Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות תם בנוגע לשיפור דייהטסו שרייד 92' אוטומטית

שימו לב! השרשור הזה בן 5967 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכם ,

אולי תצחקו , אולי לא , אבל יש לי כמה שאלות שמעניינות אותי בנוגע לשיפורי מנוע בשרייד :

השרייד שלי מנת 92' , אוטומטית מנוע 1300 גמעה עד כה 207,000 ק"מ .

הרכב מטופל , החודש הוא יעבור טיפול 10K והחלפת בלמים אחוריים .

למיטב ידיעתי , ישנן שרייד טורבו משופרות מהשנתון שלי בחו"ל ובגלל שהשרייד שלי מגיעה ל 140-150 (בדקתי) , אני חושב ששיפור יכול להביא אותה לתוצאות יותר טובות .

הדברים שהייתי רוצה לשפר הם האחיזה בכביש , שהיא די רעועה בעיקר בסיבובים , את הבולמים ואת הגיר , שאולי זקוק להחלפה .

תקציב כרגע ? אין , אבל אני מוכן לקרוע את התחת , להוציא קצת מהחסכונות ולהתחיל לעבוד יותר קשה בעבודה שלי (גם חייל , קצת בעיה לעבוד יותר מדי) .

אז מה אמרנו ?

1. בולמ"ז - אם אפשר להחליף ואם זה ישפר משהו - על איזו חברה אתם ממליצים ומה גודל החור לכיס ?

2. צמיגים - נכון להיום יש לי 2 צמיגי Falken חדשים מקדימה ועוד 2 צמיגים , גם כן יחסית חדשים של Pirelli , אני לא יודע עד כמה הם טובים אבל אני מרגיש שהאחוריים עוזרים לי "לזרוק תחת" והעניין לא מוצא חן בעיניי . המלצות ?

3. גיר - כמה גיר ידני עלול לעלות לי בימינו ? האם זה שווה את ההשקעה ?

4. פילטר אוויר פתוח - במה הוא תורם ?

5. כמה סוסים למערכת - כמה כסף בדיוק צריך ואיזה שיפור מרכזי בדיוק צריך כדי להוסיף כמה סוסים שיביאו את השרייד שלי ממצב שהיא מגיעה ל 140-150 בחוסר בטיחותיות ואחיזה , למצב שהיא מגיעה לקצת יותר אבל עם הרגשת ביטחון על הכביש ?

לכל החוכמולוגים שיגידו לי לוותר על האוטו ושחבל על הכסף - יודעים מה ? אתם צודקים . אבל אני אוהב את השרייד שלי ונורא קשה לי למכור אותה , השקעתי בה רק בשנה האחרונה בין 6 ל 8K על טיפולים בסיסיים והמנוע לא נוזל ומתפקד (טפו טפו טפו) כמו שהייתי רוצה שיתפקד , לכן לא שווה לי למכור אותו , בטח לא אחרי שהוצאתי עליו 2,200 ש"ח רק בחודש שעבר ...

הא כן , גם אם השיפור כרוך בהחלפת מנוע לטורבו - אני אשמח ! כי זה החלום שלי .

הבעיה היא אחרת - מאיפה לעאזעל מביאים מנוע טורבו ?

אשמח לקבל תשובות לשאלות שלי , שאני די בטוח שיש עוד רבים אחרים שרוצים לדעת ושלצערי , לא עולות בחיפוש .

תודה מראש ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם היית עושה חיפוש, היית מקבל את התשובה הסטנדרטית לשאלה שלך: השיפור המשמעותי ביותר מעבר לגיר ידני.

לעשות משהו רציני מאוטו שלך יידרוש ממך סכום שהוא פי כמה וכמה ממחיר של האוטו.

מעבר לזה, אסור בארץ לנסוע על 140-150, אני מקווה לטובת שלום כולו שבדקת את זה במסלול סגור או במחשק מחשב.

רכב שלך לא בטיחותי, אחיזה שלו ויכולות בלימה, אני בספק שיאפשרו לך להתמודד במהירות כזאת בסיטואציה קריטית.

רוצה לשפר מנוע? עד כמה אני אוהב לרשום את זה כל פעם :roll:.

שים ראש מחוזק, תוריד יחס דחיסה, שים קרנק קל ובוכנות קלות, גלגל תנופה קל, סעפת פיטה עם זרימה חופשית, סעפת יניקה עם פילטר פתוח, שים קאמשפטים חמים, שסתומים עם קפיצים מחוזקים וכו', טורבו עם אינטרקולר וגיר ידני עם קלאץ' מחוזק ויחסי העברה קצרים.

מה התקציב?

ובכלל לפני שאתה מתחיל בשיפורים, תעשה יישור קו ותביא את הרכב שלך למצב מושלם מבחינה מכאנית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עזוב אותך שטויות, זה רכב לא בכלל לא מתאים להשקע.

תחסוך למשהו טוב יותר שבאמת תוכל להוציא אליו את הנשמה, יצא לך גם זול יותר.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלפא , ברור לי ש 140-150 זו מהירות מופרזת ואסורה , אבל זה קורה לעיתים נדירות .

עד כה ניסיתי פעמיים להגיע למהירות הזו וזה היה ל-3 דק' מקסימום , על כביש ריק כמעט לחלוטין .

בדרך כלל אני נהג די זהיר , שלא עובר את ה 100-110 גג .

בנוגע ליישור קו - נכון לעכשיו , חוץ מטיפול 10K שהרכב צריך לעבור , כל הרכב מיושר לחלוטין .

לפני שנה עשיתי לו יישור קו גדול ב 5K ומאז במהלך השנה עשיתי ניקוייים של המון חלקים , החלפתי חלקים לחדשים ומבחינה מכנית הכול מצויין (טפו טפו טפו)

אין נזילות שמן כלל וכלל , המנוע אפילו לא מזיע . (שוב , טפו טפו טפו)

כמו שציינתי אין תקציב כרגע , אז אשאל שאלה יותר רלוונטית - כמה כסף יעלה לי כל מה שציינת ? אפילו טווח מחירים יעזור .

כמו כן , רציתי לשאול מה דעתכם על הצמיגים של חברת Falken דגם Sincera ? האם הם בטיחותיים\ אמינים ?

אצלי עד כה 3 חודשים ואין משהו יוצא דופן , להיפך .. השאלה היא מה אתם אומרים .

אשמח לקבל הצעות נוספות , גם הזולות שבהן , לחיזוק השרייד כדי שלפחות תיתן קצת יותר הרגשת חוזק בנהיגה , למרות שזה רכב מיושן עם שילדה מיושנת שאין הרבה מה לשפר בה , אבל כל דבר שיכול לתרום - אני אודה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צר לי להגיד, אבל שיפור רציני יעלה לפחות 15-20K. רק טורבו יעלה 5-6K. פתיחת מנוע והחלפה למעשה של כל התוכן שלו (קרנק, בוכנות, קאמשפטים וכו') ללא חלקים, אני בספק שמישהו יסכים לעשות בפחות מ-3.5K.

סעפת יניקה תעלה קרוב ל-2K, פילטר עוד 0.5K, אגזוז זרימה חופשית כ-0.7K, סעפת פליטה כ-4K לפחות.

מחירים של קאמשפטים, קרנק וכד' אני לא מכיר, אבל זה עוד אלפים.

האם באמת כדאי לך להשקיע סכום שאתה יכול לקנות בו 3-4 שריידים כאלה בשיפור שרייד שלך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישנה שרייד טורבו (ונסעתי על כזאת) אפשר לברר לגבי מנוע מיבוא

השרייד טורבו אגב לא קיצונית בלשון המעטה אז אל תצפה לנפלאות

אתה אוהב את הרכב ולא רוצה להפרד ממנו?

תשקיע כמו שאמרת בבולמים ובצמיגים

מחפש יותר?

תשמור את הכסף ותוסיף עוד קצת ותעלה לרכב בעל בסיס טוב לשיפורים וחזק מלכתחילה

בהצלחה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לצורך העניין - כיצד אוכל לברר על ייבוא מנוע טורבו והעלויות הנלוות לו ?

כבר עשיתי את החישובים שלי וכנראה שפשוט עדיף להשקיע בה מבחינת אחיזה (בולמים , צמיגים) ולהניח לרכב מבחינת מנוע .

אבל , מסקרן אותי בכל זאת לדעת עלויות ייבוא של מנוע טורבו להשתלה ברכבי . כמובן שאני מדבר על חוקי .

הצעות ? המלצות ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השתלת טורבו על המנוע שלך היא אינה חוקית.

בעיקרון, כל שיפור שתעשה ברכב אינו חוקי, על פי החוק היבש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני זוכר נכון - "בכר חלפים\מנועים"

אל תשכח שיש עוד עלויות כגון מחשב ניהול מנוע ואולי גיר ידני

אני הייתי יורד מזה

רוצה רכב קטן וחזק? פונטו GT יכולה להתאים לך מאוד (טורבו מקורי ובסיס טוב וקל לשיפורים)

רוצה אטמוספרי? XSI 106

יש גם את הסיטרואן GT\SPORT רכב מהנה מאוד!

בדגמי הGTI לא הייתי ממליץ לך לגעת עקב החיים הקשים שעברו (דגמים ישנים) וחלפים די נדירים

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אוהב את השרייד שלי ונורא קשה לי למכור אותה

אז למה פרסמת הודעת מכירה?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה עדיין לא אומר שזה לא קשה , אני פשוט מכריח את עצמי כי אני חייב להשתדרג מתישהוא .

מצד שני , השקעתי באוטו הזה המון כסף ואני מוכר בהפסד , אבל אני מניח שככה זה תמיד לא משנה מה אעשה .

שאלה נוספת : במידה ואני מעוניין להחליף לגיר ידני , מה העלות של קלאץ' וכמה לדעתכם יעלה הגיר ?

בנוסף , אם אני מעוניין בגיר בעל יחסי העברה קצרים , האם זה ייקר את העלות מאוד ? או שאין הבדל משמעותי ? (ההיגיון אומר שיש) .

פשוט ראיתי שריידים ב YOUTUBE מדגמי GTTI מהשנתון שלי , המהירות שהיא הגיעה מ 0ל-100 הייתה מדהימה ... והיחסי העברה שם היו קצרים .

נכון , שלי זה לא GTTI אבל אם זה ככה ב GTTI אפשר לשפר משמעותית את הביצועים גם אצלי בשרייד , אני מניח .

תשובות יתקבלו בברכה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה נוספת שטרם קיבלתי עליה תשובה :

ברכב מקדימה יש לי זוג צמיגים Falken Sincera מדגם S-807

מאחור יש לי זוג צמיגים של חברת Pirelli מדגם P-2500

מקדימה - אני לא שומע את הצמיגים כמעט בכלל , האחיזה מצויינת , אבל מאחור הצמיגים מפשלים וזורקים אותי כשאני עולה על מהמורה אפילו הכי קטנה בכביש - האם זה קשור לצמיגים או לאיזון כללי לכל הצמיגים שצריך לבצע ?

אני שואל את זה כי העניין ממש מסוכן ופוגם באיכות הנהיגה , שגם ככה נמצאת בשפל , בעיקר בעיקר פוגם בבטיחות .

האם כדאי להחליף ? להשאיר ? לנסות איזון ?

תודה לעונים לשאלה זו ולשאלות שמעל ..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון , שלי זה לא GTTI אבל אם זה ככה ב GTTI אפשר לשפר משמעותית את הביצועים גם אצלי

קראת הודעה שלי שמדברת על מחירים רק של שיפור מנוע? בכלל לא התחלנו עוד לספור, כמה יעלו בולמי זעזועים, קפיצים, ג'נטים וצמיגים משופרים ביחס למה שיש לך עכשיו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלפא , תוכל לענות לי על שאלת הצמיגים שציינתי בתגובה שלפנייך ?

חשוב לי מאוד לדעת בעיקר לגבי האחוריים , באם יש צורך בהחלפה אשמח לקבל המלצות לצמיגים , או שמא הפאלקן סינסרה מתאים ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5967 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...