שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
שלום, שמי ירון, בעבר הרחוק היתה בבעלותי אלפטה 2.0 ידנית משופרת, (אלכס אשדוד) עקב פציעה נאלצתי לוותר על גיר ידני, ומכרתי אותה. החלום זה GTV 2.0, מאמצע שנות ה80, אבל עקב המגבלה האם זה ישאר בגדר חלום?! אם אני זוכר נכון, בחו"ל הושתלו מנועים של 164 בGTV 1. האם קיימת אפשרות השתלת גיר אוטו' ברכב הנ"ל? (אולי של ה164?) 2. חוקיות? 3. סדר גודל תקציב? 4. אפשרות לידני עם העברה רובוטית/הידראולית או כל פתרון אחר? תודה, ירון.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הציאו לי לחבר צינור במקום ממיר קטליטי אם חיבורים מהירים במחיר של 400 ש"ח לפני טסט להרכיב ממיר ואז לפרקו האם מישהו התנסה? האם חיבורים מהירים אמינים ולא תהיה מהם דליפה של גז?
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לשפר ב.מ.וו E34520I ידנית (M50B20) שנת 94'. הרעיון היה להתקין סופרצ'ארג'ר, אך מכיוון שמדובר במנוע 2.0L אולי עדיף להחליף ל M50B25? במקרה של הסבה כזו ישנה תוספת מכובדת של כוח,מנוע ה2.5L גם הוא ממשפחת M50 (דבר שמקל את עניין ההסבה) ואם בעתיד ארצה יותר כוח, ניתן לגדוש את 2.5L שייתן יותר כוח מאשר המנוע המקורי. הרעיון של החלפת מנוע ל M50B25 עדיף על גדישת המנוע המקורי? והאם יש עוד הבדלים בין E34 525I ל520I חוץ מהנפח? הסרנים זהים? יהיה צורך בהחלפת גיר? או קלאץ'? נ.ב:הרכב המדובר אחרי יישור קו (גם כך הוא היה די ישר) ומטופל היטב. בתודה מראש, ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת בימריסט, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעוד יומיים אני הולך לסגור על שברולט מונטה קרלו 96 שמורה והכל רציתי לדעת כמה דברים 1 יש פסים על הדלתות משתי הכיוונים ככה מגיע האוטו רציתי לדעת עם איפשר מבחינת החוק או עם ישימו לב לזה להוריד אותם בפחחות להחליק הכל 2 מאיפה אני יכול להשיג קסנון או משהו אחר שהפלסטיק שקוף 3 מאחורה איפה הבאגז יש תחלק הזה איפה הסמל יש משהו יפה לשים שם מדבקה משהו ראיתי מדבקה יפה או משהו כזה שעשו באימפלה חום רציתי לדעת עם יש גם לרכב זה 4 לפנסים מאחורה יש אולי אפשרות להשיג שקופים במקום האדומים 5 הבנתי שזה רדיו טייפ מובנה איפה אפשר להוציא אותו ולשים רדיו דיסק או משהו שיהיה יפה תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אפשרי רק להחליף לקפצי הנמכה מבלי להחליף את הבולמים (עסק יקר) האם זה גורם נזק מואץ לבולם או לרכב?
הודעה אחרונה מאת Doubl3T, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם זה אפשרי לעשות את זה? כמה זה עולה וגיר של איזה אוטו אפשר לשים?
הבדל בין פורק לחץ: 1 2
מאת stratus- 15 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה: מה ההבדל פין פורק לחץ BOV - Blow Off Valve לבין פורקDV - Dump Valve ?? ומה מתאים לאיבזה טורבו 2001? תודה
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי סיאט איביזה 98 1.4 וקצת לא מספיק לי כוח . איך אני יכול לשפר את האוטו שהוא לא יאכל יותר בהרבה דלק ושהיה סביר במחיר זה אפשרי??? תודה מראש! וסליחה על שגיאות כתיב
הודעה אחרונה מאת SPARCO89, -
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת אם אפשר להכין מערכת אגזוז שאפשר ללחוץ על כפתור ואז זה יעבור לאגזוז רעש ובלחיצה חוזרת זה יחזיר את זה לאגזוז רגיל אני יודע שיש פה פרוייקט אבל אני יודע שקיימת מערכת כזאת ב Maserati GranTurismo ברגע שאתה לוחץ על כפתור ספורט נפתח עוד שלב באגזוז שנותן הרבה יותר רעש וזרימה חופשית יותר. חשבתי על 2 מצבים ומנוע חשמלי שמזיז את הזרימה כל פעם לכיוון אחר וכך יש אגזוז שהוא זרימה חופשית ואגזוז רגיל אם למישהו יש רעיון אחר היתי שמח לשמוע תודה רבה שי נ.ב האוטו שזה אמור לבוא עליו זה רנו קליאו ספורט MK1 אבל השאלה היא כללית יותר.
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה הקרטריונים לאחיזה?! הכוונה שלי מה קובע את האחיזה של הרכב?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חברים יקרים הזמנתי בולמים וקפיצים של KW. הנמכה של 35 מ"מ קדימה 35 מ"מ אחורה. קיבלתי את הקיט הנ"ל בהנמכה של 40 מ"מ קדימה 40 מ"מ אחורה. על הרכב מורכבים ג'אנטים BBS דגם VZ ברוחב 7.5 . Offset: 38mmהרכב הוא BORA V5 . האם יהיו נגיעות למיניהם בכנף ? בבית הגלגל ? האם הנמכה כזאת, קיצונית לגבי הקרטר של הגיר והמנוע ? קצת עזרה במחשבה בבקשה .... בתודה מראש אסף.
הודעה אחרונה מאת asaf.m, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני צריך ממכם המלצה על משהו שעושה שיפורים מכניים באזור נתניה
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה שחיפוש בפורום לא נתן לי תשובה. מנוע שעבר מס' קילומטרים גבוה מאבד כ"ס ,השאלה היא האם כדאי בכלל להתחיל להתעסק עם מנוע כזה? לצורך העניין מדובר במנוע 2000 סמ"ק שעבר 147 אלף קילומטרים שנת 2003. שינוי בתוכנת המחשב לא גורמת לבלאי יותר מהיר של המנוע? אם כן,זה לא מיותר להתחיל להתעסק בשיפורים ברכב כזה או שמס' הקילומטרים שהמנוע עובר לא משנה כל עוד המנוע מתוחזק כמו שצריך. כרגע המנוע במצב עבודה תקין + ללא נזילות שמן או בעיות אחרות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Filius_Dei, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם מישהו יודע איך מרכיבים או שמה צריך לקנות או לאן לחבר ,אז אם מישהו יכול לעזור אני אשמח... דרך אגב שלום לכולם אני חדש פההה.....
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם,חיפסתי בהודעות ויש הרבה חומר בנושא אבל לא מצאתי תשובה חד משמעית,לגבי קרבורטור עים פילטר פתוח ואכילת דלק,יש הרבה עצות שכשהאוטו אוכל יותר מידי דלק ליבדוק נקיון של הפילטר אויר.אז מה אים נקי ויותר עדיף פתוח אז אוכל פחות?אני יודע שאים אין פילטר אז יש פחות וקום בסעפת היניקה ויש קרבורטורים (סטרומברג למשל)שיתן פחות דלק.מעונין לישמוע דעה של מבינים תודה ולהיתראות.
הודעה אחרונה מאת אביב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני נתקל מידי פעם בכל מיני מנועים של פיג'ו, המותקנים בד"כ ב- 205 GTI השונות, והייתי שמח לדעת מה ההבדלים, מה בכלל מאושר להתקנה וכו'. המקור: מנועי 1.6 או 1.9. מידי פעם אני קורא על התקנות של MI16. מה זה אומר? האם יש מנועים אחרים שמקובל לשים ברכבים האלה? האם זה מצריך החלפת בולמים, בלמים וכו'? (מבחינת הרישיון ומבחינת מה מומלץ) אני יודע שיש גם מנועים שונים ל- ZX (כמו 1.9, 16V, 2.0), אבל זה כרגע פחות מעניין אותי, אלא אם מדובר באותם מנועים. תודה.
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב אז אתמול קנינו רכב מיד שניה - מאזדה 6 אקזקיוטיב 2008 (צורה ישנה...) ושכנעתי את אבא שלי שנשים לו ג'אנטים במקום הטאסות. מישהו פה מכיר מקום טוב וזול להחליף אותם באזור ראשון לציון/ת"א? אנחנו מחפשים ג'אנטים "רגועים", שלא יהיו צעקניים מדי וספורטיביים מדי, בקיצור ג'אנטים שיתאימו למאזדה 6 שנוהג בה רופא... ודבר נוסף, איזה מידה אנחנו צריכים לקנות? תודה!
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ההיתי רוצה קצת עזרה יש לי פג'ו 205 1400 קרבורטור מן הסתם רציתי לדעת איזה שיפורים נחמדים אני יכול לשים לאוטו חוץ מאגזוז לחצץ ופילטר פתוח עם התקציב שלי הוא בערך 5000 שקל תודה מראש
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום! לחבר שלי יש סיאט איביזה שנת 92 GLX 1500 ידנית, והוא רוצה להחליף לה למנוע של פיג'ו 106 ראלי האם הדבר אפשרי? ואם כן זה אמור להיות יקר? או לעשות בעיות בעתיד? והוא אמר שאת הגלגל הרזרווי הוא יוציא אם יהיה צריך בשביל מקום!
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום אני רואה הרבה רכבי 106 שהנמיכו אותם וזה ממש יפה איפה אפשר לעשות את ההנמכה הזזאת ואיפה אפשר לקנות בולמים משופרים ל106?
-
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אנחנו יודעים שקוילאוברים ניתנים לכיוונון, במידה ולא מקשיחים ומנמיכים את הרכב, האם ניתן להגיע למידה מסויימת של נוחות עם קוילאוברים או שמדובר במשהו שמתאים אך ורק לשיפור התנהגות ?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
שלום לכולם אני חדש כאן מבקש את עזרתכם, יש לי mini one של BMW בעלת 90 כ"ס מודל 2002 מאוד שמורה שמעתי שיש דבר כזה הוספת צ'יפ למנוע כך שיהיה כמו ה cooper קרי 115 כ"ס. שאלתי היא האם הדבר מומלץ, ואין בעיה של בלאי מואץ למנוע, וכן מהם העליות לכך ?
הודעה אחרונה מאת celica gt-i 16v, -
שלום הייתי רוצה לשפר את הרכב שבירשותי אשמח אם משמתמש מנוסה יעזור לי בדבר.. שאני אומר לשפר זה פחות מנוע יותר יופי .. תודה!
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי לכולם ברשותי פיג'ו 206 XS 1600 שלוש דלתות. ספורטיבית קטנה וחמודה. החלונות האחוריים בגרסת ה-3 דלתות קטנים יותר מגרסת ה-5, מעין משולשים קטנים כאלה. חשבתי על זה קצת, והגעתי למסקנה שזה יהיה פשוט יפה להשחיר אותם. אבל שמועות שהגיעו לאוזני אומרות שזה לא חוקי להשחיר את החלונות, ושזה לא עובר טסט או משהו כזה... האם יש שחר לדברים ? וכמה (פלוס מינוס) אמורה לעלות השחרה ? (לא מדבקה של ערסים עם איביזה מתפרקת אלא השחרה נורמלית) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BmsKlane, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השאלה היא האם אגזוז לחץ דופק את המנוע או כל חלק אחר באוטו ואם לא איפה ניתן לקנות והלתקין תודה..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 24 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום לכולם . אני מעוניין לשפר סוזוקי סוויפט חדשה , כרגע 105 כך נקנתה , לאיזור ה 130. ללא טורבו. והאם יש דרך לשנות את יחסי העברה בגיר ?
הודעה אחרונה מאת matan20shab, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כנראה דגם 03-05 אולי דגם -07 תלוי בעלויות. מה השיפור בהספק? מה העלות? האם נדרש ECU חדש? תכנות? האם הקיט BOLT ON?
הודעה אחרונה מאת עומר, -
-
מישהו יכול לעזור לי במציאת מתאם להגה סוג האוטו סיטרואן זד איקס שנת 93 וולקן תודה הגה של רייסינג חצי מרובע
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר הרבה מחשבה השקעה והמון המון הנאה החלטתי לצאת לדרך חדשה הבייבי פיז'ו 106 דגם XN מנוע 1.1 שנת 93 הפרוייקט: החלפת מערכת בלמים שיפור מערכת המתלים ולבסוף החלפת גלגלים הבעיה באוטו קודם שהברקסים חלשים מידי ולג'אנטים יש רק 3 ברגים מה שמסרס אותי מבחינה של החלפת ג'אנטים לקצת יותר מי שיכול לעזור לי בנושא לגבי אילו חלקים יתאימו לי למערכת הבלימה שזה כולל ברקסים קדמיים ואחוריים כולל משאבה כמובן ולגבי שיפור המתלים יש לי קצת בעיה עם הזויית גילגול שהאוטו נוטה לצד וזה קצת מעצן אם יש לכם עצות איך לשפר את הזווית גילגול קצת מבלי לאבד מהנוחות נסיעה ודבר אחרון: המידה שיש לי עכשיו היא 145 (רוחב) ואני רוצה צמיגים רחבים קצת יותר איזה מידה תתאים לי מבלי לגרום …
הודעה אחרונה מאת system_x,
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,065 אורחים (הצג רשימה מלאה)