שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ! רכשתי מאזדה 6 2003 ואני מעוניין להוסיף מערכת גז האם זה אפשרי? ואם כן אולי יש לכם מושג לגבי עלויות הקשורות בנושא[עלויות התקנה,רישוי וכו] ? ואיך זה ישפיע על הרכב[כוח, חיסכון וכו] בקיצור האם זה שווה? אני נוסע בממוצע 25000 ק"מ בשנה תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי פולו GTI שנת 2000 ומעונין להגדיל את מידת הגאנט היום אני נועל 195 45 15 היית מעונין להגיע ל16 ואולי 17 זה תלוי בתקציב כבר. אשמח לקבל עצות לגבי סוג הגאנט וסוג הצמיג. תודה למי שיעזור......
שלום רציתי לדעת העם יש משהו שהוכח שהוא באמת חוסך דלק ?אבל משהו שבאמת עובד כי יש מגנטים וכל החרא הזה שזה שקר זה לא עוזר ולהפך אפילו
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
פתחתי היום את מכסה המנוע לראות את מצבו של הפילטר אויר שלי ברכב ומצאתי כי באיזור מסוים הוא כבר דיי עשה את שלו ומלא פיח שחור שמנוני מעט, והגיע הזמן להחליפו, רציתי לדעת האם שווה להשקיע בפילטר אויר INBOX איכותי ומה מחירו\מאיפה ניתן להשיג אחד של K&N או משהו בסגנון. האם צפוי להיות הבדל כזה או אחר מול פילטר אויר רגיל חדש ? ברכב יש שרוול שמביא אויר קר מקידמת האוטו, האם ניתן להתקין פילטר אויר פתוח ועדיין שיגיע לקדמת הרכב או שלרדת מהעניין ?
הודעה אחרונה מאת DaMN, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי יותר משנתיים עם הקופרה החלטתי לשפר קצת את ההתנהגות. חשבתי לשתף אתכם קצת בחוויות. אחרי נבירה בפורומים הוחלט על בולמים B8 של בילשטיין, קפיצי אייבך ואנטי-רול בר, גם כן של אייבך. כבר אחרי יומיים שבהם נסעתי רק לעבודה וחזרה אני יכול להגיד שהשיפור משמעותי: הרכב כבר לא מתרסק על כל סדק ובעקבות זה אפשר להתחיל להתרכז בנהיגה ולא בהתחמקות ממכסי ביוב, בורות ושאר מרעין בישין שעיריות הרצליה ורעננה מרעיפות עלינו. כמו כן, האחיזה בסיבובים השתפרה פלאים, אפשר לבלום קצת יותר מאוחר, הרכב מסתובב בדיוק בזמן הרצוי והחזרה לגז יותר אינטואיטיבית (לפחות לי). פתאום כבר לא כל כך דחוף להחליף את הצמיגים האחוריים השחוקים. זוויות הגלגול קטנו משמעותית וזה מגביר את הבטחון ב…
הודעה אחרונה מאת stardust, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אני חדש פה ברשותי רנו קליאו rsi 1.8 רכב חזק מאוד ומהנה . כשאני נותן פתיחה ברכב הוא לא יציב בכלל אני בטוח שזה קשורלאחיזת כביש,הגלגלים ברכב מחברה טובה והם במצב חדש, יש איזון מצויין בגלגלים ואפילו ההגה מכוון מלפני יומיים כולל הגלגלים מקדימה. השאלה היא במה ניתן לשפר את האחיזה שלו ? ההגה כזה בורח לצד וזה ממש מסוכן שהוא לא כזה ישר. תודה לעוזרים. שרון אהרון.
הודעה אחרונה מאת שרוןאהרון, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, משפחתנו קונה גולף פלוס ורציתי לדעת אם מישהו יודע איזה צמיגים מסופקים לנו?(זאת אומרת מידות) ומאיזה חברה? (לדומא פירלי,מישלין ועוד..)
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום וערב טוב לחברי הפורום ,ברצוני לשאול שאלה כזאת: האם השלדה של הפונטו GT מחוזקת לאומת הפונטו הרגילה אני מדבר על השנים 95,96 תודה מראש דודו
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן, ברצוני לשפר את הרכב, וולוו 940 2.0 טורבו, 155 כ"ס, האם פורק לחץ מיועד לכך? אני בטוח שאני טועה, ביצעתי חיפוש, הגעתי להרבה הודעות ורובן לא עזרו ובלבלו, אשמח אם תיעצו לי, משה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
בולמים לB4
מאת ערן B4- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי סובארו B4 5007 סטיישן, הייתי מעוניין להגביה אותה לצורך עבירות שטח טובה יותר, אך לא הייתי רוצה לפגוע ביציבות ובאחיזת הכביש שלה. שוחחתי עם מספר אנשים שמתעסקים בנושא ואלו אמרו לי שאם אגביה ב5 ס"מ זה יספיק לי לעבירות השטח (נראה לי מעט מדי), בכדי לא לפגוע בציריות, ועוד נאמר לי שאם אחליף לבולם משופר זה ישפר לי גם את אחיזת הכביש (כיון שהבולמים המקוריים חלשים). שאלותי הן: 1. האם הגברים שנאמרו לי עומדים בקו אחד עם המציאות? 2. האם יש צורך להחליף בולם או שניתן להסתפק בקפיצים ארוכים יותר בלבד. 3. מה לגבי האחריות מהחברה במקרה הנ"ל (האם החברה מתנערת מאחריות במקרה של החלפה) תודה
הודעה אחרונה מאת ערן B4, -
היי לכולם יש לי שאלה אם פורק לחץ מתאים לכול רכב טורבו?או שזה שצריך לכל רכב משהו אחר בעיקרון מדבר על פורק לאיביזה טורבו תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני מבין שבפורום יש אנשים מביני עניין בשיפורי מנוע. לכן אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לעשות כדבר ומחיר, יש לי פיג'ו 206 CC מנוע 1.6 אוטומט. ואני רוצה לדעת האם יש אפשרות להשתיל מנוע 2.0 לאוטומט או להעביר אותו להילוכים?? וגם האם יש מנועים אחרים שיתיאמו , מה צריך לעשות וכמה יעלה הערכה או מישהו שכבר עשה כזה דבר ברכב הנ"ל. (לא רוצה לזחול יותר
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי פיאט אונו שנת 89 מנוע 1400 ואני רוצה להשים לה פורק לחץ בשביל שיהיה רעש של ההעברת הילוכים.האם אני יכול להשים פורק לחץ ללא מגדש טורבו או שצריך מגדש טורבו. ואם אני שם פורק לחץ חיצוני הוא עושה את הרעש.ואם הוא לא דופק לי את המנוע. אם אתם מכירים מישהו שמוכר פורק לחץ חיצוני ומתקין וכמה זה עולה. שעושה את זה באזור השרון או באזור המרכז תודה לכל מי עונה לי על השאלה.
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרכב :306 קבריולט אני וחבר בעל רכב זהה עשינו השוואה חיצונית בין שתי הרכבים. אצלי באוטו בניגוד אליו מותקן וו גרירה עוד מהתקופה של הבעלים הקודמים ,שמעולם לא עשיתי בו שימוש. כשמתוכפפים אצלי מתחת לאוטו ,בחלקו האחורי, אפשר ליראות שלא סתם ריתכו את הוו למסגרת השילדה. אלא במקום זה ריתכו שמה בין שני צידי מסגרת השלדה קורה בעובי של 10 ס"מ ורוחב של מטר (ממש בולטת וגדולה).אצל חבר שלי באוטו כמובן אין את הקורה האת. השאלה היא כזאת. האם הקורה הזאת תורמת איכשהו לחיזוק השלדה (פחות עיוותי מרכב) או שזה סתם משקל מיותר(כי אני במילא לא מתמש בוו גרירה)? יוגב
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם! ברצוני להבין כמה דברים לפני הזמנת החלקים. אז ככה... אני בונה רכב למטרת נהיגה חזקה במסלולי ראלי המותאמים לכך בארץ. לגביי אישורים אני יודע שלא יאשרו,חוץ מזה שלמסלולים האלה זה מאושר כי זה שטח סגור המיועד לכך. טוב נגיע לעניין,אני רוצה לעשות הסבת מנוע מגולף R32 לפולו GTI שנת 2000 ,השאלה שלי האם זה אפשרי ומה צריך לקחת בחשבון ? כמו אם צריך לשנות מבנה חיצוני כמו כנפים ומכסה מנוע ? והאם המנוע מותאם לרכב הזה מבחיינת שילדה,או שצריך לעשות לו התאמות מיוחדות וריתוחים? ותודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יודע מה זה אומר שברכב מותקן מנוע וי. פי. איי. פי. או VPAP? מה זה המנוע הזה? מה מיוחד בו? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום יש לי מיצובישי קולט 96 אוטומט ורציתי להפוך אותה לגיר רגיל רציתי לדעת עם זה בעייה עם יש השלכות כעבור מספר חודשים וכמה זה יעלה לי
הודעה אחרונה מאת HondA CiviC 98, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, אני מבקש לקבל רעיונות לשיפור הרכב, עם המגבלות הבאות: 1. הרכב אוטומט 2. לא רוצה שינויים חיצוניים נראים לעין (אגזוז ענק וכו) 3. לא רוצה שהרכב ירעיש יותר מרעש המנוע הסטנדרטי (למעט במצבים של מאמץ אם צריך, אבל לא בנסיעה רגילה) 4. היתי שמח אם ניתן יהיה לברור מתי היכולות של הרכב יהיו סטנדרטיות ומתי משופרות (האם יש אפשרות למתג?) חשבתי על סופרצארגר או טורבו תלוי במחירים נאמר לי שצ'יפ לא יעזור הרבה למנוע שלי 8-12 כ"ס זה לא משמעותי. אשמח לשמוע הצעותת היכן ניתן לעשות את השיפורים (אין לי ידע וזמן להזמין מחו"ל ולשפר לבד) וטווח מחירים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
-
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לכל המשפרים שלום, חבר מחפש כבר הרבה זמן מיאטה וכידוע אין הרבה ידניות. הוא מצא אחת אוטומטית עם נתוני פתיחה מדהימים ומחיר נמוך בהרבה מהמחירון (בעלים שאינו מודע לשוק של האוטו). השאלה היא כמה מסובך יהיה להסב אותה לידני ואיזה חלקים הוא יצטרך? מה תהיה העלות המשוערת? מכיוון שמדובר ברכב יחסית חדש אז היתרון הוא שעדיין אפשר להזמין את כל החלקים בחברה.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
האוטו משמיע לי רעשים של אוטו מת.. 1 2
מאת Guest- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
המנוע שלו או אין לי מושג מזה משמיע רעשים כאלה כשלוחצים על הגז כאילו הוא ממש ממש מתאמץ... מזה יכל להיות? וכמה עולה לשפר או להחליף את זה שיהיה קול סוס וחזק כזה... מדובר ב מאזדה 323. עריכה : מזה סופר צ'ארג'ר? אני שומע פה הרבה מדברים על זה
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
195/55/15 או 195/60/15 לפוקוס 2.0 03' רקע: כרגע הצמיגים ישנים, רועשים ולא אוחזים (בכיכרות הזנב נוטה לברוח ללא התראה). שיחקתי קצת עם הלחץ אוויר ללא הועיל ובנוסף אני מודע לזה שאולי יש צורך לעשות כיוון פרונט+ ציר אחורי. גם זה יגיע. כרגע השיפור הראשון שאני רוצה לעשות זה רק החלפת צמיגים, והשאר עפ"י הצורך בעתיד.. מה האופציות שלי אם אני מסנן עפ"י קריטריונים?: אחיזה טובה, דופן קשיחה ויהיה נחמד אם גם לא ירעישו בטירוף, מעבר לינארי מיבש לרטוב ואחיזה סבירה ברטוב. והכי חשוב לי - שהצמיגים יהיו זמינים ולא אצטרך לחרוש את כל הארץ כדי למצוא אותם. אני מוגבל לאיזור נתניה-חדרה-קיסריה. התקציב - עד 2,000 ש"ח לרביעיה טרייה. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על סט צמיגים…
הודעה אחרונה מאת RoyCo, -
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש לי סובארו אימפרזה 2002 1.6 רגילה ורציתי לדעת לגבי האגזוז הזרימה החופשית שנקרא אצלינו אגזוז לחץ יש כאלה שאומרים שבגלל שמנוע של סובארו הוא בוקסר משהו כזה אז ישמעו אותו יותר חזק ממנוע אחר האם זה נכון ואם אפשר לתת עוד מידע לגבי זה דרך אגב איזה אגזוז עדיף הסברינג או הדרגון מדובר רק בחוקיי תודה
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עד איזה גודל אפשר להשים ג'נטים בסיויק 97' ושיהיה אפשר לעבור איתם טסט?
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תגידו לי איפה אני יכול לקנות שעונים לרכב שלי Mazda 323f 92
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מאיפה אני משיג את הפס החום שיש על השמשה הקידמית? http://b.imagehost.org/view/0787/6035159_397AC7E252323FD1EE3D_files_album.jpg
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי שברולט קווליר שנת 97' ואני רוצה להחליף מג'נט 15' לג'נט 16 או 17 איפה אני יכול לקבל אישור? מה אני צריך לעשות בידיוק מישהו מוכן להסביר? תודה לעוזרים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם. אחרי אי אילו המלצות שנויות במחלוקת,הוחלט לבסוף ללכת על הצמיג הנ"ל. נהגתי מספר מועט של קילומטרים על הצמיגים אז אני רק יכול לתת רושם ראשוני,הרבה יותר שקטים מקודמיהם,האחיזה והעצירה השתפרו וישנה הרגשה יותר קלה בהגה,קניה טובה? ימים יגידו. אוראל,תודה על כל העזרה! אני רוצה להודות ליוסי מ"יעל שירות התקר בע"מ" מנהריה על השירות האדיב והמחיר הזול! הצמיגים הקודמים (ברידג'סטון טורנזה) נשארו עם המון בשר אך עקב טיפה יובש בגומי ואי שביעות רצון מהאחיזה הוחלט להחליפם,מי שזקוק רביעיה לקרוע הרביעיה למכירה למרבה במחיר! המידה היא 205\45\16R. ישנה תמונה שמראה כמה "בשר" נשאר עליהם,הצעות בהודעה פרטית יתקבלו בברכה! . בן.
הודעה אחרונה מאת shai555, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה לדעת איך לשפר את המכונית שלי (מיצובישי קולט שנת 96 אוטומט) ומה העלויות של זה. ברצוני להוסיף כמה כוחות סוס ואחיזת כביש טובה איזה חלקים אני צריך להוסיף או לשפר? ואני לא מבין למה שרואים שההודעה לגבי מיצובישי קולט לא מתעניינים ומזלזלים בתשובה .
הודעה אחרונה מאת master1234, -
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עובר ל 185/55/14 מה יותר טוב פלקן -185/55VR14 ZE-326 VR 79V או HANKOOK 185/55VR14 K105 VR 80V TL ההבדל בינהם כמה שקלים אורך החיים של שניהם ? אחיזה ? נוחות ? מי עדיף ?
הודעה אחרונה מאת ShadoW, -
- 6 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פג'ו 205 1.4 (מנוע TU). אני מעוניין להחליף את המנוע ל-1.6 של 106 XSI. לפי מה שהסבירו לי מותר להגדיל את הנפח ב:10% מהנפח המקורי,האם זה נכון? והאם יש דרך להגדיל יותר? אני מאד מבקש לא להעיר לי הערות כמו תחליף רכב כי הרכב הזה חשוב לי.תודה רבה מראש. וגם אשמח לדעת מה אומר החוק לגבי הסבת מנוע לטורבו... תודה שוב.
הודעה אחרונה מאת lk91,
-
מי מחובר 10 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 542 אורחים (הצג רשימה מלאה)