Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקוח מתוך המאמר באתר אוטוספורט

החלפה של צרכני כוח מכאניים בתחליפים חשמליים- ישנם מערכות ברכבנו כגון הגה כוח,מזגן,אלטרנטור וכדומה, אשר מחוברים עם רצועה למנוע עצמו ומסתובבים איתו יחד. אם נוריד את הרצועות הללו,ונהפוך אותם ממכאניים-לחשמליים, המנוע יעבוד ביעילות רבה יותר ובקלות רבה יותר מכיוון שלא יהיה עליו עוד "נטל". לשם כך נידרש אלטרנטור יותר חזק. אני ישתמש בדוגמה הבאה כדי להמחיש את המצב: אם נוריד את הרצועות האלו ונחליפם למערכות חשמליות,זה כמו להוריד מעיל כבד מאצן-הוא ירוץ ביותר מהירות בלי המעיל,כך גם המנוע יעבוד יותר יעיל בלי המערכות הנלוות שהוא מפעיל.

נשמע כמו שיפור זול יחסית

אני ישמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור בנושא,אם מישהו ביצע שינוי כזה ברכב שלו

המערכות המדוברות עדין יפעלו אחרי הסרה של הרצועות ועד כמה זה יעיל?

תודה

נ.ב אני שואל באופן כללי אבל אם זה משנה הרכב המדובר זה פולו 16V

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

וואלה מה אני יגיד לך

לך תיסע בלי רצועת אלטרנטור... (3 נקודות הכרחיות שממחישות הרבה דברים מעבר לדימיון הבילתי נודע)

בכל אופן יצא לי ליסוע איזה יום-יומיים ללא הרצועת מדחס-הגה כח (ב GSI היא מופרדת מזו של האלטרנטור) ומה אני ייגיד לך

לא שמתי לב לחלקיק השיפור.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הכל טוב ויפה, אבל אל תשכח שהם למשל הורידו ולא החליפו לחשמלי, הפיכה לחשמלי גם תיצור יותר התנגדות מכיוון האלטרנטור.

אז מה עשית בזה?

פורסם

ישנם רכבים חדשים, שבמקור מגעים עם מגבר הגה חשמלי- מכאני או אלקטרוני.

ישנם רכבים יקרים יותר (קראתי עד דגם של אודי) בהם גם משאבת נוזל קירור חשמלית ומבוקרת.

ישנם תכונות חיוביות ושליליות למערכות אלו.

לדוגמה מערכת ה"כ הדראולית (סטנדרטית), אנו צריחים אותה (בעיקר) בזמן חנייה,

ובזמן החנייה לרוב הסלד בין 1-1.5K, והמערכת לא מצליחה לספק את רוב כוחה.

ומתי היא כן? בדיוק כאשר אנחנו לא צריכים אותה! בכביש מהיר כאשר המנוע ב- 3K ומעלה.

בדומה לגבי משאבת נוזל קירור

• ספונסר פורום
פורסם

כל הדברים שנכתבו כאן נכונים אך לא מדוייקים.

נכון שכל הורדה של חלק מסתובב ממנו משפר את עליית המנוע בסל"ד.

אך גם הוספה של רכיב חשמלי כמו משאבת הגה כוח חשמלית או מאוורר חשמלי יוצר יותר עומס על האלטרנטור ויוצר התנגדות לתנועה.

ישנם רכבים(כמו לנצ'יה קאפה\תמה טורבו) שמשאבת המים צורכת הרבה כוח מהמנוע(13 כ"ס,מדוד על דיינו) ומעבר למשאבה חשמלית שצורכת כ2 כ"ס שווה את המאמץ.

משאבת הגה כוח אומנם מסתובבת כל סל"ד המנוע,אך לא מייצרת לחץ(והתנגדות) כמו בסיבוב ההגה לצדדים,אך גם משאבה חשמלית עובדת כל זמן פעולת המנוע.

בברכה,אורן

• תוכן חדש...