Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסקורט 1995 זטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

שבוע שעבר רכשתי פורד אסקורט 1995 זטה

לפני הרכישה הבנתי מבגירה שהרכב עצל בצורה מדהימה "בזכות" הגיר הסופר ארוך ומעצבן (וזה עוד 5 הילוכים :-))

רק כשנסעתי על הרכב הבנתי בדיוק למה הוא התכוון והגעתי למסקנה שצריך להוריד את הראש למטומטם ששם גיר כזה אי שם בפורד,אני באמת לא אתפלא אם הגיר משודך גם לטרנזיט במקרה :mm_wink:

בחיפוש ראיתי חלקי דברים וכמעט תשובה חד משמעתית לגבי החלפה של הגיר לגיר RS2000 שאמור להיות קצר משמעותית

הדברים שאני לא סגור עליהם הם אלו

מה דגם הגיר המדוייק של הRS הנ"ל? (למקרה שאנסה לפנות לייבוא)

מה צריך עוד להשתלה מלאה? גלגל תנופה של RS?

הקלאץ הנוכחי (במצב טוב) יתאים 1:1 ?

ואם יש הערכה למחיר החלפים ומקום מומלץ לעבודה גם יתקבלו בברכה

נ.ב.

בקשר לבולמים קפיצים והנמכה אני כבר מודע

שבוע טוב לכולם!

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שבמקרה שלך אין צורך להחליף גיר. בדוק אפשרות של התקנת דפרנציאל בעל יחס העברה גדול יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין צורך סתם לצטט, מבינים למי אתה עונה גם בלי זה ולהבא נא להמנע מהשימוש ב "..." שלא במקום ובזמן הנכון

לא בטוח ...שצריך להוריד את הראש למטומטם ששם גיר כזה אי שם בפורד...אל תזלזל !

אממהה,שיהיה בהצלחה ותהנה.

פורסם

לפי התגובה הנעלבת שלך אני מבין שזה אתה שתכננת את הגיר ברכב הזה :wink:

לעניין, הגיר הזה ארוך כאורך הגלות, מה שתורם לאורך חיי המנוע/גיר/קלאצ, לאמינות כללית, לצריכת דלק נמוכה ולעוד שאר דברים חשובים ביותר שלא מעניינים אותנו פה בפורום שיפורים.

אם מתייחסים לאספקטים שכן מעניינים אותנו אז הגיר מסרס בצורה נוראית את המנוע המצוין ואת השילדה הלא רעה בכלל.

אותו רכב בדיוק עם גיר יותר קצר מתנהג אחרת לגמרי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יכול להיות שבמקרה שלך אין צורך להחליף גיר. בדוק אפשרות של התקנת דפרנציאל בעל יחס העברה גדול יותר.

סליחה

האספקטים שמעניינים אותך וגם אותי יש לציין,אינם מתירים עדיין להתבטא בבוטות כלפי המתכנן,בטח שלא לערוף ראשו.

פורסם
סליחה

האספקטים שמעניינים אותך וגם אותי יש לציין,אינם מתירים עדיין להתבטא בבוטות כלפי המתכנן,בטח שלא לערוף ראשו.

דוד... בצחוק :mm_wink:

אבל כשתסע על האוטו תבין

וכל מי שהתנסה יודע איזה בזבוז ואיזו שטות לשדך למנוע גמיש וטוב כגון הזטה גיר שעושה לה עוול ברמות

ובכול אופן מה אני צריך חוץ מגיר? (דגם מדוייק אם אפשר)

בתודה

אלעד

פורסם
סליחה

:shock::?:

תסלח לי חבר יקר. מה בדיוק בוטה במה שכתבתי? לחליף דפרנציאל זה לא דבר בוטה.

אם אינך יודע, במקרים מסויימים אפשר להחליף דפרנציאל כדי לשפר את הדינאמיקה ולא בהכרח צריך להחליף גיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
:shock::?:

תסלח לי חבר יקר. מה בדיוק בוטה במה שכתבתי? לחליף דפרנציאל זה לא דבר בוטה.

אם אינך יודע, במקרים מסויימים אפשר להחליף דפרנציאל כדי לשפר את הדינאמיקה ולא בהכרח צריך להחליף גיר.

הודעה שודכה אליך בטעות

פורסם
הודעה שודכה אליך בטעות

אגב אני בעד החלפת הדיפרנציאל או הגיר

אני נגד עריפת ראשים ובעד צניעות

פורסם
אני לא מבין למה אנשים נהנים לנוסע ב-100 קמ"ש ו-4000 סל"ד.

רכב שהשילוב של מנוע/גיר שקיים בו מגיע בצורה כזאת שבשניה שהעברת לחמישי אין לו שום יכולת האצה הוא רכב מסוכן.

מאחר והמנוע הוא חלק נתון (יצרן הרכב רצה אסקורט 1600) אז מי שבחר את הגיר הזה צריך להוריד לו את הראש.

ובעד צניעות

אם לא הבנת, מדובר על עריפת ראש ברמה המקצועית ולא באמת ללכת עם גליוטינה ולהוריד לא את הראש, בכל מקרה, כפתר את החולצה עד למעלה, הקפד ללכת במכנסיים ארוכים וכך תקפיד על צניעותך שבעתיים. :wink:

פורסם
רכב שהשילוב של מנוע/גיר שקיים בו מגיע בצורה כזאת שבשניה שהעברת לחמישי אין לו שום יכולת האצה הוא רכב מסוכן.

מאחר והמנוע הוא חלק נתון (יצרן הרכב רצה אסקורט 1600) אז מי שבחר את הגיר הזה צריך להוריד לו את הראש.

אם לא הבנת, מדובר על עריפת ראש ברמה המקצועית ולא באמת ללכת עם גליוטינה ולהוריד לא את הראש, בכל מקרה, כפתר את החולצה עד למעלה, הקפד ללכת במכנסיים ארוכים וכך תקפיד על צניעותך שבעתיים. :wink:

קביעה מעניינת יש לומר,להלן ציטוט

"רכב שהשילוב של מנוע/גיר שקיים בו מגיע בצורה כזאת שבשניה שהעברת לחמישי אין לו שום יכולת האצה הוא רכב מסוכן.

מאחר והמנוע הוא חלק נתון (יצרן הרכב רצה אסקורט 1600) אז מי שבחר את הגיר הזה צריך להוריד לו את הראש."

אז מ

אז התקינה האירופאית והישראלית לפי דבריך טועים ויש להם מה ללמוד?או שאתה דבק בגירסתך?

כמי שאינו מומחה גדול אשמח להסבר כיצד קונצרן פורד בונה רכב עם גיר מסכן ?

פורסם

גם רכב ללא ABS הוא רכב מסוכן ויש רכבים שנמכרים ללא ABS, גם רכב ללא ESP הוא רכב מסוכן ויש רבים שנמכרים ללא מערכת חשובה זו.

זה שרכב עומד בתקינה לא עושה אותו טוב ובטיחותי.

אם אתה משייט ב 100 באוטוסטרדה ופתאום צריך לבצע תמרון חרום או עקיפה מהירה ואין לך שום כח זמין ב 5 אז הרכב שלך הוא רכב מסוכן!

פורסם

תודה בגירה

לדוד - נראה לך שהתכוונתי פיזית להוריד לו את הראש? :-)

הייתי פשוט משדך את הגיר לרכב הפרטי שלו ונותן לו להנות מיגיע כפיו... :mm_wink:

גם הייתה טעות קטנה בקשר לסחיבה,חוט הצתה אחד היה קצת משוחרר אז ההתרשמות הייתה קצת קיצונית

עכשיו יותר טוב אבל עדיין ארוך...

פשוט תחשוב על זה - RS2000 150HP הפי שתיים יותר חזקה יש גיר קצר יותר מגרסת הבסיס 90HP למרות שאם כבר אז ההיגיון היה אומר הפוך - בקשר לזה שלדעתי הגיר משודך גם לטרנזיט אני ממש לא צוחק ויש לנו אחת ומשום מה אני מתחיל להרגיש שיש דמיון

בקשר לפרטיקה

בפעם השלישית...:mm_wink:

מה אני צריך במדויק להחלפה?

אלעד

• תוכן חדש...