחתי בסוף זה קאליפרים, משאבה, צלחות במצב מעולה ללא מדרגה, רפידות חדשות לגמרי. 1. האם צינורות גומי שמתחברים לקאליפר המקורי בוולקן יתאימו מבחינת אורך? 2. האם צריך להחליף בוסטר? 3. אם לא - המשאבה מתחברת אחד לאחד? 4. האם שכחתי חלקים נוספים שהייתי צריך לקחת מהרכב התורם? אני כן יודע ששכחתי לקחת את הברגים של הקאליפרים, האם הברגים הקיימים יתאימו? תודה, ארז.
הודעה אחרונה מאת erez, -
טורבו חשמלי - כול מה שלא ידעתם. 1 2 3
מאת Guest תמיר .א.-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 33 תגובות
- 18.4 אלף צפיות
הרצתי חיפוש בפורום על טורבו חשמלי, כול ההודעות משנת 2004-2007 אומרות בחד משמעי: "מוצר חרא, ותעשו חיפוש בפורום". אבל לא היה באמת דיון רציני על הנושא, עם כול הנתונים טכנים והחישובים התאורתיים. * אחד רשם לא נותן מספיק לחץ * עוד תגובה הייתה שכדי לייצר כוח הוא גוזל כוח מאלטרנטור אז לא כדאי, * עוד תגובה שזה חרא כי זה מפלסטיק. * עוד דעה קדומה כי זה מוצר חשמלי אז זה חרא. * אחד אמר הספיקת אוויר שלו לא מספיקה. * וכו... להרצתי חיפושים עם גוגל ברשת למצוא קצת נתונים על טורבו החשמלי, מצאתי נתונים צנועים שניראים לי דיי נכונים לגבי המתקן הזה, אמרתי לעצמי נבדוק את העניין תאורתית, כי עוד לא ראיתי בפורום משהו באמת מקצועי שניסע על המנוע של הרכב שלו באמת, כול זרקו…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרבה אנשים לא מכירים את הפטנט הינה כתבה קטנה עליו: http://www.sportcompactcarweb.com/editors/0705_sccp_comprex_compressor_supercharger/index.html
הודעה אחרונה מאת liran-18, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעולם לא התנסיתי בכל הקשור לשיפורים חיצוניים (הנמכות, חצאיות ודברים יפים דומים). רציתי לשאול אם מכונית מיני כמו פונטו או יאריס ניתנת לשינוי שיהפוך אותה להרבה יותר מרשימה? מה סדר גודל העלויות? האם מכונית כזו תרד מהכביש אע"פ שכל מה שבתוכה חוקי? תודה מראש.
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעונין להחליף את הבולמים + הקפיצים ברכבי . התענינתי בסט של WEITEC עם הנמכה 35 מ"מ קדימה אחורה. לאחר חיפוש בפורום לא הגעתי לתשובה החלטית. 1. המחיר 3800 ש"ח , האם המחיר טוב? 2. מה דעתכם על הסט הנ"ל? 3. מקריאתי בפורום ראיתי תגובות של אנשים שטוענים כי הם רכים מידי, האם כך הדבר? 4. איך הם ביחס לבולמים המקורים של ה-HGT קשים יותר או רכים יותר? שולה
הודעה אחרונה מאת valery1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
תערוכה ספונטנית, אפשר לומר.... הרכבים כמובן מוצגים על ידי בעליהם
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם אפשר לאשר להונדה האצ'באק 96-99 מנוע מסוג VTI? תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
פתיחות בין רנו קליאו 92 1400 סמ"ק לבין הונדה סיויק 94 1600 סמ"ק למי יש סיכוי טוב יותר לקחת בפתיחות ... ( לא בסגירות ) קחו8 בחשבון שהרנו הוא רכב קטן וקליל תודה...
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכול חברי בפורום!! יש ברשותי ניסן אלמרה 1.6 ידנית והיתי רוצה לברר עם יש אפשרות להשתיל מנוע של ניסן פרימרה אצלי באלמרה זה 1.6 ובפרימרה 2.0 תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת albain, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מידת הצמיד היא 165\17\13. כרגע מותקן אצלי סלט וזה ממש לא טוב. אבא שלי הציע לי לקחת BARUM אם יהיה, ואם לא יהיה אז FALKEN. מחיר כל צמיד הוא 200 ש"ח, אני רוצה לקנות 4. על מה אתם ממליצים? כרגע הרכב שלי נוטה קצת שמאלה בנסיעה וההגה שלו רוטט בנסיעה מעל 90 קמ"ש, האם יתכן שזה בגלל הסלט שיש לי בגלגלים? (4 חברות שונות)+הג'אנט האחורי ימני עקום טיפה בקצה שלו (מגנזיום). האם זה יעלם\ישתפר ברגע שאני שם את הג'אנטים המקוריים של הרכב+מלביש עליהם 4 צמיגים חדשים? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת peter, -
צ'יפ לWRX 07 1 2
מאת rgunv- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בעקבות מספר שיפורים שהוכנסו ברכב יש צורך ב"כיוון" מחדש של המחשב והכנסת שיפורים מסוימים בתוכנה כדי שתתאים למה שמותכן ברכב. שמעתי המלצות חמות על בחור ששמו רפי ונמצא בזכרון יעקב, כך שאם יש למישהו רשמים על האחרון שאם יש למישהו רשמים כלשהם ..... *אני מודע לכך שאחריות היצרן מתבטלת.
הודעה אחרונה מאת PRIMO, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם ביום חמישי הורדתי ממיר ( בורה V5 ), תחילה הרכב נוסע יותר טוב, זריז יותר, נסיעה חלקה יותר. מה שמטריד אותי - 1. יש מין רעש מתכתי בתחילת נסיעה + עמידה בסרק עם משחק בדוושה. 2. יש שריקה מהצנרת . מישהו יכול להסביר את התסמינים ? תודה
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום הודעה ראשונה שלי פה. השאלה שלי היא פורק לחץ זה טוב למנוע? או לא טוב מה השלחות אם יש ואני מחפש המלצה לפורק טוב יש לי סיאט איביזה FR שנת 2005 אתמול רכשתי 4 צמיגים S.DRIVE לאחר שראיתי פה תגובות סבבה על הצמיג !! זהו תודה רבה לכל המגיבים הם היו כאלה .
שיפור פיג'ו 205
מאת TA2-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני משתמש חדש בפורום הזה ואני לא ממש מבין בכל מה שמדובר כאן.. יש לי חלומות קצת פרועים אבל אני מקווה שלאט לאט אני יצליח לממש אותם.. אז ככה יש לי פיג'ו 205 פוראבר רגילה שנת 98 גיר רגיל מנוע 1.4 ורציתי לשפר אותה קצת בתור התחלה, וכמו שכבר אמרתי אני לא ממש מבין בכל זה קראתי די הרבה בפורום לפני שפתחתי נושא חדש אני יודע שיש הרבה הודעות קודמות שמתייחסות לנושא הזה, הבעייה היא שאני קורא ולא ממש מבין כי אתם מדברים על שיפורים מאוד משמעותיים ואני כרגע לא ממש יכול להרשות לעצמי שיפורים כאלה.. אז לעיניין.. רציתי להתייעץ איזה שיפורים אני יכול לשים ברכב הנ"ל שיעלה לי את איכות הנסיעה והכיף בלי להוציא הרבה כסף? אהההה.. וגם אם יש לכם הצעות איפה לעשות את מה שתציעו אם …
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 207 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אורי מ.
- TvrSpee12
- פריג'י
- mcaspi
- garicho
- gollu
- פאר האורה
- zizkebab
- `Infinity
- rottomer
- itsik170
- Night Driver