Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעוד תשובות לגבי המוטות המייצבים ARB וכדומה.

לא בולמים ולא קפיצים ?

תחליף אנטירול אחורי לעבה יותר,התחת יהיה יותר שובב בהתאם לאנטירול שתחליף.

סטראט אחורי אני מאמין שקיים לגולף וגם זה יוסיף לא מעט.

בנוסף אתה יכול לשחק עם הלחץ אויר בצמיגים.

קיבלת כבר תשובה. ככל שתקשיח את הזנב ביחס לפרונט, תעזור להפחית תת-היגוי. אם אתה חושב שתסגור את זה ב-1000 ש"ח אתה טועה.

דר"א, הדרך היעילה ביותר (והזולה ביותר) להפחית תת-היגוי היא לשנות את צורת הנהיגה שלך.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מסכים איתך, לכן כתבתי "יומרות", להבדיל מ"יכולות".

שים לב ששני הדגמים (GTI ו-V5) מגיעים ברמת אבזור SPORTLINE, מה שיכול לרמז על מיצוב הדגם ע"י היצרן.

יאללה נו, מסכים איתך.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עשיתי כבר קורס נהיגה מתקדמת לפני זמן מה ומאז אני רק מתרגל את כל מה שלמדתי, אבל לא יעזור לאוטו שלי ביחס לכל מיני סוגי רכבים שונים יש קצת יותר נטייה לתת היגוי.

לטעמי האישי בכל מקרה

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

אחרי שגילינו שיש לך מידת צמיגים מגעילה לחלוטין - אפשר לשאול איזה צמיגים יש ברכב שלך(חברה דגם מדויק) ומה מצבם (גיל, שחיקה, ק"מ).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שקד

הגולף שלך הוא שילדה MK4 שמשותפת לדור הרביעי של רכבי הקונצרן, גולף, A3, לאון, אוקטביה.

קרא את המאמר שלי על שיפור סיאט לאון-4 החולקת שילדה זהה (פרט למתלה אחורי רב חיבורי אצלי) לרכב שלך

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=146370

שים לב שאצלך, המנוע העצל והכבד מקדימה מכתיב התנהגות "בטוחה" עוד יותר, עלו כאן המון הצעות, אבל בד"כ שינויים מבצעים מהכבד אל הקל, ולכן, עם כל הכבוד לכל המגיבים, ללכת לכיוון ARB או מוטות גישור אלו הצעות לא רציניות ולא מקצועיות, להלן הסדר הנכון:

1. צמיגים, הכי טובים והכי טריים שכסף יכול לקנות, ולך במיוחד מומלץ לעבור ל 205/55-16, זה חוקי, זה מותר, עם כל הכבוד למידה שלך שהיא "15, לא תמצא צמיגים ספורטיביים איכותיים, לפני שאתה מבצע כזו החלפה, לדעתי אין לך מה להמשיך ולהשקיע בסעיפים הנמוכים יותר.
  2. מתלים (קפיצים ובולמים), לפחות בולמי זעזועים, אבל רצוי גם קפיצים קשיחים ונמוכים מעט (סביב 20-25 מ"מ זה ממש בסדר) לא חסרים סטים טובים ולא יקרים, קוני\אייבך, בילשטיין, KW, H&R ואחרים במחירים של עד חמישיה, ולא, עם כל הכבוד לבולמים שהרכבת, הזקס הם סתם בולמים תחליפיים זולים ובסיסיים, כאן גם אפשר "לשחק" עם גיאומטריית ההיגוי והמתלים (קמבר ובעיקר קסטר אצלך), הטופס ששמת הוא כיול סטנדרטי של MK4, הייתי ממליץ לך להעלות את הקסטר הקדמי ל 8 מעלות, זה ייתן הגה כבד מעט אבל הפחתה של תת ההיגוי (קרא היטב במאמר ששמתי לך בלינק למעלה בנושא גיאומטריית המתלים !!!).
  3. רק אח"כ מגיע תור המוטות המייצבים (לא מוטות גישור), ותמיד תחליף סט קדמי אחורי - אל תתעסק רק עם סרן אחד ואל תהנדס משהו שהיצרן (לא VW ולא יצרן הARB) מרשה - זה מתכון לרכב לא מאוזן ומסוכן !!!
  4. רק בסוף, באם צריך כי מה שהגעת אליו עדיין דורש ליטוש קל, אפשר לדבר על מוטות גישור, ככלל, מוט גישור קדמי, כמו שכולם אוהבים, מחריף את תת ההיגוי, למה ? היו על זה מספר דיונים, תבצע חיפוש, או מחברים קשיחים יותר למשולשים (חידוד תגובות) ועוד ועוד הוצאות כסף של חלקים יקרים שמניבים פחות תוצרת מאשר ההצעות הראשונות !!!

אני מדגיש, אל תתחיל עם מה שנראה זול ואל תמציא את ה"גלגל", אתה לא מהנדס רכב, תעבוד מסודר - תקבל תוצאות, תעבוד לפי הכיס - תקבל תוצאה גרועה מהמקור.

זה בסדר להתחיל עם סעיף (1) ולעצור לאחריו באם אתה מרוצה.

בהצלחה !!!

ליאור ב.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
מתעלק על השירשור..

ספייסרים רק לגלגלים הקדמיים יעזרו בהפחתת התת-היגוי?

יש למישהו ניסיון עם זה?

יוגב

ספייסר של 3 מ"מ עד 5 מ"מ יעשה שינוי מורגש.

אביחי

פורסם

אני גם לא מחפש להפוך את האוטו שלי למשהו אחר. כולה להפחית קצת את הנטייה.

שינוי של כמה PSI בודדים יתן לי משהו?

אל תאיץ בכניסה לסיבוב, או בתוך הסיבוב (רק ביציאה ממנו).

התאם את מהירות הנסיעה לסיבוב ולאחיזת הרכב.

כנס לסיבוב עם העברת משקל קדימה.

לא יהיה לך תת היגוי.

שינוי של מס' PSI היא הדרך החינמית ביותר לשחק מעט עם האחיזה.

היא אכן תיתן לך משהו, בהנחה שתכוון את היחס בין הציר האחורי לציר הקדמי כמו שצריך.

אבל בשביל פיתרון אמיתי, צריך לשנות סגנון נהיגה ולשנות את כיול הרכב (הקשחה, או צמיגים).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מתעלק - בהקשר של שינוי הPSI, האם יש הבדל בין חתך כזה או אחר של הצמיג ברכב נתון?

לדוגמה עם המידה האורגינלית היא 175/70/13 ולאחר החלפת מידה ל195/50/15 האם נתון הPSI צריך להשתנות?

פורסם

תודה לכולם וגם לליאור על התגובה המפורטת. בנוסף גם קראתי את הפוסט של מוטי מיאטה- דיי מרשים.

לקונדסון אני חושב שהשתלטתי על סגנון נהיגה נכון רק אם אצליח להפחית טיפה את מה שגורם אצלי לתת היגוי שכזה יהיה לי תחושה יותר טובה בכניסה לכל סיבוב.

לאחר קצת מחשבה נראה לי שאני שוקל ברצינות מעבר ל 205/55/16 עם צמיגים איכותיים רק הבעיה היא תקציב. אני מאמין שכל הבלאגן יגיע לאיזור ה 5K.

נראה מה קורה ואני אעדכן.

תודה לכולם

VW GOLF V5 2001

פורסם

אני מכרתי רביעיית 205/55-16 של קונטיננטל ספורט קונטקט 2 במצב חדש, ועם 10K עליהם, מורכבת על רבעיית 7X16 של לאון טורבו, בפחות מחצי מהתקציב שציינת.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

לקונדסון אני חושב שהשתלטתי על סגנון נהיגה נכון רק אם אצליח להפחית טיפה את מה שגורם אצלי לתת היגוי שכזה יהיה לי תחושה יותר טובה בכניסה לכל סיבוב.

אם אתה נתקל בתת היגוי בכניסה לסיבוב - כנראה שאתה עדיין עושה משהו שאינו בסדר.

בלי קשר לשינוי הרכב, שווה גם להשקיע עוד קצת בשינוי הרגלי הנהג.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ליאור- אני עשיתי חישוב לפי חדש מהחנות והלוואי והייתי נופל על מציאה כזו.

לקונדסון- תמיד יש מה לשפר בהרגלי נהיגה שלי (כל עוד אני לא נוהג כמו שומאכר כמובן) אבל אני נהגתי בצורה דיי שווה בכמה מכוניות והייתי פשוט מעדיף ששלי תהיה עם פחות נטייה לתת היגוי. אם יש לך רעיון במה אני צריך אולי לשפר שהוא טעות נפוצה או משהו כזה , אנא שתף.

VW GOLF V5 2001

פורסם

בלתי אפשרי לתת "עצת קסמים" בלי לראות איך אתה נוהג.

העצות שנתתי מקודם (כמה הודעות למעלה) הן כלליות, מעבר לכך - צריך לראות אותך נוהג.

אם אתה מגיע לאחד במפגשים במרכז מתישהו, דבר איתי לפני זה, נראה מה אפשר לעשות בנידון.

• תוכן חדש...