Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו יודעים שקוילאוברים ניתנים לכיוונון, במידה ולא מקשיחים ומנמיכים את הרכב, האם ניתן להגיע למידה מסויימת של נוחות עם קוילאוברים או שמדובר במשהו שמתאים אך ורק לשיפור התנהגות ?

פורסם

המטרה הראשית היא שיפור ההתנהגות והנמכת מרכז הכבידה של האוטו ,כלומר הקטנת ה BODY ROLL.

לדעתי אם מדובר בקוייל מדגם ה SLEEVE , יש מקום לשחק עם הבולמים(לדוגמא קוני מתכווננים) ,

coilover_skunk2_new.jpg

דגם הTRUE מתוכנן למקסימום קשיחות..

coilover_matrix.jpg

פורסם

זה תלוי בדגם.

את הפלקס של טיין ניתן לכוון, אבל עדיין הוא יהיה קשיח.

בשביל זה יש דגמים שבאים עם רמת קשיחות קבוע מראש לפי הצרכים.

Omnia mea mecum porto

פורסם

חייבים לבדוק את הבולם הספציפי ואת הקפיץ שלו

רוב הקוויל אובר מכוונים מראש לביצועים, ניתן לכוון אותם על רכות מקסימלית אבל כנראה שזה לא יהיה ממש רך ונוח ...

פורסם

אני חושב שיש בתחום של קוילאוברים קצת חוסר ידע שגם אני לוקה בו, אבל יש כמה דברים שאני כן יודע ואני אנסה לשתף.

מה שקובע את נוחות הנסיעה זה הקפיצים. רוב היצרנים מפרסמים את נתוני הקפיץ "במשקל ליחידת אורך" כלומר כמה משקל כדי לכווץ 1 אינטצ'. הנתון מבטא את קשיחות הקפיץ שהוא חלק די פשוט למעשה.

לדוגמה ברכב שלי נתוני הקפיץ המקורי הם משהו כמו 180 LBS/INCH ובקוילאוברים שיש לי עכשיו זה 560 LBS/INCH מה שעושה את הרכב בגבול הנסבל בכבישים ציבוריים אבל על המסלול הוא לפעמים מרגיש קצת רך. דרך אגב הנתונים הם סוביקטיבים לכל רכב, ה 180 LBS/INCH "הרכים" אצלי יכולים להיות מאוד קשים ברנו קליאו למשל.

הבולם לעומת זאת הוא קצת יותר מורכב. לרוב הקוילאוברים בשוק שבני תמותה יכולים לעצמם יש כוונון לריבאונד בלבד, לקוילאוברים שעולים 4000$ וצפונה יש גם כיוון קומפרשן.

הריבאונד שולט על שחרור האנרגיה בקפיץ לאחר כיווץ, שיכוך שלא מותאם לכביש יכול לפגוע באחיזה ובאיכות הנסיעה. שחרור מהיר מדי יכול לגרום לנסיעה קופצנית וגם ושיכוך איטי מדי, כלומר הקפיץ נשאר מקווץ קצת יותר זמן , יפגע בהתנהגות הרכב.

אני יכול להעיד מנסיון שרק במסלול אני מרגיש את ההבדלים. ולכן אני לא טורח לשחק עם הכיונונים אחרי שמצאתי את התחום המתאים לי.

היתרון הגדול של קוילאוברים של אפשרות לכיוונון מרכז הכובד CORNER BALANCE וגובה המרכב, ששוב, רלוונטי רק למסלול, כי מעבר לגובה מסוים לא תוכל להתנייד בכביש ציבורי.

אז התשובה לשאלתך שלומי היא שתהיה פשרה על איכות הנסיעה בכביש ציבורי, ושיפור גדול בהקשחת המתלים גם אם זה לא קוילאוברים.

פורסם

בשביל כל אלו שלא מבלים כל יום במסלול מירוצים אחר ברחבי מדינת ישראל, ומשנים SET_UP כל מירוץ WEEKEND שיש אצלנו בשפע, המציאו את קפיצי ובולמי הספורט ה"רגילים", אז נכון, הגובה לא ניתן לשינוי, אבל הרכיבים מתוכננים למגוון רחב מאד של שימושים, וגם בנושא הנוחות הם טובים בהרבה מקויל-אובר.

אז אם עוד לא קנית סט, מוטב להשקיע בסט ספורט ממותג טוב שיהיה עדיף בהרבה מקוליאובר ב 99% מהזמן.

my 2 cents

ליאור

(שנוסע על קפיצי אייבך PRO ובולמי קוני מתכווננים, ונח לו)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...