Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי היום את מכסה המנוע לראות את מצבו של הפילטר אויר שלי ברכב ומצאתי כי באיזור מסוים הוא כבר דיי עשה את שלו ומלא פיח שחור שמנוני מעט, והגיע הזמן להחליפו, רציתי לדעת האם שווה להשקיע בפילטר אויר INBOX איכותי ומה מחירו\מאיפה ניתן להשיג אחד של K&N או משהו בסגנון. האם צפוי להיות הבדל כזה או אחר מול פילטר אויר רגיל חדש ?

ברכב יש שרוול שמביא אויר קר מקידמת האוטו, האם ניתן להתקין פילטר אויר פתוח ועדיין שיגיע לקדמת הרכב או שלרדת מהעניין ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

פילטר IN BOX של K&N ניתן להזמין ב EBAY או בת"א ברחוב החשמונאים.

ההבדל היחיד שיהיה מפילטר רגיל הוא אולי בתצרוכת דלק(תלוי בסוג הנהיגה שלך).

אני למשל רכשתי את אותו פילטרIN BOX בEBAY במחיר של 250 ש"ח.

לגבי השרוול לאויר קר לא נראה שיעשה איזשהו הבדל אני הייתי יורד מהרעיון.

וברכבים משפחתיים בטוח לא תרגיש שינויים בביצועים.

rafi

פורסם

על איזה שינוי בתצרוכת הדלק אתה מדבר ?

ולא הבנתי על מה אתה דיברת בהקשר הצינור, הוא מותקן מקורית ברכב.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

שום שינוי בתצרוכת הדלק, לא יודע מאיפה המציאו את זה.

INBOX תמיד עדיף על פילטר רגיל מכמה סיבות:

1. כלכלית - לא מחליפים את הפילטר אלא מנקים אותו.

2. זרימת אוויר - המנוע נושם יותר טוב, פחות קשה לו לינוק אוויר היות ומדובר במסנן כותנה ולא קרטון.

3. סינון - הפילטר משומן, מה שגורם לחלקיקים להידבק לשמן ובכך מעצים את יכולת הסינון שלו.

גם אם רק אחד מהסיבות הנ"ל יתמלאו אצלך עדיין שווה לך להחליף את הפילטר קרטון המעפן של החברה.

אל תחשוב על פילטר קונוס, לך על INBOX טוב וסגור עיניין, מניסיון עם שניהם על מספר רכבים שונים.

אגב, בכולם התוצאה הייתה זהה, INBOX עדיף על קונוס הרגיל.

שלח הודעה למשתמש K&N (קובי) אני קניתי ממנו את הפילטר שלי.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

תעשה נסיון תרכיב פילטר אויר פתוח ותנהג בצורה רגועה ותוכל לראות שיש שינוי בתצורכת הדלק (פחות דלק)!!

rafi

פורסם
תעשה נסיון תרכיב פילטר אויר פתוח ותנהג בצורה רגועה ותוכל לראות שיש שינוי בתצורכת הדלק (פחות דלק)!!

זה לא הפילטר אלא הרגל...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כמו שאמרת בנסיעה רגועה מן הסתם שיראה לך כאילו הוא צורך פחות דלק, לדעתי בנסיעה לא רגועה הרכב יצרוך יותר !

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם
שלח הודעה למשתמש K&N (קובי) אני קניתי ממנו את הפילטר שלי.

שלחתי למשתמש הודעה, האם יש לו חנות אליה ניתן לגשת ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם
שום שינוי בתצרוכת הדלק, לא יודע מאיפה המציאו את זה.

INBOX תמיד עדיף על פילטר רגיל מכמה סיבות:

1. כלכלית - לא מחליפים את הפילטר אלא מנקים אותו.

2. זרימת אוויר - המנוע נושם יותר טוב, פחות קשה לו לינוק אוויר היות ומדובר במסנן כותנה ולא קרטון.

3. סינון - הפילטר משומן, מה שגורם לחלקיקים להידבק לשמן ובכך מעצים את יכולת הסינון שלו.

גם אם רק אחד מהסיבות הנ"ל יתמלאו אצלך עדיין שווה לך להחליף את הפילטר קרטון המעפן של החברה.

אל תחשוב על פילטר קונוס, לך על INBOX טוב וסגור עיניין, מניסיון עם שניהם על מספר רכבים שונים.

אגב, בכולם התוצאה הייתה זהה, INBOX עדיף על קונוס הרגיל.

מחזק לחלוטין, בעיקר את שתי השורות האחרונות.

ערוך חיפוש על המשתמש שלי, עשיתי מספר ניסויים בעניין,

INBOX כותנה עם תיעול אויר נכון (INLET) עדיף משמעותית מכל שאר האופציות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני כבר חסר אונים, דיברתי היום עם קובי, בחור נחמד מאד שהסביר לי מספר דקות למה הא דווקא מעדיף פילטר פתוח.

הרעש זה אופציה נחמדה אבל זה לא מה שאני בעיקר מחפש, אני מחפש איכות סינון גבוהה יותר ונשימה טובה יותר של המנוע.

אני כן מפחד מתצרוכת דלק גבוהה יותר ונזק כלשהו לחיישנים\מנוע.

קובי המליץ לי מאד על פילטר של סימוטה\K&N פתוח ולא להתעסק עם ה-INBOX. (אגב ה-INBOX יעלה לי דיי הרבה, כ-450 שקלים) 200 ש"ח יותר מפתוח של סימוטה למשל.)

יש לציין כי באלמרה יש פילטר INBOX נייר עם תיעול של אויר מקדמת הרכב על ידי צינור פלסטיק גדול, האם אפשר איכשהו להנות מכל העולמות ? ליצור RAMAIR לפילטר הפתוח ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

ברכב שלי עשיתי ניסוי עם מחשב שמתחבר לשקע דיאגנוסטיקה של הרכב.

פילטר INBOX מקבל אויר יותר קר מפילטר קונוס.

הוא נמצא מלכתחילה באיזור פחות חם ופחות מלוכלך (תא המנוע).

אין שום סיבה ללכת על קונוס חוץ מ"אפקט הדאווין".

200 שקל שווים הרבה יותר מחיישן MAF שיכול ללכת לעולמו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

פה אתם נכנסים, אני יודע למשל ב-205 שפילטר קונוס\פתוח היה עושה שמות לחיישני MAF. האם כך הדבר בכל רכב ?

ב-205 ברגע התקנת פתוח הרכב היה משתגע. באלמרה עשיתי ניסוי קל ופשוט פתחתי את המכסה כדי לראות איך האוטו מתנהג קצת עם פליטר "פתוח" הרכב התנהג מאד יפה, לא קירטע ונשם מעולה, לא משהוש הזכיר לי את הקירטועים שהיו ב-205 עם פילטר פתוח, לכן אני בכלל חושב על הנושא.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

ה-200 ש"ח הנוספים האלו שיעלה לך ה-INBOX שווים את זה, לא בשביל פוזה ולא נעליים, אך ורק סינון ומעבר אוויר טוב יותר.

אין לך 205 יש לך אלמרה, רכב אחר לגמרי, פילטר INBOX לא יעשה לך שמות היות ואתה לא משנה לדבר למעט הפילטר.

שורה תחתונה, בן אדם, אתה עושה מעכבר - פיל, סך הכל פילטר פתוח INBOX, לא החלפת מנוע או השתלת טורבו, תעשה את ההחלפה אתה לא תצטער.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...