שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן, אחלה פורום, אני נהנה להשכיל ממנו..כל הכבוד! אז ככה, יש לי דייהו אספרו שנת 95, אוטומטית. מנוע הוחלף לפני שנתיים (2000 סמ"ק). 105 כוחות סוס. האוטו נראה כחדש, מבחינה מכנית הוא לא רואה מוסכים, ונוסע ממש ממש יפה. מעניין אותי לדעת במה אני יכול לשפר אותו, להוסיף לו כח, כל דבר.. אשמח לקבל ביקורות! ד"א, קראתי כל מיני נושאים פה על הרכב הזה..ותהיתי אם מדובר באותו רכב...כי הרכב שלי לא רואה מוסכים ונוסע ברמה גבוהה..
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי רכב איביזה 97 CLX עם צמיגים 180/60 R14 ואני רוצה לדעת מהו הלחץ האוויר שצריך להיות בצמיגים (על הדלת לא כתוב ואין לי את הספר של האוטו) תודה!
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת על סמך מה קובעים אם הרכב מתנהג טוב על הכביש, או איך אני יודע למשל שאני נוהג על רכב אז יש לו התנהגות כביש טובה?(אגב אני מקווה שהנושא קשור לפורום כי לא מצאתי פורום אחר שקשור לנושא אז סליחה מראש).
הודעה אחרונה מאת ido-e, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
העניין הוא שהמוסכניק שלי התחיל לעשות לי את ההסבה מאוטומט לרגיל , נתקלנו בבעייה שאין ברגים לגלגל תנופה... הוא אמר בהתחלה שיכול להיות שיש לו אבל בסוף הסתבר שלא... בקיצור צריך ברגים , באזור חדרה , פרדס חנה...
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ראיתי לאחרונה סובארו טנדר שבו יש מנוע 1800 של XT (עם טורבו כמובן) חיצונית המנועים זהים חוץ מהטורבו. השאלה היא עם הטנדר ברישיון מופיע בנפח 1800, והוסיפו טורבו האם זה אפשרי לעבור חוקית טסט?
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חיפשת בפורום ולא מצאתי רכשתי יונדאי קופה שנת 97 מנוע 2000 ידני מישהו יודע כמה כוח סוס יש לרכב ברישון לא רשום.
הודעה אחרונה מאת omrishalev, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בשעה טובה אני הולך להזמין (וכן אני לא אבא למרות שהוא נותן 20 אלף) איביזה FR ויש לי שתי שאלות: 1.בתקציב של 4000+- שח' איך אני יכול לשפר לה את האחיזה או להקטין את התת היגוי ששמעתי שיש לה? 2.חשבתי להזמין אותה בצבע לבן ולשים לה ג'נטים שחורים..אני חושב שזה ממש יפה כל הקטע של לבן על שחור מה אתם חושבים? כי לא מצאתי תמונה בגוגל של איביזה לבנה על ג'נטים שחורים תודה,אילן.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פיגו 306 שנת 95 מנוע 1.4 יש ברכב עכשיו צמיגים במידה 165/70R13 אני לא יודע עם הצמיד הוא ברוחב 5.5X13 5X13 כמה אמורה לעלות רביעיה של צמיגים כאלו. יש הבדל בין הצמיגים בכלל במידה הזו? יש המלצה כלשהי? חשבתי גם על הדרך שאני מחליך צמיגים לעלות מידה, לאחת מאלו 185/60R14 - 5.5X14 185/65R14 - 5.5X14 יש המלצה למשהו ספציפי? מה המחיר לסט של רביעית צמיגים שכאלו? במידה והרכב שלי בלי הגה כח עליה לגנט 14 תהיה משמעותית מבחינת הבדל בכח שצריך להפעיל על ההגה בפרסות וכדומה? תודה אור.
הודעה אחרונה מאת or_18d, -
שלום לכולם. לאבי יש הונדה סיביק, שנת 92 ידנית, אבי קנה רכב חדש מהחברה, ואת ההונדה הוא רצה למכור. אך הוא התחרט וכבר לא מוכר. עלתה האפשרת שאני יקח את הרכב, היו לי לא מעט הונדות אך זו הידנית הראשונה. הרכב מאוד יקר לאבי, ומבחוץ הוא במצב ממש תצוגתי, מבפנים הרכב כמו חדש. כעת יש לי 20K ש'ח להשקיע ברכב. פינקתי את הרכב בתוספות מארה'ב כגון: פנסים,לוח שעונים,ידיות,ושאר ירקות. אני מעוניין לגדוש את האוטו, לרכב בין השאר המנוע והגיר והקלאץ חדשים. ראיתי כמה הונדות טורבו, אך אני מעוניים להפוך את הרכב לכמה שיותר פשוט מבחוץ. זאת אומרת עם הצמיגים המקוריים, טאסות, בלי שטויות כאלה ואחרות. לרכב ג'אנטים,ספויילר,ועוד כמה תוספות רובם מהחברה. אני מעו…
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
ערב טוב! שבוע שעבר רכשתי פורד אסקורט 1995 זטה לפני הרכישה הבנתי מבגירה שהרכב עצל בצורה מדהימה "בזכות" הגיר הסופר ארוך ומעצבן (וזה עוד 5 הילוכים ) רק כשנסעתי על הרכב הבנתי בדיוק למה הוא התכוון והגעתי למסקנה שצריך להוריד את הראש למטומטם ששם גיר כזה אי שם בפורד,אני באמת לא אתפלא אם הגיר משודך גם לטרנזיט במקרה בחיפוש ראיתי חלקי דברים וכמעט תשובה חד משמעתית לגבי החלפה של הגיר לגיר RS2000 שאמור להיות קצר משמעותית הדברים שאני לא סגור עליהם הם אלו מה דגם הגיר המדוייק של הRS הנ"ל? (למקרה שאנסה לפנות לייבוא) מה צריך עוד להשתלה מלאה? גלגל תנופה של RS? הקלאץ הנוכחי (במצב טוב) יתאים 1:1 ? ואם יש הערכה למחיר החלפים ומקום מומלץ לעבודה גם יתקבלו בברכה …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי מה המפה הזאת אומרת ואיך קוראים אותה?
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- אחראי פורום
- 49 תגובות
- 10 אלף צפיות
שהתכוונתי עגול התכוונתי לצורה שתתאים למנוע שלי: למישהו יש מושג מאיפה אני משיג? ומה אני שם במקום הנשם מנוע?
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אז ככה , יש לי מזדה 6 חדשה (רכב חברה) וקצין הרכב אינו מאשר החלפה לחישוקי מגנזיום, תמוה לגמרי , אבל מה אפשר לעשות.... האם יש למשהו רעיון איך לשפר את המראה? אולי טסות מגנזיום? תודה.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
בדקתי ומצאתי כי מחיר קיט קויל-רובר למכוניתי נמוך ב50% באנגלייה -- האם יש למישהו נסיון ביבוא עצמי של קיט בולמים לרכב? אם כן אשמח אם תוכלו לפרט עלויות נילוות-מאירופה\אנגלייה או ארהב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. אפתח בכך שלא ידעתי איזה פורום יותר מתאים לפתיחת הנושא אך מכיוון ששעוני גדישה EGT וכ'ו קשורים לשיפורים חשבתי שכאן יוכלו לעזור לי. בקרוב אני מתחיל לבנות משהו מסויים לרכב אשר קשור לקורת A אשר תבנה מחדש ע"י קרבון-פייבר עם מקום לשלושה שעונים. כרגע אין לי את השעונים אך אני מעוניין ליצור את הבניה בלעדיהם,לקחת מידה של קוטר פנימי/חיצוני,עומק וכ'ו אני אוכל לקחת משעון של חבר,השאלה היא האם כל השעונים הם במידה "סטנדרטית" או שמה שכל חברה וגודל השעונים שלה? בברכת תודה וחג שמח,בן.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ושבוע טוב. אני נוהג על רכב מסוג מזדה לנטיס 99 1.6 עכשיו אני מעוניין לרכוש קיט קסנון והשאלה שלי היא האם אני צריך להחליף פנס? או שמרכיבים את הקיט בפנס הקיים? האם מישהו מכיר איזה סוג של נורות יש למזדות, האם זה H4? תודה מראש ראובן
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם , יש לי פיגו 307 cc ואני רוצה לחפש לה כמה דברים כדי לשפר אותה כמו שטיחים , או בכלל שיפורי מנוע עכשיו אני לא יודע אם בכלל אפשר לעשות משהו , האוטו הוא אוטומט מנוע 2000 140 כ"ס תודה מראש על כל עצה או דעה שתגיבו
-
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש בפורום וזה הנושא הראשון שלי אז ככה, יש לי סיאט איביזה שנת 94' נפח 1600 5 דל' ואני רוצה לדעת: 1- כמה כ"ס יש לרכב? 2- האם פילטר אויר פתוח ואגזוז לחץ של דרגון יוסיף לביצועים? וכמה? 3- איזה עוד שיפורים אפשר להוסיף לרכב? (בתקציב סימלי) אלו שאלות שמאוד חשובות לי ואני מחפש תשובות כבר הרבה זמן. תודה לעונים..!!!!
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכם , אולי תצחקו , אולי לא , אבל יש לי כמה שאלות שמעניינות אותי בנוגע לשיפורי מנוע בשרייד : השרייד שלי מנת 92' , אוטומטית מנוע 1300 גמעה עד כה 207,000 ק"מ . הרכב מטופל , החודש הוא יעבור טיפול 10K והחלפת בלמים אחוריים . למיטב ידיעתי , ישנן שרייד טורבו משופרות מהשנתון שלי בחו"ל ובגלל שהשרייד שלי מגיעה ל 140-150 (בדקתי) , אני חושב ששיפור יכול להביא אותה לתוצאות יותר טובות . הדברים שהייתי רוצה לשפר הם האחיזה בכביש , שהיא די רעועה בעיקר בסיבובים , את הבולמים ואת הגיר , שאולי זקוק להחלפה . תקציב כרגע ? אין , אבל אני מוכן לקרוע את התחת , להוציא קצת מהחסכונות ולהתחיל לעבוד יותר קשה בעבודה שלי (גם חייל , קצת בעיה לעבוד יותר מדי) . אז מה אמרנו ? …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שמעתי כבר מכמה מקומות שלאיביזה יש מנוע של גולף (מנוע גרמני) וחלק אומרים לי שזה לא נכון... בבקשה רק מי שיודע!! איזה מנוע יש לסיאט איביזה שנת 94'? האם הוא באמת גרמני? מנוע כמו של גולף? אם המנוע גרמני מזה אומר האוטו יותר חזק מסיאט שהמנוע שלה רגיל? (ספרדי)
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, דבר ראשון מצטער אם פירסמתי בפורום הלא נכון,מצאתי את הפורום מתאים בגלל שהשאלה היא על שיפור אחיזה. לעניינו,אני מעוניין לרכוש מוט מייצב קידמי לרכב שלי, סיויק סדאן. האם יש הבדל בין המוטות?,או שרובם עושים את העבודה כמו שצריך?. כמה אמור להעלות מוט? בזמנו ראיתי שמישהו פה מכיר יבואן שלהם להונדה,אשמח לקבל פרטים ואם עוד מישהו מכיר. תודה ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בעיקר בגלל שפג'ו 205 פוראבר בעל שנתונים יותר גבוהיים והם יותר שמורות , איך הופכים פוראבר לטופXRI [בלי הנושא של הורדת 2 דלתות האחוריות זאת אומרת רק דברים שאפשר]. תודה , שי.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לחבר FR עם קצת נגיעות צ'יפ, אגזוז, ופילטר הרכב הוא 1800 טורבו מהחברה. עכשיו לרכב יש המון המון כוח שלא מנוצל בגלל חוסר האחיזה כל הילוך הגלגלים מפרפרים. וגם בפניה הגלגלים מפרפרים. צמיגים איכותיים ודביקים של פירלי. עכשיו האם הנמכת הרכב בשיפוע כלפי מטה כלומר שהחלק הקידמי של הרכב יהיה במקצת יותר נמוך והוספת מוטות מייצבים. האם הם יוכלו לגרום לכל הכוח לרדת ישירות לכביש מבלי לאבד חלק מהכוחות סוס בפירפור גלגלים? (מצטער אם לא ניסחתי נכון)
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי מזדה 323F 92 מעוניין לדעת במה בידיוק הוא תורם וכמה זה יעלה לי כול הארכה לא רק הפילטר תודה
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שאלתי האם אפשרי להתקין מערכת esp ברכב שאין בו esp(גולף 99) והאם הדבר משתלם אם בכלל? תודה.
הודעה אחרונה מאת shaked, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
הכוונה היא לא להנמיך את הרכב (אני אוהב מדרכות), אלא לשפר התנהגות ע"י החלפת הבולמים המקוריים בבילשטיינים (B6 לדוגמא). האם זה אפקטיבי ובכלל, האם זה אפשרי? הרכב הוא פונטו HGT, אבל השאלה היא גם באופן כללי.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
הרכב הוא זה המצויין בחתימה. כרגע מצבו הוא סטנדרטי לגמרי חוץ מבומ"ז שהוחלפו לכאלו מתוצרת זקס. רציתי לדעת אם יש אפשרות להפחית את הנטייה לתת היגוי ברכבי מבלי להחליף צמיגים ומבלי להחליף בולמ"ז וקפיצים יום טוב
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני תוהה כבר הרבה זמן לגבי הסוגייה הזאת... אם למשל יש לי STI ואני קונה greedy profec e. האם אני יכול לשים מפת גדישה למשל שוויסט גייט סגור לגמרה אם בגדישה אפסית ככה שביומיום אני נוסע על 2 ליטר רגיל? בגדול השאלה היא האם יש לי שליטה מלאה על הוויסט גייט והאם יש באיזה איזה הגיון.
-
פורק חיצוני
מאת idan.w- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי לדעת אם באיביזה קופרה 07 ניתן לשים פורק לחץ חיצוני?
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי לפני שבועיים בערך Hond civic ES 2001 עכשיו אני רוצה להוסיף כמה דברים אבל יש לי שאלה לפני שאני מוסיף. אגזוז פתוח: ראיתי שאנשים מוכרים ביד 2 ב 400 ש''ח(יש פחות)שווה? והאם זה פוגע במנוע או בתצרוכת דלק באיזושהי דרך? גלגלי מגנזיום : אם אני יקח מידה יותר גדולה ממה שיש באוטו האם אני ירגיש את זה מבחינת נוחות נסיעה או תצרוכת דלק? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,022 אורחים (הצג רשימה מלאה)